(sursa: http://lcweb2.loc.gov/cgi-bin/ampage)
The Portable Jack Kerouac
-
I have lots of things to teach you now,
in case we ever meet, concerning the message
that was transmitted to me under a pine tree in North Carolina
...
2 years ago
7 comments:
Dupa BEC numarul de alegatori este exact: 18.347.397 alegatori.
Dupa INS populatia Romaniei este de cca: 21, 5 milioane , cifra care nu se schimba decat putin si mai degraba in scadere de la an la an(de verificat)
Rezulta ca numarul celor fara drept de vot, adica cu o varsta de sub 18 ani este ce cca 3,1 milioane .
Dar tot dupa statistica avem:
La 21,6 milioane de locuitori (1 iulie 2006), România are o masă mare de adulţi (10,5 milioane), dar şi mulţi pensionari (6 milioane) şi puţini copii (5 milioane de persoane sub 18 ani).
De aici rezulta ca populatia de peste 18 ani adica cu drept de vot este de 16,5 milioane
Aceasta este o deosebire enorma si de neacceptat in care greseala fiind probabil la BEC(liste electorale cu decedati etc ) si nu la INS, conduce la un prag mai greu de atins decat cel real pentru a se valida niste alegeri, adica la presedinte din primul tur si deasemenea la referendum, respectiv dupa BEC cvorumul este de cca 9,2 milioane si dupa INS este de 8,2 milioane, rezultand o diferenta de un milion ceea ce este de neacceptat decat in tara inexistenta pe terra si numita Boshimania
Astept o opinie pe acesta tema foarte serioasa.
PS. Nu consider ca fiind o opinie serioasa, constatarea ca astea-s listele de la MAI si cu asta basta.
PPS: campania in virtual nu este supusa prohibitiei, dar voba ceea RTV si A3 o continua si pe post asa ca...
@ Ion Adrian
Cam ce răspuns v-ar mulţumi, ce anume aţi aprecia ca fiind serios? :D Nu de alta, dar să nu bâjbâi, să-l dau direct pe acela.
La BEC sunt cifre rezultate din datele trimise Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor şi reprezintă alegătorii înscrişi în listele electorale permanente la data de 01.10.2009.
Cifrele Institutului Naţional de Statistică reprezintă cu totul altceva, anume oameni majori de pe teritoriul României. Trebuie însă să ţineţi cont că nu orice major are drepturi electorale şi că nu orice votant este pe teritoriu României. Mai trebuie să ţineţi seama că statistica este un instrument total diferit. În timp ce evidenţa populaţiei se ţine pe seama actelor de identitate, statistica lucrează cu cifre globale primite din surse diferite.
Răspunsul meu este că legea vorbeşte strict despre numărul de alegători stabilit de BEC. În concluzie, ce spune INS şi o eventuală coroborare cu datele lui, nu prezintă nici o importanţă legală.
Legea 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei
Art. 5.
Biroul Electoral Central are urmatoarele atributii:
a) vegheaza la actualizarea listelor electorale permanente, urmareste respectarea dispozitiilor legale privitoare la alegerea Presedintelui Romaniei pe intreg teritoriul tarii si asigura aplicarea lor uniforma;
-//-
Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului
Art. 25.
(1) Biroul Electoral Central vegheaza la reactualizarea listelor electorale permanente, la intocmirea copiilor de pe acestea si la transmiterea lor la birourile electorale ale sectiilor de votare, supravegheaza corecta desfasurare a referendumului, centralizeaza la nivel national rezultatele acestuia, pe care le inainteaza Curtii Constitutionale.
-//-
În concluzie cred că v-a dat eroare pentru că aţi comparat mere cu pere.
Nu pot fi diferente de 2 milioane decat daca mortii raman in viata ceea ce s-a mai intamplat. Eu discut aici de ordinul de marime a carui neconcordanta pentru un inginer sau ptr orice cercetator indica o eroare posibila. Desigur contabilii care doresc ca un inginer sa le dea o marime fizica cu trei zecimale, si cred vazand asta, cred ca rezultatul este mai adevarat, nu intra in zona celor capabil in a intelege ce spun.
Biblio,
Sa mai amestec putin merele cu perele:
Din cei care nu sunt tampiti cei care raman marginiti sunt 99,99 %.
Vreţi să spuneţi că nu sunt minim 2 milioane de români în afara graniţelor României? Poate că aveţi dreptate... mie cifra mi se pare credibilă.
Nu asta am spus, dar nu are sens sa continui.
@ Ion Adrian
Păi chiar dacă nu sesizaţi, până la urmă asta spuneţi...
http://www.insse.ro/cms/rw/resource/anunt.doc
Post a Comment