26 August 2012

Foaie verde şi o lalea, mintea merge brambura


Un Sondaj IRES ne dezvăluie una dintre cele mai tulburătoare informaţii.


(http://www.nasul.tv/2012/08/25/sondaj-ires-48-dintre-romani-vor-retragerea-lui-crin-antonescu-din-politica/)

Ce să mă mire mai mult? Faptul că Traian Băsescu este introdus în intenţie la vot deşi nu mai are dreptul să candideze? Faptul că Traian Băsescu are 23%? Faptul că MRU, VP şi DD sunt la egalitate?

Dacă 23% dintre români l-ar alege pe Traian Băsescu pentru al treilea mandat... cred că este un semnal pentru maturitatea politică a cetăţenilor. Într-o lume normală nici un cetăţean nu ar fi indicat pentru intenţie de vot un politician care nu mai are dreptul să candideze, noi suntem însă în România.

53 comments:

vaisamar said...

baga si graficul cu USL la 49% si PDL la 26% din optiunea de vot daca esti impartial =)))

ADRIAN said...

eu zic sa fim multumiti ca nu apare si Ceausescu in sondaj :)

Katrina said...



http://www.youtube.com/watch?v=y72CA2Xx9N4&feature=related

ZeV said...

Domnule Biblio, ati facut foarte bine ca ati postat aceste informatii. Ele sustin ceea ce eu ami spus: la cei cca un milion care au votat NU, se adauga sustinatorii PDL, adica, 10-15% din electorat care a percutat la apelul nedemocratic la boicot.

ZeV said...

nimrod
De a cui ,,putere" vorbiti ?
Nuantati, va rog, avand in vedere ca ,,a guverna" nu coincide intotdeauna cu ,,a detine puterea".
In rest, sa auzim numai de bine, stimate ,,domn".
Apropo, spuneti-ne cine sunt ,,uslasii" si explicitati daca acest cuvant are un sens peiorativ. Nu de alta, dar este bine sa clarificam si ce intelegem prin civilitate a limbajului, pentru a nu deruta potentialul auditoriu. Mi-as dori sa retineti ca atat eu, cat si domnul bibliotecar, credem in dreptul oricarui cetatean independent de a contesta, fara a fi , neaparat, inregimentat politic.

Robert Horvath said...

@ Bibliotecaru
Dar viitorii puscariasi Antonescu si Ponta dece au
dreptul sa apara pe lista de intentii ? Caderea libera
a USL este evidenta. Am castigat pariul cu revenirea
batausului portuar .....Ai promis o reducere a podoabei capilare in caz de revenire. Lipsa de cuvant
devine evidenta. Macar barba trebuia lasata in berna.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Eu nu mă răzgândesc atunci când spun ceva. M-am ras pe cap încă de luni de după referendum, după primele rezultate oficiale ale BEC. Încă îl rad.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Nu ştiu dacă aţi observat, am dat un link pentru întreg articolul şi acolo se regăseşte şi informaţia despre care vorbiţi.

În plus ironia domniei voastre este gratuită dat fiind că şi eu sunt dintre cei care consideră că domnul Antonescu ar trebui să se retragă, dacă nu din politică, măcar de la preşedinţia PNL. A promis şi apoi s-a dezis, la fel ca Traian Băsescu. Aş fi mult mai fericit cu domnul Varujan Vosganian la cârma PNL, sau chiar cu o revenire a domnului Tăriceanu.

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

Dacă l-ar fi pus pe Burebista, l-ar fi votat şi beţivii cu riscul tăierii viilor.

Bibliotecaru said...

@ Katrina

Mulţumesc de link, din păcate PC-ul meu nu duce mai mult de un minut din youtube pentru că se încălzeşte procesorul de poţi face ouă pe el.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Mă îndoiesc că la cei care au votat "nu" se adaugă restul... pentru că cei care au votat "nu" tot suporteri Traian Băsescu sunt.

vaisamar said...

Victor Viorel Ponta trebuie sa plece pentru ca poporul nu il mai vrea =))))

Candid said...

Nu stiu la ce mai serveste sa ne ciondanim acum intre noi, ba chiar sa ne injuram, acum dupa ce referendumul a fost invalidat. Unii dau vina pe Ponta fiindca a acceptat cvorumul, dar acestia gresesc sigur. E cel mai usor sa dai vina pe cineva. Dupa parerea mea, usl s-a angajat intr-o aventura fara a avea siguranta ca va iesi castigatoare. Cea mai mare eroare a fost comisa in faptul ca s-a decis suspendarea fara a aduce probe consistente. Nici unul dintre cele 7 capete de acuzare nu era valid pentru a constitui proba de netagaduit. Iar unele motive au fost chiar hilare(ma refer, de exemplu, la aceea care il acuza pe Basescu ca ar fi declarat ca nu va numi niciodata premier din tabara USL, asta chiar dupa ce Ponta a ajuns premier)
Chestia cu cvorumul este o alta gaselnita de care se agata acum usl. Dupa ce adopti legea cu privire la cvorum(chiar daca la presiunea UE si SUA)nu mai are rost ca sa faci taraboi dupa ce ai pierdut. Asta e ca si cum Italia ar fi reclamat pierderea titlului mondial la fotbal(1994 la penaltiuri)pe considerentul ca e o loterie chestia cu penaltiurile...
Nu pot fi de acord nici cu acuzatiile aduse post-factum Curtii Constitutionale, din moment ce ai acceptat arbitrajul acesteia. Sunt multe chestiuni in care usl a actionat parca inadins ca sa dea munitie adversarilor.
Parerea mea, vorba lui Vacaroiu.

