V-am semnalat de mai multe ori că există o simetrie între ce se întâmplă în Republica Moldova şi România. În România PDL-ul a luat hotărârea să nu mai dea bani celor de la USL dacă fac protest şi nu vin în Parlament. S-a hotărât că acel parlamentar care nu vine la muncă, nu mâncă ("cine nu muncă nu mâncă", spunea odată poporul român). Evident, cei de la PDL care nu vin la muncă... apar uneori că ar veni la muncă... dar asta este altă mâncare de peşte.
Cei din Republica Moldova sunt şi mai şi.
Să vedem ştirile:
Roberta Anastase anunta taierea indemnizatiilor alesilor absenti
Vasile Blaga: Senatorii care au absentat de la lucrările Senatului vor fi sancţionaţi prin tăierea indemnizaţiilor şi diurnelor
Georgică Severin (PSD): Nu se pot tăia diurnele de şedinţă ale parlamentarilor Opoziţiei absenţi
(http://epochtimes-romania.com/news/2012/03/georgica-severin-psd-nu-se-pot-taia-diurnele-de-sedinta-ale-parlamentarilor-opozitiei-absenti---144039)
Şi acum ştirea din Republica Moldova:
Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, susţine că sancţiunile care au fost votate astăzi de AIE pentru deputaţii care lipsesc nemotivat de la şedinţele Legislativului vor fi şi un bun prilej de economisire a banilor alocaţi forului legislativ, relatează BASA – press.
Totodată, Lupu afirmă că aceste sancţiuni vor disciplina deputaţii care trăiesc doar din salariu, dar nu vor afecta deputaţii care au proprietăţi suficiente.
Amintim, deputaţi din coaliţia majoritară au votat astăzi un poriect de lege al liberalilor care prevede pentru 3 absenţe nemotivate timp de o lună de la la şedinţele Parlamentului şi de la şedinţele comisiilor de specialitate sancţiune cu privarea deputatului de 50% din salariu, inclusiv indemnizaţiile. Totodată, deputaţii vor rămâne fără 75% din remunerare lunară, plus indemnizaţiile, în cazul în care vor avea patru şi mai multe absenţe timp de o lună.
Autorul proiectului, deputatul PL, Victor Popa, a motivat acest proiect de lege prin necesitatea de a sancţiona deputaţii PCRM, care au declarat boicot actualului Parlament.
BASA – press precizezaă că, potrivit unui studio al IDIS – Viitorul, modul de formare şi gestionare a bugetului Parlamentului, care este în creştere, chiar şi în condiţii de austeritate, este lipsit de transparenţă. Pentru 2012, acesta a fost majorat cu peste o cincime faţă de anul precedent, de la 71 de milioane de lei la 91 mln de lei.
(http://www.basa.md/ro/policy/4100)
(http://en.wikipedia.org/wiki/Marian_Lupu)
(http://www.topnews.in/people/marian-lupu)
(http://elldor.info/2012/01/victor-popa-referendumul-este-perfect-constitutional/)
(http://www.topnews.in/people/marian-lupu)
(http://elldor.info/2012/01/victor-popa-referendumul-este-perfect-constitutional/)
7 comments:
biblio
Daca in 89, PCR mai adauga si Crestin si Democrat, astazi nu se mai acuzau ca's comunisti....
Dupa cum afirmat in mai multe interventii, comunismul nu este o haina sau o palarie de care te poti lepada cand se decoloreaza.......E nevoie de cel putin doua generatii (cel putin) ca Romania sa intre inrandul tarilor asazise democrate....
"Daca te-ai mutat temporar este bine sa declari acest lucru la Serviciul de Evidenta a Persoanelor in raza localitatii unde locuiesti temporar. Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea personei care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara."
Este foarte dificil sa se renunte la invataturile tatucului Stalin....
"Daca te-ai mutat temporar este bine sa declari acest lucru la Serviciul de Evidenta a Persoanelor in raza localitatii unde locuiesti temporar. Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea personei care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara."
Este foarte dificil sa se renunte la invataturile tatucului Stalin....
@ Katrina
"Daca te-ai mutat temporar este bine sa declari..." În realitatea este obligatoriu.
Ordonanţa de Urgenţă nr. 97/2005 spune aşa:
"Art. 30. - (1) Persoana care locuieşte temporar, în mod neîntrerupt, mai mult de 15 zile la o altă adresă decât cea de domiciliu este obligată să solicite serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor înscrierea în actul de identitate a menţiunii de stabilire a reşedinţei.
(2) Menţiunea de stabilire a reşedinţei se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an, şi are valabilitate pe timpul cât persoana locuieşte în mod efectiv la adresa declarată ca reşedinţă. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi menţiuni de stabilire a reşedinţei.
Art. 35. - Persoana care găzduieşte o altă persoană, în mod neîntrerupt, pe o perioadă mai mare de 15 zile, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 31 alin. (2) lit. a), are obligaţia de a anunţa poliţia sau serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de la locul unde este situat imobilul."
S-ar putea să nu fie ultima versiune... mi se pare că legea s-a republicat prin 2011. Dar obligaţia este evidentă.
biblio
Darasta este o legare de glie...deghizata
Nicidecum.
Rolul este ca Poliţia să ştie permanent de tine, să ştie de unde să te ridice, la o adică. Aceleaşi obligaţii le are şi cel care te găzduieşte în concediui, îţi cere actele şi te raportează la poliţie că eşti acolo.
Dacă sunteţi de exemplu citat într-un proces, poliţia ştie că nu sunteţi acasă şi vă ia de la adresa de flotant. Dacă vine războiul şi trebuie să vă concentreze militar, Centrul Militar zonal la care este arondată zona în care aveţi viză de flotant ştie de unde să vă ia... Este CONTROLUL Populaţiei. Dumneavoastră de ce credeţi că cetăţenii trebuie să aibă acte? Peste tot trebuie să te legitimezi (mai nou şi la meciurile de fotbal) eşti înregistrat că ai trecut pe acolo, că ai făcut o cerere, o sesizare, că ai luat un ceva mai scump de la magazin şi ţi s-a tăiat factură... Autorităţile ştiu ceea ce faceţi dumneavoastră. În America s-a ajuns până acolo încât se vor pune cipuri sub piele, ca la animalele de companie, să ştie şi mai multe despre ceea ce face fiecare cetăţean.
Post a Comment