08 May 2012

Reacţiile politicienilor noştri... fac toţi banii


Pâine şi circ. Pentru şampanie iarăşi nu au fost bani. Eu cred că problema este la pahare, şampanie s-ar mai găsi.

Guvernul stă liniştit la locurile lui, cu mapele în mâini, domnul Blaga stă cuminte de parcă ar face "zidul" la un meci de fotbal, domnul preşedinte al CCR filtrează cu doamna preşedinte a Camerei Deputaţilor (că doar nu or discuta pe teme constituţionale)...

Se aud bliţuri de aparat fotografic. Unul dintre "băieţi" surprinde mai ales pe doamna preşedinte a camerei...

Apare un ministru întârziat. Îl recunosc după mapa pe care o are în mână. Vocile sunt moderate, toată lumea este emoţionată, nimeni relaxat.

Doamnei Anastase îi obosesc picioarele. Se plictiseşte... Precis se întreabă ce are domnul Băsescu de întârzie. E noapte, a fost o zi lungă... şi tocurile...

Intră preşedintele şi lumea se înviorează, câteva mâini strânse înainte de imn... nimeni nu mai are stare...

Preşedintele zâmbeşte sardonic pe durata imnului de stat, domnul Zegrean se mută de pe un picior pe altul...

MC-ul citeşte o grămadă de articole cuprinse de decretul semnat deja de Preşedinte. Primul este dl. Ponta. Noul premier întinde o mână rece preşedintelui, domnul Băsescu spune ceva pregătit de care râde cumva singur.

Cu domnul Georgescu preşedintele stă un pic la şuetă, îi dă indicaţii pentru că arată binecunoscutul deget...

Dar ce vă povestesc eu, priviţi şi singuri... dar urmăriţi limbajul non-verbal şi imaginaţi-vă ce înseamnă fiecare gest.


(http://www.privesc.eu/Arhiva/10347/Inaugurarea-Guvernului-condus-de-catre-Victor-Ponta)

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului României
Luni, 7 mai a.c., a avut loc, la Palatul Cotroceni, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului României.

Au depus jurământul de învestitură următorii membri ai Guvernului: domnul Victor-Viorel Ponta în funcţia de prim-ministru; domnul Florin Georgescu în funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Finanţelor Publice; domnul Ioan Rus în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor; domnul Andrei Marga în funcția de ministru al Afacerilor Externe; domnul Titus Corlăţean în funcţia de ministru al Justiţiei; domnul Daniel Constantin în funcția de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; doamna Mariana Câmpeanu în funcția de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale; domnul Daniel Chiţoiu în funcția de ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri; domnul Ovidiu Ioan Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii; doamna Rovana Plumb în funcţia de ministru al Mediului şi Pădurilor; domnul Eduard Hellvig în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului; domnul Corneliu Dobriţoiu în funcţia de ministru al Apărării Naţionale; domnul Ioan Mang în funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului; domnul Vasile Cepoi în funcţia de ministru al Sănătăţii; domnul Dan Nica în funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale; domnul Mircea Diaconu în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional; domnul Leonard Orban în funcţia de ministru al Afacerilor Europene; domnul Mircea Duşa în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul; domnul Victor Paul Dobre în funcţia de ministru delegat pentru administraţie; domnul Lucian Isar în funcţia de ministru delegat pentru mediul de afaceri; domnul Liviu Marian Pop în funcţia de ministru delegat pentru dialog social.

