14 March 2012

Cât de proşti ne cred ăştia?


Văd la TV, iar şi iar, reclamele de la Roşia Montana. Mai nou este una cu "Dan Deoanca, electrician întreţinere şi reparaţii, departament Construcţii". Are o salopetă cu eticheta Gold Corporation pe el şi ne arată cum este el electrician... Priviţi cum ţine şurubelniţa în mână... Aţi văzut un electrician să ţină aşa şurubelniţa? Nici în filmele de animaţie... Cât de proşti ne cred oamenii ăştia?

22 comments:

nimrod said...

:))))))))

ADRIAN said...

Aceste reclame sunt niste mizerii ordinare. Oamenii din Rosia Montana NU SUNT LASATI sa faca altceva pentru ca zona este declarata monoindustriala pe minerit si alte lucruri nu se autorizeaza. Am sa mai scriu un articol dar n-am apucat in urma dezbateri de la TVR de luna trecuta.
Mizerabili prin felul cum poarta aceasta campanie. Nu stiu cum se descurca elvetienii, luxemburghezii si olandezii de nu mor de foame caci ei n-au resurse minerale ... Cat de penibil ar fi sa auzim: oamenii din Luxembourg nu vor decat sa munceasca ? Da' astia din Rosia, peste 15 de ani ce-o sa mai munceasca ? Unde o sa-si bage ala surubelnita?

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

Când am o reclamă cu un actor care joacă rolul unui dentist care recomandă pasta de dinţi cutare... este una. Aici s-a încercat acelaşi procedeu... numai că doctorul seamănă a dentist, acesta nu seamănă deloc a electrician. Acest tip de reclamă însă nu este numai o reclamă mincinoasă, pentru că vine preşedintele şi o întăreşte. El spune, aşa este, Roşia Montană trebuieşte exploată pentru că aceşti oameni trebuie să aibă un loc de muncă. Când însă "reclama" prezidenţială, şi nu numai, este la nivelul... "nu va fi poluare", aici este o intenţie criminală.

nimrod said...

@Adrian,
:) Deşi cred că nedumerirea dumneavoastră privind modul în care se descurcă elveţienii şi toţi ceilalţi e pur retorică, mă risc dându-vă câteva indicii (firme) dintr-o minimă şi pe fugă observaţie directă, pe unde am fost în vacanţă vara trecută şi mă limitez doar la nişte mici localităţi, că despre asta vorbim: Landeck (Austria, Tirolul de Vest), Elektro Muller (electrocasnice), Balzers (Liechtenstein), Oerlikon, (acoperiri metalice), Sargans (Elveţia, Cantonul St. Gallen), Ospelt (paste făinoase), Luxembourg (ArcelorMittal), Vaduz (Liechtenstein), bănci cât vezi cu ochii, dar şi Nimrod AG (sic!) şi nu vă mai spun de târguşorul elveţian (nu spun numele...)pe care am pus ochii pentru o vacanţă în viitorul apropiat unde se fabrică aparatură pentru unităţile de terapie intensivă.
Ce să vă mai spun? Ştiţi probabil că elveţienii au refuzat recent, prin referendum, prelungirea cu o săptămână a concediului legal. Altă lume...care se descurcă, iată, doar cu sarea pământului, oamenii.

PS: Olandezii, la vară...

Horia Pană said...

În tinereţea mea preuniversitară am fost electrician pe un şantier naval. Şi am avut şi colegi stângaci. Individul din filmuleţ n-are a face cu meseria clamată.

Bibliotecaru said...

Mulţumesc de confirmare.

ZeV said...

Toate reclamele din lume sunt destinate manipulării.
Desigur că, această constatare nu trebuie să conserve indecizia și inacțiunea. În starea de conservare, cele două negații nu ne ajută cu nimic. ;)
Ia să vedem și o altă perspectivă decât cea a negației. Poate fi tot o formă de reclamă, dar, orice există în univers, este asociat, prin definiție, cu un/o ,,anti". ;)
Deci, CITEZ:
,,Cea de-a doua Conferință a Grupului de Susținere a Proiectului Roșia Montană, s-a desfășurat marți, 8 noiembrie 2011, la București si a avut ca temă centrală „Mineritul modern: dezvoltare durabilă şi locuri de muncă”.
Cu această ocazie, 18 autorităţi locale din zone cu tradiţie în minerit s-au alăturat Grupului de Susținere, mărind astfel numărul membrilor organizației la peste 70. Cele 18 primării care s-au alăturat Grupului reprezintă localitățile: Tomești, Bocșa, Băița, Bănița, Ribița, Vața de Jos, Aninoasa, Petrila, Vulcan, Ghelari, Baia de Aramă, Lupeni, Deva, Brad, Petroșani, Teiuș, Iara, Stremț.
.................................
La Conferință au fost de asemenea prezenți reprezentanții localităților miniere Kittila din Finlanda și Storuman din Suedia, primele două țări producătoare de aur din Uniunea Europeană. Reprezentanții celor două comunități, unde se implementează cu succes proiecte miniere aurifere utilizând tehnologia prin cianurare au venit la București cu puterea exemplului, arătând că mineritul poate fi un catalizator important al dezvoltării economice, aducând bunăstare nu doar comunităților din împrejurimile minelor, ci și statelor care transformă această industrie într-o prioritate națională.

