Vă aduceţi aminte despre Marian Sârbu care se bătea pentru salarii? El nu mai există, faţa lui a fost preluat de hâda viziune a puterii. Iată ştirea în trei paşi:
"Puturoşii din Parlamentul actual vor să vină mâine la putere. Nu putem să lăsăm Romnia pe mâna unor puturoşi. «Leneşi» este deja un calificativ eufemistic. Nu e vorba de lene, ci este vorba de puturoşenie crasă într-un moment în care România are nevoie de o viaţă politică activă", a spus Sârbu, în deschiderea lucrărilor BPPN al UNPR, reunit la Palatul Parlamentului.Pierdut Marian Sârbu într-o mare de interes "politic". Îl declar nul, uneori şi neavenit. Domnul Sârbu s-a transformat într-o mare dezamăgire. Speram că va fi un pol de echilibru în UNPR, alături de Cristian Diaconescu... dar constat că a început să semene prea tare cu un propagandist PDL (măcar de făcea propaganda propriului partid). A rămas, unitar, domnul Cristian Diaconescu ce pare să se fi salvat un pic.
"Va trebui să fiţi foarte atenţi, dumneavostră, preşedinţii organizaţiilor, la mesajele pe care le veţi primi de la echipa de comunicatori la nivel naţional. Va fi o luptă, pe de o parte, cu cei care afirmă în permanenţă ideea de traseism, de luptă neonorabilă, cu cei care au transformat lenea în politică de partid", a spus Sârbu.
"Deci lupta politică va fi inevitabilă. E important în care condiţii vom duce această luptă. Prima condiţie absolut necesară e cea de păstrare a identităţii noastre politice", a spus Sârbu.
"Ca partid responsabil vom continua să susţinem Guvernul", a spus Sârbu.(http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Marian_Sarbu-UNPR-PDL-alegeri-USL_0_660534125.html)
Victor Ponta: "Pentru mine e o dezamăgire. Îl cunosc pe Marian Sârbu de foarte mulţi ani şi nu l-am auzit niciodată folosind termeni injurioşi la adresa adversarilor politici. Cred că l-a transformat anturajul. Nu l-am auzit niciodată folosind asemenea invective, e un om ponderat", a spus Ponta, la Realitatea tv. El a spus ironic că "puturoşi" sunt cei de la PSD care au mers comună de comună, stradă de stradă în fosta campanie electorală "rugând votanţii să opteze pentru Marian Sârbu".
''Va fi o campanie în care nu vor mai conta sentimentele. Contează în primul rând instinctele de conservare a calităţilor fiecărui partid în parte, a identităţii lor. Lupta politică va fi inevitabilă. (...) Pe de o parte, va fi o luptă cu cei care afirmă în permanenţă ideea de traseism, ideea de luptă neonorabilă, cu cei care au transformat lenea în politică de partid. Puturoşii din Parlamentul actual vor să vină mâine la Putere. Nu putem să lăsăm România pe mâna unor puturoşi. Leneşi este deja un calificativ eufemistic. Nu e vorba de lene, ci este vorba de puturoşenie crasă într-un moment în care România are nevoie de o viaţă politică activă nu numai în ceea ce priveşte Parlamentul, dar şi în ceea ce priveşte actul de guvernare'', a spus Sârbu.
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/110217-Victor-Ponta-Declaratiile-lui-Marian-Sarbu-sunt-o-dezamagire-cred-ca-la-transformat-anturajul.html)
"Probabil ca in felul acesta, in loc de o crestere de 2,5%, vom vorbi de o diminuare a acestei cresteri, sa spunem 1-1,5%", a raspuns Sarbu, intrebat despre consecintele recesiunii tehnice anuntate de Bogdan Dragoi.
"Dar, in opinia noastra, aceasta constatare tehnica cu efecte economice importante, nu anuleaza proiectele si obiectivele de natura sociala, pentru ca atunci cand a mai fost recesiune in Europa, am fost singura tara care a luat masuri de austeritate fara precedent".
"Acum, cred ca si partenerii nostri la nivel international pot intelege nevoia de recuperare a puterii de cumparare a celor care au avut enorm de suferit in aceasta perioada", a completat Marian Sarbu.
"In opinia mea, pastrarea obiectivelor legate de ceea ce am discutat cu FMI - daca ne pastram in interiorul deficitului asumat, prin buget, si a intelegerii pe care o avem cu organismele intenationale - acele obiective de natura sociala pot fi atinse. Oamenii au pierdut in ultimii doi ani procente importante din puterea de cumparare", a conchis el.
