"M-am simţit ca Pârvulescu, celebrul activist de partid, care la un congres, vrând să spună ceva despre Ceauşescu, a fost înfierat de activiştii din sală, fluierat. Nu credeam să trăiesc o asemenea jenă, dar am trăit multe lucruri pe lumea asta şi pe vremea comunismului, şi iată şi pe vremea capitalismului", a spus Dinescu la Realitatea TV. "Aici este portul Cetate. Când am venit acum 10 ani aici, era o ruină. Am refăcut un port cultural, inedit, unic în Europa. Auzind că vine Băsescu aici, m-am simţit gazdă pentru că e la mine acasă. Nu eram tentat să vorbesc, dar când l-am auzit pe primarul Craiovei că sunt anumite maimuţe care vociferează împotriva lui Traian Băsescu, am vrut să spun "daţi voie şi maimuţelor să spună ceva la microfon, mai ales că voi oamenii vă trageţi din maimuţe, nu din Traian Băsescu". Faptul că nu am fost lăsat să vorbesc, mi s-a părut absolut fascinant", a mai spus Dinescu. "Eu voiam să arăt că nu sunt un om ranchiunos şi că trec peste toată povestea asta şi îl invitam să guste din produsele astea pe care le fac eu la Cetate. Poate învăţa şi domnul Băsescu să mănânce lucruri mai ca lumea pentru că el săracu e într-o isterie din asta. Mă şi uitam la el pe scenă cum s-a micşorat. Mi s-a părut impoliteţe şi o chestie de neam prost", a mai spus Dinescu. (sursa: http://www.realitatea.net/dinescu-despre-incidentul-cu-basescu--nu-credeam-sa-traiesc-o-asemenea-jena_659177.html) (sursa: http://www.realitatea.net/sindromul-de-pupat-condurul--un-primar-pd-l-a-sters-noroiul-de-pe-pantalonii-lui-basescu--in-plin-miting-electoral_659192.html)
Cu Dinescu, presedintele Basescu a fost mai degraba decent decat, daca am inteles eu bine,"neam prost".Nu poti urca tot timpul, "cand vrea muschii tai", pe scena istoriei...
1. Dinescu a urcat pe scenă provocat de primarul Craiovei care i-a adresat o întreagă cuvântare, logica ar fi fost s aibă un drept la replică. 2. Acea întrunire, chiar dacă era organizată de PD-L pentru preşedinte, cum bine a spus Traian Băsescu, era o manifestare publică şi nu una privată. În acest caz nu se poate pune mâna în piept poetului. 3. Mircea Dinescu a urcat pe scenă tot numai un zâmbet, era amuzat, a întins mâna şi primarului, şi lu Traian Băsescu, domnia sa vroia să facă invitaţia la masă în mod public. 4. Din ce spunea domnul Dinescu, se pare că incidentul a fost ceva mai lung decât a filmat camera sau de cât s-a dat la TV, în orice caz. 5. Domnul Dinescu spune aşa "Mi s-a părut impoliteţe şi o chestie de neam prost". Eu suspectez că Mircea Dinescu chiar ştie ce înseamnă "neam prost" dincolo de sensul peiorativ cu care este folosit cuvântul. Anume... Cineva de "neam mare" este cineva cu o familie veche ale cărui spiţe se trag, pe linie directă, din os de domn sau os boieresc. "Neamul Prost" este cel care se trage din familie veche dar care nu avea originile atât de înalte. Pe vremuri, "neamuri proaste" erau, de obicei, numiţi funcţionarii, bancherii, profesorii, negustori înavuţiţi... adică o clasă socială de mijloc, "stâlpii societăţii" cum se spunea pe vremuri. Treptat, a fi din neam prost a alunecat ca sens spre înţelesul "a fi lipsit de eleganţa, strălucirea, buna purtare a celor din înalta clasă". În lumina acesto înţelesuri, formularea "Mi s-a părut impoliteţe şi o chestie de neam prost" are un înţeles diferit de mojicie sau ignobil... trimite mai repede la un comportament departe de statutul unui preşedinte, iar eu sunt de acord că în acest caz preşedintele a fost total lipsit de eleganţa, nobleţea şi superioritatea unui preşedinte, nu s-a putut ridica de la statutul domniei sale de căpitan. Un preşedinte, un apărător al drepturilor cetăţeneşti, nu avea de ce să pună mâna în pieptul lui Mircea Dinescu, mai ales că domnia sa nu se afla acolo în calitate de "presă" ci în calitatea de lider neoficial al locului. Eu sunt convins că Traian Băsescu a pierdut foarte multe voturi prin acest gest făcut în Cetate.
