14 May 2012

Infirmarea Afirmării


Domnul Traian Ungureanu se pare că a fost activat. Sau reactivat. Din păcate domnia sa, încercând cumva să ia partea PDL-ului (ceea ce este normal până la urmă), pare a face un fel de parodie din istoria României pentru că ştirile astea vor rămâne alăturate de fenomenul portocaliu. Cumva nedrept şi faţă de PDL... zic eu.

Miza este "participarea la Bruxelles". Lucrurile au curs însă în timp, nimeni nu-şi mai aminteşte, se pare, de acest lucru. Am să reiau şi eu numai istoria recentă.
04 Noi 2011

http://www.b1.ro/thumbs/big/2011/11/04/ponta-cand-a-ajuns-la-bruxelles-lui-traian-basescu-i-a-murit-discursul-i-n-a-mai-zis-nimic-22754.jpg
Întrebat dacă nu consideră că discursul său seamănă cu cel al președintelui Băsescu, Victor Ponta a afirmat: „Nu cred că am același discurs pentru că domnul Băsescu a avut un discurs la Otopeni așa de mândrie națională, să ne dăm noi seama ce puternic e. Când a ajuns la Bruxelles, i-a murit discursul și n-a mai zis nimic din lucrurile astea”.
(http://www.b1.ro/thumbs/big/2011/11/04/ponta-cand-a-ajuns-la-bruxelles-lui-traian-basescu-i-a-murit-discursul-i-n-a-mai-zis-nimic-22754.jpg)

10 mai 2012

http://media.rtv.net/image/201205/w620/ponta_basescu_gandul_74118500.jpg
Victor Ponta şi Traian Băsescu
Foto: gandul.info
Aflat la Bruxelles pentru discuţii cu oficialii europeni, premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă la următorul Consiliu European extraordinar, programat pentru 23 mai, va participa el sau președintele Băsescu.

"Știu de Consiliu. Știți foarte bine că există o anumită dispută între președinte și mine, nu aș vrea să rezolv această dispută în fața presei. Voi discuta lucrul acesta cu președintele. Nu am contestat și nu voi contesta niciodată atribuțiile constituționale ale președintelui României în ceea ce privește politica externă, însă, în viziunea mea cel puțin, viziune care este împărtășită în Europa, problemele Uniunii Europene nu mai sunt probleme de politică externă, ci sunt problemele noastre, comune și sper să găsim o soluție bună pentru România, pentru că un nou conflict pe această temă nu cred că e dorit de nimeni", a răspuns Ponta, citat de Mediafax.

Premierul se află la Bruxelles, pentru o vizită de o zi în care are programate întâlniri cu Johannes Hahn, comisarul european pentru dezvoltare regională, cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, cu Hannes Swoboda, preşedintele Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, şi cu Sergei Stanishev, preşedintele Partidului Socialist European.

El are prevăzută o întrevedere şi cu secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Controversa legată de nivelul reprezentării României la Consiliul European este una mai veche.

Cu ocazia reuniunii de iarnă a Consiliului European, în decembrie 2011, liderul PSD îi cerea lui Traian Băsescu să precizeze public care este mandatul cu care el merge la această reuniune.

"Traian Băsescu este singurul şef de stat care merge neînsoţit de premier la acest Consiliu. În acelaşi timp, nu spune nimănui ce va face acolo, dar votează în numele României. M-am întâlnit zilele trecute cu preşedintele SPD din Germania, care mi-a spus că Angela Merkel, de fiecare dată când participă la astfel de întruniri, are o consultare cu opoziţia şi informează Parlamentul german cu privire la poziţia pe care urmează să o adopte. Traian Băsescu merge fără premier şi fără un mandat, dar votează în numele României", spunea atunci Victor Ponta.

Ulterior, preşedintele Băsescu a prezentat poziţia pe care o va susţine în cadrul Consiliului European, dar a precizat că mandatul în chestiuni de politică externă îi este dat de către prevederile Constituţiei care îi acordă prerogative extinse în acest domeniu.

Explicaţia lui Băsescu nu l-a convins pe Ponta care a spus că problemele de politică externă necesită un mandat din partea Guvernului sau Parlamentului.

