07 July 2010

Microdiscursul instituţional


Băsescu: România nu are "nicio resursă" să îmbunătăţească situaţia privind inundaţiile
"Acum, după aceste inundaţii, aşa cum au fost ele, nu avem nicio resursă să îmbunătăţim situaţia pentru alte eventuale inundaţii la toamnă sau la anul. La anul vom avea exact aceeaşi problemă. Nu o spun cu cinism. O spun ca un semnal de alarmă şi cu îngrijorare. Dacă nu facem ceva cu restructurarea cheltuielilor bugetare, nu vom putea face nimic"


Băsescu: Pensionările de invaliditate - o reţea de corupţie demonstrată
"Aici este un tandem al furtului între beneficiarul de pensie de invaliditate, medici şi oameni din aparatul de stat, e o reţea întreagă, pentru că se duce dosarul şi la cei de la Ministerul Muncii, care pun şi ei un «văzut». Deci, este o reţea a corupţiei în sectorul pensiilor de invaliditate"
"Dacă au văzut (guvernele - n.r.) că li se umflă numărul de pensionari de invaliditate, dintr-odată, măcar mergeau pe stradă şi vedeau că nu sunt atâţia invalizi. Dacă ai 900.000 de pensionari de invaliditate, atunci vedeau numai oameni care nu mai un picior. Or, unii nu au amigdalite şi sunt pensionaţi pe caz de boală. Alţii sunt pensionaţi pentru că nu văd, dar ei conduc, îi vezi la volan"


Băsescu: Decizia CC legată de reducerea pensiilor, o abordare politică
"De regulă nu comentez deciziile CC. Vă pot spune fără ezitare că a fost o abordare politică, nu una constituţională, pentru că s-a uzat de articolul 53, în situaţii excepţionale cu reducerea unor venituri, şi nu cu anularea unor drepturi. Era o reducere temporară. S-a preferat această soluţie care e o soluţie împotriva interesului general al României, care nici nu atacă partea cancerigenă a bugetului de stat, una dintre ele. Întreb însă ce se întâmplă de la 1 ianuarie"
"Avem două zone cancerigene: procentul extrem de ridicat cu salariile din sectorul bugetar şi procentul extrem de ridicat din veniturile bugetului de stat pe care le utilizăm în zona socială. Mi-am asumat tot oprobiul anunţului cu reducerea pensiilor. Exista şi altă variantă: impozitarea pensiilor, cota unică introdusă la pensii"


Băsescu: Sper ca Guvernul să nu mărească iar TVA fără să impoziteze toate veniturile

"Mi-am asumat tot oprobiul anunţului cu reducerea pensiilor. Exista şi altă variantă: impozitarea pensiilor, cota unică introdusă la pensii. Cred că suntem într-un clişeu. Eu nu spun că pensionarii au venituri suficiente, dar, privind pe statisticile oficiale din 2007, sărăcia la nivelul pensionarilor este de 15,7%, iar în zona celor tineri este de 37%. Cred că a venit timpul să ieşim din clişee şi din poveşti"


Am o singură întrebare...
UNDE ESTE OMUL POLITIC TRAIAN BĂSESCU DIN ANUL 2000?

Cine este acest om care ocupă postul de preşedinte al României şi ce a făcut cu Traian Băsescu care candida în anul 2000 la alegerile pentru primărie? Din astfel de reacţii, în care preşedintele demonstrează că are păreri politice despre politică după cum are băiatul din galerie păreri despre fotbal, eu recunosc doar un om care a dormit la lecţiile luate la Ştefan Gheorghiu... Sunt din ce în ce mai dezamăgit de astfel de reacţii.

Domnule Traian Băsescu (poate vă aduc la cunoştinţă băieţii care monitorizează netul că vă transmit un mesaj şi vă informează mâine dimineaţă),
Preşedintele României să afirme în live, fără posibilitatea de a mai întoarce cumva sensul celor spuse, că activitatea CCR este politică? Invaliditate, după "părerea" primului om în stat înseamnă numai "fără un picior"? Ştie preşedintele măcar care sunt bolile şi cum se încadrează ele în gradul de handicap, a citit preşedintele, sau măcar răsfoit, Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap şi Criteriul medico-psihosocial de incadrare in grad de handicap din 31.08.2007. MĂ ÎNGROZESC PUR ŞI SIMPLU! În vreau înapoi pe domnul Băsescu de acum 10 ani, cel cu bun simţ politic. Nu am ce face cu Băsescu de acum, îl vreau pe cel de atunci.

2 comments:

Bogdan Epureanu said...

Parerea mea e ca va legati de detalii si nu vreti sa priviti imaginea de ansamblu.

Eu zic ca Basescu a spus bine ce a spus astazi... in primul rand ca ar trebui sa fim toti impozitati si in al doilea rand ca exista o mafie a pensionatilor pe caz de boala...

Bibliotecaru said...

Domnul Băsescu vorbeşte despre impozitarea oricărui venit fără să ştie că nu orice venit se impozitează. De exemplu, la salariu se impozitează doar ce trece de salariul minim pe economie.

Impozitarea are anumite principii pe care actuala "putere" le cam ignoră, din neştiinţă sau voit.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.