31 December 2012

"Lupta de clasă" se ascute în SUA


Clasa cea mai dezavantajată de proiectele guvernamentalo-legislative în SUA este chiar clasa cea mai puternică, respectiv clasa de mijloc. S-a născut deci un fel de război surd între ce trebuie făcut, ce ar fi trebuit făcut şi ce o să trebuiască făcut. Coerenţa guvernării unei ţări cheltuitoare s-a destrămat, fiecare se zbate să părăsească corabia în flăcări pe o bucată de lemn plutitor... Nu se întrevede însă nimeni să vină cu şalupa salvatoare... Până acum şalupa salvatoare era chiar SUA.

Ia să vedem ştiri peste ştiri... Le dau în original să nu mai aud voci că manipulez eu opinia publică.



Să vedem cum se transferă "Yes, we can!" în "no, they can".

...if an agreement isn’t reached in time between Senator Reid and Senator McConnell, then I will urge Senator Reid to bring to the floor a basic package for an up-or-down vote –- one that protects the middle class from an income tax hike, extends the vital lifeline of unemployment insurance to two million Americans looking for a job, and lays the groundwork for future cooperation on more economic growth and deficit reduction.

I believe such a proposal could pass both houses with bipartisan majorities as long as those leaders allow it to actually come to a vote. If members of the House or the Senate want to vote no, they can –- but we should let everybody vote. That’s the way this is supposed to work. If you can get a majority in the House and you can get a majority in the Senate, then we should be able to pass a bill.

(http://www.whitehouse.gov/blog/2012/12/28/president-obama-urges-congress-prevent-tax-hikes-middle-class-americans)

Ne amintim şi noi trecerea de la "Să trăiţi bine!" la "Să trăiţi?!?!... Bine...". După cum poporul român se încăpăţânează să trăiască după implementarea unor politici tip genocid, iată că şi americanii nu prea vor să părăsească stilul de viaţă american şi nici visul american. Tocmai ei, centrul universului, cei care dau la toţi, cei care sunt jandarmul universal... să-şi scadă nivelul de trai? Nu se poate aşa! Nu mai dau ruşii peste ei, nici teroriştii nu mai se arată aşa de periculoşi de un deceniu încoace... ba chiar americanii par mai terorişti decât arabii pe "american soil". Ce motivaţie poate avea americanul de rând să plătească mai multe taxe?

Americanii nu au o motivaţie intimă de a părăsi traiul îmbelşugat, chiar dacă văd cum printre ei criza loveşte neîncetat prin cei care s-au auto-falimentat cu împrumuturi de consum. Chiar şi preşedintele... scrie negru pe alb...

President Obama Talks About "the Idea that Built America"!!!



President Barack Obama watches as workers explain the process of assembling connecting rods and pistons during a tour of the Detroit Diesel Facility in Redford, Mich., Dec. 10, 2012. (Official White House Photo by Lawrence Jackson http://www.whitehouse.gov/blog/2012/12/10/president-obama-talks-about-idea-built-america)

Toată lumea a observat cum domnul Obama are o idee şi se uită precum preşedintele în blocul motor (entuziasmul muncitorilor se poate citit pe feţele lor).

Tax Cuts... un moment am crezut că citesc Cute Tax... Stilul electoral promitea doar "Yes, we can!". Pe scurt, planurile fiscale ar merge cam aşa:

(http://www.whitehouse.gov/issues/taxes/tax-cuts)

Să aflăm părerea doamnei "Karen, VA":

"Right now $2,000 means that I can afford to pay for the lunch that my four children take to school every day. I am already facing a decision of not going back to school because I am not able to afford to pay. Thank you for not raising our taxes."

"Anne, PA" ne spune ce ar însemna pentru domnia sa cei $2.000:

"Groceries on my table for four months. Heating my home for a year. Two mortgage payments. Any of those, or Christmas gifts for my family, or a contribution to my 401K."

Oare ce părere are doamna "Cynthia, WA"?