Localitățile Storuman și Kittila ilustrează cel mai bine impactul pozitiv pe care mineritul îl poate avea asupra oamenilor. Municipalitatea din Kittila are venituri anuale de 3,5 milioane de euro din taxele și impozitele plătite de exploatarea minieră, iar apariţia proiectului minier a dus la dezvoltarea turismului în zonă şi la reducerea şomajului. În mină lucrează 591 de angajați, iar pentru fiecare dintre ei au fost create alte 3 locuri de muncă indirecte – de exemplu, numai în turism lucrează 1.100 de oameni.

“În anii 90, rata şomajului în Kittilla era de 30%, iar în prezent ca urmare a proiectului minier a scăzut sub 10%. Numai staţiunea de schi Levi, aflată lângă Kittilla, generează în prezent venituri de 200 de milioane de euro anual. Insistaţi pe lângă politicieni, pentru că este nevoie de proiect, iar comunitatea locală are un cuvânt de spus,” le-a spus membrilor Grupului de Susţinere Seppo Maula, fost primar al localităţii Kittilla și actual consultant în domeniul industriei miniere.
Deschiderea minei din apropierea localității Storuman a avut de asemenea un impact major asupra forței de muncă din comunitate, creând locuri de muncă pentru oamenii din zonă, îmbunătățind, în același timp, condițiile pentru dezvoltarea companiilor locale din domenii precum transport, construcții, servicii și comerț."
NO (mai) COMMENT.
;)

ZeV said...

In completarea unui text mai lung care a disparut:
Ati citit ?
,,Turism generat si stimulat de exploatarea miniera"
Aceasta este singura sansa de a se acumula resurse financiare semnificative pentru mediu, turism si dezvoltare durabila, intr-un areal defavorizat si nu clămpăneala sterilă a celor de la Greenpeace precum si a sustinatorilor (lor) din virtual care nu oferă absolut nici o alternativă viabilă și/sau credibilă.

Bibliotecaru said...

Eu mă gândeam şi la un fond de vânătoare...

ZeV said...

Cineva cu har, a scris ceva foarte aproape de perfectiune :
,,… dar începe să se întrevadă sindromul Tăriceanu, respectiv o îndepărtare de linia PDL, partidul care l-a pus premier. Domnul Ungureanu a primit mutarea politică în plic, însă acum dă semne că nu mai răspunde “la comenzi”. Acel “nu este văzut neapărat ca fiind un politician” s-ar putea întoarce împotriva politicii şi (zic eu, optimist) împotriva acestui absurd joc politic general şi agresiv care împiedică România să trăiască o stare normalitate (iată, s-a ajuns să avem Parlamentul gol)."
Fac o pauza de COMENTARIU :
Este APROAPE corect, deoarece MRU pare a fi mai aproape de conceptul de independență politică decât domnul Tăriceanu, un altfel de marionetă recte, una comandată de ,Dinu Patriciu.
REVIN LA CITATUL DE MAI SUS SI SUBSCRIU LA :
................................
,,Eu sper ca din această situaţie să piardă în general politicianismul şi războiul politic şi să câştige politica responsabilă, colaborarea între toate forţele politice ale României şi, beneficiar direct al situaţie, să câştige România şi românii"
UN ULTIM COMENTARIU :
Aveti grija, mai aveti putin pana la...ejacularea de pe acel blog infestat de toxinele totalitarismului zapaist.
;))))))))))))

ZeV said...