Bibliotecaru said...

@ Candid

Nimeni nu se putea gândi că PDL va face cel mai nedemocratic gest cu putinţă, acela de a îndemna cetăţenii să nu iasă la vot. În secunda a doua PDL ar fi trebuit să fie desfiinţat. Instituţiile statului român însă nu funcţionează, PDL continuă să existe, boicotarea referendumului a devenit astfel o cutumă.

În fiecare săptămână partidele politice din România fac câte ceva împotriva definiţiei scopului lor social, asta ar însemna că în aproximativ fiecare lună există motive pentru fiecare dintre partide să fie dizolvate pentru abuzul comportamentului lor. Şi totuşi nu se întâmplă, viaţa merge mai departe, partidele împing lucrurile încă peste o limită...

CCR nu poate să valideze referendumul astfel încât să-l demită pe preşedinte, pentru că CCR nu putea să ia în calcul o altă cifră decât cea de la BEC. Dar CCR putea să constate că cifra primită de la BEC este substanţial mai mare decât o cifră reală, de natură să influenţeze rezultatul referendumului... şi să invalideze referendumul cerând repetarea lui.

ZeV said...

Biblio
Evident, exact asta spun...masa suporterilor lui Traian Basescu este alcatuita din cei care nu voteaza neaparat PDL, recte, cei care s-au prezentat la referendum, la care se adauga nucleul dur al PDL care a stat acasa. ;)
Avand in vedere prezenta in sondaj a lui Traian Basescu, nici nu ma mai obosesc sa citesc linkuri pentru a afla cine a comandat sondajul. ;)
Sunt absolut convins ca PDL nu va trece de 15-18% la Parlamentarele din toamna, desigur, daca domnul Ponta nu va face erori majore, iar noul ministru al justitiei isi va face treaba, adica, din perspectiva unui judecator si nu a unui procuror. Diferenta consta in faptul ca un judecator intai asculta , cantareste si delibereaza, ABIA APOI, da sentinta. Spre deosebire de tradatoarea de natie numita Monica Macovei, cea care, dupa parerea mea, ar trebui sa raspunda in fata justitiei pentru denaturarea imaginii Romaniei, instigarea la neparticipare civica in exercitarea unui drept democratic fundamental si, amenintarile de tip stalinist cu puscaria la adresa adverarilor politici.
PS
Nu vad nici un motiv al raderii parului si barbii domniei voastre.
O majoritate REALA s-a prezentat la referendum, devine, din ce in ce mai evident acest lucru. Cei din USL au stiut ca ,,suta" la care se va raporta cvorumul este falsa, dar nu au anticipat tactica boicotului. Sincer, nici eu nu m-am asteptat la asa ceva de la un om care ne-a invadat pur si simplu cu ,,recursul la popor", in discursurile sale, ori de cate ori era incoltit. De aceea l-am votat atunci, de aceea, in urmatorii 1000 de ani, nu voi mai vota pe nimeni care are si cea mai mica legatura cu Traian Basescu. ;)
Crin Antonescu este o muiere politica fara staif prezidential, dar Basescu este un monstru politic care nu va genera niciodata unitate , dialog si constructie. Pur si simplu, atata poate acest individ, FOARTE COMOD pentru UE si SUA si implicit, PERMISIV la promovarea intereselor straine in Romania. Desigur ca ceva nu poate impune strainilor : RESPECT. Nici macar domnului Joe Biden, ca sa nu mai vorbim de domnul Sarkozy. Ce a obtinut Romania in schimbul scutului antiracheta ? O ,,securitate" iluzorie, atragand, de fapt, atentia potentialilor rauvoitori asupra ei si o strangere de mana la Casa Alba in fata unei usi interioare, lasata , din graba gazdei, intredeschisa. ;)

nimrod said...

ZeV,

Asta cu "civilitatea limbajului" e tare de tot, mai ales în contextul formulării ăleia cu "chiorul şi vaporul" folosită recent de un uslaş de maximă vizibilitate şi impact la mase.

Robert Horvath said...

ROMANIA VA FI IN CURAND INTRADEVAR INDEPENDENTA 1
Zev
Daca occidentul nu se amesteca in "treburili interne "
Ceausescu ca si Fidel Castro era la putere.
Deasemenea va rog sa gasiti un eveniment important in istoria nationala care sa se fi facut fara influente exterioare Rusia, Turcia, Germania etc.
In perioda moderna adaug pentru neplacerea dumneavoastra Revolutia 89, intrarea in NATO si EU etc
Fara occident apartenenta la spatiul de influenta rusesc
este asigurat.
Plasati mereu lucrurile invers. Trimisul lui Obama a clarificat lucrurile......."Nu dorim un parteneriariat strategic si vom renunta la el in conditiile in care nu se respecta principile democratice "
Si o clarificare tot spre neplacerea dumneavoastra
recunoscut si de gazda
Romania va atinge nivelul economic industrial depe vremea inpuscatului in 2020 iar peste 90 % din produsele agricole sunt importate.
Cine vrea sa colonizeze o tara a carei creier ( cu exceptiile de rigoare .....nu este cazul dumneavoastra ) a plecat peste hotare ?
Apoi colonizarea necesita obligatii din partea puterii coloniale
in primul rand libertatea de circulatie.
Chiar credeti cu sinceritate ca occidentul vrea libertatea de circulatie pentru cateva milioane de tigani ?
Astept un raspuns un afara de discursurile lui Ceausescu care sunt postate si repetate zilnic in zeci si sute de variante penibile

Robert Horvath said...