"Spre deosebire de ceilalţi şefi de state care se vor duce acolo, domnul Băsescu nu are nici un mandat. Deci, el nu are un mandat de la Guvern, sau de la Parlament, cum au făcut Angela Merkel sau Sarkozy. V-am dat exemple de oameni responsabili, pe doamna Merkel, pe domnul Sarkozy, care s-au dus şi au luat mandat de la guvern, care au discutat cu Opoziţia. Mi se pare că ne minte şi îşi bate joc de români, aşa cum ne-a minţit în 2008 când ne spunea că România nu a intrat în criză", a mai declarat Ponta.
(http://www.rtv.net/disputa-ponta-basescu-pe-reprezentarea-la-consiliul-european_27999.html)

11 mai 2012

http://cristianpreda.ro/wp-content/gallery/lansare/dsc01690.jpg
Înțeleg dintr-o relatare de presă că V.Ponta e dornic să participe la Consiliul European din 23 mai.
Tratatul Uniunii Europene menționează că în Consiliul cu pricina participă șefii de stat sau de guvern. Textul nu spune “și”, ci “sau”. E avută în vedere, de bună seamă, acoperirea distincției dintre regimurile parlamentare (care trimit în Consiliu șeful guvernului) și cele semi-prezidențiale (inspirate de modelul francez) sau prezidențiale (ar trebui folosit singularul, fiindcă în UE există un singur regim prezidențial, și anume cel cipriot).
Regulamentul de procedură al Consiliului indică, de asemenea, faptul că reprezentantul unei țări poate fi însoțit de un ministru, așa cum șeful Comisiei Europene poate fi acompaniat de un comisar. Ușa sălii nu se închide, deci, în nasul unui eventual al doilea român care ar vrea să intre în Consiliu.
Avem, de asemenea, precedentul. În ultimele două decenii, Franța și Polonia au venit în Consiliu și cu președintele, și cu premierul, atunci când au avut parte de coabitare politică, adică atunci când șeful statului și șeful guvernului nu proveneau din aceeași tabără politică. În România de azi, avem și noi un asemenea regim. Altfel spus, Traian Băsescu ar putea fi însoțit de Victor Ponta la Consiliul European.
România va avea însă doar un vot.
Aș adăuga și faptul că ea nu poate vorbi decât cu o singură voce. Pentru a evita situații penibile, e nevoie – evident – de o negociere inteligentă și, aș adăuga, elegantă.
Ținând seama că nu e prea experimentat în chestiuni europene, i-aș oferi lui V.Ponta o sugestie pentru discuția pe care ar trebui s-o aibă cu președintele Băsescu. L-aș cita, mai precis, pe fostul președinte francez Francois Mitterrand care, în timpul coabitării cu premierul Jacques Chirac, declara presei, într-o situație similară: “Franța vorbește pe o singură voce și tocmai ați auzit-o”.
Sper că V.Ponta va aprecia că i-am citat un socialist…
(http://cristianpreda.ro/2012/05/11/la-consiliul-european/)

13 mai 2012

http://www.dcnews.ro/wp-content/uploads/2012/05/ponta_basescu1-310x196.jpg

Referitor la conflictul cu Traian Băsescu privind participarea la reuniunile Consiliului European, premierul Ponta a anunţat că a avut deja o primă discuţie cu preşedintele Băsescu privind nivelul la care România să fie reprezentată la următorul Consiliu UE. Șeful statului i-a spus că vrea să meargă în continuare la Bruxelles, discuţie care va continua pentru a evita “o situaţie ridicolă”, a mai precizat premierul Ponta.

“Am avut o primă discuţie legată de participarea la Consiliul European, în care domnia sa mi-a arătat că vrea să participe în continuare, şi vom avea poate chiar săptămâna viitoare o nouă discuţie pe diverse teme de politică externă, pentru că eu nu vreau să contest rolul constituţional al preşedintelui, dar problemele europene nu mai sunt considerate probleme de politică externă în Europa, ci probleme interne, se discută în special lucruri care ţin de activitatea guvernamentală. Eu mă voi implica, din partea mea există dorinţa de a avea un mandat foarte clar. Sigur că va fi mai uşor de reliefat un conflict personal – merge Ponta sau merge Băsescu la Consiliu – important este ca acela care merge – şi acum încerc să fiu foarte diplomat sau responsabil în ceea ce spun – să aibă un mandat”, a spus Ponta, la emisiunea “După 20 de ani” la PRO TV.