a. Personal, am mari rezerve la conditia de "lideri neoficiali ai locului" pe care si-o aroga unii si altii... b. Cred ca Basescu a pus mana in pieptul colaboratorului de la Realitatea Tv si nu a poetului. c. Cu toata parerea de rau, pe mine acest "Jedem das Seine" neasteptat m-a uns la suflet...
a. Personal, am mari rezerve la conditia de "lideri neoficiali ai locului" pe care si-o aroga unii si altii... b. Cred ca Basescu a pus mana in pieptul colaboratorului de la Realitatea Tv si nu a poetului. c. Cu toata parerea de rau, pe mine acest "Jedem das Seine" neasteptat m-a uns la suflet...
@ Anonymous Aveţi dreptate. Handicapul meu este acela de a încerca să mă stăpânesc... Nu-mi place să mă exprim grobian. Aşa că aveţi milă de un om handicapat, vă rog.
Stimate domn, Nu vă cenzuraţi, mă puteţi combate cât doriţi. Nu vă aşteptaţi însă să vă şi răspund la inteligentele comentarii.
conteaza asa de mult cine va fi presedinte? conteaza pentru reimpartirea sferelor de influenta economica, atat! pentru asta se duce batalia. stati voi linistiti, ca pe toti ii doare-n pix de natiune; dati-mi va rog, un exemplu de mesaj pozitiv, profund uman, adresat de un politician natiunii! nu ati observat ca noi, oamenii de rand nu suntem bagati in seama? ca ei vorbesc numai de ei si adversarii lor? de capacitatile lor manageriale? de patriotismul lor nemai intalnit, nemarginit, nemasurat? de enorma sansa pe care noi am avut-o in viata asta ca sa-i cunoatem si sa-i vedem pe ei, alesii natiunii? eu nu stiu, de exemplu, cum lui gadea nu i se face greata de dezbaterile zilnice depre politicieni si politica; probabil seara tarziu se duce acasa si anunta: nevasta, hai ca i-o traseram din nou lu basescu, dupa alegeri vom schimba tinta!
PS nu sunt fanul nici unui partid, fiindca-s decent si atent cu propriul meu psihic, putin mai sensibil; insa simpatizez anumiti oameni din politica romaneasca, gen Crin Antonecu, Cristi Diaconescu si inca vreo cativa (desi n-am absolut nicio simpatie fata de partidele din care provin)
aaaaa, si-mi plac comicii vestiti ai politicii romanesti, gen Vadim, Gigi Becali si Marean Vangehlie, fara de care viata mea ar fi fost un pic mai trista!
PPS s-ar putea sa fiu comentat un pic off-topic, da mesajul de poate sterge lejer, printr-un simplu click; scopul meu a fost deja atins: sa refulez, sa ma descarc de anumite tensiuni. cat despre papagalul anonim (Anonymous) care comenteaza pe aici, vai de saracia lui...morala, evident.
@ sart and funny Preşedintele nici nu ar trebui să intervină în "ieşirea din criză" sau în rezolvarea altor probleme de acest tip, foarte actuale în România, Preşedintele nu ar trebui să aibă nici program politic, de vreme ce Constituţia spune că nu trebuie să fie membru de partid.
Eu, atunci când mă gândesc la ce preşedinte ar fi mai bun, mă ghidez după personalitatea candidatului dezvoltată după două dimensiuni care, în acest an, mi se par mai importante: 1. Preşedintele nu trebuie să-şi depăşească atribuţiunile trasate prin constituţie. 2. Un preşedinte are ca principală funcţie reprezentarea României pe plan extern. Care dintre candidaţi are o prestanţă cu care m-aş mândri mai mult dacă m-ar reprezenta ca preşedinte?