@ Candid....jos palaria !
Sunteti prima voce care are curajul pe un blog extremist nationalist sa pronuntati adevarul.
"Cea mai mare eroare a fost comisa in faptul ca s-a decis suspendarea fara a aduce probe consistente. Nici unul dintre cele 7 capete de acuzare nu era valid pentru a constitui proba de netagaduit. Iar unele motive au fost chiar hilare....."
Cum si in ce trib african un presedinte poate fi demis ......fara o ancheta. Toata lumea civilizata a inteles ca este vorba de un puci al unor aventurieri politici de coloratura
rosie...

Asterisc said...

Nu știu cum alcătuiesc ei sondajele! Presupun că nu alcătuiesc o listă cu potențiali prezidențiabili. În această ipoteză, indicarea unei persoane care nu mai poate candida se poate explica astfel: 1) ori o parte dintre cei care au răspuns se referă la încredere și nu la candidatură 2) ori o parte dintre cei care au răspuns nu cunosc prevederile constituționale.

@Candid
1) Presupun că USL a răspus doleanțelor unei mari părți a populației, de aceea a decis suspendarea președintelui. Motive au existat. În sport un jucător este eliminat și după 2 cartonașe galbene, nu numai după unul roșu.
2) Tărăboiul de după referendum nu l-a făcut USL. CC este cea care a amînat decizia, a cerut guvernului date suplimentare etc. și de-abia atunci s-a iscat tărăboiul! Ați trăit momentul, deci ar trebui să rețineți faptele așa cum au fost. Desigur că odată declanșat tărăboiul, era de datoria USL să ia partea celor 7,4 milioane de cetățeni care au fost înșelați. Au fost înșelați și printr-o lege strîmbă (mă refer la cvorum), au fost înșelați și prin trișarea din partea PDL (boicotul), au fost înșelați și prin prezentarea de date nereale asupra numărului cetățenilor în scriși în listele permanente și au fost înșelați și prin ignorarea Constituției care la articolul 2 spune clar: (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

Vasile, said...

Biblio,

Tocmai dumneata care esti zi de zi martor pe propriul blog de oamani sau mai bine spus exprimari ale unor oameni saraci cu duhul un vaisamar sau un megaloman cineast ,adevarat reprezentant al lumii noastre de la "canes",readuci in coada de peste asemenea manifestari?!

PS.
Dupa 20 de ani aprox, romanii sau o parte dintre acestia i-au dat dreptate lui Brucan intelegind sensul celor spuse de acesta.
Nu au trecut 20 de ani de la ce a spus dl. Constantinescu, despre cine la invins si cine a zadarnicit ca Romania sa faca un pas real in lumea europeana,credeti ca avem vreo sansa sa intelegem acest lucru in urmatorii 2-3 ani?

nimrod said...


:)

Biblio, stiti foarte bine ca 23 % nu sunt, de fapt, pentru Basescu, ci sunt contra USL... De aici nervii lui Ghise and Co. Iar va faceti niznai si iar ii faceti prosti pe romanii neuslasi. :)))

Bibliotecaru said...

@ Asterisc

Raţiunea acestui tip de sondaj nu are legătură cu alegerile. Ele urmăresc evoluţia reacţiilor sociale în urma unor abuzuri politice.

Numai că în astfel de situaţii sondajul de încredere este cel normal şi nu cel de alegeri. În momentul când cetăţenii sunt întrebaţi pe cine ar alege, scopul sondajului este acela de a identifica din timp un candidat al partidului pentru a-i construi din timp un culoar favorabil.

Din acest sondaj ar putea să reiasă, de exemplu, că domnul Antonescu este un candidat "mai puternic" decât domnul Ponta... Pe de altă parte mai reiese, nu că MRU şi Victor Ponta scot un scor egal cu DD, aşa cum ar părea la prima vedere, şi nici că MRU este egal cu Victor Ponta, ci că Dan Diaconescu este cu mult mai tare decât ne aşteptam.

Mergând pe grupări politice, USL are 49%, PDL 34%, PP-DD 10%, 7% probabil "alţii", că altfel cheia nu se închide. În realitate, cei care nu ar vota pe Crin Antonescu deşi ar vota pe Victor Ponta (sau invers)... se duc la Dan Diaconescu (nu văd cum s-ar duce la PDL). Cei şi mai mulţi care nu au cum să-l voteze pe Traian Băsescu, dar nu-l vor vota nici pe MRU... se duc şi ei la Dan Diaconescu. Iată cum Dan Diaconescu (cel fără pereche, pentru că PPDD nu are alternativă ca ceilalţi) mai poate aduna câte ceva la procentele indicate de alegători... şi poate fi o surpriză.

Personal eu nu cred că domnul Crin Antonescu va fi candidat, asta pentru că este un şef al PNL destul de slab şi nedemocratic. Părerea mea este că foarte curând nici nu va mai fi preşedinte de partid.

Iarăşi o credinţă, domnul Crin Antonescu a adunat mai multe voturi pentru că spre deosebire de PDL-iştii care nu ştiu că Traian Băsescu nu poate să mai aibă mandatul trei (asta dacă nu cumva există un plan de care nu ştim noi), votanţii USL ştiu că domnul Antonescu este candidatul la preşedinţie şi Victor Ponta premier. Dacă alegerile se vor ţine la termen, în 2004, probabil că persoana care va candida pentru USL va fi alta.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Păi nu spuneaţi dumneavoastră să nu-i cenzurez?