El a arătat că un astfel de mandat ar trebui acordat de către Parlament şi a precizat că regulamentul actual nu permite participarea la Consiliu atât a preşedintelui, cât şi a primului-ministru.

El a amintit că, în perioada anterioară, preşedintele reprezenta ţara la Consiliul European, iar primul-ministru “habar nu avea ce se discuta acolo”, după care şeful statului venea şi îi anunţa pe toţi.

”Voi face tot ce ţine de mine, şi cred că şi preşedintele va face, să evităm un conflict care să pună România într-o situaţie ridicolă, să fim amândoi acolo”, a conchis Ponta.
(http://www.dcnews.ro/2012/05/ponta-basescu-vrea-sa-mearga-la-bruxelles-incerc-sa-evit-o-situatie-ridicola/)

13 mai 2012

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu susţine că la Consiliul European este locul "oamenilor de stat maturi" şi nu al "şefilor de hoardă de partid", făcând referire la afirmaţiile premierului Victor Ponta cu privire la prezenţa sa la Bruxelles.

http://www.agerpres.ro/media/images/2012-05/051315221301728958.jpg

"În prima săptămână, Guvernul Ponta a făcut un pas hotărât înapoi. Ţintele de atac ale domnului Ponta nu aparţin PDL-ului. Nu ale noastre sunt instituţiile, valorile, criteriile, bunurile câştigate în atâţia ani de valoare, ci ale românilor. Şi cu toate astea, domnul Ponta vrea să meargă la Bruxelles. Da, sigur, acolo este locul oamenilor de stat maturi, nu al şefilor de hoardă de partid. Aţi observat, poate, astăzi domnul Ponta a găsit timp să-l atace pe preşedintele Băsescu insinuând că preşedintele ar face lobby pentru o companie străină. Este specialitatea domnului Ponta plagiatul. E plagiat din Ion Iliescu de pe vremea când ne temeam de companii, de străini", a afirmat Ungureanu, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a ţinut să sublinieze că şeful statului nu s-a pronunţat în favoarea unei companii, ci a aurului, una dintre resursele care ar trebui exploatate în folosul românilor. În context, europarlamentarul a precizat că aurul României este apărat de Băsescu şi de gimnastele române care au câştigat aurul la Campionatul European.

"Domnul Ponta apără zaţul din România, pe care-l depune zilnic în straturi din ce în ce mai groase la ministerul Educaţiei. Şi atunci, mă întreb: Pe cine vrea să reprezinte domnul Ponta la Bruxelles? Mafia diplomelor? Grupul de datornici în cash la Dan Voiculescu? Duşmanii locurilor de muncă şi ai Codului Muncii?", a adăugat Ungureanu, precizând că USL se "alintă" spunând că este un guvern de tranziţie, întrebându-se dacă tranziţia se face spre "România mâlc a lui Adrian Năstase".

Cât despre prezenţa la Consiliului European atât a preşedintelui, cât şi a premierului, europarlamentarul susţine că este posibil să meargă amândoi, dând exemplul fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy care mergea la Bruxelles însoţit de premier.

"Domnul Ponta mai face o eroare când spune: 'în fond chestiunile europene nu mai sunt chestiuni de politică externă, ci de politică internă'. Cred că domnul Ponta nu a studiat cu atenţie poziţia noastră în UE şi nu a aflat că există cel puţin două capitole la care nu suntem în interiorul UE: piaţa muncii şi Schengen. Deci, nu putem vorbi de internalizarea tuturor problemelor europene. Poate că asta domnul Ponta o să afle în a doua săptămână de guvernare", a conchis Ungureanu. AGERPRES

(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/121492-Traian-Ungureanu-La-Bruxelles-este-locul-oamenilor-de-stat-maturi-nu-al-sefilor-de-hoarda-de-partid.html)



(http://www.privesc.eu/Arhiva/10441/Conferinta-de-presa-sustinuta-de-europarlamentarul-PDL--Traian-Ungureanu)
Vedeţi diferenţa de la cer la pământ între domnul Traian Ungureanu şi domnul Cristian Preda? Amândoi din "grupul PDL de intelectuali", amândoi veniţi pe filiera Traian Băsescu, amândoi parlamentari europeni...

