Fiica preşedintelui, Elena Băsescu, a venit la sediul central al PDL fiind aşteptată de către liderii partidului cu carnetul de membru deja completat. (sursa: http://www.roon.ro/stiri/romania/articol/elena-basescu-s-a-reinscris-in-pdl/cn/news-20090607-09582811)
Monica Iacob-Ridzi, cea care i-a fost sefa la organizatia de tineret a intampinat-o cu un carnet de membru PDL. "Uite cu ce te astept", a spus Ridzi aratandu-i carnetul portocaliu fostului secretar general al OTPDL. (sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/133229/Elena-Basescu-s-a-reinscris-in-PDL.html)
Elena Basescu a primit documentele necesare pentru a redeveni membru PDL, duminica seara, la sediul partidului, unde a sosit, dupa ce a facut declaratii la sediul sau de campanie.
Ea primit de la Monica Iacob Ridzi un set de documente.
Liderul partidului Emil Boc a sosit la scurt timp si i-a spus: "Bine ai venit acasa, de unde nu ai plecat niciodata! In aceasta seara ai de semnat ceva foarte important".
"A revenit acolo de unde nu a plecat niciodata. M-am referit ca spiritul PD-L nu a parasit-o niciodata", a incercat sa clarifice Emil Boc. (sursa: http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_17395/euractiv.html)
Statutul PD-L:
3A. Dobandirea calitatii de membru
Art. 17.
Poate sa devina membru al Partidului Democrat Liberal orice persoana care a implinit varsta de 18 ani si care:
a) adera la principiile si valorile afirmate de Partidul Democrat Liberal si doreste sa actioneze pentru realizarea acestora;
b) recunoaste si respecta Statutul, Programul si celelalte documente ale partidului, precum si regulamentele aprobate pe baza si pentru aplicarea dispozitiilor statutare;
c) este apreciat si cunoscut ca un cetatean onest, cu o buna reputatie, care poate contribui la indeplinirea obiectivelor partidului, inregistrarea sa ca membru nefiind de natura sa dauneze activitatii sau imaginii partidului.
Art. 18.
Calitatea de membru al Partidului Democrat Liberal se dobandeste pe baza unei adeziuni formulate in scris si depusa la sediul organizatiei locale pe raza careia candidatul isi are domiciliul, resedinta sau locul de munca, la alegerea sa.
Art. 19.
(1) In cel mult trei zile de la depunere, Secretariatul pentru Resurse Umane, Militanti si Gestiunea Carierei (SRUMGC) al organizatiei locale respective, face publica adeziunea prin afisare la sediul organizatiei.
(2) In cazul in care, in 10 zile de la afisare, nu se inregistreaza nicio contestatie sau obiectiune, candidatul este invitat sa se prezinte in fata Biroului Permanent Local (BPL), in prima sedinta a acestuia.
(3) BPL decide prin vot cu privire la cererea de intrare in partid.
(4) In cazul in care cererea respectiva este respinsa, candidatul poate sesiza, in cel mult 10 zile de la respingere, BPJ (BPSMB) respectiv, a carui decizie trebuie luata in prima sa sedinta si ramane definitiva. Decizia BPJ (BPSMB) se ia dupa audierea candidatului.
(5) Dobandirea calitatii de membru devine efectiva la data inregistrarii in Registrul National al Membrilor Partidului Democrat Liberal, care trebuie efectuata in maxim 5 zile de la data deciziei BPL sau BPJ, dupa caz, de catre secretarul responsabil din BPJ (BPSMB).
Art. 20.
La prima reuniune a organizatiei locale respective si apoi la prima adunare a organizatiei ierarhic superioare, se informeaza despre primirea de noi membri, ca si despre datele personale ale acestora.
Art. 21.
(1) Noii membri completeaza o fisa de evidenta care se pastreaza de catre SRUMGC al BPJ si primesc cate un carnet de membru.
(2) La nivel national va functiona Registrul National al Membrilor Partidului Democrat Liberal ce va cuprinde toti membrii partidului, precum si datele personale ale acestora. Modul de organizare a Registrului National al Membrilor Partidului Democrat Liberal se va specifica prin ROT.
Art. 22.
Membrii partidelor cu care Partidul Democrat Liberal fuzioneaza prin absorbtie si care doresc sa devina membri ai Partidului Democrat Liberal trebuie sa depuna adeziuni individuale, in conformitate cu dispozitiile art. 17-21 si isi pastreaza vechimea din partidul de la care provin.
Art. 23.
Militantii partidului sunt acei membri care doresc sa faca o cariera politica, potrivit criteriilor de cariera in partid aprobate prin Statut si regulament. Militantii sunt implicati in mod curent in rezolvarea problemelor de partid si in viata organizatiei din care fac parte.
Art. 24.
Simpatizantii Partidului Democrat Liberal sunt acele persoane care adera la obiectivele si programele partidului, dar care nu au formulat o cerere pentru a deveni membru, potrivit dispozitiilor art. 17-21.