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Eu ştiu că sunt împotriva USL sau chiar pentru Traian Băsescu, dar mi se pare că doar un om "pustiit de informaţii" ar putea spune că ar vota pe Traian Băsescu.

Ce credeţi, dacă ar fi un astfel de sondaj cu două poziţii, Traian Băsescu, Emil Constantinescu şi Ion Iliescu... cine ar câştiga?

Oricine ar vota altceva decât Emil Constantinescu sau abţinere este dus cu capul, dacă îmi permiteţi "licenţa", pentru că este singurul care mai poate candida.

Vasile, said...

Biblio,

Pai daca dumneata ii cenzurezi acestia se transforma AD HOC in teroristi , asa cu omul trebuie sa fie lasat in pace ..sa spuna tot, si uite-i cite bazaconii spun!

De fapt toti avem pe alocuri alunecari , dumneata de exemplu nu ai voie sa spui "Eu ştiu că sunt împotriva USL ", mesajul aduce incertitudini in gandirea unui debusolat. USLeul sunt acum singura solutie la indemana acelora care sincer mai spera ceva pentru aceasta tara.

Mesaje tot asa de periculoase , mesaje basiste sunt acelea sforaitoare de tipul " romanii nu au incredre in clasa politica"!

Adica hai sa inlocuim clasa politica cu omul providential???

Ce usor este ,sa nu votezi, sa nu ai incredere in clasa politica, sa nu iesi in strada si sa-ti ceri drepturile !

Hellas said...

@Robert Horvath. In societate si viata functioneaza legi naturale(sociale, economice s.a.), firesti si ele sunt nescrise. Cine intelege si tine cont de acestea este bine. Factorul uman si mai ales cel politic s-a desprins de viata reala si vrea sa fie asa cum vrea muschii fiecaruia. Aici este marea gresala care instraineaza omul, iar societatea evolueaza nefiresc si duce nicaieri. Vedeti d-le, in loc ca cei care scad in sondaje sa-si puna problema nuantarii mesajului si chiar sa-l schimbe pentru a raspunde societatii si oamenilor, prefera sa deturneze realitatea, sa o zugraveasca asa incat sa coincida cu propriile interese, manipuleaza si a se “bucura” doar ca ceilalti competitori scad in sondaje. Cu ce esti mai bun? Nu este de mirare ca avem nonvalori care cred ca dau judecati de valabilitate, bunulsimt si cultura sunt tot mai rare. Este mai important sa faci parte dintr-un grup sau grupare care sa-ti asigure acces la resurse si bani. Inchipuiti-va un meci de fotbal (exemplu la indemana) in care in locul pregatirii si antrenamentului, pentru a castiga meciul preferi sa exersezi simularea unor presupuse greseli ale adversarului, reclamarea unor iregularitati ale competitorului, in cele din urma antijoc. Sa pierzi meciul pe teren si sa-l castigi la masa verde mi se pare aiurea. Unde duce asemenea mod de abordare? Creaza o societate in care cei care castiga se bucura fara sa aiba valoare, nefiresc, nenatural. Legile nescrise nu iarta, societatea regreseaza, iar generatiile viitoare vor avea de suferit, poate chiar ne vor condamna. Va asumati asta?

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Din moment ce SRI nu-i dă pe lista teroriştilor şi îşi asumă libertatea lor, eu ce să fac? Să-i tragă de urechi SRI-ul.

Vasile, said...

Biblio,

Trecusem la un alt subiect!

nimrod said...


:)

Biblio,

Ferească Dumnezeu de "eşantionul reprezentativ" care cel puţin la noi se dovedeşte a fi, mereu, un ce oarecare. De altfel, personal am mari rezerve în privinţa metodologiei de constituire a acestuia.
Chiar astăzi am avut o discuţie cu doi amici seniori, unul profesor şi celălalt procuror, ambii pensionari, care, în spiritul întrebării dumneavoastră şi în mod uluitor pentru condiţia lor, încă mai speră "să vină Iliescu, să rezolve problema". Nici măcar nu poţi să râzi, că e (sic!) mai bătrâni.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Se prea poate... alt subiect.

În ultimele zile un număr foarte mare de oameni, vorbitori la televizor, au devenit "gânditori" atât de îndepărtaţi de normalitate încât sunt uşor descumpănit.

Încep să am îndoieli. Poate că eu sunt cel beat şi atunci trebuie să mă duc să beau ceva ca să fiu sigur şi eu de starea mea de ebrietate.

ZeV said...

nimrod
Nu stiu cine a folosit expresia ,,chiorul si vaporul", pot spune doar atat: sa-i fie rusine. ;)
Va reamintesc esentialul in ceea ce ma priveste: nu ma intereseaza lupta politica dintre PDL si USL. Nu acum, in orice caz.
Am votat la referendum ca Traian Basescu sa plece. Prin ricoseu, faptul ca PDL se agata de brandul Basescu cu disperare, chiar cu riscul unor atitudini NEDEMOCRATICE, mie imi spune cu claritate ca NU pot vota cu acest partid in veci si-n pururi. Votez cu Partida romilor , DAR CU PDL , NU ! Pana nu se reformeaza si nu devine independent de Traian Basescu.
In rest, ce spun asazisii ,,uslasi" sau asazisii ,,pedelisti" (in realitate, pedisti), NU MA INTERESEAZA. Ma va interesa LA TOAMNA, IN CAMPANIA ELECTORALA PENTRU PARLAMENTARE.
Intelegeti, stimate domn ?
ACUM, VREAU CA BASESCU SA PLECE NAIBII, ODATA ! Atat si nimic mai mult ! BASTA CU DICTATURA, POLITITIA POLITICA SI SUBORDONAREA FATA DE STRAINI !

