(sursa: http://www.poznasu.ro/pozne/urari-de-craciun-fericit-si-urari-de-revelion/)
Mesajul de Anul Nou
al preşedintelui României, Traian Băsescu
(31 decembrie 2009)al preşedintelui României, Traian Băsescu
La mulţi ani, români! La mulţi ani, români din interiorul frontierelor şi din afara frontierelor României! La mulţi ani, cetăţeni români, etnici romi, maghiari, ucraineni, tătari, turci, sârbi şi de orice altă naţionalitate sub cetăţenie română! La mulţi ani, Armatei Române, fie ea acasă sau în teatrele de operaţii din Afganistan sau din Bacanii de Vest! 2009 a fost un an dificil, un an în care peste România a trecut criza globală, care ne-a afectat dar nu ne-a îngenuncheat! 2009 a fost şi un an în care am avut parte de crize politice, crize politice pe care românii le-au tranşat prin votul lor pe 6 decembrie, atunci când au decis să fiu preşedinte al tuturor românilor pentru încă un mandat! Le mulţumesc şi celor care, prin votul lor, m-au sprijinit, le mulţumesc şi acelora care, prin votul lor, mi-au dat o lecţie! Certitudinea votului din 6 decembrie rămâne că politicienii care pot să câştige sunt aceia care îşi iau ca aliat poporul român.
Începem un An Nou, 2010, un an care trebuie dedicat reformei statului. Pe 22 noiembrie cea mai mare parte a românilor a votat pentru ca statul român să fie reformat, reformat începând cu cea mai importantă instituţie a statului, cu Parlamentul României. Dar reforma statului nu înseamnă doar Parlamentul României. Trebuie să reformăm, să modernizăm sistemul de educaţie. Numai aşa copiii noştri vor avea şanse să facă performanţă. Numai aşa România - în ansamblul ei - va putea deveni o ţară performantă. Trebuie să reformăm sistemul de sănătate. Trebuie să consolidăm clasa de mijloc.
Trebuie să avem grijă de valorificarea avantajelor pe care ni le-a dat Dumnezeu.
Avem condiţii să avem o agricultură performantă, un turism de succes, să dezvoltăm o industrie IT pentru care România are suficient de multe creiere. Avem nevoie de o justiţie dreaptă, o justiţie egală pentru toţi, fie ei oameni politici sau oameni simpli, fie ei oameni cu bani sau oameni fără bani.
Avem nevoie ca, în perspectiva anilor viitori, să facem din solidaritate un mod de a trăi. Românii trebuie să fie solidari cu aspiraţiile lor, trebuie să fie solidari cu ei şi, toţi la un loc, solidari cu ţara. Nu avem de ce să nu fim mândri de ţara noastră. Istoria ţării, cultura, tradiţiile noastre sunt cele care îi recomandă pe români ca una din cele mai puternice naţiuni ale Uniunii Europene.
Din acest motiv, cred că fiecare trebuie să avem în minte că dragostea de ţară înseamnă patriotism. Iar, patriotismul este parte a solidarităţii noastre cu ţara în care trăim, cu ţara pe care o iubim. Peste numai două minute, vom intra în anul 2010. Va fi un an în care vom scăpa de criză, va fi un an în care optimismul va fi cel care ne va anima să depăşim momentul pe care l-am trăit în anul 2009. 2010 va fi, în acelaşi timp, anul în care se va hotărî dacă suntem capabili să rămânem loiali comenzii pe care poporul român ne-a dat-o pe 22 noiembrie. Oamenii politici au de trecut testul loialităţii şi al fidelităţii faţă de propriul lor popor. Comanda primită de la români pe 22 noiembrie nu poate să fie negociată. Avem toţi obligaţia să răspundem acestei comenzi, acestei voinţe pe care românii au exprimat-o prin vot şi în cel mai democratic mod. Cred că esenţa evoluţiei noastre pozitive în perioada următoare este reforma statului. Fără reforma statului nu vom putea valorifica în favoarea românilor creşterea economică ce va fi reluată în al doilea trimestru al anului 2010.