"In februarie a fost o scadere a veniturilor cauzata de vreme, fiind un blocaj al marfurilor. Ne asteptam ca aceasta cerere sa revina, ceea ce se va vedea im perioada urmatoare".
"Tehnic, ar putea sa fie o scadere fata de trimestrul patru, tehnic este posibil sa intram in recesiune. Per ansamblu, pe tot anul cresterea va fi de 1,5-2%. In trimestrul I avem nesansa vremii, pentru ca nu s-au putut livra bunurile", a precizat Dragoi.
(http://www.business24.ro/macroeconomie/recesiune/marian-sarbu-cresterea-economica-scade-la-1-1-5-la-suta-din-cauza-recesiunii-1509382)
11 comments:
Nu am urmărit sondajele, dar am impresia că UNPR nu va trece pragul electoral la alegerile parlamentare. Nu cred că acest partid format din resturi are o masă de alegători.
Ca principiu, niciodată nu pot fi toţi membrii de partid satisfăcuţi pe deplin de politica partidului din care fac parte. Dar un om serios, intrat într-un partid doctrinar, nu pleacă doar pentru că vremelnic în frunte este cineva de care nu-i place sau că, la un moment dat, partidul are o poziţie care nu-i place. Un veritabil membru de partid rămîne în partid şi, eventual, luptă din interior pentru impunerea propriilor idei.
Mda,iata inca o ocazie,in care pot fi de acord cu Bibliotecaru,da Puterea uriteste al dracului de rau,de fapt pe multi ii transforma in adevarate pocitanii,umane dar in primul rind pe dinauntru,pt ca cel mai mult saufea sufletul,el trece printr-un proces de uritire si malformare.
Incercati un exerxcitiu de imaginatie,-CUM AR FI ARATA ASTAZI VICTOR PONTA,ORI CRIN ANTONESCU,daca nu erau in politica????????
In zilele din urma poate cea mai completa ,FOROGRAFIE,celor doi ,le-a facut DAN GRIGORE,acest mare intelectual si pianist,care s-a dovedit la fel de talentat in minuirea cuvintului,a metaforei si epitewtului,ca si claviatura pianului,cu care a incintat pe marile scene ale lumii.
Uitati-va la cele doua MEDIOCRITATI ,SUBUMANE,VICTOR PONTA SI CRIN ANTONESCU-cititi-le expresiile intiparite pe fata,grimasele ,dar mai ales uitati-va la ochii lor-SUNT DOUA PERSONAJE HIDOASE,POCITE COBORITE DIN SCENE DE FILME HORROR.
Da puterea,ii uriteste,i-a transformat in niste monstrii perfizi,frustrati,pt ca ,NU AU DESTULA PUTERE,PT CA ISI DORESC MULTA PUTERE SI PT CA SIMT CA EA,PUTEREA LE FUGE DE SUBNAS.
Da bibliotecaru,ai dreptate,PUTEREA URITESTE,DAR NU PE TOATA LUMEA,tu doar ai gresit numele celui/celor urititi transfigurati de dorinta de-a a calarii puterea.......
O doamna inteligenta,cu o minte care trezeste adevarate pasiuni si invidii,imi atragea atentia asupra unui fapt,ea considera cu ,TU BIBLIO,neaparat trebuie sa FII UN PERSONAJ BUBOS,si ma sfatuia sa te las in plata domnului.
Eu,insa,am protestat si am sustinut ca nu sunt ,inca sigur ca esti doar bubos..........LA SUFLET,cred eu,ca inca nu stiu tot...........
Este o mare rusine pentru aceste partide , vorbesc de PSD si PNL, ca au gazduit , cu buna stiinta,asemenea personaje!
Este ingrijorator ca nici nu mai sti daca miine Ponta si cu Sarbu,socrul, de exemplu nu se supara pe PNL sau PSD ...si iau urma lui Geoana , Sarbu,Diaconescu si inca multe citeva sute intregind mizeria aclamata doar de indivizi dubiosi!
De cealalta parte aceste doua partide au avut aceeiasi experienta si cu mercenarii pe care nu s-au sfiit sa-i angajeze
pentru a le face ordine prin sedii,prin concepte, specialisti in manipulari ,deturnari prin minciuna , acei purtatori de cravate violete aflati acum cu cai,magari si mistreti in tabara mizerabila care a distrus aceasta tara si aceasta natie !
Dacas nu stiti care sau despre cine vorbesc intrebatil de unul dintre strategii PSDeului , Adrian Nastase ...fost angajator de lichele de tipul unui Dan Andronic!