Robert Horvath said...


Hellas
Va multumesc pentru atentie si limbaj civilizat.
Basescu trebuie alungat , depus la puscarie s-au chiar impuscat. Dar toate acestea dupa reguli....regulile democratiei. Faptul ca cineva are o majoritate nu ajunge pentru a demite un presedinte de tara...
Motivele demiterii trebuie sa aiba o gravitate speciala
si necesita o ancheta serioasa.
USL este in cadere libera si poate pierde acum sau mai tarziu majoritatea parlamentara. In ultima istanta prezenta lui Basescu la Cotroceni poate distrage atentia dela dezastru. Poate sa fie un avantaj pentru USL.
Asistam la o cadere dramatica ....din lac in put.
Aceasta clasa politica trebuie stearsa depe fata pamantului.
Solutii si sperante putine.....Explozia mamaligii ? .....armata....monarhie ?


vaisamar said...

saracul copilot a ratat primirea la congresul internationalei socialiste =)))))

daca azi o mai lungeau pierdeau si parlamentul european =)))))

Asterisc said...

Spune un democrat, mai sus:
"Faptul ca cineva are o majoritate nu ajunge pentru a demite un presedinte de tara...
...
Aceasta clasa politica trebuie stearsa depe fata pamantului"
.
Curat gîndire democratică!

ZeV said...

Horvath Robert
Solutiile de mai bine nu pot fi viabile daca sunt impuse din afara, in mod nedemocratic. Ele trebuie sa apartina poporului roman, care, in mare majoritate, isi duce existenta in Romania. Acest popor, așa ,,prost" cum e, s-a pronunțat în mod democratic, consfințind, prin vot, nu prin actiuni violente de strada, o decizie irefutabilă de a-l demite pe Traian Băsescu. Poporul român nu a cerut capul, sau pedeapsa cu moartea pentru acest om, asa cum insinuezi obstinant domnia ta , în opoziție flagranta cu principiile democratice, juridice si constitutionale unanim acceptate în arealul Uniunii Europene. A spune, de asemeni, ca in exteriorul tarii sa afla, in acest moment..,,creierele" esentiale ale acestei nații, este, după părerea mea, o imensă prostie. Sunt, intr-adevar, si oameni de mare valoare care onoreaza numele de roman pe meleaguri straine, dar acestia nu paraziteaza tot felul de bloguri implicandu-se politic in mod partizan si insistand a da lectii de democratie pledand, culmea, pentru legitimitatea pedepsei cu moartea intr-un spatiu complet diferit ca viziune in ceea ce priveste democratia si justitia. Acei oameni, chiar muncesc , sau creeaza, iar daca pot, sprijina Romania, in ansamblul ei, prin propriul exemplu pozitiv, fara a se substitui politicianist vointei cetatenilor care traiesc efectiv pe plaiul mioritic.
Prin citirea deciziei nr.6 , in Parlamentul Romaniei, Curtea Constitutionala a confirmat, in mod explicit, valabilitatea procedurala a Referendului de demitere a lui Traian Basescu.
Ce avem, in schimb, din partea unui trepadus american de rangul n-1 numit Phil Gordon ? O supozitie de frauda masiva la referendum, neconfirmata de nici o institutie a statului roman, inclusiv, Curtea Constitutionala a Romaniei.
Daca America ar ajunge pe mana unor astfel de indivizi de mana a doua, ar fi o tragedie pentru democratia insasi. Cred si sper, totusi, ca la butoanele deciziilor importante, no-name-uri precum acest Gordon Phil, nu ajung nici aburcati pe bombeuri.
Poate ca ati invata multe, domnule Horvath, prin cele strainataturi.
Ce nu va intra in cap, stimate domn, este abeceul democratiei si ceea ce ati pierdut, este respectul fata de poporul din care proveniti, presupunand ca l-ati avut vreodata. In aceste conditii, sunt , sincer, mirat, ca va imaginati a fi luat in serios de cititorii acestui blog, in afara, desigur, a lui vaisamar. ;)
Nu va suparati, dar daca credeti altceva, pot spune ca ati facut un serviciu semnificativ natiunii, marind media IQ-ului autohton, luandu-va talpasita de pe acest teritoriu atat de agresat de-a lungul istoriei de tot felul de interese străine, care au, toate, un punct major de convergență: ostilitatea față de voința poporului roman și interesul național al Romaniei.
Se pare că interesele sunt foarte mari, dacă până si ambasadorul american, sau domnul Barroso, ignoră recomandările Comisiei de la Veneția cu privire la referendum. Sper sa aflam adevarul, atunci cand Traian Basescu isi va pierde puterea. Sper ca nu va imaginati ca o va detine pe viata.
;)

Robert Horvath said...

O INTREBARE PENTRU ATACATORI ......

Dece un maghiar este luat in brate si laudat.....
Dece sunt favoritul nationalistilor romani ? Coja, Vadim, Goma etc.
..........Sunt corespondentul extern al Tricolorului
CORVIN LUPU EDITORUL SEF AL PRESTIGIOASEI REVISTE TRANSILVANIA DEDICA UN NUMAR SPECIAL ADEVARURILOR ROSTITE DE ROBERT HORVATH DEVA !


