07 May 2012

Iată că sunt moderat şi la domnul Daniel Constantin pe blog


Domnul Daniel Constantin este de astăzi ministru. Însă înainte de a fi ministru al agriculturii a făcut gestul, de înţeles, al moderării mele pe blogul domniei sale.

Iată comentariul "incriminat".
Bibliotecaru spune:
Comentariul tău e în așteptare.
2 Mai 2012 la 8:45 AM

@ Daniel Constantin
.
Domnule Constantin,
Aveţi o şansă care nu s-a mai văzut până acum pentru PC. Portofoliul la Agricultură permite definirea unei doctrine a problemei ţărăneşti în cadrul ideologiei PC. Un succes al agriculturii va atrage către PC o zonă socială care nu prea are susţinător politic până acum, ţărănimea.
.
Pe de altă parte, de zece ani este, din ce în ce mai clar, că singura resursă a creşterii economice în România este agricultura. Sprijinirea politică a producţiei agricole, mai ales legată de condiţiile de desfacere a produsului agricol (care a devenit parcă preponderentă “de import”), poate stabiliza economia în acestă perioadă şi este de dorit să o facă. Este o sursă de echilibrare a balanţei comerciale, este o sursă de venit în zonele defavorizate, este o sursă de capital ce poate fi investit în utilaje articole (şi de aici o dezvoltare pe orizontală a industriei), dar mai ales oferă un răspuns extrem de rapid, pentru că orice investiţie în agricultură, după cum ştiţi, oferă la recolta următoare un surplus.
.
Agricultura a cunoscut la nivel mondial o explozie tehnologică şi noi concepte agronomice; în acest timp la noi Instituţiile agronomice au devenit cartiere rezidenţiale pentru că “Politica” a devalizat proprietăţile acestor instituţii pentru a le vinde dezvoltatorilor imobiliari. Mă gândesc că cel mai bun început ar fi un grup de studiu restrâns care să “fure” din revistele pe ultimele 20 de ani datele despre noile tehnologii şi care să furnizeze apoi teme de cercetare pentru ce a mai rămas din Institutele Agronomice şi, de ce nu, pentru tezele de diplomă, masterat, doctorat.
(http://www.danielconstantin.ro/2012/04/scrisoare-deschisa-catre-parlamentarii-romaniei/comment-page-1/#comment-4515)
Iată şi "dovada":

http://fs67.trilulilu.ro/imgs/Bibliotecaru/moderat-la-daniel-constantin_e12feb248fd77f.jpg?size=original

Observ că lucrurile se complică...

Eu ataşez şi ceva discuţii ţinute în Parlament... ca să ştim de unde am plecat...


(http://www.privesc.eu/Arhiva/10341/Sedinta-comuna-a-Camerei-Deputatilor-si-Senatului)


UPDATE:
Problema moderării de pe http://www.danielconstantin.ro/2012/04/scrisoare-deschisa-catre-parlamentarii-romaniei/ s-a rezolvat.

3 comments:

Vasile, said...

Biblio,

La Daniel te poti astepta , este tanar, naiv, si va avea nevoie de degete intacte ca sa poata semna
in calitate de ministru atatea hirtii, sau dumneata cinic ii doresti soarta domnului Prunariu din tinerete?

Si apoi dansul nu a putut sa-si viziteze propriul blog cum nici nu a avut timp sa ceara permisiune de moderare de deasupra dansului!

Vasile, said...

Aaaaa ,
Am uitat, printre altele sa vedem daca dl. Daniel va fi si omul care aduce ploaia, deoarece in acest an vom avea o seceta fara precedent!

Bibliotecaru said...

Păi am revenit pe blogul domniei sale... :D Poate va rezolva şi cu seceta.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.