30 March 2012

Piedone nu a putut suporta să nu aibă votul meu


Se pare că votul meu contează, cel puţin aparent. Aş fi putut vota un Piedone susţinut de PDL, dacă ar fi fost neapărată nevoie şi contracandidatul ar fi fost mai slab, un Piedone susţinut de UNPR nu avea cum să-mi smulgă votul oricât de slabi ar fi fost contra-candidaţii. Iată deci că Piedone reintră în cursa electorală.

Primarul în funcţie al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, este candidatul Uniunii Social Liberale pentru un nou mandat, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedintele al USL.
El a precizat că, în urma discuţiei avute cu liderii PNL, Crin Antonescu, şi PC, Daniel Constantin, în şedinţa de luni va propune din partea Partidului Social Democrat candidatura lui Robert Negoiţă la Primăria sectorului 3 al Capitalei, urmând ca ea să fie validată de USL.
"De asemenea, vreau să vă reconfirm că, cel mai târziu marţi, vom decide şi vom anunţa ultimele două candidaturi - la sectorul 2 şi sectorul 6, în baza rezultatelor pe care le primim în acest week-end, în aşa fel încât cel mai bun candidat al USL să fie desemnat şi pentru sectorul 6 şi pentru sectorul 2, respectiv. Obiectivul nostru rămâne acelaşi, Primăria Generală cu Sorin Oprescu şi Consiliul General cu majoritate absolută. E foarte sigur şi suntem siguri că vom câştiga sectorul 1, sectorul 4 şi sectorul 5 cu primarii în funcţie, iar pentru sectoarele 2, 3 şi 6, aşa cum vă spuneam, candidaturi puternice, susţinute de USL, cu speranţa neascunsă că vom câştiga toate cele şase sectoare", a afirmat Victor Ponta. AGERPRES

(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/113792-Cristian-PopescuPiedone-candidatul-USL-la-Primaria-sectorului-4.html)

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) consideră că anunţul privind candidatura lui Cristian Popescu Piedone pentru un nou mandat din partea USL ''demontează minciunile lansate sistematic de USL'' potrivit cărora progresiştii exercită presiuni asupra aleşilor locali.
''Anunţul privind posibila candidatură a domnului Cristian Popescu Piedone din partea USL este, înainte de toate, un subiect de presă. Din punct de vedere politic, anunţul făcut astăzi demontează minciunile lansate sistematic de USL potrivit cărora UNPR exercită presiuni asupra aleşilor locali. S-a demonstrat încă o dată că în UNPR vin, fără a fi constrânşi de nimeni, cei care cred în principiile stângii responsabile. Cât de sinceră este această opţiune depinde însă, după cum s-a văzut, de la caz la caz'', afirmă progresiştii într-un comunicat remis AGERPRES.

Totodată, UNPR reaminteşte că Piedone a susţinut valorile partidului şi a promovat imaginea acestuia ''în ţară şi peste hotare''.
''Primarul sectorului 4 al Capitalei a participat la acţiunile şi şedinţele UNPR şi nu a avut nimic de reproşat la adresa activităţii partidului sau a conducerii acestuia, nici în spaţiul public, nici în discuţiile interne. Faptul că domnul Cristian Popescu Piedone a trecut peste acuzaţiile grave şi mincinoase făcute la adresa lui de către reprezentanţii USL este un aspect pe care, mai devreme sau mai târziu, va trebui să-l lămurească public. Până atunci, Cristian Popescu Piedone rămâne un candidat la Primăria sectorului 4'', adaugă sursa citată.

Progresiştii subliniază că liderii partidului îşi vor intensifica dialogul cu organizaţiile şi vor lua deciziile care se impun în acest context, astfel încât UNPR să-şi îndeplinească obiectivele electorale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că primarul în funcţie al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, este candidatul Uniunii Social Liberale pentru un nou mandat. AGERPRES

(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/113858-UNPR-Candidatura-lui-Piedone-demonteaza-minciunile-ca-progresistii-exercita-presiuni-asupra-alesilor-locali.html)

Primăria este, în primul şi în primul rând, o afacere a semnăturii primarului. Primarul trebuie să semneze pentru terenuri, pentru clădiri, pentru spaţii, pentru retrocedări... Bani, bani, bani... Întrebarea este ce anume a cerut UNPR-ul domnului Cristian Popescu Piedone atât de greu, complicat sau ilegal... de a revenit la USL? Declicul pe care l-am sesizat la domnul Piedone atunci când a spus că va candida susţinut de UNPR a fost scandalul iscat de intenţia PC de a-l propulsa candidat la primăria capitalei, evident în defavoarea domnului Oprescu. Domnul Piedone a reacţionat imediat şi a spus că nu vrea să candideze la capitală ci doar la sector... Scandal, păruială... plecare la UNPR. Pe picior de plecare este (sau a fost) şi domnul primar al sectorului 5, Daniel Vanghelie... şi totuşi este anunţat candidat USL. După părerea mea singurul lucru care poate să învingă pe primarii Piedone sau Vanghelie este candidatura susţinută de UNPR. Altfel domniile lor ies primari aproape în orice condiţii. Sunt tare curios ce va fi cu domnul Neculai Onţanu.

2 comments:

ADRIAN said...

Mi-a placut titlul :))
Pe de alta parte dl candidat este dintre acei spagari suficient de isteti incat sa si faca ceva vizibil cu banii publici nu doar sa bage la buzunar. Mi-e clar ca se va realege. Numai cel de sus stie insa la ce presiuni trebuie sa raspunda si, la randul sau, sa exercite pentru a sta in aceasta functie ...

Bibliotecaru said...

Exact. Principiul nu fura tot, lasă 10% să se vadă... a funcţionat. :D

Dincolo de glumă, eu chiar am apreciat băncuţele, pomişorii, chiar şi fântâna multicoloră... Cam scumpe, este drept, dar se putea şi mai rău. M-au şi deranjat câteva lucruri...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.