Nu are sens să nu subliniez că nici domnul Ponta nu a făcut trecerea în discurs de la preşedintele PSD, partid care critică Guvernul Boc-Ungureanu, la starea de premier al României, şeful Guvernului tuturor românilor.

24 comments:

ZeV said...

As remarca diferența de la cer la pământ, între domnul Traian Ungureanu, extrem de tăcut, ca și colegii domniei sale (cu excepția doamnei Macovei), atunci când s-a decis excluderea domnului CPreda din partid și, același domn Traian Ungureanu, intrat cu trup și suflet în campania de...susținere a domnului Traian Băsescu.
Că PDL nu poate fi oprit pe ,,tobogan", mai ales, în lumina ultimului sondaj CURS pentru Capitală.

Vasile, said...

Intrun fel sau altul toti poticienii fac lobby din mai multe considerente pentru o anume investie interna sau externa.

Presedintele insa face lobby numai pentru acele firme in care personal are un anume interes direct!
Va amintiti probabil de rusii cei buni de la "Marco" Polo!

In confruntarea cu Geoana facea lobby unei anume firme , un anume contract ,un anume gazo-duck rus,adica o anume firma in care sunt varsate si icrele domniei sale prin intermediul unor fosti colaboratori, acum alfa si omega
in aceasta lume!

Dl. Traian U ,face altfel de lobby , lobby la comanda ...sefului!

Bibliotecaru said...

@ ZeV
Mai mult chiar, stilul acesta beligerant şi habarnist-agresiv face şi mai mult rău PDL. Cel mai bine pentru PDL ar fi un low-profile, să funcţioneze mediatic la minim, non-agresiv... astfel încât să profite de erodarea celor câteva luni de guvernare USL. Totuşi PDL se chinuie parcă să-şi piardă de tot credibilitatea, căci parcă ţinta lor este să nu lase USL să se erodeze.

ZeV said...

Am comentat, acum câteva luni, cât de importantă ar fi fost, pentru Dreapta românească, decizia rațională a domnului Traian Băsescu de a sta, naibii, pitit la Cotroceni SI SĂ MAI TACĂ ODATĂ(că m-am săturat), măcar până la alegeri și să permită independența politico-guvernamentală totală de mișcare, la propriu și la figurat, a domnului MRU.
Adversarii viscerali ai...,,restaurației", nu și nu, e bine așa. Parcă le-a stat mintea-n loc, loviți(probabil), prin efect de bumerang, de ,,flacăra violet".
Eu am devenit, în viziunea lor, ,,bolșevic, securist, locuitor din comuna Flămânzi, soroșist, etc, etc, stc".
Le-am spus cât de important ar fi fost ca PDL să organizeze un nou SI ADEVĂRAT Congres extraordinar. Rezultatul ? Eu am spus, eu am auzit, iar ei n-au făcut nimic. De aceea nu-i voi mai vota la toammnă, chiar de ar veni Partida romilor la putere. Într-atât de tare m-au supărat că și-au bătut joc de speranțele noastre, ale ADEVĂRAȚILOR SUSȚINĂTORI AI REFORMEI ! Adică, cei LUCIZI SI NEAFILIAȚI POLITIC CARE AU SUSȚINUT ALIANȚA D.A. !
Ieri, am avut privilegiul să o ascult pe Renate Weber, într-o reuniune organizată la Iași, în parcul Copou (aproape de teiul lui Eminescu).
Distinsa europarlamentară ne-a spus ceva ce doar bănuiam: ,,la Cotroceni, în calitate de consilier, nu eram decât un element de decor. În jurul domnului Băsescu,percepeam, aproape fizic, doar energie negativă, în zonă căreia nu crește nimic."
ADAUG : Si când te gândesti cât de vehement îl contraziceam pe Bibliotecar...ata ete. E bine că ,,ne mișcăm", totuși.
;)

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
În alte ţări acest lobby este reglementat. La noi acţiunea de lobby este interzisă pentru că se consideră a fi reclamă mascată şi trafic de influenţă.

Bibliotecaru said...

@ ZeV
:D
Şi eu sunt acum făcut pedelist de susţinătorii domnului Ponta şi Năstase... cam doi pe zi. :D

Alexandra said...

Bun articolul , felicitari...

Bibliotecaru said...

Mulţumesc de apreciere.

Uşierul de serviciu said...