Vă prezentăm alocuţiunea susţinută de preşedintele României cu acest prilej:

„Încep prin a vă felicita pentru votul pe care l-aţi obţinut astăzi, un vot impresionant, 284 de voturi. Vă apropiaţi de 322, o cifră celebră, care v-a adus noroc data trecută. În acelaşi timp, trebuie să vă spun că aveţi o misiune grea în condiţiile în care Europa încă nu este stabilizată economic şi recesiunea a apărut la orizont în cel puţin zece state din zona euro, din păcate zonă în care noi exportăm preponderent. Aş vrea să vă spun la ce m-aş aştepta de la un guvern, fie el şi de opoziţie faţă de mine. M-aş aştepta în primul rând la o continuare a ceea s-a făcut bun, în mod deosebit în reforma statului şi poate că Legea sănătăţii şi chiar Legea reorganizării administrative pot fi promovate până la alegerile din noiembrie. În acelaşi timp, m-aş aştepta să nu înceapă un proces de restauraţie. În ultimii ani în procesul de reformare a statului s-a dat prioritate unor zone de legislaţie şi de activităţi sociale şi economice care au fost aşezate pe o legislaţie modernă. Şi aici mă refer la noua Lege a salarizării, la Legea pensiilor, la cele patru Coduri şi legile de aplicare a Codurilor pentru justiţie, la Legea micii reforme, la Legea educaţiei şi la Codul Muncii. Poate că ne facem alte priorităţi din cele ce trebuie făcute. De asemenea, m-aş aştepta la o consolidare la ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, adică o izolare a instituţiilor statului de partide, şi nu a tuturor instituţiilor statului. Mă refer la parchete, mă refer la Parchetul General şi DNA, desigur, mă refer la serviciile de informaţii, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la CSM. Cred că sunt nişte câştiguri extraordinare prin faptul că aceste instituţii nu au mai fost o anexă a partidelor aflate la guvernare, nici prin numirile care s-au făcut şi nici prin relaţiile dintre guvern şi aceste instituţii.

De asemenea, mă aştept să găsiţi soluţii de creare de locuri de muncă. Foarte mulţi cred că nu acesta ar fi cel mai important lucru. Vreau să ştiţi că deficitele structurale majore pe care le avem la fondul de pensii şi la fondul de sănătate provin exact din faptul că nu reuşim să creăm un număr mare de noi locuri de muncă. Şi aici probabil că investiţiile în minerit - şi nu am nicio reţinere să spun din nou - exploatările de aur, de cupru, sunt o soluţie datorită creşterii preţului acestor materiale pe piaţa mondială. Sigur, modul cum să fie făcut este o problemă a Guvernului. Dar cred că aici avem o soluţie aş spune cu resurse proprii. Nu trebuie neapărat să stăm în aşteptarea unui investitor care să mai vină să mai facă un mall. Avem obiectul muncii aici. Şi m-aş mai aştepta la o bună colaborare în tot ce înseamnă probleme de interes naţional. Puteţi fi siguri că în mine aveţi un partener. În acelaşi timp, am rugămintea să înţelegeţi că nu am dreptul moral să rămân impasibil dacă un proces de restauraţie în educaţie, spre exemplu, s-ar produce sau în noua legislaţie a muncii sau în legislaţia pentru justiţie, pentru că aceste lucururi s-au obţinut cu sacrificii politice enorme, cu costuri politice enorme şi guvernele care au fost înaintea dumneavoastră, cu toate criticile ce le-au fost adresate, fie că vorbim de guvernul Boc sau de guvernul Ungureanu, dar în mod deosebit guvernul Boc şi-a asumat acest proces de reformă a statului. Altfel, în ceea ce mă priveşte, vă asigur de toată bună-credinţa atât timp cât lucrurile merg înainte. Vă mulţumesc mult şi vă doresc mult succes, pentru că succesul dumneavoastră este şi succesul României! Am convingerea că maturitatea pe care o au partidele care formează actuala coaliţie justifică speranţa mea ca echilibrele, cu greu restabilite după 2008, vor fi menţinute în continuare. Vă mulţumesc mult şi vă doresc mult succes încă o dată! Bună seara!”

Departamentul de Comunicare Publică
07 Mai 2012


(http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13706&_PRID=lazi)

29 comments:

Robert Horvath said...

