22 May 2012

Chiar aşa? Nu mai erau alţi deputaţi?


Am numai semne de întrebare în legătură cu noua configuraţie a polilor de putere din această ţară. Speram să se rezolve abuzurile şi absurdităţile PDL şi iată că nici vorbă de aşa ceva. Cine credeţi că este proaspăt vicepreşedinte la Camera Deputaţilor?

"Mă ia cu nervii capului", ar fi spus o prietenă din facultate...

Ascultaţi şi luaţi aminte:
Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat marţi numirea în funcţia de vicepreşedinte al Camerei a deputatului Viorel Hrebenciuc, în locul lui Valeriu Zgonea, care a fost numit lider de grup al deputaţilor PSD. Votul a fost secret cu bile rezultatul fiind 173 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

http://www.agerpres.ro/media/images/2012-05/052215472080813302.jpg

În aceeaşi şedinţă s-a mai aprobat numirea în funcţia de secretar general adjunct a Ilenei Maria Luncan, la propunerea PSD.

Votul a fost secret cu buletine iar rezultatul a fost 185 de voturi pentru şi trei împotrivă.

Funcţia de secretar general adjunct a devenit vacantă după ce Gaspar Istvan a demisionat pe 14 mai. AGERPRES
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/123482-Viorel-Hrebenciuc-ales-vicepresedinte-al-Camerei-Deputatilor.html)
Aiasta sau vine... sau se duce... cu siguranţă că nu se există. S-au mai dat şi cele mai anti-democratice lege din România, cele ale alegerii primarilor şi parlamentarilor prin vot majoritar fără distribuire într-un singur tur de scrutin... Vin vremuri grele, miroase a revoluţie.

12 comments:

epolitikon.wordpress.com said...

Da, schimbarile astea de reguli miros tare urat.
Dar sa stiti ca m-as bucura sa-l vad pe Antonescu in afara parlamentului pentru ca oricum nu are nicio treaba cu institutia :).

Bibliotecaru said...

Şi să aibă mai mult timp pentru partid? :D
Nu ştiu dacă ar fi chiar o binecuvântare pentru PNL.

Stejarul said...

"Mă ia cu nervii capului" :)

M-as bucura sa detaliezi... as vrea sa vad parerea ta despre hrebenciuc. ( parerea mea despre el e ca este cel mai dubios individ din politica romaneasca)

Bibliotecaru said...

@ Stejarul

Poate nu chiar "cel mai dubios", în orice caz nu face o politică curată pentru România.

Vasile, said...

Biblio,


Viorel nu are nume bun , pierdut printra afacerile lui Iacobov, Ianku & Co. fostul PCRist inca tine-n vint steagul PSDeului.

Sunt doua variante insa , ori Hrebenciuc are sustinerea vechii garzi din PSD si atunci la vremuri noi tot noi , ori intradevar PSDeul are nevoie de el.

Oricum raportat la posibilitatile anilor 90 si la acumularile personale ale acestui politician roman, eu cred ca daca mergem oe sintagma de politician compromis,
batranul Hrebenciuc nu este decit mic copil in comparatie cu noul adus de Udrea , Boc, Stefan, Videanu,Berceanu * Co.!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Nu am nimic cu domnul Hrebenciuc, dar anumite persoane parcă sunt compromise (uzate moral, cum se spune în tahnică) şi parcă nu-şi mai au locul în politica românească. Or să ajungi să le pui în şi "pe post"... nu se face aşa ceva, este o provocare pe faţă a electoratului.

Vasile, said...

Biblio,

La joc trebuie si un dealer daca nu imbarte cartile cel putin le taie!

Bibliotecaru said...

Să fie "dealer" dacă este neapărată nevoie, dar să facem şi noi un "deal" profitabil din când în când, pentru că poporul cam plăteşte nota de plată de "deal-urilor" oamenilor politici.

epolitikon.wordpress.com said...

Pai nu vad cum s-ar schimba situatia lui Antonescu pentru ca nici pana in prezent nu a adunat prezente la Senat cat sa le numeri pe degetele de la o mana, deci lucrurile ar ramane la fel in plan politic.
Si atunci ar fi interesant cum isi va propune sa devina presedinte cand el n-a fost in stare sa ajunga parlamentar. Dar sa nu ne grabim...

Bibliotecaru said...

@ epolitikon.wordpress.com

Ei, o luaţi prea în tragic. :D

Statisticile care apar prin presă nu au la bază condica de prezenţă ci înregistrările electronice ale prezenţei. Din câte am înţeles, domnul Antonescu vine la Parlament dar, în loc să meargă "la muncă", să voteze, să ia cuvântul, să facă una-alta, domnia sa stă la Biroul PNL şi vorbeşte cu "oamenii PNL-ului", oameni mai mari sau mai mici din partid, şi alte probleme de acest tip.

Dacă nu va mai fi parlamentar, nu va avea acces în Parlament, respectiv va face ceea ce face în Biroul Grupului PNL... la partid. Deci va sta pe capul partidului.

Vasile, said...

Biblio,

"Dealerul" este si el un angajat , nici cartile de joc si nici masa nu sunt ale lui dealerul ramane dependent de caniota , iar caniota o platesc castigatorii!

Bibliotecaru said...

N-am nici cea mai vagă idee despre jocurile de cărţi...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.