10 November 2011

Emil Boc - Liu Zengwen


Ambasadorul Liu Zengwen al R.P. Chineze îşi încheie mandatul. În ultimul timp domnul ambasador a fost copleşit cu atenţie.

Academia Română i-a acordat în data de 28 septembrie, distinţia “Meritul Academic” Excelenţei Sale, Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al R. P. Chineze la Bucureşti, domnul Liu Zengwen. Ceremonia a avut loc în Aula Academiei Române şi a fost oficiată de către preşedintele Academiei, acad. prof. univ. Ionel Haiduc.
Distincţia este o recunoaştere a meritelor E.S. Liu Zengwen în dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor româno – chineze, pentru contribuţia adusă la intensificarea colaborării dintre instituţiile academice, ştiinţifice şi culturale din cele două ţări. La eveniment au fost invitaţi academicieni, diplomaţi şi membri ai corpului diplomatic, membrii ai asociaţiilor de prietenie româno – chinez, oameni de ştiinţă, cultură şi ziarişti.

http://www.acad.ro/com2011/img/Liu-Zengwen.jpg

http://www.acad.ro/com2011/img/ambasadorChina1.jpg

http://www.acad.ro/com2011/img/ambasadorChina2.jpg
(http://www.acad.ro/com2011/pag_com11_0928.htm)

http://www.agerpres.ro/media/images/2011-09/09281442-1221473217.jpg
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/84437-Ambasadorul-chinez-la-Bucuresti-a-primit-Meritul-Academic-din-partea-Academiei-Romane.html)

Ceremonia de decorare a domnului Liu Zengwen, ambasadorul Republicii Populare Chineze în RomâniaJoi, 27 octombrie a.c., a avut loc la Palatul Cotroceni ceremonia de decorare a domnului Liu Zengwen, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România.

Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a conferit domnului Liu Zengwen Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Comandor în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală semnificativă pe care a avut-o la dezvoltarea relaţiilor de cooperare economică, culturală şi politică dintre România şi Republica Populară Chineză.

Vă prezentăm alocuţiunea susţinută de şeful statului cu acest prilej:

„Domnule ambasador,
V-am decernat astăzi una din cele mai înalte decoraţii ale statului român ca semn de recunoştinţă pentru modul în care v-aţi desfăşurat mandatele la Bucureşti. Timp de aproape 18 ani, cât v-aţi îndeplinit misiuni diplomatice la Bucureşti, România a avut un dumneavoastră un prieten şi un om care a susţinut continuu consolidarea relaţiei româno-chineze. Evoluţiile din ultimii ani sunt şi rodul muncii dumneavoastră şi sperăm ca anii ce vin să materializeze ceea ce aţi început în ultimii ani, şi anume dezvoltarea unui efort investiţional al firmelor chineze în România. Închei mulţumindu-vă, încă o dată, şi rugându-vă să transmiteţi salutul meu călduros şi sentimentele mele de prietenie preşedintelui Chinei, domnul Hu Jintao. Vă mulţumesc mult, domnule ambasador.”
(http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13250&_PRID=ag)

Vizita de rămas-bun a domnului Liu Zengwen, ambasadorul Republicii Populare Chineze în RomâniaPreşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit joi, 27 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Liu Zengwen, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în ţara noastră.

Şeful statului a adresat felicitări pentru încheierea unui mandat de succes şi a mulţumit ambasadorului pentru aportul substanţial adus la dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno - chineze.

În cadrul discuţiilor, ambii interlocutori şi-au exprimat aprecierea pentru nivelul actual al relaţiilor foarte bune de prietenie şi colaborare dintre cele două state, în special al relaţiilor politice.

Şeful statului a menţionat că obiectivul părţii române este dezvoltarea relaţiilor economice cu China la nivelul dialogului politic. Subliniind că volumul schimburilor comerciale bilaterale urmează un trend ascendent şi în acest an, Preşedintele a apreciat că există un potenţial mult mai mare pentru cooperarea economică dintre cele două state.

Totodată, şeful statului a insistat asupra necesităţii concretizării cât mai rapide a unor noi proiecte de investiţii ce se doresc a fi realizate cu participarea companiilor chineze. În acest context, diplomatul chinez l-a asigurat pe preşedintele Traian Băsescu de interesul companiilor chineze de a investi în România, cu precădere în proiecte din domeniul energetic şi cel al infrastructurii.

Ambasadorul a subliniat faptul că România şi China dispun de toate condiţiile de dezvoltare a relaţiilor în toate domeniile de interes reciproc, iar Parteneriatul Amplu de Prietenie şi Cooperare dintre cele două ţări oferă cadrul politic general pentru valorificarea potenţialului extraordinar de care dispunem în plan bilateral.

În cadrul convorbirilor pe teme internaţionale, şeful statului a reconfirmat interesul României de a fi un participant activ în dialogul UE-China.

În semn de apreciere şi recunoştinţă pentru contribuţia deosebită adusă la consolidarea relaţiilor bilaterale româno-chineze, dar şi ca o confirmare a relaţiilor de prietenie dintre cele două state, preşedintele României l-a decorat pe ambasadorul chinez, cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Comandor.

