01 July 2012

Amatorism la nivel de "după ureche"


Miercuri, 27 iunie 2012
Monitorul Oficial trece din subordinea Camerei Deputatilor sub autoritatea Guvernului, a decis, miercuri, Executivul, printr-o ordonanta de urgenta, conform unei informatii furnizate de Palatul Victoria si citate de Agerpres.

Ordonanta de urgenta de modificare a Legii de organizare a Monitorului Oficial al Romaniei prevede ca Regia Autonoma Monitorul Oficial sa 'se reorganizeze ca regie autonoma persoana juridica ce desfasoara activitate de interes public national si functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara sub autoritatea Guvernului Romaniei, exercitata prin Secretariatul General al Guvernului'.

Guvernul isi motiveaza ordonanta 'avand in vedere ca la nivelul Regiei Autonome Monitorul Oficial se manifesta disfunctionalitati importante'
(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12636921-guvernul-monitorul-oficial-sub-autoritatea-camerei-deputatilor.htm)
Sursa ştirii pleacă de la informaţia oferită chiar pe site-ul Guvernului.
Informaţie de presă privind actele normative incluse pe Agenda de lucru a şedinţei Guvernului României din 27 iunie 2012, ora 11.30

(...)
7. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind modificarea legii de organizare a Monitorului Oficial al României

Având în vedere că, la nivelul Regiei Autonome Monitorul Oficial se manifestă disfuncționalități importante, Guvernul a emis o Ordonanță de urgență prin care Regia Autonomă Monitorul Oficial să se reorganizeze ca regie autonomă persoană juridică care desfășoară activitate de interes public național și funcționează pe bază de gestiune economică și autonomie financiară sub autoritatea Guvernului României, exercitată prin Secretariatul General al Guvernului.
(http://www.gov.ro/informatie-de-presa-privind-actele-normative-incluse-pe-agenda-de-lucru-a-sedintei-guvernului-romaniei-din-27-iunie-2012-ora-11-30__l1a117509.html)
Până aici totul este oarecum OK, anunţul Guvernului spune că pe masa de lucru a Guvernului se află proiectul unei Ordonanţe de Urgenţă, presa spune că onor Guvernul României a dat o Ordonanţă de Urgenţă. Să vedem însă mai departe...
28.06.2012 08:59
Ponta trece Monitorul Oficial în subordinea Guvernului la câteva ore după ce CCR a decis că Băsescu poate reprezenta România la Consiliul European, de Ovidiu Bărbulescu
(http://www.gandul.info/news/ponta-trece-monitorul-oficial-in-subordinea-guvernului-la-cateva-ore-dupa-ce-ccr-a-decis-ca-basescu-poate-reprezenta-romania-la-consiliul-european-9788625)
Aici se vede şi un pic de "schemă" politică, pentru că se sugerează că domnul Ponta a făcut această "mişcare" în mod special ca să nu se publice decizia CCR.

Revista 22 "o comite" şi mai tare decât cei de la Gândul şi desigur, înaintea celor de la Gândul...
27.06.2012
Guvernul ia Monitorul Oficial de la Camera Deputatilor si il trece in subordinea Guvernului. Scopul: Intirzierea publicatii deciziei CCR
(http://www.revista22.ro/articol.php?id=15959)
Hmmmm, aici interpretarea politică este evidentă, se spune cu subiect şi predicat că scopul acestei mişcări este să întârzierea deciziei CCR...
30 iunie 2012
Ordonanta de urgenta prin care Monitorul Oficial a fost trecut in subordinea Guvernului, publicata in Monitorul Oficial

http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2012-06-30-12665808-41-mof-trece-subordinea-guvernului.jpg
(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12665809-ordonanta-urgenta-prin-care-monitorul-oficial-fost-trecut-subordinea-guvernului-publicata-monitorul-oficial.htm)
Deci de miercuri mass-media şi membrii PDL acuză că Monitorul Oficial trece la Guvern pentru a nu publica decizia CCR şi publicarea Ordonanţei se face când domnul Ponta deja vine la Bucureşti? Eu am căutat în Monitorul Oficial... nimic, mi-am pus un semn de întrebare, am tras un semnal de alarmă... Cât de complicat este să verifici în Monitor dacă OUG-ul a fost publicat, mai ales că deontologia te obligă să vezi ce şi cum este...