Politica externă a României este realizată, în cea mai mare parte, de către Ministerul de Externe (la nivelul oamenilor din minister) şi ea nu este influenţată major nici măcar de ministrul de externe, cu atât mai mult de preşedintele României. Pe de altă parte, atât ministrul cât şi preşedintele au un rol important în aplicarea politicii de externe a României şi în negocierea tratatelor bilaterale sau internaţionale. Am de ales între un diplomat de meserie, un istoric-filosof, un căpitan de cursă lungă, un medic, un poet-scriitor-pamfletar, un om de afaceri cu terenuri... etc. Eu trebuie să aleg cine se pricepe mai bine, cine este mai elegant, cine este mai potrivit... Nu cred deci că pe oricine aş alege este la fel, eu cred că are o importanţă alegerea, adică alegerea contează.
ok, basescu nu indeplineste criteriile, de altfel foarte ok, stabilite de tine; raman in discutie geoana, oprescu si antonescu. Geoana e diplomat de cariera si i-ar sta foarte bine in diplomatie; de cand a intrat in politica si i-au crescut ambitiile, a devenit din ce in ce mai fals, pt ca nu are un mesaj sincer, sau asta e impresia pe care o da. Oprescu e medic de cariera, nu politician; a fost si parlamentar, si director de spital, a lucrat si lucreaza in administratia locala, ca primar. Angajamentul pe care l-a luat cu bucurestenii e deja uitat, acum vrea sa fie presedinte, de dragul natiunii. Antonescu se apropie intrucatva de ceea ce-as vrea de la un presedinte; macar antonescu a avut decenta sa-si respecte o anumita conduita in politica, neschimband posturile de la un sezon la altul. Apropo de eleganta si nobletea pe care ar trebui sa o aiba un presedinte: ti-a placut eleganta si nobletea lui george bush pe parcursul mandatului sau?
PS Gestul lui basescu poate revolta elitele, insa, surprinzator, s-ar putea sa fie pe placul marii mase de alegatori. Sa nu uitam ca, pana la urma, in tara asta nu voteaza numai elitele sau intelectualii, si oricum, nu votul lor stabileste ierarhia finala. De ce crezi ca toate orasele sunt impanzite de afise electorale? pentru cei ce aduc grosul voturilor, nu pentru noi, care mai stim sa citim si printre randuri. O zi buna, il votez pe Antonescu, ,ca-i un pic mai apropiat de sufletul meu. poate pe oprescu in turul doi, ca antonescu nu trece de primul tur. in niciun caz geoana sau basescu, daca vor merge impreuna in turul doi, prefer sa stau acasa. O zi ok sa aveti, fratilor!
@ smart and funny Da, aveţi dreptate. Elitele nu pot fi majoritare pentru că nu ar mai fi elite, nu-i aşa. Important însă nu este ca elitele să fie majoritare, pentru că dacă toată lumea ar vota precum spune o parte a elitelor nu ar mai fi democraţie, important este ca cei care votează să fie cetăţeni informaţi care votează în cunoştinţă de cauză, dincolo de simpatia generală pentru un anumit personaj sau un partid.
Alt lucru important este ca cei care ajung să fie propulsaţi de partide în poziţii de candidaţi, indiferent de funcţia pentru care candidează, să nu fie aleşi de partide pe criterii de poziţie în partid ci pe criterii de competenţă vis-a-vis de poziţia pentru care candidează. Mie mi se pare neserios ca preşedinţii de partid să candideze în mod automat pentru poziţii ca cea de preşedinte, premier, preşedinte de cameră...
pai sa stii ca ai mare dreptate in ceea ce spui; in fine, asa-i in politica, mie oricum imi pare bine ca te-am cunoscut si am putut schimba cateva impresii; am iesit oricum mai castigat moral, intelectual, sentimental si nu mai stiu cum sa mai zic, din acest dialog cu tine, decat urmarind scena politica romaneasca...