..Eu am spus-o, pe altel bloguri, mai de-a dreptul :
In fine, după un asemenea iureș laudativ, a venit timpul să analizăm la rece evenimentele. Se pare ca domnul MRU si-a facut doar gimnastica de inviorare la A3, vorbind puțin, dar spunând foarte mult.
Desi unii prieteni afirmă ca premierul nu a avut ,,sansa” de a se confrunta cu un jurnalist adevarat care sa-i stimuleze concizia,cred, totuși, că, domnia sa, a strecurat câteva idei importante destinate a-i jalona și prefigura acțiunea viitoare.
Cea mai importantă este aceea legată de afirmația că toate aranjamentele și hotărârile partidelor din coaliție, sunt pentru premier în acest moment, doar variante de lucru. Inclusiv draftul de hotărâre aferent reorganizării UMF Tg. Mures.
Pentru a fi cu adevărat un prim ministru și , eventual, un prezidențiabil credibil, domnul MRU trebuie să găsească o procedură inteligentă care să spună pe fond :
STOP JOC populismului electoralist, BASTA cu gestionarea discreționară a banului public, în numele interesului de partid, sau în beneficiul carieriștilor/carieristelor politici/politice abonați/abonate la funcții și demnități DOAR PRIN NUMIRE cu acces de voie la resurse, perpetuu ascunși/ascunse în spatele mușchiulos al unui ALES uninominal consumator de spanac.
PS
MRU a mai facut un pas important catre consolidarea propriei credibilitati, prin plecarea la Bruxelles, unde va avea importante intalniri la nivel inalt, in numele interesului national.

Vasile, said...

Biblio cind intrebi mai mult decit retoric "cit de prosti ne cred astia" , nu cred ca ai anticipat intrebarea si pentru colegul ZEV!

La acest domn activismul portocaliu disimulat de o constructie a textului aparent logica , chiar daca nu este transparent ca al lui Zappa , sau chiar daca se doreste incolor , compunind spectrul colorilor aparent dispersate ,dai peste un portocaliu strident.


Nu o face pentru prima data , dansul are o cadenta uluitoare a soldatului disciplinat !

Hai sa-l urmarim cum ne desfata dansul cu capacitatile aproape paranormale ale prim-ministrului Ungureanu sau cum ne deschide mintea , aratandu-ne cit de bine traiesc minerii de pe alte meleaguri care s-au umplut pe termen lung de cianuri!
In destrabalare morala a textului care zgarie privirea cititorului onest ,ZEV aduce si alte argumente despre dezvoltarea turismului din zonele respective ,zone in care turistii se ingramadesc pentru bai in cianuri!

ZEV nu se lasa si ca un demn urmas al sociologilor de sorginte portocalie, acum in rezerva de stat, descopera un cumul al calitatilor domnului ungureanu calitati care ar departaja marioneta lui Traian Basescu, ilegitimul Ungureanu, de fosta marioneta a lui Patriciu PM Tariceanu!
Tot acest domn afirma in mod tendentios si manipulativ ,ca dl. Ungureanu a spus multe, cind de fapt acest individ provenit din secretomatia serviciilor a vorbit mult dar nu a spus absolut nimic concret.
Acest activism mi se pare de sinecura , daca glumeam ieri cu bibliotecarul azi afirm ca manipulare mai vicioasa ca la acest domn , pupincurism mai desantat mi-a fost dat sa vad doar cu ceva ani in urma la dezamagitii de azi , ieri mari iubitori ai presedintelui.

Sincer era sa vomit ,noroc ca-s in post si pe stomacul gol ...

Oricum citindnd din zev,marioneta lui Basescu merge inainte "MRU a mai facut un pas important catre consolidarea propriei credibilitati, prin plecarea la Bruxelles, unde va avea importante intalniri la nivel inalt, in numele interesului national."

PS
"Desi unii prieteni afirmă ca premierul nu a avut ,,sansa” de a se confrunta..."nu-i nevoie sa va desconspirati grupul de sinecura,premierul a avut sansa dar ..a ratat entuziasmind doar dobitocii si sinecurile platite sa-l aplaude, pentru ca nu numai ca nu a spus absolut nimic, dar a si mintit...penal in public!!

ZeV said...