Numărul 8
www.revistatransilvania.ro/arhiva/.../numarul8.htm - Translate this page
20+ items – Centrul Cultural Interetnic Transilvania - Revista Transilvania.
• 1 – Corvin Lupu – Robert Horvath – Holocaust ...
• 2 – Robert Horvath (Deva – Românii, criminali sau eroi?" (Scrisoare deschisă ...
• 3 – Robert Horvath (Deva – Istorie cu jumătate de măsură la Institutul Cultural ...

Candid said...

@Robert Horvath,

Iti raspund cu oarecare intarziere, dar tot o fac.Eu am curajul opiniei mele, de ce mi-ar fi teama sa intru pe acest blog? Si inainte de 89, chiar daca atunci era foarte riscant sa iti spui parerea, mai ales cand se intersecta in unghi de 90 de grade cu dogma zilei, nu ma putea nimeni opri sa nu spun ceea ce gandesc. Eram tanar intr-adevar, dar nu eram fara minte cum s-ar putea crede. Uite, iti dau un exemplu despre modul in care imi disipam ideile: era in primavara lui 89 si politrucii ne-au scos prin piete ca sa-l slavim pe Ceasca fiindca a terminat de platit datoriile fata de occidentali. Mie mi-au dat sa am grija de portretul tovarasului fiindca au zis ca sunt tanar si am putere, ca portretul ar mai usor decat ganterele cu care stiau colegii mei ca ma antrenez zilnic. le-am spus sa ma scuteasca fiindca eu nu sunt de acord sa-i scandez numele si sa-i agit portretul dupa anii de chin cu statul la cozi, invatatul pe intuneric la lumina lumanarii(atunci cand se rationaliza consumul de energie). In plus, am spus in gura mare ca toata manifestatia este o porcarie fiindca nu e deloc in ordine sa te bati cu pumnul in piept ca ti-ai platit datoriile, fiindca noi am suportat consecintele: Ceasca si leana lui nu erau nevoiti sa se hraneasca cu "adidasi" si gaturi de pui, nu aveau ratii si cartele la ulei, oua, unt, carne, nici nu trebuiau sa stea de cu seara la cozi pentru a reusi sa cumpere...
Pe de alta parte, le-am spus eu, care om cu scaun la cap se apuca sa strige in gura mare: "haideti, felicitati-ma ca mi-am platit datoriile"?
Colegii ma trageau de maneca sa tac, sa nu fiu luat la rost de Secu', fiindca turnatorii erau destul de densi printre noi: cate 10 pe fiecare sectie. De parat, m-au parat sigur multi, dar cand am fost chestionat de securistul institutiei, eu i-am luat-o inainte si i-am spus ca asa ne-a invatat chiar el ceausescu sa nu ne fie frica si sa ii criticam si pe sefi, fiindca in socialism, democratia populara este bazata pe faptul ca suntem condusi de clasa muncitoare. Trebuie sa recunosca, totusi, ca securistul nu era chiar atat de incuiat, pe cat erau multi dintre colegii lui, pe de alta parte ma stia de om care nu inghite nedreptatea. Singurele neajunsuri le-am avut doar din partea sefilor din institutie: adio prime, adio cresteri de salariu inainte de termen, oricat de harnic as fi fost...

De aceea, spun nu ma tem sa intru in polemica pe bloguri, important este doar sa fie utila: prefer sa ignor pe cei ce-mi sar la gat, fiindca am alta opinie, daca intuiesc sau chiar observ ca polemica ar fi pierdere de vreme. Mie imi place sa discut in mod civilizat, respect interlocutorul si pretind, la randul meu, sa fiu respectat. Tu nu esti de aceeasi parere?

Robert Horvath said...


Un schimb de opinii clarificator. Va sunt recunoscator pentru publicare .

spunea...

Rob
.. informează-i şi pe pensionarii CIA dacă şi+au pierdut deprinderea să se informeze pe net.

Robert Horvath spunea...
27 august 2012, 21:32
Lup
Pensionarii serviciului american sunt extrem de bine informati. Ai m-ai ajut
si eu. Stiu si numarul tau de la pantofi. Sunt prieten si cu cei tineri care se lupta la baionata cu cei rusi infiltrati.....Puciul pro rusesc a esuat lamentabil.
O zi buna pentru democratia romana !

Hellas said...

@ Robert Horvarth. Aceasta clasa politica trebuie stearsa depe fata pamantului. Solutii si sperante putine.....Explozia mamaligii ? .....armata....monarhie ?” Ce facem, schimbam schimbarea? Poate asta este solutia cea mai rea(din lac in put). Binele si evolutia adevarata nu ese radicalitatea. Solutia este responsabilizarea clasei politice si nu in totalitatea ei, numai a celor care inteleg cum stam cu rostul politicii in societate. Daca vedeti, eu nu m-am referit la partide, ma refer la acei politicieni care pot avea mesaje rationale si care inteleg legile nescrise. Un rol important il au cetatenii, cei care vor sa inteleaga ca politica nu le da nimic, nu mai asculta mesajele imbracate in promosiuni care dau frumos, mai mult, se asociaza doar pentru a servi intelereselor straine colectivitatii proprii, ii servesc pana la urma pe politicieni. Deocamdata avem o fractura sociala, politicul a deturnat si a impiedicat evolutia dorita (doar dorita) de romani. Nu exista o cultura a civilizatilei, a valorilor, romanul judeca superficial. Nu este vorba de vinovatie, este vorba de impartirea acesteia. Observ politicieni care au mesaje coerente, rationale, valabile, dar odata cu trecerea timpului in loc sa progreseze, doar progreseste. Nu stiu de ce asta, ma mai gandesc.

Robert Horvath said...

