02 May 2012

Sunt uitat în moderare şi mă doare foarte tare!


Ar putea fi refrenul unei manele de succes pe WEB, nu-i aşa? Acum ceva timp domul Ponta mi-a "uitat" un comentariu în moderare. După câteva zile el a ieşit din moderare... desigur, nimeni nu mai citea în acea zonă, dar ştiam că domnia sa l-a citit de vreme ce l-a lăsat acolo şi l-a scos de acolo.

Iată că istoria se repetă.
Bibliotecaru May 1, 2012 at 11:43 am #

@ Victor Ponta

Domnule Ponta,
Vă propun o a treia măsură pentru primul Guvern altfel.

Încă de dinainte de revoluţie ţara aceasta tot aude că lucrurile merg prost din cauza politicienilor care fură din bunăstarea stării.

Domnule Ponta,
Aţi fost o bună perioadă procuror al României şi nu se poate să ştiţi ce nu merge bine la procuratură. Deblocaţi, pentru prima dată în istoria României, procuratura astfel încât procurorii să înceapă să ancheteze aceste acţiuni de “furăciune” din “avutul obştesc sau privat”. Pe lângă faptul că dosarele sunt foarte rare şi mai mult “cu adresă”, în justiţie avem tergiversări ale proceselor încât sunt cazuri ca nici după 3 ani să nu se ajungă la începerea reală a procesului astfel încât să se administreze probele (pe fond, cum se spune). Trebuie să existe o cale prin care procurorii să înceapă urmărirea penală, să instrumenteze corect şi temeinic cazurile (fără acele scăpări intenţionate) şi justiţia să reuşească într-un termen relativ scurt să condamne vinovaţii… eventual statul să-şi recupereze paguba.

Ce spuneţi? Există astfel de soluţii ce pot fi introduse într-un program de guvernare de 6 luni pentru primul Guvern altfel?

PS.
Sunt curios câţi dintre concetăţenii mei, cititori pe acest blog, vor susţine un astfel de proiect aflat acum în stadiul de idee…

Your comment is awaiting moderation.
(http://blogponta.wordpress.com/2012/04/28/o-analiza-primita-dupa-evenimentele-de-ieri/#comment-14441)


Se observă comentariul...
Anonim May 1, 2012 at 11:56 am #

Nu uitati ca voi insiva conduceti acum statul.Nimeni nu va va ajuta , daca nu va veti uni si nu veti lua tozate treburile statului in miinile statului.
... deci este evident că mesajul meu a rămas în moderare...

http://fs69.trilulilu.ro/imgs/Bibliotecaru/moderat-blog-victor-ponta_92acd59f2414f6.jpg

Eu mai aştept câteva zile... poate că şi de data aceasta...

De fapt nu mă plâng. Dacă vă amintiţi domnul Ponta deja a spus că...
- Prioritatea zero este respectarea legilor acestei ţări, fără derogări, îmi propun să asigurăm o bună guvernare, transparentă

- Guvernul României pe care îl voi propune va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Palatul Cotroceni

- Prioritatea nr 2 - repararea inechităţilor care au provocat dezechilibre sociale. Apoi, o măsură economică stabilă, care să conducă la crearea de locuri de muncă

- În al 4-lea rând, o funcţionare depolitizată a administraţiei publice

- În al 5-lea rând, o toleranţă zero faţă de acte de corupţie, clientelism

- În al 6-lea rând, alegeri democratice şi corecte
(http://www.antena3.ro/politica/premierul-desemnat-victor-ponta-a-prezentat-lista-noului-guvern-care-este-componenta-viitorului-cabinet-165313.html)
Se pare că domnul Ponta, deşi nu a publicat acest comentariu, l-a luat în considerare, ca să spun aşa.

13 comments:

Vasile, said...

Haha,

Sunt curios , sau hai sa nu fiu curios cum va merge blogul lui Nastase , dl.Ponta este scuzabil,dansul este ocupat si nici nu isi angajeaza ca Nastase o echipa..de simulanti!

Solutia oferita de dumneata este prea simpla si cu posibile rezultate imediate ,adica neacceptabila..si apoi ...acordul solutiilor va trece in mod sigur pe la Georgescu!

Bibliotecaru said...

Şi "Georgescu" lucrează de fapt pentru reprezentantul Comisiei Trilaterale la Bucureşti, ştiu. :D

ZeV said...

Biblio
Vor fi alegeri corecte, sunt absolut sigur.
Obiectiv vorbind, echipa domnului Ponta este , pe medie, mult mai credibila decat garniturile anterioare ale PDL.
Cat despre procurori, propuneti domnului Ponta un set de masuri menite a incuraja tinerii absolventi de Drept sa mearga in Procuratura si mai putin prin barorurile de avocati. E adevarat, maseria avocateasca , daca este bine profesata, este al naibii de bine platita. DD, Nastase, fratii Becali, sefii de clanuri tiganesti, etc, detin suficienti parai pentru a descuraja migrarea catre parchete.
Dar, cu o legislatie simplificata la capitolul vicii (chichițe) procedurale, poate ca acest deziderat ar putea fi atins, în scurt timp.
Domnul Ponta nu mai are timp de lamentări filosofice , asteapta solutii practice.
;D

ZeV said...

PS
Excelent comunicator, aceasta doamna Rovana Plumb. M-a surprins in mod deosebit de placut. Sper ca au ascultat-o, astazi, si doamnele pedeliste.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV
Din câte ştiu eu, premierul nu se implică în numirea procurorilor. Eu cred că prima măsură ar fi creşterea numărului de procurori şi scăderea termenelor în sălile de judecată. Eventual şi eliminarea vacanţei de vară pentru judecători.

Eu unul aştept până la alegeri să mă exprim asupra calităţii guvernului Ponta.

vaisamar said...

termenele au fost scurtate de cand a intrat in vigoare mica reforma in justitie , il ai exemplu pe bombonel ca sa numai vorbesti in necunostinta de cauza =)
sau ai uitat ca se plangea saracu anu trecut ca e la tribunal in fiecare zi ? =)))

vaisamar said...

poate vrei 24 de termene ale acelasi proces pe zi =)))

Bibliotecaru said...

"În fiecare zi", dar nu cu acelaşi dosar... Mi-aţi dat un link spre "dosarul lui Voiculescu". Ia mergeţi acolo şi vedeţi cam în ce ritm sunt termenele...

ZeV said...

Biblio
Nu ati inteles. Recititi ce am scris.
Exact despre crsterea numarului procurorilor vorbeam, desigur, prin masuri de stimulare indirecta, nu prin numire.

vaisamar said...

tu de ce nu scrii 24 de articole pe zi pe fiecare dintre blog-urile tale ?
termenele se pun si in functie de timpul necesar apararii , acuzarii sa se pregateasca, martorilor sa fie citati si sa se prezinte sau daca securistul o venit cu adeverinta ca il doare in cur si scapa de durere peste 2 saptamani.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Stimularea este bună, numai că în primul rând ar trebui să existe mai multe posturi de procurori şi poliţişti. Or la noi se pare că nu sunt bani pentru mărirea numărului posturilor...

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Repet, pe link-ul care mi l-aţi oferit erau termene cam la o lună din 2009 NUMAI CU AMÂNĂRI.

Vasile, said...

Vaisamar,

Cind dumneata ai sa intelegi ca in dosarele securistului Voiculescu s-a lucrat cu picioarele iar in cele ale securistului Basescu cu manusi , ai sa cresti ,ai sa cresti chiar in ochii dumitale,dar eu sunt sigur ca nu o sa cresteti!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.