22 August 2012

Români, vi se pregăteşte ceva


Traian Băsescu tace, dar cu siguranţă face. Nu clipiţi prea des pentru că vă va lovi în moalele capului pe nepregătite. Priviţi la televizor cu ochelari de soare şi vată în urechi, să nu vă ia cu leşin când ştirea va lovi. Atenţie, "e pe vine".


(http://www.gabbleon.com/Article/LoadFeed/5451620536079073007)

20 comments:

vaisamar said...

e cumva cetateana Mona Pivniceru in poza ? =)))))

ZeV said...

Imi exprimam la o temă anterioară scepticismul cu privire la cvorumul de sedință al CSM.
Iată ca institutiile băsesciene original-independente ale statului functioneaza la un nivel maxim de eficiență, adica...nu fac nimic.
Traiască boicotul, neamule ! ;)
Propun completarea frunzei lipite de brandul de țară (probabil ca să nu se vadă chiar totul) cu sigla:
,,Omului ce i se rupe
Va avea succesuri multe"
;)
PS
Stau și mă întreb, de ce s-ar strufoca onor parlamentarii sa se adune in ședință de...cvorum pentru a li se citi sentinta celor 6 judecatori ai CC ?
Oricum, Traian Basescu are un set de butoane nr.1,2,3...n de rezervă in garajul prezidential cu care acționează cipurile implantate in capetele anumitor domni și doamne cărora li se....în 14 de votul celor 8,5 milioane de români.
Probabil că ar trebui să reactionez idem pentru a nu fi ghilotinat de iacobinii portocalii de logică monodimensională in conformitate cu care, a fi pro-poporul roman este totuna cu a fi anti-PDL.
Confuzia pe care o fac unii concetateni porneste din convingerea lor ca Universul se învârte în jurul stelei portocalii și nu viceversa.
Nu-i bai, chiar și Ptolemeu s-a înșelat, nu pentru că nu avea suficientă capacitate de procesare, ci, pentru ca era in deficit de informatie și mai ales, se credea el insusi un centru.
;)

ZeV said...

Elena Udrea, pe blogul căreia domnul Bibliotecar crede că se poate face înțeles în demersul euristic al domniei sale, a trântit o expresie blondă de toată frumusețea:
,,S-a făcut dreptate, lovitura de ..stat a eșuat".
Stimată doamnă, eu, ca de altfel si domnul Predescu, nu aș fi chiar atât de sigur.
În fine, unii colegi afirmă cu convingere nestrămutată că fosta absolventă a unui liceu renumit are viitor.
Desigur, si eu, la rându-mi, îi doresc multă sănătate.
;)

Mrjack said...

Ceea ce nu pot eu sa inteleg este asa: de ce nu taie guvernul USL bugetele institutiilor basiste, in frunte cu Administratia Prezidentiala? Nu prea vad ce lege i-ar opri sa faca o rectificare bugetara...
Mi se pare ca urmatoarea prioritate legislativa trebuie sa fie Legea Uninominalului intr-un singur tur, in urma careia partidul acestei paiate lase numita Presedintele Romaniei (chiar nu ma cenzurati, expresia ii apartine) ar cam disparea de pe scena politica. Sa fim seriosi, la alegerile parlamentare participa cca 10 milioane de oameni in mod constant. Daca 6.5 mil. voteaza cu USL, 1 mil. cu UDMR, raman 2.5 milioane de impartit intre toate fasaielile politice autointitulate "de dreapta", dupa parerea mea la o paritate 50/50 cu PP-DD. Cam in cate mandate s-ar putea translata asta intr-un Parlament cu 300 de parlamentari? 10? 20? Cu indulgenta 30?

Anonymous said...

Razboi în Siria, stare de necesitate, amanare alegeri parlamentare... sau poate demisia?

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Numai că, uşor în glumă, domnul Ponta a lansat şi "soluţia" lipsei de cvorum la Parlament până ce doamna Pivniceru va depune jurământul la Cotroceni.

vaisamar said...

pana la urma cetateana Mona Pivniceru ce spera sa gaseasca in seifurile Ministerului de Justitie de renunta si la cariera si la pensia de magistrat ? =)))

presupun ca dansa stie ca are nevoie de cvorum la CSM si pentru schimbari la Parchet si DNA =)))

oricum sa aibe grija in ce masina se urca sa nu urce in aia de salubrita sau mai rau in duba parchetului =)))

Bibliotecaru said...

@ Mrjack

Şi eu am spus, în glumă, că dacă sunt ai domnului Băsescu... atunci să-i plătească domnia sa.