@ Vasile,
Oamenii se schimbă. EI nu erau aşa acum 10 ani. Acesta este rezultatul luptei pentru putere, o demagogie politicianistă, a ceea ce se numeşte băsescianism. Gândiţi-vă că UNPR-ul nu poate "câştiga" alegerile, nu au cum să ia atâtea voturi încât să facă un guvern "Piua Întâi" (vorba domnului Mircea Geoană). Ei au soarta unui partid petec, alipit de alţii. Riscul lor este nu să stea în "opoziţie" ci să iasă de pe scena politică, să nu mai existe.
@ Asterisc
Aşa cum spuneam mai sus, este foarte probabil ca UNPR să participe la alegeri în alianţă cu PDL sau să fie înghiţit de PDL înainte de parlamentare.
REPLICA LA-PUTEREA URITESTE-DE LA HITLER LA CHE GUEVARRA-
Este de domeniul irationalului sa vezi cita mizerie sufleteasca se poate ascunde in spatele unui chip,care pretinde ca-i uman.
Asadar puterea care uriteste,da??????????
Pai sa vedem ,cum poate uritii puterea dar mai ales perverti oameni tineri,care pretind ,Mai multa putere:
astfel,mai multi tineri lideri din fruntea PSD,cocheteaza cu nazsimul pe fata ,si nu oricum ,ci afisind simbolurile acestora,cumea este ca in aceste aventuri penibile si-au antrenat si odraslele-RADU MAZARE VICEPRES. PSD-DEFILEAZA ALATURI DE FIUL SAU IN UNIFORMA NAZISTA-URITESTE PUTEREA DLE. BIBLIOTECARU??????????-Te-ai indignat cum-va???????????nu prea am auzit,sa te fi indignat.
Tinarul DAN SOVA-purtatorul de cuvint al PSD,NEAGA HOLOCAUSTUL,cu tot ce inseammna acest lucru.
Las deocamdata celelate mizerii comise de acest limbric,si il intreb pe BIBLIOTECARU-URITESTE PUTEREA DLE. BIBLIOTECARU,AI????????
Cum se face ca nu te-ai indignat oare?????????????
Victor Ponta-ei acest baietas mucos,are liste intregi de atitudine de tip nazist,de apucaturi de hitlerjungen.
Daca prin anii 2007,cocheta cu criminalul CHE GUEVARRA,astazi dupa ce a mai imbatrinit putin are reale gesturi de nazist,in raporturile cu cei din jur.
Si acum intrebarea de final:
oare ce te uriteste mai mult si mai tare,faptul ca ,constati ca niste politicieni sunt puturosi si lenesi,ori sa negi holocaustul,sa imbraci uniformele cu care niste criminali au intrat in istorie,ori sa aperi un fost P.M. HOT SI CORUPT??????????
Ce zici dle. Bibliotecaru??????????Oare uriciunea despre care ai incercat sa ne vorbesti,nu care cumva te-a atins in asa masura incit nu mai ai abilitatile vizuale necesare,si din spatele unor ochelari cu lentile-OPACE-ne vorbesti despre o lume carte traieste doar in inchipuirea ta??????????
P.S.-nu ma astept sa raspunzi,pt ca asa-i in tenismsi ma si intreb,oare ce ai putea raspunde??????????
Doamne, ce gunoaie umane ai lasat sa gestioneze tara. Scapa-ne Doamne odata de ei, ca noi nu mai suntem in stare.
@ Dumitru
Eu nu aş numit cu un cuvânt atât de puternic astfel de oameni. Politica ar trebui să se facă mai ales din vocaţia sacrificiului pentru semeni.
Pe vremuri politicienii se numeau cavaleri. Ca şi acum, mulţi dintre cavaleri eşuau mai ales la codul de conduită... Poate că ar trebui să ne amintim totuşi de ordinul cavalerilor medievali pentru a înţelege cum anume ar trebui să fie astăzi politicienii.
http://kmfap.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=39&Itemid=54
Nu fac reclamă la asemenea ordine, ci la tradiţia seculară cavalerească.
Dacă un politician ce "alunecă" de la principiile fundamentale ale onoarei şi ale statutului de politician ar renunţa la politică, lucrurile s-ar califica rapid.