@ Candid
Am fost de multe ori sa renunt.
Postarea dumneavoastra mi-a incazit sufletul si mi-a clarificat mintea. Concluzia.
In Romania mai sunt oameni adevarati....oameni de caracter. Va multumesc.

Robert Horvath said...


@Va rog sa publicati raspunsul meu catre Candid .

@ Prea domnilor nationalisti. Independenta se poate castiga fara lupta. Continuati pe drumul ales si Europa va respira usurata. Nu vreau sa jignesc.... dar credeti ca occidentul are nevoie de milioane de tigani care ...
Hai sa fim seriosi si sa ne pastram simtul umorului

nimrod said...


ZeV,

Sper să vă întărească Cel de Sus, fiindcă, după cum probabil aţi aflat deja, Băsescu se întoarce...
Altfel aştept cu interes ca Biblio să ridice moderarea, semn de încetarea alarmei, fiindcă PSD-ul a făcut un isteţ pas înapoi, ceea ce va face viitorul imediat şi mai interesant şi, pe cale de consecinţă, dialogul în timp real o necesitate. :)

ZeV said...

Biblio
Ceea ce eu constat, in acest moment, este că lașitatea nu este o însușire depozitată doar în garajul domnului Traian Băsescu. Acest adevărat ,,brand" de țară este uniform distribuit în întreaga clasă politică. Este, lasitatea, o caracteristică generală a românilor ? Poate fi, cred eu, o temă de meditație și autoanaliză, a fiecăruia dintre noi.
Astăzi, Parlamentul României și-a declinat atributul de reprezentant suprem al poporului suveran. ,,Ieri", Victor Ponta a cedat presiunilor externe acceptând cvorumul, desi, articolul 10 din Legea Referendumului este foarte limpede, iar recomandările Comisiei de la Veneția sunt extrem de explicite.
Astăzi este o zi mohorâtă pentru democrație, iar războiul politic de-abia acum începe.
Am speranța că cei din USL se vor maturiza după acest dus rece, iar următoarea suspendare, pentru care există motive arhi-suficiente acumulate doar într-o singură lună, va fi mult mai bine pregatită. Incepând cu actualizarea reală și dusă până la capăt a listelor electorale permanente. Fără boschetari, aventurieri și fotografi la ,,negru" de nunți și botezuri aciuați prin ungherele îndepărtate ale lumii , care, oricum, nu votează niciodată si simt dorul de casă fix în vinclu.
Eu voi vota, până la capăt, pentru că eu, nu voi părăsi niciodată această țară.
PS
Excelent comentariul domnului Victor Roncea publicat de Miticul Popescu.


Robert Horvath said...

Asterix
Aceasta clasa politica reprezinta grupul de comunisti si securisti care au preluat SI puterea economica.
Asistam la aceiasi rotire de cadre. O democratie reala
nu poate exista fara o clasa mijlocie si o elita intelectuala reala. Aceasta coloana vertebrala lipseste....
Nu toti trebuie trimisi la puscarie....se pot construi si lagare de concentrare.....

ZeV said...

nimrod
Asa este, stimate coleg. Traian Basescu reloaded.
Dar o va face in calitate de presedinte ilegitim. Oricum, nu ca presedinte al romanilor, ci ca emisar al cercurilor de putere straine, straine (inclusiv) de interesele poporului roman.
Cineva ne spune ca, virgula, puterea economica este detinuta in Romania de...comunisti.
Sper ca nu va doriti decredibilizarea acestui blog lasand netaxata o asemenea gogomanie. ;)
Nu comunistii ne baga pe gat mere, pepeni, rosii si castraveti cu gust de ipsos, nu comunistii ne conditioneaza fiecare euro si fiecare pas cu tot felul de conditionalitati si MCV-uri aberante generate din interior de tradatori ai neamului si interesului romanesc. Tot felul de jdauci au jucat hora dezbinarii pe umerii si grumazul romanilor, de-a lungul timpului, ieri, experimentand comunismul de revansa al Anei Pauker &Co, iar azi, aservindu-si prin tot felul de binevoitori aparenți resursele Romaniei. Miza este enorma, aproape nimeni din mareata Europa nu-si doreste o Romanie unita si puternica la granita cu restul lumii.
Chiar si ,,condamnarea comunismului" a fost o diversiune orchestrata de jdaucul Tismaneanu, pentru a distrage atentia de la procesul de dizolvare a identitatii nationale initiat in laboratoarele gupului Bilderberg.
Priviti cu atentie la urmasii lui Menelaus, Tezeu si Pericle si veti constata forță si unitate, de care nu poate trece nici maimuța Obama, nici bancherul-sef al Europei, Angela Mekel. Grecii primesc periodic sute de miliarde, desi, nimeni nu-si face iluzii ca banii vor fi vreodata returnati, desi, pun pe undeva, prin zona bombată a spatelui, recomandările politrucilor si birocratilor euro-atlantici.
Romania reduce deficitele bugetare, taie venituri doar de la cei multi si vinde tot ce se afla in pamantm in aer si in apa, dar oferă cu generozitate Europei mai multi bani decat primeste. Mult mai multi.
Nu sunt adeptul condamnării la moarte. Uneori, totusi, in momentele de intimitate, imi trece prin minte, ca si aceasta ar putea fi o pedeapsa prea mica pentru unii, care in numele dreptei, au intors definitiv spatele poporului roman. Cu cat vehementa anticomunista este mai mare, desi himera bolsevismului a intrat, de mult, in cartea de istorie, cu atat mau mult ne putem gandi la malversatiunile grave care se ascund in spatele cortinei. Traian Basescu nu este doar un caz patologic, este , pare-se, o interfață extrem de eficientă pentru cei care au decis in cerc restrâns ca au legitimitatea data de divinitate de a conduce si modela destine de amplitudine planetară. Aceste eminențe cenusii se tem. Se tem de popoare, se tem de epuizarea resurselor, se tem de discernamantul cetatenilor si cauta cu disperare solutii alternative. Nu vor gasi. Singura lor alternativa este autodizolvarea, pentru a nu fi striviti de tavalugul istoriei, mai devreme, sau mai tarziu.
Până la urmă, responsabilitatea și solidaritatea vor învinge.
Nu sunt convins că vom apuca să trăim în noua eră, care, ori va fi, ori nu vom mai fi deloc.

