20 April 2010

Din ce am auzit... mi-e tare frică de modificările constituţiei


http://www.domesticviolenceseries.com/images/fear.jpg
http://i216.photobucket.com/albums/cc36/RaPeRbOyBlog/frica.jpg

(site: http://www.domesticviolenceseries.com/fear.htm http://media.photobucket.com/image/frica/RaPeRbOyBlog/frica.jpg )


Frica nu este întotdeauna justificată, dar, ca reacţie instinctuală, frica apără întotdeauna. Ascult cu frică gândurile celor care doresc să schimbe Constituţia şi multe din aceste gânduri clădesc pentru o parte din politică o putere personală nemaiîntâlnită în România. După cum în Ferma Animalelor a lui Orwell legile se schimbau la adăpostul nopţii, aşa simt şi eu că se vor schimba prevederile Constituţiei, dar nu pentru ca porcii să trăiască la fel ca oamenii, ci pentru ca politicienii să trăiască la fel ca dictatorii.




Plenul Reunit a adoptat componenta Comisiei de Revizuire a Constitutiei


Marţi, 20 Aprilie 2010 15:27
Senatul şi Camera Deputaţilor au aprobat astăzi, în şedinţa comună, cu largă majoritate, proiectul privind înfiinţarea comisiei pentru revizuirea Constituţiei, precum şi componenţa acesteia.
Comisia de revizuire a Constituţiei va fi alcătuită din 25 de membri, PDL şi PSD vor avea câte opt reprezentanţi, PNL - patru, UDMR şi independenţii câte doi, iar minorităţile naţionale un singur reprezentant.
Comisia va fi prezidată de democrat-liberalul Daniel Buda. Deciziile se vor lua cu o majoritate de două treimi, PSD şi PNL vor primi câte un post de vicepreşedinte, în timp ce UDMR şi minorităţilor le revine câte o funcţie de secretar.
Partidul Democrat Liberal i-a nominalizat pentru această comisie pe senatorii Augustin Humelnicu, Iulian Urban, Ion Ruşeţ, deputaţii Daniel Buda, Iustin Cionca-Arghir, Gabriel Anghelache, Sever Voinescu şi Cornel Ştirbeţ.
Alianţa PSD+PC va fi reprezentată în comisia privind revizuirea Constituţiei de către deputaţii Victor Ponta, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, Aurelia Vasile, Bogdan Ciucă şi senatorii Ioan Chelaru, Dan Şova, Toni Greblă. Pentru funcţia de vicepreşedinte a fost propus Dan Şova.
Cei patru parlamentari PNL care vor face parte din această comisie sunt deputaţii Călin Popescu-Tăriceanu, Alina Gorghiu, Ciprian Dobre şi senatorul Teodor Meleşcanu. Vicepreşedinte din partea PNL a fost desemnat Călin Popescu-Tăriceanu.
Grupul parlamentar al UDMR i-a nominalizat pe deputaţii Marton Arpad şi Varga Attila. Pentru funcţia de secretar fiind nominalizat cel din urmă.
Grupul parlamentarilor independenţi va fi reprezentat în această comisie de deputatul Eugen Nicolicea şi de senatorul Liviu Câmpanu. Cele două locuri în comisie de care au beneficiat parlamentarii independenţi au fost cedate de grupurile parlamentare ale PDL.
Minorităţile naţionale altele decât cea maghiară vor fi reprezentate de deputatul Varujan Pambuccian.
(sursa: http://pdlsenat.ro/presa-comunicate/plenul-reunit-a-adoptat-componenta-comisiei-de-revizuire-a-constitutiei)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.