Recunosc că nu sunt de acord cu Uninominalul într-un singur tur. În două tururi de scrutin, "ca la preşedinte"... asta da.

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Demisia sau dinastia... Nu m-aş mira dacă următorul preşedinte va fi Elena Băsescu.

ZeV said...

Biblio
:D
Pentru ca Elena Basescu sa obtina succesul suprem, sunt necesare a fi indeplinite, prin cumul, doua conditii:
1. O majoritate parlamentara in tonuri si nuante portocalii de peste 50% ;
2. O noua Constitutie prin care presedintele este ales de Parlament ;
Ei, ce spuneti?, chiar ati inceput sa credeti in basme ?
:D
PS
E mai plauzibila varianta cu Elena Udrea, avand in vedere ca Elena Basescu nu are, din cate cunosc, blog personal.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Sau are nevoie de un părinte care să-i aranjeze rezultatul alegerilor prin nişte mijloace de tipul voturilor la Paris.

ZeV said...

Constat ca prietena noastra cea de toate zilele, recte, vaisamar, se crede teleportata, undeva, prin tenebrele anilor cincizeci ai tatucului Stalin.
Prin fata ochilor inchisi îi trec mii si mii de dube pline ochi cu cei 8,5 milioane de romani, intre care, evident la loc de cinste (adica in catuse n.r.) se situeaza... doamna Pivniceru.
Îi atrag atenția distinsei colege că visele induse de mici doze de alcool (cu sau fără cuburi de gheață n.r.) reflectă o realitate inversă. Mai ales, dacă ținem cont de semnificația numelui viitoarei ministre a justiției. Chiar si Traian Basescu tace când vine vorba de doamna Mona Pivniceru.
Oare ce ne spune, de fapt, domnia sa, prin această tăcere ?
;)
Oricum, cu astfel de sustinatori, nu-i vad deloc in roz pe stimabilii portocalici inverziti de teama confruntarii directe cu electoratul. Grozav si-ar mai dori sa iasă la vot doar cei 10% care s-au conformat apelului la boicot, in timp ce celorlalti le-ar sta foarte bine (in viziunea lor de cosmar n.r.) acasa sau...in penitenciare.
Hai spre dreapta ,,democrată", neamule ! Garantată Barroso !
;)

Robert Horvath said...

CONDOLEANTE POLITICE DEOCAMDATA !

ZeV said...

Domnule profesor CPreda
(Spre stiință, domnului Paleologu)
O dezbatere publica amplă presupune, prin definitie, un climat consensual minimal.
Ma miră faptul că domniile voastre nu inteleg că acest lucru, cu Traian Basescu la Cotroceni, delegitimat de votul popular, nu (mai)este posibil... presupunând că a fost vreodată.
Sper ca nu veti spune si dvs, precum doamna Udrea, că...,,lovitura de stat" a esuat, spre a legitima un boicot laș si descalificant, incurajat de un domn Barroso căruia îi tremură pantalonii în perspectiva pierderii influenței preponderente a PPE în Europa.
Mai citim si noi, profanii, domnule profesor. Printre rânduri. ;)
Sper ca realizati enormitatea acestei formulari, mai ales, dupa validarea, de catre CC, din punct de vedere procedural, a referendumului. Ca politolog de marca, cunoasteti, cu siguranta, ca baza democratiei este votul si nu statul acasa.
Chiar daca nu veti recunoaste acum, la toamna, veti fi perfect in asentimentul meu. ;)
Eu personal, voi fi prezent in sectia de votare, la fel ca si in toate ocaziile electorale din ultimii 22 de ani. Am votat, inclusiv, in 2007. Va amintiti ce spunea, atunci, domnul Traian Basescu , despre popor si cvorum ?
;)
Sincer, inca mai cred ca in PDL se mai afla cateva minți raționale, demne și rezonabile. Dar, din pacate, gândesc (aceste minți n.r.) in șoaptă.

Vasile, said...

In loc sa aduceti "moderarea" ca mijloc de cenzura mai bine aruncati gunoaiele de vaisamar la cosul de gunoi !Doar asa nerevazindu-i colcaind prin bloguri,devenind inutili, "Basescu" le va taia portia sinecurista!

PS.
Ideea ar fi ca ii cunoastem deja anticipat comentariile!
E un fel de Horvath inca ne robotizat!

Asterisc said...

Cînd aud de lovitura de stat, mă simt jignit și mă apucă furia. Pentru că acela care afirmă așa ceva consideră că 8,5 milioane de români au participat la o lovitură de stat. Nu mai pun la socoteală că se ignoră definiția unei lovituri de stat! Dacă ar avea măcar bun simț elementar, cei ce-l venerează pe omul nedorit de 7,4 milioane de români, măcar s-ar abține de la orice comentarii.

