14 July 2012

Cine vorbeşte despre cinste


... cine vorbeşte despre justiţie, despre corectitudine, despre respectarea normelor şi procedurilor... Cineva m-a făcut să-mi aduc aminte de această înregistrare. Cu puţin noroc am reuşit şi să o găsesc.



Ascultaţi cu atenţie, că poate aţi uitat.

15 comments:

dArtagnan said...

Cei mai mulţi dintre noi nu ne facem iluzii că Băsescu ar fi vreo Maica Tereza...dar aici nu este vorba despre cine este, aşa, la modul absolut mai cinstit şi mai corect: capii USL (vorbesc mai ales de cei ascunşi)sau Băsescu.
Problema văd că se pune pe cine alegem dintre cele două tabere. Eu nu o percep aşa. Dacă suspendarea şi Referendumul s-ar fi produs "normal", fără (era să spun forţarea...dar forţările le-au făcut pedeliştii cu Băsescu, USLul a călcat în picioare de-a dreptul!!)"mineriada" asta a gulerelor albe, pe cuvânt dacă mi-ar fi păsat. Nu aş fi scris chiar poezii(ca alţii :)) dar aş fi citit o carte bună sau m-aş fi uitat la un film. Dar dispreţul USLului m-a enervat la culme şi, în plus, mi se pare că sunt, acum, după ce i-am văzut la lucru, de 10 ori mai periculoşi pentru România decât pungaşii din PDL. Parcă-s Cosa Nostra faţă de hoţii de buzunare.
Prin urmare, disputa dintre USL şi Băsescu s-a transformat ( datorită acţiunii precipitate a USLului)într-o dispută între USL şi proceduri democratice.
Că Băsescu a prins din zbor ideea şi o foloseşte în interesul său nu este deloc de mirare, a fost şi a rămas un animal politic de primă clasă.
P.S.Nu o luaţi ca pe o dojană :) dar sincer, după câte atitudini ferme aţi luat contra PDLului şi a lui Băsescu când forţau nota în ce priveşte Constituţia, m-aş fi aşteptat la nişte mustrări dure şi la adresa USLului...

Bibliotecaru said...

@ dArtagnan

Eu nu sunt interesat de referendum în sine. După mine nici nu trebuia să înceapă procedura de suspendare de la bun început, trebuia ca domnul Băsescu să fie lăsat să-şi ducă crucea încă doi ani şi să mai acumuleze nişte fapte penale. Acum însă nu am cum să nu reacţionez când PDL-ul a învrăjbit UE şi întreaga lume turuind minciuni peste minciuni iar "Europa" şi-a luat-o în cap venind să facă ordine la mine în ţară. Dacă domnul Traian Băsescu stătea liniştit, nu ar fi fost deloc suspendat.

Nu aveţi de ce să vă îngrijoraţi dacă USL-ul vi se par mai nepotriviţi pentru România decât PDL şi Traian Băsescu. După referendum vor veni alegeri şi puteţi vota pe oricine doriţi ca preşedinte, nu-i musai să iasă candidatul USL. După aceea nu-i musai să rămână nici Victor Ponta. Vin şi alegerile parlamentare şi puteţi vota pe oricine.

Robert Horvath said...

@ Trebuie scapat de idolul bibliotecarului , Felix motanul securistilor .........
organizatorul puciului organizatiei de tineret al partidului Iliescu bunicuta leninista.

dArtagnan said...

Bibliotecaru

Aha! USLul face prostiile iar PDLul e vinovat că țipă!
Dacă d/stră credeți că ditamai Europa și USA, inclusiv socialiștii europeni ai lui Ponta, se uită numai în gura lui Băsescu... fără să se informeze serios despre ce se întîmplă în România...

Bibliotecaru said...

@ dArtagnan

Eu nu mai cred nimic. Până la urmă cine se uită la ceea ce cred eu?

Mergeţi şi votaţi, asta este important.

vaisamar said...

cand cretina toxica plumb urla ca mere la bruxelle sa ceara articolul 7 ca numai poate de dictatuara pdl-ista de ce nu am vazut reactii europene?
daca pdl-ul e in stare sa creeze asemenea reactii pe extern inseamna ca uslasii scot doar rahat pe gura si nu ii baga nimeni in seama :-)

am video cu dobitoaca salvat pe pc in caz ca iti trece prin cap sa dai cu flit ;-)

vaisamar said...

iar spre deosebire de pdl au inchiriat si o sala la bruxelle si-au pus-o deo cantarea romaniei cu alistar si un verzui pe invers pus sa ne spuna poezii ;-)

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Cu limbajul acesta de sub-suburban vreţi să-mi captaţi atenţia?

vaisamar said...

daca vroiam sa iti captez antentia iti faceam o vizita :-)

Vasile, said...

Amestecati cu buna stiinta sau aparent inocent USL , PDLeul cu personalitatea, faptele penale sau anticonstitutionale ale lui Traian Basescu!

Bibliotecarul cade in capcana unui aparent mesaj de bun simt al Contelui.