Reusita e poza cu Ponta care o ia prin spatele lui Basescu ... Mai ales ca apare si o usa acolo :)
Cat despre Dl. Traian Ungureanu nu prea cred ca sunt multe de vorbit ... parca ocupatia lui era legata de sport ... dar de cand si Cartianu e istoric, scriitor si mare ziarist de investigatii orice este posibil.

Vasile, said...

Eu l-as ruga acum , dupa ce prostanacul ,prost informat, nu a avut replica in confruntarea directa, sa raspunda nominal dl. Train indiferent care ungurean,vasluian sau basarabian, cum se numeste compania pentru care dl. Presedinte Basescu a facut lobby riscindu-si pozitia de viitor presedinte!

PS,
Basarabian adica din localitatea Basarabi!

epolitikon.wordpress.com said...

@ZeV
Aveti dreptate, PDL-ul isi face singur rau iesind la rampa cu masini de zgomot precum TRU, oameni care n-au facut nimic, dar care ridica in slavi un partid care a indatorat tara in 3 ani cati toate celelalte partide in 17 ani, si culmea, fara folos pentru ca leul s-a depreciat, salariile au fost taiate, pensiile impozitate, serviciile medicale si de educatie restranse...

Vasile, said...

Se vorbeste mult de latura tehnica, politica a deprecierii leului.

Sa fie chiar asa ?

Varianta poate fi una surprinzatoare!

Oare Presedintele si vicepresedintele auto suspendat chiar nu stiu nimic dde aceasta pina la urma falsa depreciere fata de o moneda ...mult mai expusa riswcului decit maruntisul dintr-un leu!

Anonymous said...

Prin acest vot (de ne-excludere a trădătorului) PDL-ul şi-a semnat condamnarea la moarte!

DRUM BUN PDL PE DRUMUL PNŢCD-ului!

Cristian Preda şi Monica Macovei Gherghescu au mai obţinut un mic răgaz până la excluderea definitivă din viaţa politică.

Acest vot a creat o foarte mare rumoare printre talibanii marinarului.
Nu-i doresc marinarului ca în următoarele luni să fie confruntat cu o nouă suspendare.
Nu se ştie care va fi rezultatul!

Bibliotecaru said...

Nu Cristian Preda a fost greşeala PDL-ul ci lipsa sa de democraţie internă. Într-un partid democratic (cu atât mai mult într-un partid democrat) excluderea unui membru de partid s-ar fi discutat în organizaţia de bază şi nu în în forurile superioare ale partidului.

Vasile, said...

Un observator local il vede pe Ponta si se gandeste pionereste la o usa care ar sugera o plecare...si nu comenteaza ca Ponta l-a facut pe la spate pe Presedinte.

Biblio spune ,Nu Cristian Preda a fost greşeala PDL-ul ci lipsa sa de democraţie internă, desi in mod corect expresia ar fi fost una cu incadrare generala a membrilor din PDL intr-un mod similar membrilor marcanti ai PCR in mod josnic , pupincurist la remorca pescadorul condus de Traian.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Democraţia internă în partidele româneşti ar tempera dimensiunea "liderilor" de partid şi i-ar transforma în executori ai voinţei masei partidului. Astfel Traian Băsescu, Cristian Preda, Victor Ponta nu ar mai fi personaje cheie într-un partid ci doar "oamenii partidului". Este aberant ca un partid să urmeze o realitate internă supusă personalităţii unui grup restrâns de oameni.

Dacă PDL ar fi fost un partid democratic gândit, ceea ce ar fi spus sau nu domnul Cristian Preda nu ar fi fost atât de important, pe de o parte, nici deranjant, pe de altă parte... dar şi criteriile "disciplinare" ar fi fost altele.
Dar mai ales într-un partid democratic criteriile de admitere în partid sunt altele.

Gândiţi-vă la Mircea Geoană. Într-un timp scurt a ajuns de la liderul de partid ales în Congres, la simplu membru de partid exclus din partid. Este anormal.

nimrod said...

Biblio,

În cazul Geoană eu găsesc că a fost absolut normal. :) Anormal e în cazul Ponta.

Bibliotecaru said...

Să-mi fie cu iertare, dar după ce partidul îl susţine pentru postul de preşedinte al României, garantând în faţa întregului popor pentru el, partidul îl dă afară pentru suspiciunea că ar reprezenta interesele lui Traian Băsescu? Undeva este o minciună.

nimrod said...