PS Bonus: uite o gagica misto, care arata bine, canta ok si nu face politica; cu sau fara politicieni, cu sau fara polemici , viata merge inainte: http://smartnfunny.blogspot.com/2009/11/alizee-la-isla-bonita.html
Toţi cei care comentează pe blogul meu poartă răspunderea afirmaţiilor lor. Se consideră implicită rugămintea mea ca afirmaţiile să fie însoţite de probe. În caz contrar, recomand celorlalţi cititori care citesc aceste comentarii să considere, la fel ca şi mine, că sunt banale elemente de propagandă fără nici un fel de acoperire.
ArtHalle One Summer Show
-
'Bucharest weather may be unpredictable,
but you can always rely on ArtHalle to bring the heat with our One Summer
Show.
F...
Inalienabilitatea teritorială
-
Tot auzim de diferite chestii inalienabile pe care apoi le observăm nu
tocmai inalienabile… Citeam o ştire care spunea aşa “Ambasadorul Italiei,
Mario Cosp...
Scrisoare deschisă către Serviciile Secrete
-
------------------------------
Doamnelor şi domnilor,
Politica vrea să vă capteze şi să vă folosească ca poliţie politică, acum
nu mai este nici o îndoială...
15 comments:
Cu Dinescu, presedintele Basescu a fost mai degraba decent decat, daca am inteles eu bine,"neam prost".Nu poti urca tot timpul, "cand vrea muschii tai", pe scena istoriei...
1. Dinescu a urcat pe scenă provocat de primarul Craiovei care i-a adresat o întreagă cuvântare, logica ar fi fost s aibă un drept la replică.
2. Acea întrunire, chiar dacă era organizată de PD-L pentru preşedinte, cum bine a spus Traian Băsescu, era o manifestare publică şi nu una privată. În acest caz nu se poate pune mâna în piept poetului.
3. Mircea Dinescu a urcat pe scenă tot numai un zâmbet, era amuzat, a întins mâna şi primarului, şi lu Traian Băsescu, domnia sa vroia să facă invitaţia la masă în mod public.
4. Din ce spunea domnul Dinescu, se pare că incidentul a fost ceva mai lung decât a filmat camera sau de cât s-a dat la TV, în orice caz.
5. Domnul Dinescu spune aşa "Mi s-a părut impoliteţe şi o chestie de neam prost". Eu suspectez că Mircea Dinescu chiar ştie ce înseamnă "neam prost" dincolo de sensul peiorativ cu care este folosit cuvântul. Anume...
Cineva de "neam mare" este cineva cu o familie veche ale cărui spiţe se trag, pe linie directă, din os de domn sau os boieresc. "Neamul Prost" este cel care se trage din familie veche dar care nu avea originile atât de înalte. Pe vremuri, "neamuri proaste" erau, de obicei, numiţi funcţionarii, bancherii, profesorii, negustori înavuţiţi... adică o clasă socială de mijloc, "stâlpii societăţii" cum se spunea pe vremuri. Treptat, a fi din neam prost a alunecat ca sens spre înţelesul "a fi lipsit de eleganţa, strălucirea, buna purtare a celor din înalta clasă".
În lumina acesto înţelesuri, formularea "Mi s-a părut impoliteţe şi o chestie de neam prost" are un înţeles diferit de mojicie sau ignobil... trimite mai repede la un comportament departe de statutul unui preşedinte, iar eu sunt de acord că în acest caz preşedintele a fost total lipsit de eleganţa, nobleţea şi superioritatea unui preşedinte, nu s-a putut ridica de la statutul domniei sale de căpitan. Un preşedinte, un apărător al drepturilor cetăţeneşti, nu avea de ce să pună mâna în pieptul lui Mircea Dinescu, mai ales că domnia sa nu se afla acolo în calitate de "presă" ci în calitatea de lider neoficial al locului. Eu sunt convins că Traian Băsescu a pierdut foarte multe voturi prin acest gest făcut în Cetate.
@Biblio,
a. Personal, am mari rezerve la conditia de "lideri neoficiali ai locului" pe care si-o aroga unii si altii...
b. Cred ca Basescu a pus mana in pieptul colaboratorului de la Realitatea Tv si nu a poetului.
c. Cu toata parerea de rau, pe mine acest "Jedem das Seine" neasteptat m-a uns la suflet...