45 comments:

Robert Horvath said...

PROFESIONALSMUL MINCIUNII ! USL IMPOTRIVA DEMOCRATIEI ! S.O.S ROMANIA
Bibliotecarule jos palaria..............
Insfarsit un articol bunl.... usor de inteles . Bibliotecarul
a renuntat la frecangiala baroca spunand lucrurilor pe nume. El este un semnal de alarma. Nu este vorba de amatorism ci de profesionalismul minciuni si al manipularii de tip totalitarist. Pontismul merge cu mult prea departe si trebuie oprit.
Maine va fi prea tarziu.

nimrod said...

Off topic, da' în spiritul titlului: până la urmă i-a atras cineva atenţia semidoctului sentimentaloid că Moby Dick a fost un caşalot, nu o orcă albă(sic!)?

Robert Horvath said...

ECONOMIST : CONDUCATORII ROMANIEI AU UITAT DE
POPORUL ROMAN !
Romania’s top politicians seem to have already forgotten why thousands of people protested in freezing temperatures at the beginning of this year.

Robert Horvath said...

ECONOMIST : LIPSA DE PROFESIONALISM A GUVERNULUI PONTA
Even Andrei Marga, the foreign minister, was incapable of presenting the country’s official agenda. When asked by a Romanian newspaper to explain Romania's standpoint in Brussels, his spokesman said Mr Marga didn’t have enough time to “process the information”.

Robert Horvath said...

B.B.C LONDON
PONTA A COPIAT 442 DE PAGINI !
It says the evidence shows that more than half of the 432-page thesis for Mr Ponta's doctorate at the University of Bucharest was copied.
The magazine quoted Marius Andruh, a chemist at the University of Bucharest and president of the Romanian council for the recognition of university diplomas, as saying: "The evidence of plagiarism is overwhelming."

Robert Horvath said...

CONCLUZIE
FIECARE POPOR ARE CONDUCATORII PE CARE AI
MERITA. VREAU SA CRED CA ROMANII....MERITA
MAI MULT!

Robert Horvath said...

MONGOLOIDUL CU FATA DE COPILANDRU IN ATENTIA
PRESEI ANGLO-SAXONE !
Washington Post povesteste desfasurarea scandalului de plagiat si remarca faptul ca plagiatul si alte forme de "necinste academica" sunt endemice in Romania, o tara de 19 milioane de oameni.

Dupa caderea comunismului in 1989 si inceperea reformelor, aminteste publicatia, s-au deschis un mare numar de universitati si institute private, oferind ceea ce unii spun ca sunt calificari academice indoielnice.

Herald Sun dezvaluie ca un comitet de academicieni romani a confirmat acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta, care a spus ca va demisiona daca va fi gasit vionovat.

Publicatia aminteste si de interventia ministrului Educatiei, Liviu Pop, asupra Consiliului, pe care l-a dizolvat cu cateva ore inainte de a ajunge la o concluzie in cazul lucrarii de palgiat a lui Ponta. Pop a spus ca verdictul este nul si invalid. Interventia lui Pop a fost criticata de membrii Consiliului, care au cerut membrilor mediului academic roman sa isi arate solidaritatea si sa condamne abuzurile de acest gen.

Robert Horvath said...

ERATA
MONGOLOIDUL CU FATA DE BORFAS A FOST INLOCUIT CU UN MONGOLOID CU FATA DE COPIL !

Robert Horvath said...

