Noul lider Chinez vorbeşte despre faptul că trebuie rezolvată corupţia la celor ce fac parte din organigrama statului şi că politicienii s-au rupt de popor din cauza dezinteresului şi a birocraţiei. Este un discurs al reformei, este un discurs al începutului. Va însemna asta şi o reformă a clasei politice din China? Va însemna un pas spre democraţie, spre politicianul slujitor al interesului naţional? Greu de spus. Ştire:
(http://romanian.cri.cn/341/2012/11/15/1s131713.htm)vezi şi: http://www.mediafax.ro/externe/china-si-a-ales-conducatorii-cine-sunt-cei-sapte-oameni-care-vor-decide-in-tara-cu-cea-mai-numeroasa-populatie-din-lume-video-10322780
In China au fost anuntati joi dimineata noii lideri ai Partidului Comunist, care vor conduce pentru cel putin cinci ani cea de-a doua putere economica a lumii. Xi Jinping ii succede lui Hu Jintao in fruntea Partidului Comunist Chinez (PCC) si astfel la conducerea Chinei, o putere mondiala autoritara in plina schimbare, pe care va trebui sa o reformeze si sa o curete de coruptia care o ameninta, scrie agentia Xinhua. Patru dintre cei sapte lideri sunt copiii unor fosti inalti demnitari comunisti, ei formand asa-numita generatie a mostenitorilor Chinei.
(http://www.hotnews.ro/stiri-international-13618616-tranfer-putere-china-fost-aleasa-noua-generatie-lideri-pentru-urmatorii-10-ani-cine-este-jinping-noul-presedinte-tarii.htm)
No comments:
Post a Comment