Îmi poate explica şi mie cineva cum domnişoara Elena Băsescu avea carnetul deja completat atâta timp cât statutul prevede câteva etape consumatoare de timp?
http://video.vnn.ro/services/player/bcpid16424636001?bclid=1774292573&bctid=25601860001
REALITATEA.NET - Elena Băsescu a câştigat un mandat de europarlamentar, potrivit BEC
Jan Marinus Wiersma: Nu. Este la latitudinea Grupului Popular din Parlamentul European. Domnişoara Băsescu a primit un număr de voturi şi e decizia ei dacă nesocoteşte faptul că a fost aleasă independent şi merge în partidul tatălui ei.
(sursa: http://fm.realitatea.net/wiersma--ppe-va-decide-daca-o-primeste-pe-elena-basescu_1146.html)
Ce bine-i să ai tată posesor de partid!
4 comments:
Pentru ca vreau sa ma tin de cuvint in ceea ce priveste neamestecul meu in postarile dumneavoastra: PDL functioneaza acum in baza unor documente considerate provizorii, in baza protocolului de fuziune dintre PD si PLD, pina la tinerea urmatorului congres, care a tot fost intirziat, va vi tinut probabil dupa prezidentiale. Asa incit se va gasi argumentul ca toate documentele sunt provizorii in acest moment, deci prevederile referitoare la candidaturi nu ar fi chiar batute in cuie. Insa nu am dorit sa ating meritul dumneavoastra de a fi consumat timp si inteligenta in a scotoci dupa si prin documentele respectiva, de aceea va informez in particular asupra situatiei reale. Puteti sa nu publicati acest mesaj ca si comentariu, el este doar pentru uzul si informarea dumneavoastra.
@ instalatorul
Stimate domn,
Mă îndoiesc că voi fi nevoit vreodată să ajung în poziţia să vă cenzurez un comentariu pe blogul meu.
Nu contest, s-ar putea ca PDL să considere aceste documente, precum statutul, provizorii, nu există însă şi nu poate exista un vid statutar.
Din câte îmi aduc eu aminte...
Documentele prin care s-a înfiinţat PD-L au fost adoptate mai întâi cu ocazia "Convenţiei naţionale a PD", respectiv cu ocazia congresului PLD. Astfel a luat naştere statutul, programul politic şi protocolul fuziunii.
În decembrie 2007 a existat un Congres PD-L care a adoptat proiectele de statut şi program politic cu o largă majoritate.
Acestea au devenit efective şi funcţionale în momentul când fuziunea a fost înregistrată la Tribunalul Municipiului Bucureşti.
Legea nr. 14/2003 a partidelor politice specifică foarte clar că statutul şi programul politic sunt două documente în afara cărora partidele politice nu pot exista. Prezenţa şi respectarea acestor două documente sunt o condiţie sine qua non a existenţei unui partid, legea partidelor politice este foarte categorică cu acest aspect. Provizorii sau nu, statutul şi programul politic sunt documente obligatorii ce trebuiesc respectate.
:)
Eu consider că am fost moderat în comentarii, pentru că dacă s-ar fi luat litera statutului PD-L, nici unul dintre candidaţi nu ar putea avea 3 ani vechime în PD-L pentru că PD-L nu există decât de un an şi ceva.
Nu este vina mea dacă domniile lor nu s-au gândit la consecinţă atunci când au făcut statutul şi nici că nu l-au modificat în momentul în care i-am avertizat de această problemă, acum mult timp.
Cât despre eliberarea carnetului de partid înainte ca domnişoara Elena Băsescu să depună măcar acea cerere de înscriere în partid... ce-i costa să acţioneze statutar, de ce atâta grabă?
Am observat multe încălcări statutare la PD-L şi mai ales am observat un dezinteres pentru legalitate. Nu este normal şi asta spune şi comentariul meu: NU ESTE NORMAL.
@ bibliotecaru: nu e vorba de cenzura e vorba de mesaje personale. Cunosc lucrurile la care mi-ati facut trimitere si nici nu am contestat, ba chiar am laudat dreptatea dumneavoastra. Ceea ce am vrut sa zic (fiindca uite ca am fost azi sa va vad pe blogul dnei Udrea, nu mai fusesem de mult timp pe acolo) si nu v-au spus niste tipi de acolo care au inceput sa tipe la dumneavoastra fara sa stie de ce, dar ar putea replica partidul ca atare in cazul unei interventii la TMB, este ca, datorita faptului ca ei inca se afla sub protocolul de fuziune, vor invoca o elasticitate a conditiilor privind candidaturile. Ceea ce m-a necajit in toata aceasta chestiune este ca ar trebui sa am protocolul de fuziune intr-un calculator, insa in unul pe care nu il voi putea accesa din motive geografice mai devreme de o luna de zile. Asta este, trebuie sa imi tin curiozitatea in friu pina atunci. Cu stima.
@ instalatorul
PROTOCOL
Post a Comment