MANELISMUL MULTILATERAL VICTORIOS !
Am asistat pe acest blog la un moment cutremorator.
Pentru prima data in istorie un intelectual de elita
cere scuze unui manelist pe nume Milu.
Realitatea depaseste cu mult fictiunea. Mutarea mahalalei in centrl oras primeste pecetea finala.

Robert Horvath said...

erata
MUTAREA MAHALALEI IN CENTRUL ORASULUI PRIMESTE
PECETEA FINALA.
BIBLIOTECARII K.O

Robert Horvath said...

Bibliotecarul
Daca ii dai unui om care nu are legatura cu crestinismul sau iudaismul sa citeasca ce a scris Moise, nu va aprecia, deoarece Moise scria pentru evrei ?
Ponta este in afara Vachiului Testament. A PLAGIA INSEAMNA A FURA !
Sa nu ucizi este doar pentru evrei? Sa nu furi? Sa nu minti? Fii mai intelept si gandeste-te intai si apoi scrii.

Robert Horvath said...

PONTA IMPOTRIVA CELOR SFINTE !
Este doar o vorba goala asta cu “urasc pacatul, dar il iubesc pe pacatos”. Asta nu se poate. Si urmeaza explicatia. Initial il poti iubi pe pacatos (si chiar trebuie), pentru ca este un om ca oarecare si a gresit. Dar l-ai indrumat sa isi recunoasca pacatul si sa se caiasca. Iar el nu vrea sa se caiasca. Deci se identifica cu pacatul sau si, in mod automat, devine subiectul urei TUTUROR.

pierre said...

Nu decizia CC a fost adevarata miza...aia oricum nici nu era redactata pana la decolarea avionului spre Bruxelles.Adevarata miza era dosarul lui Felix.

Robert Horvath said...

@Pierre
Corect si la ordinea zilei !
Propun ca titulatura blogul " intalnire cu Dan Voiculescu "sa fie Intalnire cu Dan Voiculescu ....la puscarie " Aveti alte propuneri ?

Robert Horvath said...

INTALNIREA LUI DAN VOCULESCU CU UN GLONT IN CAP ! fara fular !
bibliotecarule
Recomand cateva titluri de presa .........
-Voiculescu, salvat de Ponta: Dosarul ICA, mutat de la Înalta Curte la Tribunalul București
http://www.ziarelive.ro/stiri/voiculescu-salvat-de-
-Dan Voiculescu, mare beneficiar al trecerii Monitorului Oficial din ...
www.hotnews.ro/stiri-politic-12650908-dan-voicu..
-Ilegalităţile, impostura şi minciuna lui Ponta se intensifică Q Magazine
Dovada manevrei: Prima decizie din Monitorul Oficial este demisia ...
Prima decizie publicată în Monitorul Oficial, după trecerea acestuia din subordinea ... că demisia lui Dan Voiculescu din Senat este un tertip al parlamentarului de a ...
Va sugerez citirea a 60 de publicatii.
Concluzia......din titlu

Robert Horvath said...

Tablele Legii anti USL
Cand Moise s-a intors pentru prima data de pe Munte, avea cu el Tablele Legii, scrise de mana lui Dumnezeu, ... Iar Moise a zis: "Acesta nu este glas de biruitori, nici glas de biruiti; ci eu aud glas de oameni beli". ... Sa nu furi domnule prim ministru !

Robert Horvath said...

erata
Moise a zis: "Acesta nu este glas de biruitori, nici glas de biruiti; ci eu aud glas de oameni buni".

Robert Horvath said...

MARGA....UN INTELECTUAL FARA CARTE !

Bibliotecarule
Citeste stand pe scaunul de lemn sau de la toaleta.
Pericol sa cazi pe jos .............
"Ministrul de Externe, Andrei Marga, este convins ca premierul Victor Ponta nu a spus ca isi va demisia in cazul in care se va dovedi ca si-a plagiat lucrarea de doctorat si ca jurnalistii de la El Pais care i-au luat interviul au relatat gresit."