Departamentul de Comunicare Publică
27 Octombrie 2011

(http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13253&_PRID=ag)

Ceremonia de decorare a domnului Liu Zengwen, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România

(http://www.presidency.ro/?_RID=fdet&id=3398)

Primirea domnului Liu Zengwen, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România - vizită de rămas-bun

(http://www.presidency.ro/?_RID=fdet&id=3397)

Primirea de către ministrul Teodor Baconschi a ambasadorului R.P. Chineze la Bucureşti, Liu Zengwen, în vizită de rămas bun
Data:
11.10.2011

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, l-a primit astăzi, 11 octombrie 2011, pe Liu Zengwen, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în România.

Şeful diplomaţiei române l-a felicitat pe ambasadorul Liu Zengwen pentru încheierea unui mandat de succes şi i-a mulţumit pentru eforturile eficiente depuse în vederea dezvoltării relaţiilor bilaterale româno –chineze.

Ministrul afacerilor externe a exprimat apreciere pentru stadiul actual al dialogului politic aprofundat româno-chinez, bazat pe tradiţia de prietenie şi cooperare între cele două popoare, şi a subliniat importanţa amplificării relaţiilor comercial-economice bilaterale, un obiectiv major constituindu-l, în acest sens, concretizarea proiectelor economice de anvergură, discutate cu prilejul vizitei primului-ministru Emil Boc în China, în august 2011.

Ambasadorul R. P. Chineze a menţionat calitatea deosebită a relaţiilor de încredere dintre cele două ţări şi perceperea României drept „prieten statornic al Chinei”. El a reconfirmat interesul autorităţilor chineze pentru ridicarea cooperării economice bilaterale la un nivel calitativ superior, subliniind importanţa concentrării eforturilor ambelor părţi asupra unor proiecte-pilot.

Şeful diplomaţiei române a adresat ambasadorului Liu Zengwen urări de succes în activitatea viitoare şi a exprimat convingerea că va rămâne un prieten sincer al României şi un avocat al dezvoltării relaţiilor bilaterale.
(http://www.mae.ro/node/10639)

Intrevedere intre Elena Udrea si Liu Zengwen

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, l-a primit astăzi, 20 octombrie 2011, pe ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Liu Zengwen, care urmează să îşi încheie mandatul în cursul lunii noiembrie a acestui an.

În cadrul întrevederii, ministrul român i-a mulţumit ambasadorului Liu Zengwen pentru eforturile sale constante în vederea dezvoltării bunelor relaţii dintre cele două ţări, declarând, în acest sens: „Sunteţi şi rămâneţi în continuare un prieten pentru România.”

http://www.mdrt.ro/phpThumb/phpThumb.php?src=/media/comunicate/1319108593-358.jpg&w=300&h=300

Discuţiile purtate au vizat teme de interes pentru ambele părţi, precum necesitatea dezvoltării cooperării în domeniul turismului şi importanţa atragerii de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii din România. A fost evocată necesitatea îmbunătăţirii legăturilor dintre operatorii de turism din România şi China, precum şi continuarea dialogului la nivel instituţional între cele două ţări în domeniul turismului.

În încheierea întâlnirii, ambasadorul chinez a menţionat că este necesară păstrarea bunelor relaţii deja existente între cele două ţări.
(http://www.mdrt.ro/comunicare/presa/comunicate/intrevedere-intre-elena-udrea-si-liu-zengwen)



Premierul Emil Boc l-a primit pe ambasadorul RP Chineze la Bucureşti, Liu Zengwen, în vizită de rămas bun la încheierea mandatului de ambasador

Premierul Emil Boc l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Liu Zengwen, în vizită de rămas bun la încheierea mandatului de ambasador.
Primul ministru Emil Boc a mulțumit pentru sprijinul acordat cu prilejul vizitei de lucru pe care a efectuat-o în vara anului curent în Republica Chineză, în cadrul căreia șeful Guvernului român a avut întrevederi cu președintele Hu Jintao, cu premierul Wen Jibao, a participat la deschiderea competiției sportive Universiada de vară 2011 de la Shenzhen, precum și la Forumul de afaceri româno-chinez desfășurat la Beijing.
De asemenea, șeful Executivului i-a mulțumit ambasadorului Liu Zengwen pentru sprijinul și colaborarea de până acum și și-a exprimat încrederea în dezvoltarea în continuare a cooperării bilaterale.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa
Data: 09.11.2011

Premierul Emil Boc l-a primit pe ambasadorul RP Chineze la Bucureşti, Liu Zengwen, în vizită de rămas bun la încheierea mandatului de ambasador Premierul Emil Boc l-a primit pe ambasadorul RP Chineze la Bucureşti, Liu Zengwen, în vizită de rămas bun la încheierea mandatului de ambasador
(http://www.gov.ro/premierul-emil-boc-l-a-primit-pe-ambasadorul-rp-chineze-la-bucuresti-liu-zengwen-in-vizita-de-ramas-bun-la-incheierea-mandatului-de-ambasador__l1a115103.html)

2 comments:

Augustin Radescu said...

A mai reevaluat, Basescu, inca unul. Parca nu prea ii sunau bine, relatiile cu chinezii, nu?

Bibliotecaru said...

Între timp au început să vină bani din China...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.