17 December 2012

Minciuni mici, mari, exponenţiale


Ne-am cam obişnuit cu minciunile oamenilor politici.

S-a trecut însă de la tipul de minciună cu care ne-am obişnuit, cele cu mii de km de autostradă şi salariu mediu de 1000 de euro... minciuna s-a generalizat şi, practic, orice spune un politician este infirmat un pic mai târziu.

Mergeţi pe următorul link şi urmăriţi fişierul video:
http://www.ziare.com/basescu/presedinte-suspendat/basescu-nu-ii-voi-mai-pune-niciodata-lui-ponta-in-mana-un-mandat-de-premier-1177340

Episodul cu "un porc greu de înghiţit"...
http://www.ziare.com/basescu/victor-ponta/traian-basescu-despre-ponta-premier-inca-o-data-un-porc-e-greu-de-inghitit-1204161

Iată însă că imposibilul s-a produs...
http://www.ziare.com/basescu/victor-ponta/basescu-a-semnat-decretul-ponta-este-desemnat-premier-1207655

Dar nu despre minciuna asta vroiam să vorbesc... am alta, mai mică, dar mai vinovată instituţional.

Am două ştiri de astăzi, calde, la distanţă de... nici nu ştiu dacă au fost ore sau minute...

Ştire 1:





(http://www.ziare.com/basescu/victor-ponta/consultari-de-20-minute-ponta-unicul-candidat-basescu-face-declaratii-la-12-00-1207634)

Ei bine, se pare că domnul Ponta nu a fost totuşi UNIC candidat... căci avem...

Ştirea 2:

Fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat, luni, la România TV, că în timpul consultărilor de la Palatul Cotroceni, i-a transmis președintelui Traian Băsescu propunerea partidului său privind funcția de premier, afirmația sa fiind însă contrazisă de comunicatul Președinției, potrivit căruia nu a existat decât o singură nominalizare din partea celor prezenți la întâlnire.

Dan Diaconescu a declarat că a propus-o pe Diana Voiculescu premier din partea partidului său, la consultările de la Cotroceni, dar cu menţiunea făcută lui Traian Băsescu că un asemenea guvern nu are cum să treacă.

“Eu am nominalizat-o pe doamna Diana Voiculescu, cu observaţia că Guvernul PP-DD nu va avea cum să treacă”, a precizat patronul OTV, citează NewsIn.

(http://www.dcnews.ro/2012/12/dan-diaconescu-contrazis-de-presedintie/)

Cine minte bre, Băsescu sau Diaconescu? Poate amândoi? Ar trebui ca aceşti oameni să nu mai poată să vorbească decât conectaţi la detectoare de minciuni. Nici aşa nu este prea sigur, că ei deja au început să fie chiar ei convinşi de propriile minciuni... dar avem măcar o şansă de a asculta, măcar din când în când, ceva adevărat.

PS.
După ce am audiat momentul Băsescu-Diaconescu îmi dau seama că presa nu a reflectat corect lucrurile. Nici Traian Băsescu nu a primit o propunere de premier dar şi Dan Diaconescu a vorbit despre o propunere de premier... dar în viitor. Citatul dat este tendenţios. Deci s-au domnul Diaconescu s-a exprimat defectuos relatând incidentul şi presa a preluat greşit, sau presa a schimbat sensul momentului.

22 comments:

ZeV said...

Vasile (reiau si aici, cu voia gazdei)
Vasile
Va propun, ca mai inainte de a scrie ceva, sa va descarcati de surplusul de energie negativa.
Ce intelegeti prin ,,dreptate" ?
De ce trebuie ca CINEVA sa se foloseasca de instituii pentru a face dreptate ?
Eu imi doresc ca aceste institutii sa functioneze corect si sa ,,faca dreptate" fara nici o influenta coercitiva a cuiva din exterior.
Singurul impuls il asociez doar cu vointa politica a actualei majoritati de a modifica actuala Constitutie in sensul impus de interesul national si sa faca/aprobe legi bune pentru intreaga natiune romana.
Din aceasta perspectiva, cred ca ar fi benefica cooptarea UDMR la guvernare.
Daca PNL crede ca majoritatea actuala este suficienta, eu (le)spun ca este si o povara. Este bine ca aceasta uriasa responsabilitate sa fie gestionata de cat mai multe forte politice, inclusiv, apartinatoare curentului PPE.
Acesta este mesajul meu, am votat pentru reconciliere nationala, nu neaparat pentru USL si cu atat mai putin, pentru actualul PNL.
PNL, guvernat de Tariceanu, poarta o cota principala de vina pentru supradimensionarea artificiala a sistemului bugetar ! PNL are un ins total incompetent in randurile sale, ce poarta numele de Ludovic Orban ! Acest om nu este strain de marasmul de la transporturi, alaturi de Berceanu si Boagiu !
Asa ca, le spun liberalilor : aveti nevoie de lideri pe masura inaintasilor, nu puteti trai doar din amintiri si...iluzii!
Cred ca Ponta face o eroare numindu-l pe Vosganian la finante, avand in vedere ca acest om si-a batut joc de fondul de investitii, transferand masiv resurse in consum si generand deficit bugetar in an de crestere economica.