Asterisc said...

@Robert Horvath
După cîte constat, dv propuneți lupta de clasă! La cine am mai auzit eu despre astfel de idei?!

Vasile, said...

Zev.

Roncea este usa de la biserica care comunica cu gardul de la securitate !

Asta nu inseamna ca nu este un om cu anumite calitati,exceptie cele morale, sau mai precis bun si talentat purtator al calitatillor lupului moralist!

Horia Pană said...

Bibliotecarule,

Introducerea lui Traian Băsescu la opţiunea de vot pentru prezidenţiale, deşi nu mai are dreptul să candideze face parte dintr-o metodă frecvent utilizată pentru a diminua procentele deţinătorului primei opţiuni. Fără Băsescu în sondaj, procentele lui Antonescu ar fi fost mai mari. Poate pe la procentele de încredere din sondajul CSCI de acum 3 zile, publicat de EvZ: 42%.

De acord cu tine că Antonescu nu repezintă cea mai fericită alegere ca preşedinte. Nici de partid, nici de ţară. Şi eu spijin variantel tale, dar cu Tăriceanu pe primul loc.

În afara unor comentarii ce nu pot ieşi din partizanatul inept remarc aberaţia lui Vaişiamar. De unde o fi scos el USL la 49% şi PDL la 26%? Că eu n-am găsit ecât un sondaj CSOP din 21 aprilie 2012, înaintea localelor, unde USL are 49%, iar PDL 19%.
În schimb, în sondajul CSCI din 21-23 august arată o USL cu 62%, iar PDL cu 16% din opţiunile de vot.
Iar sondajul lui Dâncu, IRES, din 22 august, cel din articolul de mai sus, arată USL la 54%, iar PDL la 23%.

Amândouă sondajele au fost efectuate interviu telefonic, ceea ce nu garantează corectitudinea eşantionului ales. O dată pentru că nu există siguranţa că cel ce răspunde la telefon este persoana selectată, că datele de identificare socilogică (vârstă, sex, educaţie) sunt sincere şi că răspunsurile nu sunt la mişto. Situaţii care se reduc semnificativ la sondajele clasice, faţă în faţă.

nimrod said...


ZeV,

E dreptul dumneavoastră să speraţi la o Românie naţional-legionară căci poate că noua generaţie, după cum se vede incapabilă să treacă măcar de bacalaureat, va accepta să-şi julească genunchii pe caldarâm rugându-se la cine ştie ce moaşte pentru casă, butelie şi servici în loc să pună mâna pe carte.
Despre o întreagă lume Judenfrei, trasă înapoi în obscurantism, sclavie şi :) fără dâre de condensaţie pe cer cred, totuşi, că slabă nădejde.

Robert Horvath said...

@ Dupa terminarea facultatii am lucrat la televiziune.
Am filmat gospodaria unui taran roman de la margine de Brasov. Ea era prospera si nu se deosebea de vecinii
sasi. Convine sau nu..... era cu vreo doua sute de ani inainte..... de gospodaria unui taran din.........sa zicem ....din Oltenia.
ARDEALUL MOTORUL ECONOMIC AL ROMANIEI
Dece traiesc polonezii, cehii si chiar ungurii mult mai bine ? Economiile lor sau integrat in economia germana. Ardealul va schimba economia si mentalitatea
romanilor. In caz contrariu vom asista la o lume orientala....cu o economie de felul .....
Eu nu vorbesc de autonomie ci invers. Romania sa devina un Ardeal civilizat si european. Sper sa fiu corect inteles.

Bibliotecaru said...

@ Horia Pană

Aş mai adăuga că procentul domnul Băsescu îmi pare că este şi sensibil mai mare faţă de percep eu în societatea românească.

ZeV said...

nimrod
SUNTEM intr-un regim sclavagist.
Ma surprinde ca o entitate inteligenta ca domnia voastra nu realizeaza acest lucru.
In alta ordine de idei, va propun sa cititi (si) mai multa istorie. Daca se poate, nu va limitati doar la manualele scolare.
Apropo de bacalaureat, inca mai astept efectele benefice ale ,,legii Funeriu".
ps
Apropo de istorie, poate ca aveti acces la sursele de informatii ale domnului Basescu, pe baza carora, regele Mihai a fost catalogat drept ,,tradator", iar Mihai Antonescu, implicit, drept erou national.
Vedeti stimate domn nimrod, totul este mult mai complex si mai contradictoriu, in realitate, in raport cu simplitatea macovista :,,noi, cei buni, ei, cei rai"...,,noi, europeni, ei, bolsevici".
Pana si Traian Basescu intelege cate ceva, dar, nici domnia sa, nu aprofundeaza pana la capat.
;)




nimrod said...


:) errata: dâră de condensare...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.