UN SCANDAL INTERNATIONAL FARA PRECEDENT. VICE -PRESEDINTELE SENATULUI AMERICAN DAN VOICULESCU A FURAT 1.000.000 $ DIN TEZAURUL STATULUI AMERICA. ADMINISTRATIA OBAMA CERE RESTITUIREA BANILOR SI EXTRADAREA FARA INTARZIERE A CETATEANULUI ROMAN!!!


FBI Headquarters
935 Pennsylvania Avenue, NW
Washington,


FBI
Robert Mueller Director of the Federal Bureau of Investigation
Stimate domn
Ma numesc Robert Horvath Deva . Sunt Presedintele companiei Devartes
Studio Internatiional New York. Sunt jurnalist de investigatii specializat in terorism
si transport ilegal de armament.
In calitate de cetatean american cer fara intarziere deshiderea unei anchete in legatura cu furtul
unui milion de dolari din fondul CIA .
DOCUMENT CIA :
Statele unite au cheltuit zeci de milione de dolari pentru a obtine ultima tehnologie sovietica . Vanzarea sa facut prin Marin Ceausescu iar banii au fost depusi in conturi elvetiene. Acesta a fost " sinucis " de o echipa a serviciului extern romanesc
condus de Dan Voiculescu. Ultimul cec de un milion de dolari a intrat astfel direct
im buzunarul cetateanului roman

C.I.A :
CEAUSESCU A VANDUT ARME RUSESTI AMERICANILOR.

"United States spent 500 milions $ in the last 10 years on the purchase of advanced Soviet arms from a network run by two brothers of Nicolae Ceausescu,
The arms sales were controlled by Lieut. Gen. Ilie Ceausescu, then Deputy Defense Minister, and Marin Ceausescu, who ran Romania's trade mission in Vienna and who negotiated the sales.
Legatura intre serviciul american sa facut printr-un tanar diplomat
roman ( Melescanu ) stationat in Europa si la ONU..."
Acesta fuseses contactat de americani la New York.
Tratativele au continuat si au fost terminate cu success pentru livrarea a 7 sau 8 tipuri de rachete tactice aer-sol si sol-aer, pe care Nicolae Ceausescu le-a cumparat dela Moammer Gaddafi si care ne-au fost livrate pe coasta de Est in schimbul a catorva zeci de milioane de dolari depusi de C.I.A. intr-un cont cifrat la o banca elvetiana.
Marin Ceausescu, ajuns consiler la Ambasada RSR din Austria, s-a intalnit in secret cu seful de statie C.I.A. din Viena in vara anului 1987.
Guvernul american a incercat sa salveze viata lui Marin Ceausescu, dar echipa operativa C.I.A. a sosit la ambasada romana din Viena in momentul in care echipa DEA condusa de care il spanzurase pe Marin Ceausescu in subsolul ambasadei tocmai parasise cladirea...
Remit documentatia necesara................Date de contact.
Cu multumiri anticipate

Vasile, said...

Robert,

Acum cit nu ploua aranjeaza domnule tiglele pe casa!

Cunoastem FBI, Hoover , dosare.....

Ceausescu a vandut intradevar kalasbnicoave la americani pentru filmele cu scenarii despre razboiul din Vietnam, filme tip Rambo, si a vandut in mod sigur in acelasi timp mine si munitie si ayatolahului si Irakului in razboiul fratricid intre persi!
Acelasi cantar si filtru aveam si pentru Siria,Egipt , Israel.....
toti aveau nevoie de kalasnikoave,uzi,grenade si mine personale!

Eu personal am fost parte din lantul acestor vanzari, in perioada respectiva doar curcile si probabil dumneata nu stiai acest lucru, restul vre-o 15 mii de muncitori portuari cunoasteau in de amanaunt si exportatorul si primitorul si continutul laditelor cachii!

Vasile, said...

Biblio,

Dar nesimtitul tot si-a dat in petec ...cu degetul !

balbeck said...