Deschid o carte aparuta in 1982 intitulata “Istoria Romaniei intre anii anii 1918-1944 – Culegere de documente” sub coordonarea istoricului Ion Scurtu. In anexa este data lista detaliata a guvernelor Romaniei din perioada decembrie 1918 – 23 august 1944. Parcurgerea acestei liste surprinde, nu atat prin frecventa schimbarilor de guvern (36 in mai putin de 26 de ani), cat mai ales prin personalitatile care ocupau fotolii de ministru dupa ce cu putin inainte luptasera pentru faurirea Romaniei mari. Iata cateva nume din guvernele anilor ’20 : Ion I.C. Bratianu, N. Iorga, I.G.Duca, General Al. Averescu, Ion Inculet, Stefan Cicio Pop, Al. Vaida Voievod, Ioan Nistor, Vasile Goldis, C. Argetoianu, Gr. Trancu-Iasi, Take Ionescu, Iuliu Maniu, I. Mihalache, Gr. Iunian, Virgil Madgearu s.a. Ce nume ale politicienilor de azi (cu exceptia poate a lui Ion Iliescu) ar putea sta alaturi de acestia? Si mai este un detaliu: majoritatea fostilor ministri antebelici aveau existenta bine asigurata in diferite moduri, asa incat isi permiteau sa faca politica din patriotism, notiune astazi aproape uitata. Politicienii din ultimele doua decenii abia in acesti ani isi incropesc o situatie, deci priviti-i cu ingaduinta.
Deschid o carte aparuta in 1982 intitulata “Istoria Romaniei intre anii anii 1918-1944 – Culegere de documente” sub coordonarea istoricului Ion Scurtu. In anexa este data lista detaliata a guvernelor Romaniei din perioada decembrie 1918 – 23 august 1944. Parcurgerea acestei liste surprinde, nu atat prin frecventa schimbarilor de guvern (36 in mai putin de 26 de ani), cat mai ales prin personalitatile care ocupau fotolii de ministru dupa ce cu putin inainte luptasera pentru faurirea Romaniei mari. Iata cateva nume din guvernele anilor ’20 : Ion I.C. Bratianu, N. Iorga, I.G.Duca, General Al. Averescu, Ion Inculet, Stefan Cicio Pop, Al. Vaida Voievod, Ioan Nistor, Vasile Goldis, C. Argetoianu, Gr. Trancu-Iasi, Take Ionescu, Iuliu Maniu, I. Mihalache, Gr. Iunian, Virgil Madgearu s.a. Ce nume ale politicienilor de azi (cu exceptia poate a lui Ion Iliescu) ar putea sta alaturi de acestia? Si mai este un detaliu: majoritatea fostilor ministri antebelici aveau existenta bine asigurata in diferite moduri, asa incat isi permiteau sa faca politica din patriotism, notiune astazi aproape uitata. Politicienii din ultimele doua decenii abia in acesti ani isi incropesc o situatie, deci priviti-i cu ingaduinta.
@ N. Raducanu
Aş spune că acea listă de politicieni era educată şi nu învăţată, ca pe timpul nostru. Eu am făcut ceva şi mai mult, am comparat manualele de pe la 1900 cu cele de un secol mai târziu... şi nici nu se poate face o comparaţie calitativă coerentă, prea mare e decalajul. Încă de la primele clase se observă cu uşurinţă că structura manualelor este condusă pentru a ajuta înţelegerea şi nu neapărat memorarea. Atunci se citeau toate cărţile importante înainte de a termina liceul, studiul universitar te punea la punct cu avant-garda intelectualismului momentului prezent... E drept, şi cărţile erau mai puţine decât acum, profesorii îndemnau spre literatura universală, limbile străine erau o necesitate şi nu o fudulie... altfel nu puteai citi imensele biblioteci...
Nevoile materiale nu erau pe atunci aşa de mari. Un profesor, de exemplu, stătea toată viaţa cu chirie la oraş sau avea o căsuţă bătrânească moştenită dacă locuia mai în "provincie", îşi făcea un costum de haine la doi sau trei ani, nu avea a-şi cumpăra un autoturism sau alte lucruri de valoare... afară de cărţi.
Bogaţii României erau moşierii. Industriaşii, respectiv burghezia, aveau o constituţie tânără, în formare de câteva decenii... deci mai mult excepţii şi, de regulă, fie bancheri, fie cu o afacere legată de exploatarea resurselor. Averile erau deci mai puţin făcute şi mai mult moştenite (vezi Ciocoii Vechi şi Noi - Nicolae Filimon... pentru statutul noilor îmbogăţiţi care nu se bucurau totuşi şi de numele vechi nobiliar, boieresc).
Şi totuşi acei oameni aveau alt ştaif, altă educaţie... asta făcea diferenţa.
Post a Comment