Cat despre razboiul plagiatului, Andrei Marga crede ca un alt factor care nu permite condamnarea celor care plagiaza este insasi legea: "Romania nu are un sistem de lege care sa spuna exact ce este plagiat".

Ce parere ai ?

Robert Horvath said...

IN STIL HAICU
Politici filtrate de raţiune
BIBLIOTECARUL : VOICULESCU NU VA AJUNGE LA RAHOVA.
CINEASTUL ; VOICULECU NU VA AJUNGE PANA LA RAHOVA !

Anonymous said...

SCRISOARE DESCHISA CATRE CRETINIAN TUDOR PROSTESCU: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2012/07/02/scrisoare-deschisa-catre-cretinian-tudor-prostescu/.

Vasile, said...

Dupa nebunul de negru a aparut si cel de alb..pe intreaga tabla de sah de sus pina jos!

La unii li se trage de la prea multe plusuri ++++ , desi cu atatea antibiotice eu credeam ca boala este vindecabila!

Biblio,

In mod normal asa cum ti-am spus mai de mult toti ar trebui sa fim intro opozitie hai sa=- spunem constructiva, deoarece raul PDL+Basescu nu a fost inca eradicat!

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Nu ştiu, col mi işmaiel... :D

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

"PONTA A COPIAT 442 DE PAGINI !
It says the evidence shows that more than half of the 432-page thesis"

Aveţi grijă, nu iese la calcul. Mai mult de jumătate din 432 nu poate fi 442.

Bibliotecaru said...

@ pierre

Interesantă ipoteză, dar nu văd legătura... Ce treabă are un dosar penal cu preluarea Monitorului Oficial?

Bibliotecaru said...

"Hotarirea Senatului prin care constata incetarea calitatii de senator a lui Dan Voiculescu este unul dintre primele acte oficiale aparute joi, 28 iunie, in Monitorul Oficial, la citeva ore dupa ce Guvernul Ponta anuntase ca va trece institutia in subordinea sa."

Dacă nu anunţa premierul că Monitorul Oficial trece în subordinea Guvernului şi rămânea la Camera Deputaţilor nu publicau Hotărârea Senatului? Ce făcea doamna Anastase, bloca publicarea hotărârii Senatului până se termina procesul domnului Dan Voiculescu... Ei, dacă scrie scrie Dan Tapalaga pe contul sau de Facebook, atunci trebuie să fie adevărat.

Ieri la B1 TV acelaşi domn Tapalagă urla (şi chiar credeam că face ap(l)oplexie) la fost ministru interimar al Educaţiei că de ce a dat ordinul taman când să judece plagiatul domnului Ponta. Când a aflat că ordinul fusese dat prin martie-aprilie de alt ministru... tot nu s-a calmant, tot era o conspiraţie la mijloc, dar nu ştia domnia sa ce să mai facă... :D "dosarul lui Voiculescu de la Inalta Curte se apropie de final, sentinta putind fi pronuntata in curind"

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Domnul Marga are parţial dreptate. Cei care exultă în problema plagiatului au scos un pic din context declaraţia.

"Am cerut Comisiei de Etica din cadrul Ministerului Educatiei sa verifice daca am plagiat si sunt convins ca voi demonstra ca nu am facut-o."

Reţineţi acest aspect că era vorba despre Comisia de Etică. După aceasta a urmat...

"Dar daca si Comisia de Etica va stabili ca ati plagiat...", a continuat reporterul. "Atunci, sigur ca ma retrag", a replicat Victor Ponta.

"Demisia...?", a comentat jurnalistul El Pais. "Da. Imi asum responsabilitatea, dar sunt acuzat pe un criteriu politic si, in plus, nu au dorit sa imi asculte punctul de vedere", a precizat prim-ministrul.

http://www.ziare.com/victor-ponta/plagiat/ponta-pentru-el-pais-daca-se-dovedeste-ca-am-plagiat-demisionez-1175721

Domnul Marga nu prea are dreptate în problema definirii plagiatului.