ZeV said...

..desi sunt iesean (sau poate tocmai de aceea), cred ca Relu Fenechiu NU ARE CE CAUTA IN GUVERN !
Am mai auzit de...Chiuariu la justitie ! Sau Adomnitei la Educatie ! Bleahh !
Cred ca-mi cumpar un pistol (cu apa) si ma impusc in cap. Simbolic.
;)
Greu...e foarte greu sa faci un guvern competent, cand ai o asemenea majoritate. Paradoxul este doar aparent.
;)

ZeV said...

Biblio
Din momentul in care l-am vazut pe Basescu alergand dupa Barroso si mai ales, dupa ce am (re)vazut expresia faciala a liderului Comisiei Europene, am inteles , definitiv, ca nu mai avem presedinte.
De fapt, cred , sincer, in acest moment, ca este mai bine ca acesta functie sa devina una de ...(autentica) reprezentare, ca in Germania.
Desigur, ca mi-as dori reinstauraea monarhiei...dar e prea frumos si politicienii (romani) mult prea multi si hamesiti, pentru a fi si adevarat.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Deşi nu mai avem preşedinte, nici postul nu e liber... Vă spun sincer că nici nu văd pe cineva pe care l-aş vota ca preşedinte. Calitatea clasei politice scade din ce în ce. Când cred că nu se poate mai rău, atunci se înghesuie norii negri.

john said...

pt zev
o poezie pe masura dezamagirii dva. apropo de chestia cu pistolu.

...
si-am sa-mi trag un glontz in cap...
si-am sa-mi fac o gaura...
si-am sa vad lumea prin ea
intr-o alta aura...

parca vama veche o canta, nu sunt sigur...
deci tot raul spre bine...

ZeV said...

Biblio
Ii vedeam (pe la orele 15 n.r.) pe jurnalisti si politicieni , in gramada (dez)ordonata, comentant, cu inversunare, impotriva cooptarii UDMR la guvernare, motivand ca aceasta ar fi...vointa electoratului roman.
Sa inteleg ca daca romanii ari fi dorit ca UDMR sa fie admis in guvern, ar...fi votat UDMR ???
Doamne, de unde provine atata ura, prostie si inversunare ?
Mi-amintesc cat de entuziasmati erau cei din Conventia democrata in 2006...credeau ca ei sunt dumnezei , nu au nevoie de nimeni , iar electoratul ii va urma ORICE AR FACE...cu argumentul ca ANTICOMUNISMUL ESTE SUFICIENT.
Praful s-a ales de ei, iar orice majoritate, daca isi pierde decenta, realismul, luciditatea si deschiderea catre dialog cu alte forte politice si cu societatea civila, se disipa rapid, de ca si cum nici n-ar fi existat vreodata.
Sper ca Ponta sa nu cedeze presiunilor si sa-si urmeze drumul, in interes national.
UPDATE
Chiar acum aflu ca vom avea trei viceprim-ministri, fara portofoliu si un guvern compus din 22-23 de ministri. Va fi un guvern mai eficient ? Sa dea Dumnezeu, dar am oaresce dubii...
Si celor de la PDL le-am spus ca nu fac bine marsand pe aroganta, dispret, anticomunism feroce si....simbioza cu Traian Basescu.
Nu m-au ascultat. Ba chiar, s-au suparat pe mine. Rezultatul ?
;)

ZeV said...

ps
Nu uitati, domnule Ponta...aveti o majoritate din 40%.
Nu trebuie sa faceti altceva decat sa va urmati instinctul politic. Antibasismul de tip antonescian se va risipi, cu repeziciune si va trebui sa puneti, pe masa, programe compatibile si cu restul de 60%.
Sa nu spuneti ca nu v-am spus.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Problema cu UDMR este legată de faptul că negocierile s-au făcut pe ascuns. Românii au fost extrem de deranjanţi de pretenţiile UMDR de schimbare a constituţiei, or domnul Ponta a subliniat cumva că are nevoie de UDMR pentru schimbarea constituţiei.