"$2000 is a lot of money! The only wiggle room I have in our budget is for food. We prepare all of our meals at home, but feeding a family of four is expensive. Paying an extra $2,000 means $50 less a week for food."

Mai multe pe http://www.whitehouse.gov/my2k

Vedeţi acum cât de bine merge America profundă? Erau voci care spuneau că eu exagerez şi sunt anti-american... Aceasta este clasa de mijloc... Iată clasa de mijloc nu are bani de mâncare. Exagerez? Exageram?

Este pe site-ul oficial al preşedintelui SUA, minte domnia sa, mint şi eu.

Mie mi se pare că americanii o duc foarte prost.

Sigur că da, 2000 de dolari americani înseamnă cam 70 de milioane lei vechi, adică venitul românului obişnuit pe mai mult de o jumătate de an... Dar la americani nu este aşa de mult.

Iată de ce cred că este importantă următoarea ştire...

In pline negocieri de ultim minut, in care congresmenii incearca sa evite o cura de austeritate brutala, presedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a acuzat pe republicani ca au provocat criza "zidului bugetar", relateaza AFP.

UPDATE Negocierile de duminica s-au incheiat fara a se ajunge la un acord care ar fi dus la evitarea curei de austeritate ce se preconizeaza ca va avea loc in SUA daca nu se ajunge la o intelegere pana luni seara, acum ca republicanii si Barack Obama se acuza reciproc pentru criza "zidului bugetar".

Intr-un interviu acordat televiziunii NBC, presedintele Statelor Unite a afirmat ca adversarii sai politici, care controleaza o parte a congresului, nu pot accepta ideea ca "impozitele celor mai bogati american trebuie sa creasca un pic".

Obama, care de la realegerea sa la inceputul lui noiembrie negociaza cu republicanii un acord pentru a evita intrarea in vigoare, in mod automat, de la 1 ianuarie, a unor cresteri generalizate de impozite si reduceri in cheltuielile statului, a deplans faptul ca protectia veniturilor celor mai instariti contribuabili "pare sa fie singura lor tema unificatoare".

"Ei spun ca prioritatea lor este sa trateze de o maniera serioasa deficitul, dar modul in care se comporta pare sa arata ca singura lor prioritate este sa faca in asa fel incat facilitatile fiscale ale celor mai bogati americani sa fie protejate", a spus el, intr-un interviu acordat pentru emisiunea "Meet the press", care a fost inregistrat sambata.

In conditiile in care liderii republicani si democrati din Senat incearca duminica sa ajunga la un acord de ultima clipa, Barack Obama s-a abtinut de la orice pronostic.

"Eram moderat optimist ieri (vineri, n.r.) dar se pare ca nu exista inca un acord", a notat el.

Daca nu se ajunge la un compromis, masurile de austeritate care vor intra in vigoare risca sa arunce din nou prima economie mondiala in recesiune, dupa cum au avertizat o serie de economisti.

De la inceputul negocierilor, chestiunea facilitatilor fiscale mostenite de la presedintele republican George W. Bush a fost una centrala: Obama vrea sa le elimine pentru gospodariile care au venituri mai mari de 250.000 de dolari pe an, in timp ce republicanii nu vor sa auda de nicio crestere de impozite, vizand cheltuielile statului pentru a reduce deficitul.

(http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-13910661-sua-zidul-bugetar-presedintele-obama-critica-republicani-pline-negocieri-ultim-minut.htm)

Yes, We Can!

24 comments:

Robert Horvath said...

Cum poate un individ cu barba si rupt in cur sa se ingrijoreze de soarta americanilor?

ZeV said...