Legea nr. 206 din 27 mai 2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare
"Art. 4. - În sensul prezentei legi, următorii termeni sunt definiţi astfel: d)plagiat - însuşirea ideilor, metodelor, procedurilor, tehnologiilor, rezultatelor sau textelor unei persoane, indiferent de calea prin care acestea au fost obţinute, prezentându-le drept creaţie personală;"

...care apoi a fost modificată prin Ordonanţa 28/2004 la forma:
"plagiatul - expunerea într-o operã scrisã sau o comunicare oralã, inclusiv
în format electronic, a unor texte, expresii, idei, demonstraţii, date, ipoteze,
teorii, rezultate ori metode ştiinţifice extrase din opere scrise, inclusiv în
format electronic, ale altor autori, fãrã a menţiona acest lucru şi fãrã a face
trimitere la sursele originale;"

Atenţie însă, legea este dată în 2004, după momentul în care domnul Ponta îşi susţinuse teza.

pierre said...

@Bibliotecaru,
mai stiti daca o publicau in timp util?Era riscant...Si nu trebuie,zic eu,socotite neaparat zilele,orele,minutele,impactul adoptarii OUG nu poate fi neglijat chiar fara publicare in MO.Dar poate discutam caracterul de urgenta al acestei ordonante.Imi aduc aminte ca,in cazul guvernului Boc, erati un critic redutabil al abuzului de "urgenta".Auzeam ieri,fara a fi verificat personal,ca din cele 29 de OG emise de guvernul Ponta,15 au fost de "urgenta".

Bibliotecaru said...

@ pierre

Şi acum sunt la fel de "Împotrivă", dar, ca şi atunci, nu mă ascultă nimeni.

http://blogponta.wordpress.com/2012/05/23/raport-isd-privind-chestiunea-reprezentarii-romaniei-la-consiliul-european/#comment-15269

pierre said...

Sunt prea multe "coincidente".Grajdan,schimbarea Comisiei de etica inainte de verdictul in cazul Mang,desfiintarea CNADTCU in ziua verdictului in cazul Ponta,Monitorul Oficial.Mult prea multe,macane.La ce ordin de ministru va referiti in cazul disputei Pop-Tapalaga?

Robert Horvath said...

MINISTRUL DE INTERNE REZOLVĂ PROBLEMA PLAGIATULUI: “Ponta, Aristotel şi Platon toţi au plagiat”
De vreo două mii şi ceva de ani de la Aristotel şi Platon toţi cei care au scris teze de doctorat pe filosofie, pe politică, pe ştiinţe sociale, toţi au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace şi Platon pe tehnic de la Newton şi Einstein toată lumea a plagiat. Ăştia, colegii noştri care se ocupă de drept de la codul napoleonian încoace au contextualizat Codul, dar toţi au plagiat”, a declarat la Antena3 ministrul de Interne.
Cum indrazneste acest ministru sa alature jagardele
de Einstein si Platon de doctorul Ponta ?

Robert Horvath said...

Reuters: Acuzaţiile de plagiat sporesc presiunile pentru demisia lui Ponta, alimentând instabilitatea.
Furtul intelectua este pedepsit de lege chiar in Romania.

Robert Horvath said...

În Statele Unite ale Americii

În Statele Unite ale Americii, un student care copiază pentru a trece un examen sau pentru a obține un calificativ bun la o materie de studiu este pedepsit prin eliminarea din toate universitățile statului pe teritoriul căruia s-a petrecut fapta de plagiat.
Pedeapsa este deosebit de gravă............

Robert Horvath said...

UN MESAJ DE INCURAJARE1
Fiti tare domnule Ponta!
Basescu incearca sa va discrediteze folosind orice mijloace.Nu va reusi.Noi avem incredere in dumneavoastra.
Va multumim si va sustinem!!!
Nici tovarasa Ceausescu nu a demisionat.........

Anonymous said...