Mi-e sila de ei.Cred ca tara asta nu poate fi guvernata.E plina de hoți.
Eu pe Ilie Sarbu,Gabriel Oprea,Hrebenciuc,Oprisan,etc nu ii agreez.

nimrod said...

Mie, aseară, cel mai tare mi-a plăcut de Andrei Marga, fiindcă târziu spre miezul nopţii încă nu izbutise să explice pe la televiziunile arondate ce şi cum cu Mussolini. Altfel, ca şi în cazul construcţiilor fisurate, pentru mine "martorii" actualei condiţii a PDL-ului rămân senatorul Cristian Rădulescu şi, he, he, Dan Andronic.
O să stau cu ochii pe ei.
E drept că acum pedeliştii sunt groggy, da' vin alegerile locale şi după cum spunea un martor de mai sus, după locale peste 70% din aleşi sunt aceiaşi. :)

ZeV said...

Nimrod
Cel mai mult va atrage atentia rezultatul alegerilor de marile orase.
Acest rezultat va da tonul pentru parlamentare.

ZeV said...

Biblio
Domnul Daniel Funeriu a fost numit in calitate de consilier prezidential pe probleme de educatie, imediat după retragerea in bloc a guvernului Boc.

john said...

biblio
gramatica si semantica sunt limbi straine pt mine, dar...

"domnul preşedinte al CCR filtrează cu doamna preşedinte a Camerei Deputaţilor (că doar nu or discuta pe teme constituţionale)..."

aia doi fumau cu filtru, filtrau tuica sau ...flirtau???
adica, se giugiuleau teoretic prin vorbe, ca m-ai derutat de cap...

epolitikon.wordpress.com said...

Basescu a demonstrat inca o data ce mare maimutoi este (faza cu Daciana Sarbu in portocaliu).
Pur si simplu omu' reduce totul la o smecherie de bordura...

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Da, a ţinut să specifice că domnia sa nu este Mussolini. Nici Linguine nu a mâncat, nici gura nu-i miroase... :D

Bibliotecaru said...

@ balbeck

Măcar a scăpat armata de domnul Oprea.

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Eu îi sunt recunoscător domnului Marga. Tot spuneam peste tot că... "cutare lucru nici ceauşescu nu l-a făcut". Acum pot spune... "cutare lucru l-a făcut mussolini"... este altceva. :D

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Cum se poate aşa ceva? Domnul Funeriu este membru PDL, cum să fie consilier prezidenţial? Sunteţi sigur?

Ia să verific...

Da domnule, aveţi dreptate, domnul Funeriu este consilier...

http://www.presidency.ro/?_RID=pers&id=125&_PRID=dep&pid=16

Interesant este că acest om nu cred că şi-a mai echivalat studiile, încă nu are oficial liceul în România.

Bibliotecaru said...

@ john

Stimate domn,
Doar nu credeţi că domnul preşedinte al CCR are "bucurii" la doamna Anastase. Nu se alta, dar doamna Anastase nu mai seamănă cu cea de la Miss România, s-a împlinit, cum să spun eu, vocaţional.

Era vorba despre informaţii, legi, suspendarea preşedintelui... eu la asta m-am gândit... filtrarea legilor de către CCR... Păi se poate?

Bibliotecaru said...

@ epolitikon.wordpress.com

Cică nu ar fi fost doamna Daciana, mai era o doamnă cu sacou portocaliu care apare la sfârşit pentru o fracţiune de secundă.

Vasile, said...

balbeck ,

Din pacate sunt prea multi pentru ai putea lista!

ZeV said...