Biblio
Capitalismul a intrat intr-un cerc vicios...
daca impui austeritate, scade consumul si implicit, se diminueaza cifrele de afaceri si PIB-ul...daca imjectezi bani in economie, maresti dezechilibrele si deficitele...devine tot mai greu ca banii FALSI tipariti de FED sa fie albiti prin munca salariatilor scalvi si a aszisei ,,clase de mijloc"...pe fond, o categorie vulnarabila, depebdenta de mica afacere proprie, job si credit.
ACEASTA este marea provocare a secolului 21...VA FI CAPABILA OMENIREA, SA LASE LA O PARTE, DIFERENTE CULTURALE, IDEOLOGICE, SOCIALE SI ECONOMICE, PENTRU A PURCEDE LA UN DIALOG REAL SI CONSTRUCTIV ?
Va fi dispusa MINORITATEA PRIVILEGIATA, NEAFACTATA DE CRIZE, sa renunte la privilegii si control discretionar ?
Aceasta este intrebarea: to bye or not to bye..
;)
Hai, Romania ! Daca nu ne ajutam noi, nu ne ajuta nimeni !

ZeV said...

..biblio
identifica IP-ul acestui derbedeu, si BANEAZA-L !
Democratia nu poate fi puternica fara...anticorpi.
;)

ZeV said...

...dvs , domnule Bibliotecar, vreti NORMALITATE...dar trebuie sa o doreasca si ceilalti.
La fel i-am transmis lui Ponta...revedeti finalul.
;)
Oricum, in orice sistem si orice tara, normalitatea gazdei primeaza, chiar in cele mai autentice democratii. Cine nu respecta gazda, OUT !
La fel, STEINII de prim amabasade, daca nu ne respecta, OUT ! GO HOME !
:D

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Acel viciu de logică s-a născut o dată cu "societatea de consum" şi nu se va termina cât timp societatea de consum va exista.

Despre domnul apatrid... :D este deja pedepsit că nu ştie cui să mai ţină partea, pentru că nu se poate lega de cele ce le spun fără a se lua fie de Preşedintele SUA, fie de parlamentarismul SUA. :D

Mă îndoiesc că domnia sa chiar înţelege că discursul meu este pro-americani, chiar dacă este împotriva propagandei americane furnizată de Guvernele SUA care s-au perindat de-a lungul timpului. A intrat într-un clenci din care nu poate ieşi decât luându-se de barba mea... :D

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Normalitatea trebuie mai întâi înţeleasă şi apoi respectată. Noi suntem încă în stadiul... de neînţelegere deplină.

ZeV said...

:)))

ZeV said...

..atasati de barba autentica, una falsa, de mos Craciun si aplecati-va putin peste balustrada balconului. Sper sa dureze, barem 10 secunde, zborul pana jos.
:D

Katrina said...

Biblio

2000$ pot fi considerati si multi si putini, dar nu aici ar fi problema, pentru multi dintre americani.....Pentru cineva care castiga 20$/ora, inseamna 100 de ore de "munca voluntara" in favoarea statului...Cand ne gandim ca impozitul pe venit este ilegal, daca mai adauga inca 2000 , devine haiducie de stat....
A propos de Robert H, care este un asistat social, un Spielberg neinteles, nu merita sa fie luat inseama

ZeV said...

Re Katrina
Interesanta idee...impozitul pe venit este ilegal.
Hai sa definim venitul...te gandesti doar la venitul salarial ?...sau la orice venit individual, din orice sursa ?
Daca ar fi sa ne raportam la Gigi Becali, ar trebui sa ne doara-n cot de stat, cu banii nostri facem ce vrem, ii dam oricui vrem (inclusiv ca fond de premiere n.r.), etc.
Eu pot fi de acord cu tine, totusi cred ca, eliminand ceva, trebuie sa anticipam consecintele si alternativele.
Care crezi, tu, ca sunt acestea ?
Eu cred ca este bine sa respectam statutul CONSTRUCTIV al acestui blog. Dupa parerea mea, exact asta isi doreste si Biblio. Toate celelalte bloguri, doar...contesta. Si ?
;)

Robert Horvath said...


In curand premiera filmului meu de lung Massias.
Puteti urmarii pe you tube un prewiew la inceputul 2013.........
Orice blogher ce trece prin NY poate sa-mi viziteze
studioul de film
avresa si date de contact
Deva Gallery
devagallery.com/ - Translate this page
Profile · Exhibitions · Portfolio · Q uantumArt · Contact. Loading.... DÉVA. Déva. Copyright © 2005 Kiro Studio International ...