Perimteţi-mi dragi români să închei urându-vă multă sănătate, bucurie, fericire în familii şi, cel mai important lucru, solidaritate. Solidaritatea cu noi înşine şi cu obiectivele noastre. Vă doresc la toţi, La Mulţi Ani!
La Mulţi Ani, România! La Mulţi Ani, români! La Mulţi Ani, ţară dragă!
Departamentul de Comunicare Publică
31 Decembrie 2009
(sursa: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=9588&_PRID=)
(sursa: http://www.mediafax.ro/politic/premierul-emil-boc-a-demisionat-din-functia-de-primar-3700457)
Primul-ministru Emil Boc a adresat tuturor românilor un mesaj de Anul Nou
Stimaţi cetăţeni ai României,
Mă onorează să vă adresez, în numele Guvernului şi al meu personal, cele mai bune urări cu ocazia acestui nou început de an.
Vreau să vă asigur că primele noastre gânduri, ale membrilor Guvernului, se îndreaptă spre dumneavoastră, spre felul în care vă putem servi cel mai bine interesele, în condiţii nu foarte uşoare din punct de vedere economic şi social. Este datoria noastră, dar este, în acelaşi timp, dorinţa noastră sinceră, motivată, puternică, pentru îndeplinirea căreia nici un efort nu este prea mare.
Tot ce ne stă în putinţă, tot ce ţine de priceperea, de munca şi perseverenţa noastră va fi făcut în anul care vine şi în întreg mandatul actualului Executiv!
Vremurile nu foarte prielnice au şi părţile lor bune: ne ajută să avem mai mult curaj, să ne apropiem de lucrurile care contează cu adevărat, să reuşim mai mult decât credem.
În acest fel puteţi fi partenerii noştri: folosindu-vă capacităţile, ideile, acţionând.
O ţară cu cetăţeni inteligenţi şi activi este o ţară care nu are de ce să se teamă de viitor!
Dragi români de peste hotare,
În egală măsură gândurile noastre se îndreaptă spre dumneavoastră, cu respect faţă de eforturile pe care le faceţi, inclusiv efortul de a fi departe de patrie, cu recunoştinţă faţă de cei care ne reprezintă cu cinste.
Dacă de multe ori aţi avut parte de o mediatizare disproporţionată, în sensul reflectării mai degrabă a incidentelor, noi şi dumneavoastră ştim că majoritatea românilor de peste graniţe se bucură de respect în comunităţile în care trăiesc, respect câştigat prin muncă, inteligenţă, talent, onoare, curaj, spirit prietenesc.
Doresc să vă lansez şi dumneavoastră o invitaţie, românilor din diaspora apreciaţi în comunităţile din care faceţi parte: să renunţaţi la o parte din discreţie şi să vă afirmaţi public imaginea câştigată în mediul apropiat. Pentru că, în felul acesta, veţi împiedica înţelegerea greşită a românităţii de către cei care nu au ocazia să vă cunoască direct.
Dragi români,
Esenţa mesajului meu, atât către dumneavoastră cei din ţară, cât şi către cei dintre străinătate, este aceasta: să înţelegem că ne condiţionăm reciproc destinele, să fim conştienţi că de solidaritatea şi performanţa fiecăruia dintre noi depinde viitorul tuturor!
Un An Nou optimist şi fericit!
La Mulţi Ani!
Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa
Data: 31.12.2009
(sursa: http://www.guv.ro/primul-ministru-emil-boc-a-adresat-tuturor-romanilor-un-mesaj-de-anul-nou__l1a107556.html)
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a luat acasă 27 din cele 29 de cadouri pe care le-a primit în diverse ocazii protocolare în anul 2009. Şefa Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a lăsat în patrimoniul instituţiei toate dele 25 de daruri primite. Cel puţin aşa rezultă din lista publicată pe site-ul Parlamentului de către dei doi demnitari. (sursa: http://www.realitatea.net/roberta-anastase-a-lasat-camerei-cadourile-de-la-delegatiile-straine-geoana-le-a-pastrat-majoritatea_693615.html)
Nici Roberta Anastase, nici Mircea Geoană, nu au lăsat un mesaj din partea parlamentului pentru poporul român...