Bibliotecaru said...

@ Asterisc

Nu uitaţi că supuneţi unui comentariu reacţiile unor oameni care au intrat în politică direct de pe stradă... de unde să ştie ei definiţia loviturii de stat... doar nu credeţi că pierd timpul să caute pe google.

ZeV said...

Domnul CPreda se pricepe si la economie si ne invita pe Money Channel. Nefiind sigur de toleranța la dialog al distinsului politolog, mă folosesc de bunovăința domnului Bibliotecar. ;)
Domnule profesor, daca există o criză in Romania, ea este una identitară. În PDL.
Altfel, sunt dispus să vă ascult pe la televiziuni, doar atunci când somajul va ajunge la cotele din Spania.
Apropo, cunoașteți starea PIB-ului României dupa trimestrul doi 2012 ? Din fericire, oamenii îsi văd de treabă în Romania, deși, seara, se mai uită și la televizor. De regulă, ca să se distreze cu circul politrucilor de toate culorile politice care a antrenat, se pare, și gașca de procurori macovisti. Bine ca nu vin ploile pe la țară, că un stoc de cizme de cauciuc din banul public s-ar simți întrucâtva și prin buzunarele noastre.
V-am spus de multe ori, nu e suficient sa te retragi strategic în opozitie, în speranța că în câteva luni așazisa prostime uită.
Romanii nu (mai) uită, domnule profesor, așa că, purcedeți la reformă internă în PDL, începând cu detasarea ,,garniturii" de ,,locomotivă", trecerea acesteia pe linie moartă (a locomotivei n.r.) și schimbarea direcției partidului către clarificare doctrinară, negociere și consens national. Cei care au de recuperat sunteti dvs si nu USL. Dacă vă imaginati că perpetua proslăvire și divinizare a unui singur Om vă va salva de oprobriul public , înseamnă că până si preferatul meu din 2011, recte, domnul Vasile Blaga, este un mare naiv.
;)
PS
Atentie, nici chiar doamna Merkel nu mai impresionează pe nimeni în România, având în vedere parteneriatul pragmatic al domniei sale cu mama Rusia in Republica Moldova.
(Se aude domnule Horvath ?)
:D
Asa că, nu mai tin cliseele gen: ,,Nu cu estul ci cu vestul , depinde de domnul Basescul”. Singura direcție viabilă care ne duce undeva, la mal, este doar una: către noi înșine.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Drept la replică aţi avea dreptul dacă aş fi spus eu ceva în postare. Nu se acordă la comentarii.

V-am spus, natura blocării domniei voastre este lipsa de respect, Reveniţi fără "Pucist", fără "Barbă Roşie"...altele asemenea... şi poate apreciez că voi da dreptul dumneavoastră la replică în măsura în care este un drept la replică şi nu altceva.

Trebuie să înţelegeţi că nu voi aproba comentariile dumneavoastră decât în măsura în care sunt normale.

Mrjack said...

@ Bibliotecarul: Nici eu nu sunt, de principiu, de acord cu votul uninominal intr-un singur tur, si nici in doua tururi. Motivul ar fi pur teoretic: aceste sisteme duce catre reducerea curentelor de opinie prezente si reprezentate pe scena politica, prin eliminarea partidelor mai mici. Este evident ca uninominalul (intr-un tur sau in doua) nu este un sistem in care legiuitorul sa-si puna problema de proportionalitate, o notiune la care eu personal tin.
Ceea ce am spus in commentul meu se referea exclusiv la ce as face daca as fi decident USL in situatia data, ori ca si modalitate de a ajunge la un anume scop - extirparea statului politienesc intretinut de ilegitim si de gasca lui - votul uninominal intr-un singur tur ar fi un mare punct cheie. De ce? Pentru ca ar permite formarea de catre USL a unei supermajoritati parlamentare, capabile sa modifice Constitutia, iar apoi, printr-o operare cu bun simt a modificarii (ma rog, bun simt in care n-am tocmai cea mai mare incredere, avand in vedere ca vorbim, totusi, de politicieni), sa ajungem sa avem institutii independente, numiri independente de partide... ma rog, un mic pas inspre o democratie pe care ne-o dorim cu totii.

@ Zev: Domnul Barroso nu pare a fi "rezolvat" prea mare branza in vederea intereselor partidului european al domniei sale prin interventia toanta in Romania. Nu-i vad bine deloc pe portocalii la europarlamentare... :)

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.