Robert Horvath said...


@ Katrina cu buze rotunde si primitoare este
mai mult decat binevenita. Femeile cu nume de uragan
au deobicei sani frumosi si piciore lungi. Cu intelectul stau mai prost....dar nu conteaza....

Robert Horvath said...


Postarile antisemite a lui Zev nu ar trebui admise
pe blogurile romanesti......
"La fel, STEINII de prim amabasade, daca nu ne respecta, OUT ! GO HOME !

Robert Horvath said...



@ BIBL
Retrag afirmatia ca ai " pantalonii rupti in fund " daca dovedesti contrariu. Todeauna altii sunt devina,dar niciodata bibliotecarii cu barba....tiganii, evreii,extraterestrii, americanii...etc.

ZeV said...

Biblio
Apropo de energie ieftina...reiau si aici:
...eu am montat, de 4 ani, un racord electric trifazic interior, in speranta ca-mi voi amplasa o centrala termica de conversie directa a energiei electrice in caldura, cedata apei din instalatia de incalzire a locuintei...
...am sperat ca Romania va trece la un tarif nocturn diferentiat ca in Germania...as fi contribuit, impreuna cu alti consumatori, la mentinerea in limita de avarie a sistemului energetic national.
Toata lumea ar avea de castigat...mai putin OMV si GAZPROM, evident.
;))
ps
Hai Ponta, lasa dracului programele de guvernare pe nspe pagini, dand bataie de cap Bibliotecarului sa le posteze timp de o saptamana si purcede, odata, la punerea in functiune a ultimelor trei grupuri de la Cernavoda.
Decat sa dai energie ieftina in Basarabia, mai bine ne-ai da-o noua pentru centrale proprii trifazice...nepoluante.
Si-asa nici nu se cunoaste...ei sunt, oricum, dependenti de petrolul rusesc.
;)
PS
Aceste lucruri le astept, prieteni, de la orice guvern: PROIECTE MARI, PE TERMEN LUNG SI DE INTERES NATIONAL.
Retineti ce va spun: nu vom realiza nimic semnificativ, fara RECONCILIERE NATIONALA si fara a invata sa ...(ne) ascultam unii pe altii. Facandu-i (pe semeni n.r.) ba prosti, ba comunisti, ba manipulati, ne vom invarti doar in jurul cozii..stiti, ca la desene animate: facem sant si ne trezim ingropati cu totii.
:))

Robert Horvath said...


ROMANII MAI SARACI DECAT UNELE TARI AFRICANE
Topul, realizat de Global Finance, a luat in calcul PIB-ul per capita, ajustat printr-un coeficient (PPP), care exprima puterea de cumparare medie a unui locuitor din tara cu pricina.

Astfel, chiar si Gabon s-a situat inaintea noastra, pe locul 55, cu un PIB per capita de 14.971, iar pe 58 a fost Botswana, cu o medie de 14.784.

Tot in fata noastra, pe locul 43, s-a clasat Trinidad Tobago, stat din Marea Caraibelor, avand un PIB per capita in 2010 de 20.329 de dolari.

Robert Horvath said...


Cu parere de rau dar economia romaneasca este aproape inexistenta. In ritmul de crestere anual se va ajunge la nivelul 1989- Ceausescu in 20 de ani iar peste 90% din produsele agricole sunt importate. Zev posteaza din fund de curte fara sa aiba acces la toaleta, apa curenta si dus...... ca 60% din populatie. De hartie higenica nu mai amintesc.

Robert Horvath said...


Ce intelegi prin reconciliere nationala ? Securistii si
comunistii trebuie iertati ? Oare eu ma pot reconcilia cu un lumpen ca Zev ? Nicidata.

Robert Horvath said...

