26 July 2010

O singură întrebare...


... Ce căutau la noi nişte americani care se antrenau într-un elicopter al armatei israeliene?

Un elicopter care aparţine armatei israeliene s-a prăbuşit în localitatea Fundata, judeţul Braşov. Patru ofiţeri americani, cel mai probabil de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, au murit în accident, potrivit primelor informaţii.


http://media.defenseindustrydaily.com/images/AIR_CH-53E_Cobra_Gold_2002_lg.jpg
(Sikorsky CH-53 Sea Stallion, sursa: http://www.defenseindustrydaily.com/ch-53k-the-us-marines-hlr-helicopter-program-updated-01724/)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0b/Ch53e-40-070920-38cr-16.jpg/800px-Ch53e-40-070920-38cr-16.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f8/US_embassy_staff_leave_helicopter_in_Cyprus_July_16_2006.jpg/800px-US_embassy_staff_leave_helicopter_in_Cyprus_July_16_2006.jpg

(sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/CH-53_Sea_Stallion)

Israel starts testing upgraded CH-53 assault helicopter

The Israeli air force's first upgraded Sikorsky CH-53 2025 assault helicopter has begun flight-testing with the service's "Night Leaders" squadron.

http://www.flightglobal.com/assets/getAsset.aspx?ItemID=26790
(sursa: http://www.flightglobal.com/articles/2009/01/05/320643/picture-israel-starts-testing-upgraded-ch-53-assault.html)

Reamintesc că Israelul nu este ţară NATO, ca să se înţeleagă care este rostul întrebării mele...

6 comments:

nimrod said...

Biblio,

Exerciţiile militare multinaţionale sunt activităţi obişnuite şi aş zice deosebit de utile pentru noi fiindcă învăţăm de la alţii cu mult mai multă experienţă, căpătată pe alţi bani, altfel, vezi faza cu preşedintele Moldovei, pierdut în porumbişte... În rest, nimic ne...Kasher, chiar dacă e vorba de israelieni şi cu atât mai mult că e vorba de un exerciţiu MEDEVAC.

Bibliotecaru said...

Nu sunt aşa de convins. Vorbim despre un elicopter care abia a fost upgradat de armata israeliană anul trecut... Din câte ştiu eu, astfel de "exerciţii" trebuiesc aprobate de Parlament (chiar şi cele NATO). Poate mă înşel.

nimrod said...

Referitor la elicopterul pierdut, fiecare riscă ce are... Cât priveşte exerciţiile comune există tot felul de mecanisme bilaterale şi multilaterale care facilitează iniţierea şi desfăşurarea acestora (cooperarea militară se desfăşoară în alţi parametri decât cea civilă şi este ultima care "cedează", vezi criza recentă turco-israeliană). Din fericire cel puţin de la intrarea în NATO s-au mai luminat şi românii, pe variantă.

Bibliotecaru said...

Acest articol a fost săptămâna trecută...
http://karadeniz-press.ro/kara/atacul-israelian-impotriva-iranului-exersat-in-romania/

nimrod said...

Mare gradina lui Allah!

hoinarnet said...

Despre un alt elicopter-accident invaluit in mister?
Peste 100000 de euro a costat inchirierea unui elicopter pentru transportul a cinci persoane in timpul campaniei electorale a lui Mircea Geoana.
Elicopterul apartinand firmei brasovene Cobrex a fost vopsit in rosu,culoarea social-democrata.
Atunci cand a fost intrebat de colegii de partid din BPN de unde va fi platit costisitorul mijloc de transport Mircea Geoana a dat asigurari ca nici un ban din visteria partidului nu va fi platit,elicopterul fiind decontat de "un bun prieten"
Nu se stie exact cum au fost platite datoriile catre firma Cobrex Trans SRL din Brasov!
Liderul Victor Ponta,a afirmat ca il intereseaza datoriile partidului doar dupa 20 februarie 2010,ziua cand i-a luat locul fostului presedinte PSD Mircea Geoana.
Sursa
http://impactnews.ro/Politic/EXCLUSIV:-Elicopterul-lui-Geoană-trebuia-plătit-de-un-#

Mai multe detalii pe
http://brasovean2008.blogspot.com/2010/07/despre-un-alt-elicopter-accident.html

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.