20 March 2011

Cuciada


Cucul îşi seamănă oul în cuib străin. Întotdeauna puiul de cuc iese înaintea celorlalţi pui, este mai mare şi mai puternic, omoară puii familiei gazdă şi beneficiază de îngrijirea gazdei până ajunge mai mare şi mai puternic decât ea. Occidentul este astăzi un pui de cuc flămând care ar face orice să se hrănească. Libia reprezintă, în aceste condiţii, o halcă bună de ros pentru câţiva ani. În numele democraţiei a ţintit ţările arabe şi s-a hotărât să le "democratizeze".

Am tot auzit, în aceste zile, că ONU face în Libia o cruciadă. Cu alte cuvinte se spune că natura războiului este legată de religie, creştinii sub semnul crucii se luptă cu o ţară arabă...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d0/FirstCrusade.jpg
(sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Evrei)

Iată însă că într-o ţară arabă, cu o generaţie crescută cu frustrarea de a se compara, permanent, cu strălucirea, bunăstarea şi aroganţa unui occident puternic, "opiumul" marxist al religiei este înlocuit cu conceptul atotputernic de democraţie. Mesajul occidentului este... daţi jos dictatorul pentru a avea o bogăţie nemaiîntâlnită. Numai că această democraţie este o piesă în mai multe acte.


Avem nişte libieni care fac semnul victoriei, cu ţigarea înfiptă între degetele mâinii stângi şi pistolul între degetele mâinii drepte, la vederea distrugerii bunurilor poporului său şi uciderea conaţionalilor săi. De unde sursa asta de bucurie în faţa distrugerii? Din faptul că occidentul hrăneşte egoismul personal, occidentul spune ucide pentru a-ţi fi bine. Aceasta este cruciada condusă de domnul Nicolas Paul Stéphane Sarközy de Nagy-Bocsa în Libia. Minciuna nu va ieşi la iveală până ce Libia nu va fi secătuită de resursă şi nu va cădea neputincioasă, plină de datorii, la mâna FMI şi a sistemelor bancare occidentale. Un stat şi prăduit, şi cu banii luaţi.

3 comments:

popateapa said...

Sunt la fel ca noi, cand am devastat si distrus palatele lui Ceausescu, fabrici si uzine
http://popateapa.wordpress.com/2011/03/20/europenii-si-americanii-in-libia/

inginerul sef said...

De aceasta data,complet de acord cu dvs.

Bibliotecaru said...

Vă daţi seama ce ar fi fost la noi ca trupele ONU/NATO să fi intervenit de 21 decembrie 1989 anihilându-ne întreaga armată? I-am fi aplaudat? Dar dacă interveneau ruşii? Am fi juisat că ne eliberează de dictator? Slavă domnului că am scăpat neeliberaţi.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.