Astazi liderii societatii Romanesti sunt cetateni ce se trag din familii fara o constiinta identitara fara arbore genealogic, sunt familii de proletari iesiti dupa 89 din rindul PCR, ofiteri MAI, Securitate, Sindicate etc. etc. Oameni saraci in general si care au adunat avere in ultimii 20 de ani prin distruigerea a ceea ce sa construit in Romania pina in 1989.....tip Zev
Eu cred ca in Romania este nevoie de refacerea clasei de Proprietari de Pamint, clasa care a fost distrusa in anii 60 prin impuscare. Ofiterii MAI si Securitatea au comis cele mai abominabile crime impotriva Proprietarilor de Pamint din Romania acestia au fost haituiti si vinati precum animalele salbatice.

ZeV said...

horvath
Eu vorbesc de ,,reconciliere NATIONALA" Ce treaba ai tu cu asta ?
Vezi-ti de studioul tau de cartoon network din NY care, probabil, abunda de avioane din hartie. Igienica.
;)

Bibliotecaru said...

@ Katrina

Nu cantitatea este importantă, cei 2000 de dolari, ci faptul că ei nu se vor traduce în siguranţa viitorului SUA. Ei se vor duce probabil pe nişte războaie în Iran sau Siria (unde invazia este iminentă de vreme ce se tot anunţă nişte mesaje înspăimântătoare la TV din partea Ministerului de Externe al României)... şi aceste războaie sunt menite să menţină bogăţia celor bogaţi.

Dacă cei 2000 de dolari ar fi folosiţi pentru reconstrucţia economiei americane, concomitent cu reducerea nivelului de trai necesară unui buget sustenabil economic, atunci ar fi altceva.

Părerea mea.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Domnul Katrina se referă la faptul că impozitul pe venit nu are o bază legală primară corect definită.

De exemplu, Constituţia României din 1991 nu a fost realizată procedural conform unui normativ oarecare. În concluzie legitimitatea procedurii de elaborare şi validare a Constituţiei prin referendum nu are un normativ "la bază", ci chiar revoluţia din 1989. Iată de ce, dacă în 1989 nu a fost revoluţie, atunci nici un fel de normativ emis în numele revoluţiei populare nu este constituit legal, nici preşedintele Iliescu, nici premierul Roman, nici CFSN-ul devenit constituantă, nici decretele-lege... nimic.

Asemănător este şi în SUA, nu există o dimensiune a originii impozitului pe venit, a apărut din senin.

În cazul nostru, Constituţia din 1991 are următorul articol:
Art. 53 - Contributii financiare
(1) Cetatenii au obligatia sa contribuie, prin impozite si prin taxe, la cheltuielile publice.
(2) Sistemul legal de impuneri trebuie sa asigure asezarea justa a sarcinilor fiscale.
(3) Oricare alte pretentii sunt interzise, in afara celor stabilite prin lege, in situatii exceptionale.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

România a trecut, dacă îmi aduc bine aminte, prin sistemul energiei electrice mai ieftine noaptea. Desigur, era nevoie de contoare speciale. Nu mai ştiu dacă sistemul mai este în funcţie.

Motivul scăderii preţului pe perioada nopţii este dat de consumul de energie mai mic noaptea (se mai închid "fabrici şi uzine"... mari consumatoare de energie). Noi încă avem multe termo şi hidrocentrale, deci nu avem o problemă foarte mare cu ajustarea energiei electrice. Problemele vor apărea în momentul în care energia nucleară şi cea eoliană va fi pe scară largă.

Da... nu mai ştiu în ce zonă locuiţi.

http://www.electricafurnizaretn.ro/Rezidentialipentru-utilizatori-casnici/Tarifeenergieelectrica/Ghidul-tarifelor-practicate--eID36.html

Urmăriţi Tariful CR 3 de tip monom cu rezervare diferenţiat pe 3 zone orare

Bibliotecaru said...

@ ZeV

E-on are chiar ceva şi mai simpatic...

http://www.eon-energie.ro/ro/eon-moldova-furnizare/agenti-economici/tarife-energie/

După diferenţierea pe zone orare.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.