Apropo de optiuni fundamentale si consecvență….
Astăzi, Camera Dep(r)utaților a adoptat, în unanimitate, legea amnistiei fiscale. La ce se referă ea ? La sporurile primite de cca 300.000 de funcționari, pe care, Curtea de Conturi le consideră ca fiind acordate ilegal. Inițiativa a fost promovată de UDMR și a fost votată , cu ambele mâini, de toată lumea politichiei dâmbovițene.
Având în vedere că partidele, în an electoral, se comportă exact la fel când este vorba de ,,păsuit” și de ,,dat”, cu varianta lui particulară numită aiuritor ,,reîntregire”, mă întreb retoric, la ce mai folosesc campaniile electorale și buletinele de vot ? Nu s-ar economisi timp și bani dacă am introduce un nou sistem , mult simplificat ?
Anume, mă refer la VOTUL PRIN TRAGERE LA SORȚI.
Se introduc într-o urnă, de către fiecare cetățean care deține un buletin de identitate(deci, de la 14 ani în sus), bile ca la loto selectate aleator dintr-o altă urnă, fiecare bilă având în interior numărul de referință asociat fiecărui partid înscris în cursa electorală.
Nu cred că ar putea ieși un ghiveci mai fetid decât în prezent.
;))

dArtagnan said...

Chiar m-aţi făcut curios:ce filtrează domnul presedinte al CCR cu doamna preşedinte a Camerei Deputaţilor?! Aerul din încăpere, vin, vreo soluţie, ceva?!
Că eu când mă uit la ei, am senzaţia mai degrabă că Flirtează...

Vasile, said...

Conte,

Esti al doilea, adica pe locul doi ,cel care s-a calificat in finala este.........J o h n !

Sincer citind textul respectiv in nemernicia mea intelegeam ca pres.CCR o purifica (filtreaza) pe doamna respectiva.

Dupa citindul pe John, am inteles ca poate fi vorba de o eroare....
dar dumneata Conte nu o sa te filtrezi cu una cu doua...e mai greu dupa atata boc....sa te filtrezi!!

epolitikon.wordpress.com said...

@biblio
Pai daca s-a referit la alta doamna in portocaliu de ce i s-a adresat lui Ponta?

Oricum, neinspirata si Daciana sa vina in barlogul lupului imbracata in Scufita Portocalie...

dArtagnan said...

Vasile, dar eu nu sunt în niciun concurs...am făcut și eu o glumă, nimic mai mult. Așa că nu înțeleg ce tot îi tragi cu Boc...

Bibliotecaru said...

@ ZeV
Vă daţi seama că decât acea tragere la soriţi este preferat înlocuirea politicienilor cu tehnocraţi.

Bibliotecaru said...

@ dArtagnan

- Domnule Preşedinte, dacă dăm admnistie fiscală trece pe la dumneavoastră?
- Doamnă Preşedinte, se spune amnistie... Se poate să treacă... domnul Preşedinte ce spune?
- Păi domnul Preşedinte cred că e de acord...
- Sigur, putem spune că oamenii nu au ştiut că sunt ilegale şi... dar iată-l şi pe domnul Preşedinte... Bună seara şi Adevărat a Înviat!

Şi uite aşa se filtrează constituţional o lege :D

Glumeam, domnule d'Artagnan, glumeam.

Bibliotecaru said...

@ epolitikon.wordpress.com

La mine pe TV s-a văzut mai mult roşu acel sacou şi mai puţin portocaliu.

vaisamar said...

asistenta presedintelui purta un sacou roz si pe protv hd si pe digi24 hd

Bibliotecaru said...

Nu despre asistenţa preşedintelui era vorba ci despre o doamnă care a apărut un pic prin cadru la final... Nu mai ştiu pe ce post m-am uitat.

Bibliotecaru said...

Dar poate mă înşel eu, oricum eram mai mult moleşit de monotonie şi citeam ceva pe net.

Vasile, said...

Conte,

Pai boc nu e o gluma sau nu cunosteai acest lucru?


Biblio,
Era vorba de Dacia , imbracata intr-un corai nu intr-un portocaliu asa cum a vazut Basescu....De altfel dansul vede mereu gresit!

Aaaa doream sa spun ca domna in co. rai era Daciana Ponta sau Sarbu sau cam asa ceva!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Din câte am înţeles eu, domnul Băsescu a arătat către o doamnă ziarist.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.