03 November 2011

O dezamăgire


Sigur, se tot auzea că domnul Piedone s-a cam certat cu PC-ul, ba şi-a dat şi demisia din funcţiile deţinute... Iată că Piedone nu dă mâna cu PDL, aşa cum era de aşteptat, ci cu UNPR (Uniunea Naţională pentru Progresul României). De ce? Pentru că domnia sa a descoperit o prietenie de 17 ani cu cel mai general ministru al apărării (dacă permiteţi jocul de cuvinte). Discursul domnului Piedone ca discursul domnului Piedone, reacţia sălii însă mi-a amintim perioada de tinereţe a comuniştilor din România care strigau, una-două, Stalin! Stalin! Stalin! Stalin!
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, va candida din partea UNPR la alegerile locale din 2012, au declarat joi pentru AGERPRES surse politice.



http://www.agerpres.ro/media/images/2011-11/110315181894723892.jpg

Primarul Cristian Popescu-Piedone se alătură astfel celor peste 200 de primari care şi-au anunţat până acum candidatura la alegerile din 2012 pe listele progresiştilor.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a demisionat la sfârşitul lunii trecute din toate funcţiile deţinute în Partidul Conservator (PC), anunţând că va rămâne simplu membru. El a adresat o scrisoare deschisă conducerii partidului, în care anunţă că au trecut 36 de zile de când a revenit asupra deciziei de a demisiona din toate funcţiile politice deţinute, rămânând prim-vicepreşedinte al Partidului Conservator şi preşedinte al Organizaţiei Bucureşti, până la organizarea Congresului Extraordinar, conform prevederilor statutare. ''Întrucât nu s-a întreprins niciun demers pentru organizarea acestui congres, revin la decizia pe care am luat-o iniţial, pe data de 21.09.2011, când am anunţat că demisionez din toate funcţiile politice, rămânând un simplu membru ce îşi va achita la zi cotizaţia. Asigurându-vă din nou de tot respectul meu, vă anunţ că, de această dată, decizia mea este irevocabilă. Consider că este peste puterea dumneavoastră de decizie organizarea acestui congres, astfel încât, de acum înainte, mă voi bucura de calitatea mea de simplu membru al Partidului Conservator'', se arată în scrisoarea deschisă transmisă AGERPRES.

Cristian Popescu Piedone asigură că va rămâne acelaşi om pe care cetăţenii sectorului 4 au pus încrezători ştampila de vot şi susţine că oamenii au votat atunci un om, nu partidul pe care acesta îl reprezintă. ''În continuare, indiferent de evoluţia mea politică şi profesională, singurii cărora le sunt şi le voi rămâne devotat sunt cetăţenii sectorului 4, pe care îi asigur că indiferent ce culoare va avea costumul, Cristian Popescu-Piedone va rămâne aceeaşi persoană pe care ei au învestit-o cu încrederea lor'', arată Cristian Popescu Piedone în scrisoare.

Acesta afirmă că ştie că ''printr-o voinţă politică impusă, vor începe atacuri, se vor dezvolta subiecte, se vor face scenarii şi presupuneri legate de viitor'' şi de persoana sa. ''Toate aceste posibile viitoare critici, ale dumneavoastră sau ale colaboratorilor dumneavoastră, prezenţi şi viitori, v-aş ruga să vi le asumaţi, pentru că eu, Cristian Popescu Piedone, nu am trădat pe nimeni şi nu voi trăda, ci voi rămâne loial întotdeauna cetăţenilor sectorului 4. Îi asigur din nou pe aceştia de faptul că, indiferent de hainele pe care le voi îmbrăca din 2012, orice pas pe care îl voi face va fi în strictul lor interes şi le va aduce beneficii directe şi imediate'', se mai arată în scrisoarea deschisă adresată preşedintelui PC de Cristian Popescu Piedone.

Primarul Cristian Popescu Piedone, prim-vicepreşedinte al PC, a anunţat, la sfârşitul lunii septembrie, că demisionează din toate funcţiile deţinute în cadrul acestui partid, rămânând doar membru. El a spus, într-un comunicat de presă, că îşi va achita în continuare cotizaţia de membru la zi. "Totodată, consider necesară convocarea Congresului extraordinar al PC în maximum 30 de zile de la data prezentei mele demisii pentru a da posibilitatea tuturor preşedinţilor de filiale din ţară să îşi exprime punctul de vedere în ceea ce priveşte viitorul partidului, cât şi de a alege o nouă conducere", a spus atunci primarul Popescu-Piedone. AGERPRES
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/89967-Primarul-Cristian-Popescu-Piedone-va-candida-la-alegerile-din-2012-din-partea-UNPR-surse.html)

(de la momentul 2:20 încolo)


Iată discursul:


(http://www.b1.ro/stiri/politica/cristian-popescu-piedone-la-sediul-unpr-ma-aflu-aici-datorita-prieteniei-cu-gabriel-oprea-lasa-i-o-dracului-de-politica-14404.html)

Echipa de agitatori: U ne pe re! U ne pe re! U ne pe re! U ne pe re!

Domnule Cristian Popescu Piedone... Dincolo de prietenie, tocmai aici va-ţi găsit?

3 comments:

Vasile, said...

Onoarea-i de vanzare domnule Florescu, sau poate mai corect dezonoarea este o marfa nu numai in politicia.
Sper ca acesti dezonorabili sa aibe parte de o mare dezamagire.
Primarul "Piedone" , a fost o surpriza nu insa si nezonorantul individ!

nimrod said...

:) Vorba poetului, treptat UNPR...

Bibliotecaru said...

Eu înţeleg politicienii atunci când mai sondează pe unde-i mai puternică oferta... dar tocmai în astfel de manifestări? E penibil... Habar nu am cu UNPR-ul, un partid care are totuşi nişte oameni mai subţiri, precum domnii Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, a ajuns la mâna acestui general care muşcă din cuvinte când vorbeşte şi îi vinde pe toţi jucătorului preşedinte degrabă consumatoriu de politicieni.

Nu m-ar mira ca, la un moment dat, să apară un mic, dar dolofan, dosărel. Aşa pare a fi practica.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.