Este adevarat ca cele doua "PDLeul "se aseamana nu numai in ideologie,un
fost partid de stanga peste noapte mosit si botezat popular cu alianta USL formata practic cu un partid ideologic de stanga PSD si cu PNL un partid ideologic de dreapta, tot asa este de adevarat ca aceleasi asemanari se gasesc si printre membrii aliantei si membrii PDLeului , fosti colegi in idee si fapte , chiar sinergia faptelor , prestatiei in teritoriu nu-i diferentiaza ,adica la modul general toti sunt niste ticalosi,(probabil cuvind generat de propozitia greceasca ti kalos ise) unii au pierdut puterea , au naufragiat, altii au cucerito si au profitat din plin dar numai pentru interesul lor personal, mimind prin legi neaplicate,prin numiri pe criterii clientelare oameni care nu au avut decit un tel ,super-capatuirea !

Peste tot acest marasm pluteste singura nava ramasa din marea flota romana Distrugatorul Traian Basescu , inconjurat de pescadoare ca Udrea,Videanu,Boureanu,Blaga toti penali hoti cu cariere unii instatuate in marmura , dupa 8 ani de furturi masive de golanii, de viol in public ,marii hoti tipa la cealalta parte la fostii hoti ,nevinovata doar de inactivitatea ,inactivitate data de lipsa lor indelungata de la putere...uite hotii!

Biblio eu cred ca tara este super satula si constienta de calitatea politicienilor , dar "tara" este constienta ca nu poti compara un plagiator un mediocru om politic cu un distrugator!

Cam asta ar fi estenta problemei, si de aici si , daca se poate inlaturarea distrugatorului Traian cit mai repede posibil, sau daca nu cu oprobiul fatarnicilor europeni,sau a jumatatilor de masura romanesti ,un act neconstitutional de inlocuire a acestui rau general!

Hai sa incercam sa o luam de la capat, a cita oara...?Uite ca romanii au descoperit ca perpetum mobile este posibil!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

După 8 ani de zile în care domnul Băsescu şi Echipa repetă, infinit, în buclă, că ei fac justiţia să funcţioneze independent... lumea începe să creadă.

Dacă provocaţi un om mai în vârstă să vorbească, "de bine", despre perioada socialistă, veţi observa foarte uşor că ei repetă nişte sloganuri ale epocii, "au dat case la oameni", "nu erau şomeri", "mergeam în siguranţă pe stradă", "aveam bani să plătim întreţinerea, lumina, telefonul...", "aveam serviciu"... Propaganda face asta, lucrează în subconştient. Iată de ce încă sunt două sau trei milioane de români care cred că Băsescu-PDL sunt aparatul providenţial care este şi singurul posibil să salveze România de comunism. Ei au nevoie să-şi amintească că Traian Băsescu nu este de dreapta, ci de stânga, că PDL este urmaşul FSN şi nu "aripa de dreapta a FSN", că imaculaţii PDL au ceva schelete prin dosare, că preşedintele are, în mod cert şi recunoscut şi de domnia sa, dosar de securitate care încă "nu s-a găsit".

Vasile, said...

Sloganul nascut de servicii PDL=USL este pe undeva o realiate.

Si PSDeul a calcat in piciare principii,constitutii,legi personalitati ,oameni si idealurile lor pe o perioada destul de mare.

In amalgatul imbobatitilor de stanga trona insa un om a carui morala comunista mai tempera averismul zelosilor sai oameni politici.
Asa s-a intamplat ca PSD si Iliescu a permis si ridicarea unui Patriciu dar si a unui Nicolae, ascensiunea si a lui Basescu dar si a lui Adrian Nastase!
Eu nu ii ridic osanale lui Iliescu , a fost si el un rau, care nu era neaparat necesar asa cum pretind unii dar Iliescu nu a ajuns nici o data la nebunia politica-financiara la apogeul miciunii si manipularii cum a facuto acest nedemn urmas al inaintasilor sai nedemni!

Confiscarea autoritatii statului de catre presedintele jucator , a canalizat tot fluxul financiar sa fie dirijat si directionat
dupa principiul "nu te pune cu noi" numai intro directie.

Eu nu vorbesc de vina politicienilor ci doar de vina garantului, acela care in calitate de hotul cel mai mare striga la altii hotii.

Omul in general este mic, vad si pe forum oameni care pretind ca sunt cinstiti si logici, mici unelte ale acetui conflict care este Romania!
Sa jignesti discursul demn,fara schimonoseli ,rictusuri si falseuri ,usor nationalist intradevar al lui Crin Antonescu , este cea mai marsava exprimare pe care o poate produce un om lucid dar perfin sau un mare dobitoc , care are insa circunstantele lui atenuante!

Bibliotecaru said...

Din păcate orice abuz politic rămas nesancţionat de instituţii... devine imediat o cutumă pentru toate partidele.

Vasile, said...

Pina si prietenii muschetarului incep sa gandeasca logic!

Ion Cristoiu," daca presedintele va ramane presedinte , dupa criteriul la care a apelat, pentru mine nu va mai fi Traian Basescu si un traian basescu ascuns in fustele judecatorilor de la CCR"

Bibliotecaru said...

:D Ion Cristoiu rămâne totuşi Ion Cristoiu... :D

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.