IN STIL HAICU
Politici filtrate de raţiune
BIBLIOTECARUL :
VOICULESCU NU VA AJUNGE LA RAHOVA.
CINEASTUL: VOICULECU NU VA AJUNGE PANA LA RAHOVA!

Cu toate că n-are forma fixă de 17 silabe pe 3 "versuri" răspund acestui "haiku" c-un "contra-haiku dâmboviţean":

VOICULECU NU VA AJUNGE PANA LA RAHOVA.
HORVAT VA AJUNGE PE MOTIV DE INSTIGARE LA OMOR.

PS Bei Horvat, câţi bani îţi dă Monica Macovei Gherghescu?
:)))))))))

Robert Horvath said...

@ Demeura
Aveti talent literar si simplitate Zen....
Totusi nu stiu la cine va referiti. Trecerea presedintelui prin fata unui pluton de executie, ar fi benefica........
Despre Voiculescu este vorba de o instigare la sinucidere...... care nu se incadreaza in codul penal.
Despre ajutorul de batranete .....nu strica un ban
in plus.

Robert Horvath said...

@ Demeura
Am ales cinematografia si fotografia de moda datorita interesului constant pentru femei cu sani frumosi si
buze primitoare. Monica Macovei are aceste calitati ?
Recunosc ca are intelect si piciare frumoase....nimic
mai mult.

Robert Horvath said...

@ Demeura
Instigare la omor ? Daca va ganditi la sotii Ceausescu
este prea tarziu. Din surse credibile se pare ca au fost
executati.
....... Nu am cerut niciodata uciderea lui Ponta. Am cerut
doar sa fie ciuruit cu suturi in fund. Pardon de expresie.
Va referiti la Milu ?

Robert Horvath said...

@ Demeura
Faceti parte din grupul menopauzist de
sprijin Voiculescu ? Sper sa fie lichidat.

Robert Horvath said...

@ Sunt un artist destul de celebru......
Va rog in consecinta postati numele meu corect.

Robert Horvath said...

Monica Macovei ? Se pare ca sunteti invidioasa
pentru calitatile ei sexuale. Nu le-am incercat....dar
le banuesc. Prefer ajutorul in natura.......

Robert Horvath said...

@ Ma acuzati de instigare la omor.....
Sper sa nu fie vorba de Moise. Va anunt ca nu sunt
antisemit.

Robert Horvath said...

CONTINUI INCITAREA LA SINUCIDERE
PE URMELE BANILOR CEAUSESCU
Filiala Crescent-Austria era condusă de W. Redl (omul de faţadă al lui Dan Voiculescu la Eisenstadt). Daca Voiculescu spune, minţind cu atîta naturaleţe, ca nu avea legaturi deosebite cu Marin Ceauşescu şi nici cu CIE, atunci cum se face ca cel puţin unul (in realitate mai multe) dintre autoturismele filialei Crescent-Austria (BMW 525) a fost dat spre folosinţă Agentiei Comerciale a Ambasadei române din Viena, Crescent Austria plătind in continuare, oficial, inregistrarea, benzina şi asigurarile? Mai exact, autoturismul BMW 525 a fost dat în folosinţa grupei operative ce acţiona în cadrul agenţiei conduse de Marin Ceauşescu, grupă ce era compusa din ofiţerii acoperiţi trimisi la post de catre CIE, azi SIE. Acest lucru poate fi dovedit de autorităţile austriece însărcinate cu supravegherea şi protecţia Ambasadei Române la Viena.

Bibliotecaru said...

@ pierre
Mă refer la ordinul legat de CNADTCU.

Bibliotecaru said...

@ demneura

Nu pot decât să sper că domnul Horvath este sub atenţia SRI când vine prin România. Prea îi vrea pe toţi arestaţi sau morţi sau amândouă... :D

Bibliotecaru said...

@ pierre

Nu mai găsesc exact numărul ordinului şi mi-e lene să-l caut, este cel care introduce regulamentul CNADTCU dat în martie şi "activat" în aprilie.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.