Biblio,

Pentru mine debarcarea lui Geoană a fost, în primul rând, o târzie dar utilă reparaţie pentru faimoasa vizită la mogul care a pus PSD-ul cu botul pe labe.
PSD-ul n-a garantat nimic. Au făcut-o pentru interesul lor.
Ce, acu' în afară de salarii mărite pentru bugetari garantează şi altceva? Atunci le-a tras Geoană o ţeapă de nu s-au văzut, acu' ne-a tras nouă ţeapă PDL-ul că n-a avut tăria să guverneze în minoritate şi ne-a dat pe mâna ăstora.
Biblio, ştiţi ce promite public, candidatul USL (PSD) la primăria târgului meu, pe lângă locuri de muncă? Reducerea cu 50% a facturilor la gaz şi curent. Şi cică PDL-ul ne lua de proşti...
Altfel, cred că altele sunt minciunile care ar trebuie să ne preocupe acum.

Bibliotecaru said...

Vizita la mogul nu are nici un fel de legătură cu partidul. Debarcarea din partid trebuie să aibă o singură logica, aceea de pierdere a legăturii cu doctrina partidului, respectiv dacă apar decizii ce contravin flagrant liniei partidului. Până la urmă partidul politic este o asociaţie de natură doctrinară. Ce face fiecare în viaţa lui particulară contează mai puţin.

Partidul trebuie să garanteze pentru candidaţi, este rolul lui în societate. Altfel nu ar fi nici o diferenţă dintre candidaţii propuşi de un partid şi cei independenţi.

Se poate acea reducere cu 50% dacă preţurile rămân cele de acum şi se dublează la toţi ceilalţi. Dacă vă aduceţi aminte, păstrarea preţurilor la utilităţi pentru consumatorii civili în timp ce se liberalizează preţurile pentru firme (spre deosebire de PDL care doreşte liberalizarea preţurilor peste tot) este una din propunerile USL de protecţie sociale. Se prea poate să existe şi posibilitatea subvenţiei preţului la gaz şi curent (în caz în care preţul în târgul domniei voastre este deja mai mare decât în restul ţării, pentru că se pot subvenţiona costurile astfel încât să se ajungă la un preţ unic naţional).

Vreau să spun că nu este neapărat o minciună, dar este posibil să fie şi o minciună... candidatul trebuie să spună şi cum.

nimrod said...

Biblio,

a. Cum să n-aibă legătură? Nu spuneţi asta unui martor direct (respectiv Mandea)a ceea ce va să zică PSDR-ul sau cum s-o mai fi chemând acum, de la origini şi până în prezent... Să nu intrăm în detalii!
PSD-ul n-are nici o treabă cu societatea românească! Ăştia au treaba lor! Există un zaţ (sic!) care trage mâţa de coadă de zece ani şi care abia aşteaptă să se repeadă pe funcţii.
Chestia asta cu 50% ţine, desigur, de ceea ce crede că va face primarul PSD cu banii din impozitele locale adică, respectiv, să le dea de pomană la pesediştii de rând şi curent şi gaz.Din fericire actualul primar PDL are 83% intenţie de vot aşa că, mai va! În plus, a trecut şi pe-aici, cu enorm succes, piesa aia bulevardieră pedelistă destinată să mobilizeze masele de târgoveţi aşa că "cioclopedica" locală are succesul asigurat. Mai e şi verde...

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Nu pot decât să vă sugerez să vă faceţi un blog în care să spuneţi, în mod exact, lucrurile la care sunteţi martor ocular. Altfel nu au cum să fie cunoscute.

nimrod said...

:) Gratis, Biblio? No way! Ce sunt eu, căuzaş?

Mai rău, faptul că ce se întâmplă e, totuşi, la vedere, dar cei mai mulţi se fac ori că nu pricep ori că n-au suficiente informaţii, mă face să cred că mai toată lumea are
un interes pe care mi-l explic uşor dar care mie îmi provoacă scârbă...

Bibliotecaru said...

Dacă vi se pare că ar fi "gratis" şi că altfel nu vă face să pierdeţi nimic... atunci poate sunteţi mulţumit cu ideea.
Eu unul continui să fiu căuzaş (la interesul poporului român), dacă vă place acest cuvânt.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.