(sursa: http://max-media.blogspot.com/2009/03/presedinta-camerei-deputatilor-roberta.html)
(sursa: http://3210.ro/sonisphere%20festival.html)
6 comments:
Observ ca din lista minoritatilor solicitate sa sprijine modernizarea Romaniei, probabil pe principiul "nu va asezati unde nu v-am pus eu", lipseste minoritatea germana, in timp ce aia rroma e plasata intre majoritari si maghiari.
Ai naibii moguli si nemtii astia...
Da' poate ca eu ori nu stiu ori nu inteleg cum sta treaba cata vreme doar locuiesc intr-un oras cu jumatate din populatie rroma si langa un mafiot notoriu de aceeasi nuanta si nici nu ma uit la programele de divertisment de pe Antena 2.Asta e, n-am informatie... Ce penibil!
M-am enervat:
Iata doar cativa dintre sasi(fiindca de svabi vorbeste suficient numele Hertei Muller):
* Johann Michael Ackner, arhelolog şi naturalist
* Arthur Arz, general, ultimul şef al Marelui Stat Major al armatei imperiale cezaro-crăieşti
* Valentin Bakfark, muzician renascentist
* Wilhelm Georg Berger, compozitor, muzicolog, violist şi dirijor
* Franz Binder, explorator
* Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, colecţionar de artă
* Martin Bottesch, politician
* Otto Dahinten, arhitect
* Ricky Dandel, solist vocal
* Christa Depner, opozantă a regimului comunist
* Hermann Fabini, arhitect, istoric de artă şi politician
* Carl Filtsch, pianist
* Franz Friedrich Fronius, profesor, biolog şi etnolog
* Josef Haltrich, pedagog, filolog, preot şi etnograf
* Johann Martin Honigberger, medic şi farmacist
* Johannes Honterus, gânditor umanist, reformator religios
* Klaus Johannis, politician, primar al Sibiului
* Michael Klein, fotbalist
* Peter Maffay, cântăreţ, compozitor, actor şi producător
* Hans Mattis-Teutsch, artist expresionist: pictor, sculptor, grafician
* Adolf Meschendörfer, scriitor
* Harald Meschendörfer, pictor şi grafician
* Eduard Morres, pictor, topograf artistic
* Hermann Oberth, fizician
* Oskar Pastior, poet şi scriitor
* Erhard Plesch, politician german
* Stephan Ludwig Roth, cărturar, reformator al învăţământului, om politic
* Iancu Sasul (mamă săsoiaică), domnitor al Moldovei
* Christian Schesaeus, poet umanist
* Christian Tell, jurist
* Eginald Schlattner, scriitor
* Hellmut Seiler, poet, traducător şi scriitor satiric de limbă germană
* Martin Siebenbürger, primar al Vienei
* Georg Daniel Teutsch, episcop evanghelic
* Rudolf Wagner-Régeny, compozitor şi apoi profesor şi decan al conservatorului din Rostock
* Albert Ziegler, pilot, constructor şi instructor aviatic.
Să nu cumva să se înţeleagă că este nevoie de primarul Sibiului...
@Biblio,
a.Încă n-am dat de urma parabolei cu bogataşul bătrân şi schilod care-şi tot întreba musafirii "Ei cum vă plac stejarii mei?", da' ma ocup. Ce-mi amintesc e că aparţine unui scriitor francez. După ce o găsesc o s-o adaptez la autohtonul actual...
b. Asta cu IT-ul românesc mă seacă. Nu cred să fi întâlnit altundeva decât la periferia internetului pagini scrise cu roşu pe albastru sau albastru pe negru, ca să nu mai vorbesc de programele de prin diverse instituţii, pe care le "zăresc" peste umărul operatoarelor. Vai mama lor!!!
Va doresc un an nou frumos, plin de ce va doriti si de oamenii pe care ii doriti aproape :-)
Vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase. La mulţi ani!
Post a Comment