Vasile
Anapoda mai pricepi, uneori, ce doresc altii sa exprime.
Sau, probabil, destinul de viitor presedinte al Romaniei, parafat in documentele de constituire ale USL si inscris (aproape) intrinsec in codul genetic al d-lui Crin Antonescu, ar putea fi pus in pericol, nu-i asa ? Foarte plauzibil, fie si daca alăturăm, imaginativ, un olimpic international, la aceasi masă, cu un chiulangiu de meserie.
In orice caz, stimate domn, m-ați amuzat teribil.
Frank Zapa afirmă cu mâna pe ce are el mai valoros, ca as fi bolsevic si agent uselist sub acoperire insarcinat cu misiunea dinamitarii din interior a PDL.
Domnia voastra crede, în schimb, că,,devoalează" în câmpul meu energetic un portocaliu strident, impefect camuflat.
Mă simt flatat, stimate domn, înseamnă că sunt independent, așa cum cred și eu astfel despre mine.
;)
Atenție, a fi independent nu este incompatibil cu a susține proiectul minier, pe care îl susține, de altfel și domnul Cristian Preda. Cred că atitudinea independentă și, uneori, rebel-critică cu propriul partid, a acestui domn cu convingeri liberale, cu greu poate fi pusă la îndoială.

Vasile, said...

ZEV,

Eu pricep foarte bine, dumneata nu pricepi ca nu toti pot fi dobitoci.

Arta manipularii este intradevar o caracteristica a omului inteligent care dintr-un interes anume se foloseste de toate mijloacelele aparent logice aparent morale pentru a insela o anume perceptie asupra unui anume eveniment pe palierul persoanelor pe care le poate accesa sau pentru a promova interese dubioase care pot afecta in mod direct conceptii,interese deja prestabilite de optica individuala a unui individ sau grup de indivizi!
Ca sa va citez dumneavoastra si prietenii dumneavoastra au constatat ca super dotatul MRU , nu si-a gasit nasul in persoana lui Gadea. Asa este un suferind de cancer, un pensionar amagit, un protestarat, un om din acest spectru cu coloana veterbrala l-ar fi scuipat in ochi!

Dar dumneavoastra si prietenii dumneavoastra urmariti alte posturi unde aflati cit de inteligenti sunt conducatorii tarii si cum ii protejeaza ei pe proprii lor concetateni si alegatori!

Faptul ca sustineti un PM ilegitim numit , o papusa pe sarma nu arata ca sunteti independent si ca sunteti o alta papusa din decor....!

Regretabil ca oameni aparent cu toate tiglele pe casa se pot crede in acelasi timp si infailibili si superdotati si culmea si patrioti!

As mai dori sa va reamintesc ca daca dl. Preda nu ar fi fost un jealnic sinecurist , si daca ar fi avut cu adevarat convingeri liberale nu s-ar fi transformat in catelul electronic a lui Basescu , ca sa latre la comanda si ar fi ramas alaturi de Tariceanu, Antonescu intr-un partid adevarat liberal!

ZeV said...

PNL=partid adevarat liberal (sic!)
Domnule Vasile...luați exemplul meu. Luați-vă o pauză în acest weekend. Meritați cu brio o vacanță. Dvs aveți o șansă de recuperare, dar , din păcate, domnul Crin Antonescu...
;))))

ZeV said...

..Vasile (ps0
Sa stiti că am apreciat mai mult prestația domnului Gâdea (în dialogul cu MRU) decât prestația lamentabilă a domnului Turcescu de aseară, la(pe) B1TV.
Este penibil să moderezi un talk-show despre prestația unei televiziuni concurente, prelund de-a dreptul fragmente dintr-o emisiune a acelei televiziuni. Am comutat, scârbit, pe Discovery Show-Case.
;)

ZeV said...

Vasile (pps)
(si cu asta inchei replica)
Nici un moment nu m-a interesat duelul Gadea-MRU.
Personal, acord relevanță gestului ÎN SINE al premierului, care, a dat o lectie de comunicare demnă și articulată intregului staff (ilegitim si laș) al PDL, provocator, certăreț și miștocar doar pe blogurile personale de culoare roz bombon si, totodată, a oferit, prin asta, un indiciu că este independent în raport cu presa. Așa ar trebui să se comporte toți politicienii, nu să se autovictimizeze perpetuu. Ori te duci în emisiune și spui ce ai de spus, ori stai pe margine și taci.
Doar noi, cetățenii neafiliați politic, avem dreptul să-i judecăm pe ziariști. Eventual și CNA.
Prin urmare, meciul la care am asistat eu, în spatele aparențelor, a avut ca protagonisti MRU-PDL (GADEA fiind un simplu intermediar, decent ridicător de mingi)cu rezultat de moment 1-1.
De aceea acord prezumția de independență și forță premierului, dar, desigur, am spus-o de altfel, acesta trebuie să confirme, pentru ca eu să-l susțin, în viitor, fără rezerve !
Poate că, în fine, veți pricepe.
Eu nu mai repet pe această temă.