(pentru conformitate...)
@Biblio,
a. Personal, am mari rezerve la conditia de "lideri neoficiali ai locului" pe care si-o aroga unii si altii...
b. Cred ca Basescu a pus mana in pieptul colaboratorului de la Realitatea Tv si nu a poetului.
c. Cu toata parerea de rau, pe mine acest "Jedem das Seine" neasteptat m-a uns la suflet...
@ nimrod
Vă respect părerea.
@ articlier
Respect şi părerea domniei voastre.
De ce m-a rugat Diana Tusa sa nu iti combat comentariile pentru ca esti handicapat? Esti?
@Biblio,
a.Dupa cum se vede, sunteti mereu in centrul atentiei unora si altora...
b.Multumesc pentru dublul respect!
@ Anonymous
Aveţi dreptate. Handicapul meu este acela de a încerca să mă stăpânesc... Nu-mi place să mă exprim grobian. Aşa că aveţi milă de un om handicapat, vă rog.
Stimate domn,
Nu vă cenzuraţi, mă puteţi combate cât doriţi. Nu vă aşteptaţi însă să vă şi răspund la inteligentele comentarii.
@Tin Star,
Da' Crin Antonescu ce zice de Biblio?
conteaza asa de mult cine va fi presedinte? conteaza pentru reimpartirea sferelor de influenta economica, atat! pentru asta se duce batalia.
stati voi linistiti, ca pe toti ii doare-n pix de natiune; dati-mi va rog, un exemplu de mesaj pozitiv, profund uman, adresat de un politician natiunii!
nu ati observat ca noi, oamenii de rand nu suntem bagati in seama? ca ei vorbesc numai de ei si adversarii lor? de capacitatile lor manageriale? de patriotismul lor nemai intalnit, nemarginit, nemasurat? de enorma sansa pe care noi am avut-o in viata asta ca sa-i cunoatem si sa-i vedem pe ei, alesii natiunii?
eu nu stiu, de exemplu, cum lui gadea nu i se face greata de dezbaterile zilnice depre politicieni si politica; probabil seara tarziu se duce acasa si anunta: nevasta, hai ca i-o traseram din nou lu basescu, dupa alegeri vom schimba tinta!
PS nu sunt fanul nici unui partid, fiindca-s decent si atent cu propriul meu psihic, putin mai sensibil; insa simpatizez anumiti oameni din politica romaneasca, gen Crin Antonecu, Cristi Diaconescu si inca vreo cativa (desi n-am absolut nicio simpatie fata de partidele din care provin)
aaaaa, si-mi plac comicii vestiti ai politicii romanesti, gen Vadim, Gigi Becali si Marean Vangehlie, fara de care viata mea ar fi fost un pic mai trista!
PPS s-ar putea sa fiu comentat un pic off-topic, da mesajul de poate sterge lejer, printr-un simplu click; scopul meu a fost deja atins: sa refulez, sa ma descarc de anumite tensiuni.
cat despre papagalul anonim (Anonymous) care comenteaza pe aici, vai de saracia lui...morala, evident.
@ sart and funny
Preşedintele nici nu ar trebui să intervină în "ieşirea din criză" sau în rezolvarea altor probleme de acest tip, foarte actuale în România, Preşedintele nu ar trebui să aibă nici program politic, de vreme ce Constituţia spune că nu trebuie să fie membru de partid.
Eu, atunci când mă gândesc la ce preşedinte ar fi mai bun, mă ghidez după personalitatea candidatului dezvoltată după două dimensiuni care, în acest an, mi se par mai importante:
1. Preşedintele nu trebuie să-şi depăşească atribuţiunile trasate prin constituţie.
2. Un preşedinte are ca principală funcţie reprezentarea României pe plan extern. Care dintre candidaţi are o prestanţă cu care m-aş mândri mai mult dacă m-ar reprezenta ca preşedinte?
