18 March 2012

Mă întrebam dacă domnul Tokes Laszlo va demisiona şi din P.E. sau se va mărgini doar la UDMR


Spuneam că nu ştiu exact cum e cu legislaţia (şi, cum nu prea sunt nici familiar cu legislaţia europeană, nici nu prea ştiu exact unde să caut) şi dacă demisia din UDMR va obliga pe domnul Tokes Laszlo să demisioneze din P.E. (dat fiind că este un vot "pe liste" şi principiul ar trebui să fie identic ca la consilieri). Iată că domnul Laszlo Borbely, în loc să mă descurce, mai rău mă încurcă...
'Dânsul trebuie să decidă acest lucru. Ceea ce ştim noi e că domnul Tokes a fost propus pe listele UDMR, deci este şi a fost deputat în Parlamentul European din partea UDMR. În al doilea rând, mulţi nici nu ştiau că domnul Tokes e membru UDMR, pentru că aşa cum se comportă dânsul de un an şi jumătate în PE, nu a demonstrat că e deputat UDMR. Deci cred că e o chestiune formală ceea ce a făcut dânsul (...) Nu cred că neapărat trebuie să-i cerem noi vreo demisie din PE, e problema lui şi cetăţenii sunt înţelepţi şi îşi dau seama ce reprezintă domnul Tokes, interesele cui le reprezintă în Parlamentul European', a arătat Borbely.

http://www.agerpres.ro/media/images/2012-03/03161621592564551.jpg

Reprezentantul UDMR a spus că Tokes trebuie să îşi clarifice cu el însuşi problema, mai ales că pe parcursul activităţii sale de europarlamentar, deşi pretindea că este reprezentant al Uniunii, acţiona împotriva formaţiunii care l-a propulsat în PE.

Borbely a arătat că Laszlo Tokes de doi ani nu s-a consultat niciodată cu UDMR în vreo problemă importantă la nivelul Parlamentului European.
(AGERPRES http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/111482-Laszlo-Borbely-Nu-cred-ca-trebuie-sai-cerem-neaparat-lui-Tokes-Laszlo-sa-demisioneze-din-PE.html)
Reamintesc că domnul Tokes Laszlo este vicepreşedinte al Parlamentului European.

http://www.antena3.ro/thumbs/big/2010/07/23/laszlo-tokes-dupa-recunoasterea-independentei-kosovo-acelasi-lucru-e-posibil-si-in-ardeal-74541.jpg
(http://www.antena3.ro/romania/laszlo-tokes-dupa-recunoasterea-independentei-kosovo-acelasi-lucru-e-posibil-si-in-ardeal-104158.html)

9 comments:

balbeck said...

As vrea sa nu mai aud nimic de Tokes.De 20 ani tot aud de el.M-am saturat de personajul acesta.

Bibliotecaru said...

E totuşi cel mai tare român din P.E., are postul de vicepreşedinte.

nimrod said...

În schimb, câtă vreme li se pot cumpăra voturile de către oricine, despre ţigani, numai de bine.

N. Raducanu said...

Dl. Borbely afirma ca stie interesele cui le reprezinta deputatul Tökes. Intrucat am aflat ca Tökes ia cuvantul in Parlamentul European in limba maghiara, banuiesc ca dansul reprezinta acolo interesele partidului Fidesz al lui Viktor Orban de la Budapesta. Iar autonomia judetelor secuiesti pretinsa de Tökes, ca prim pas spre suveranitatea lor asemanator provinciei Kosovo, justifica aceasta ipoteza. Sper ca alegerile parlamentare din Romania din acest an sa clarifice ponderea reala a celor ce apara interesele maghiare in politica romaneasca.

balbeck said...

Asta nu e roman.Nu e nici ungur.Isi bate joc de amandoi.

balbeck said...

Ce cauta episcopii in politica?Dar nu nu mai atat,cum pot sa obtina asemenea functii?

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Nu ştiu de ce, de la începutul anului, am o senzaţie de pericol iminent... Mi-e greu să văd ceva "de bine".

Bibliotecaru said...

@ N. Raducanu

Chiar nu pot să pricep de ce într-o Europă unită cineva vrea o enclavă. UE ar trebui să-şi de seama că astfel de manevre, în spaţiul european, nu fac decât să-şi bată joc de dezideratul uniunii. Şi totuşi...

Bibliotecaru said...

@ balbeck

Cum ce? Reformă...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.