Vasile, said...

Zev,

Pentru dumneata un scurt remember al istoriei apropriate.

PNL un partid istoric de dreapta este intro alianta cu PSD un partid de stanga intr-un efort national impotriva unei puteri ilegitime in parlament si in viata noastra, o putere de sorgine securist-comunista,autocrata,si anti-nationala!
Dl. Crin Antonescu este plasat in sondaje ca principal leader al opozitiei, are un discurs coerent si cu riscul ca o data ajuns prea sus va gresi ,in mod sigur nu va mai poate fi un mic ceausescu!
Nu are averi comparabile nici cu fii lui Adrian Nastase si nici pe departe cu fiicele lui Traian Basescu. Duce o viata as spune normala , poate mai austera decit a dumitale!

De cealalta parte prietenii dumitale ,traseistii averisti sau compromisi de securitate, s-au aliat cu un partid ideologic de stanga, ca sa genereze un simulacru de partid popular ,care are ca baza a piramidei numai personalitati care au facut averi incomensurabile in afaceri cu statul!

Ce ne deosebeste, Eu nu am trecut prin partide si cu exceptia carnetului de UTM , nu am vazut al carnet decit acela de sindicat sau de pescar amator, am refuzat carnetul care mi s-a oferit de revolutionar, nu am votat cu Iliescu sau cu Basescu, in dorinta de nou si fara alternativa am votat cu presedintele Constantinescu, deci ne departa prea multe ca sa avem vreun numitor comun!

Vasile, said...

Uite ca totusi avem un numitor comun, noroc cu Discovery!

ZeV said...

Vasile, am remarcat că o mulțime de bloggeri, de pe ambele maluri ale razbelului politic, folosesc sintagma ,,securisto-comunism". O fac excesiv, la limita paranoiei (vezi ,,cazul" Zapa) și cu extremă agresivitate.
Cred că am devenit o națiune profund bolnavă si se impune , poate , să ne ,,lustrăm" cu toții, la muntele Athos, o suficentă perioadă de timp. Mai rămâne problema doamnelor, ar acestea trebuie locate cu mare atenție, în mânăstiri de maici fără televizor și facebuci. ;)
Si totusi, domnule Vasile, liantul USL si nu al PDL&Co(?) este de sorginte securist-comunistă si poartă un (aparent) inocent nume de motan.
În spate, mai reverbereză, încă, ecoul ,,măi dragă" și/sau ,,măi animalule" irumpte din misterioasele meandre ale concretului. Sau , ale tenebrelor.

;) ;)

Vasile said...

ambii iubiti ai dumitale sunt cu acte in regula de sorgine securo-comunista , si şi, facind referire la dansii absolut nimic nu+i excesiv ci poate doar atitudinea dumneavoastra mai mult decit manipulativa ,as spune excesiva de..care identifica in persoana dumneavoastra sau un mare iubitor sau un adevarat sinecurist care pina la urma nu+si face decit datoria!
MAi draga este din nou un mesaj infect, mai draga este un fel de istorie trista a acestei tari ,care uite ca a ajuns sa fie un simplu cosmar comparat cu realitatea mizerabila a unui tablou din evul mediu pe care romanii o traisc acum aevea!

ZeV said...

@ Domnule Vasile, bună dimineața
Eu nu am iubiți, stimate coleg, ci, persoane cărora le acord respectul (condiționat) sau nu. Întocmai ca și Biblio. ;)
Dacă printre prezumtivii ,,iubiți" îl includeți și pe domnul Traian Băsescu, vă asigur că, după gafele impardonabile, din ultimele 2-3 luni, comise de domnia sa, cu greu mai pot suporta să-i ascult discursurile. Mă aștept, de fiecare dată, cu fiecare cuvânt spus, ca domnul Presedinte să mai pună un pai pe focul dihoniei naționale.
Asta nu înseamnă, domnule Vasile, că liderul (autodeclarat) al opoziției, recte, Crin Antonescu, ar putea deveni, în acest context, o alternativă viabilă pentru România.
Oricât de rău (să spunem așa) am admite că este Băsescu, sunt convins că se poate cu mult mai rău. Este exact diferența dintre un personaj orgolios, impulsiv și, uneori, imprevizibil, pe de o parte și, un altfel de om, cu grave și insurmontabile probleme psihice, generate,probabil, de lipsa de activitate și implicit de CV-ul..,,curat", pe de altă parte.
;)

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.