Politica externă a României este realizată, în cea mai mare parte, de către Ministerul de Externe (la nivelul oamenilor din minister) şi ea nu este influenţată major nici măcar de ministrul de externe, cu atât mai mult de preşedintele României. Pe de altă parte, atât ministrul cât şi preşedintele au un rol important în aplicarea politicii de externe a României şi în negocierea tratatelor bilaterale sau internaţionale. Am de ales între un diplomat de meserie, un istoric-filosof, un căpitan de cursă lungă, un medic, un poet-scriitor-pamfletar, un om de afaceri cu terenuri... etc. Eu trebuie să aleg cine se pricepe mai bine, cine este mai elegant, cine este mai potrivit... Nu cred deci că pe oricine aş alege este la fel, eu cred că are o importanţă alegerea, adică alegerea contează.
ok, basescu nu indeplineste criteriile, de altfel foarte ok, stabilite de tine; raman in discutie geoana, oprescu si antonescu. Geoana e diplomat de cariera si i-ar sta foarte bine in diplomatie; de cand a intrat in politica si i-au crescut ambitiile, a devenit din ce in ce mai fals, pt ca nu are un mesaj sincer, sau asta e impresia pe care o da. Oprescu e medic de cariera, nu politician; a fost si parlamentar, si director de spital, a lucrat si lucreaza in administratia locala, ca primar. Angajamentul pe care l-a luat cu bucurestenii e deja uitat, acum vrea sa fie presedinte, de dragul natiunii. Antonescu se apropie intrucatva de ceea ce-as vrea de la un presedinte; macar antonescu a avut decenta sa-si respecte o anumita conduita in politica, neschimband posturile de la un sezon la altul.
Apropo de eleganta si nobletea pe care ar trebui sa o aiba un presedinte: ti-a placut eleganta si nobletea lui george bush pe parcursul mandatului sau?
PS Gestul lui basescu poate revolta elitele, insa, surprinzator, s-ar putea sa fie pe placul marii mase de alegatori. Sa nu uitam ca, pana la urma, in tara asta nu voteaza numai elitele sau intelectualii, si oricum, nu votul lor stabileste ierarhia finala.
De ce crezi ca toate orasele sunt impanzite de afise electorale? pentru cei ce aduc grosul voturilor, nu pentru noi, care mai stim sa citim si printre randuri.
O zi buna, il votez pe Antonescu, ,ca-i un pic mai apropiat de sufletul meu. poate pe oprescu in turul doi, ca antonescu nu trece de primul tur. in niciun caz geoana sau basescu, daca vor merge impreuna in turul doi, prefer sa stau acasa.
O zi ok sa aveti, fratilor!
@ smart and funny
Da, aveţi dreptate. Elitele nu pot fi majoritare pentru că nu ar mai fi elite, nu-i aşa. Important însă nu este ca elitele să fie majoritare, pentru că dacă toată lumea ar vota precum spune o parte a elitelor nu ar mai fi democraţie, important este ca cei care votează să fie cetăţeni informaţi care votează în cunoştinţă de cauză, dincolo de simpatia generală pentru un anumit personaj sau un partid.
Alt lucru important este ca cei care ajung să fie propulsaţi de partide în poziţii de candidaţi, indiferent de funcţia pentru care candidează, să nu fie aleşi de partide pe criterii de poziţie în partid ci pe criterii de competenţă vis-a-vis de poziţia pentru care candidează. Mie mi se pare neserios ca preşedinţii de partid să candideze în mod automat pentru poziţii ca cea de preşedinte, premier, preşedinte de cameră...
pai sa stii ca ai mare dreptate in ceea ce spui; in fine, asa-i in politica, mie oricum imi pare bine ca te-am cunoscut si am putut schimba cateva impresii; am iesit oricum mai castigat moral, intelectual, sentimental si nu mai stiu cum sa mai zic, din acest dialog cu tine, decat urmarind scena politica romaneasca...
PS Bonus: uite o gagica misto, care arata bine, canta ok si nu face politica; cu sau fara politicieni, cu sau fara polemici , viata merge inainte:
http://smartnfunny.blogspot.com/2009/11/alizee-la-isla-bonita.html
Post a Comment