L-am văzut la "consultări" pe domnul Ponta lângă generalul de patru stele şi m-am cutremurat. Am auzit că ar fi un posibil vicepremier al Guvernului. Traian Băsescu era relaxat, făcea glume cu "viitorul preşedinte" Dan Diaconescu... Politica e schimbătoare, cine ştie unde poate duce o alianţă cu UDMR?

Recunosc că am răsuflat uşurat când am auzit că varianta UDMR a căzut.

Despre interpretările jurnaliştilor şi politicienilor... întotdeauna judecarea votului, în realitate dat pe nimic palpabil, doar pe simpatie, are diferite semnificaţii "descoperite" de diferite personaje.

La ora la care scriu aceste rânduri, la OTV este o emisiune cu subiectul... "Ce vreţi să facă parlamentarii PP-DD pentru cei care i-au trimis în Parlament". Măcar ei sunt cinstiţi, recunosc că habar nu au de ce au ajuns în Parlament.

ZeV said...

..Pe mine personal, m-ar fi deranjat mult mai putin un ministru maghiar la mediu, un om serios si responsabil, decat Nicolaescu la Sanatate, sau Chiuariu la Justitie. Nu mai vobesc de Relu Fenechiu la Transporturi, Vosganian la Economie, sau Sova...unde naiba o mai fi...am vazut, siderat, denumiri de ministere, despre care, nici nu-mi imaginam ca pot sa existe.
O alianta cu UDMR si un guvern compact, fara vicepremieri decorativi, ar fi fost benefica pentru USL si actul de guvernare, pe termen mediu si lung.
Imi pare rau, dar trebuie sa recunosc ca politicienii si ministrii lor sunt mai seriosi si consescventi decat ai nostri, odata ce ai parafat o intelegere/alianta cu ei.
Pacat ca romanii pun, inca, competenta pe ultimul plan, in orice demers pe care il intreprind.
Pe primul, este patosul politic steril si vacarmul lingvistic neinteligibil.
Dupa intalnirea ,,informala" cu Basescu, dupa un Parlament supraponderal (ce putea fi prevenit printr-o amendare/schimbare de lege) si de-a dreptul hazliu, ca sa nu spun penibil, cred ca USL va intra, cu oistea-n gard, cu un guvern mamut cu picioare de lut, infestat cu o multitudine de politicieni incompetenti. Ponta a cedat la presiunea liderilor politici, iar viitorul lui politic este, pe moment, in ceata. Inca odata, profesionistii vor fi bagati sub pres de onorata noastra clasa politica. Cred ca-i voi baga la randu-mi....

ZeV said...

..PS
Nu va suparati, domnule Bibliotecar, dar sunteti in eroare de logica...negocierile se desfasoara, INTOTDEAUNA, in spatele usilor inchise, in timp ce intlnirile, fie si informale, se anunta, IN PREALABIL. Daca Basescu nu ar fi alergat prin tot Bruxelles-ul, cu sulurile de hartie dupa el, poate ca nu aflam nici acum.
Referitor la discutiile cu UDMR, Ponta a facut trimitere publica la ele, chiar inainte de finalizarea numararii oficiale a voturilor.
Prin urmare, nu vad unde este ascunzisul...sau in fine, ne-a ajutat Basescu sa-l vedem.
;)
Ma astept ca Ponta sa ramana ferm pe pozitie, si sa introduca UDMR, cel putin, in coalitia parlamentara aferenta zonei de putere, in ciuda ....opozitiei domnului Dan Voiculescu. Veti spune ca nu e nici o dferenta intre opozitie si putere...poate, teoretic. Doar pur teoretic, domnule Bibliotecar. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
;)
Oricum, poate ca este bine asa...toata lumea (politica) incepe sa-mi devina complet indiferenta si-mi elibereaza mai mult timp pentru lectura, filme (bune) si auditie muzicala.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Stimate domn,
Nu uitaţi că un ministru la mediu înseamnă poate nişte avize de mediu generos date. Mă gândesc în special la Roşia Montana, Roşia Poieni, gazele de şist, chelirea munţilor de copaci...

Dacă faci o direcţie sau un serviciu... minister, nu-i musai să însemne oameni mai mulţi, diferenţa este că un director sau şef de direcţie devine ministru. Cea mai mare problemă este schimbarea antetelor, a organigramei... dar nu neapărat că sunt 25% mai mulţi oameni ai statului. La fel este şi în cazul comasării ministerelor, nu neapărat scade numărul de oameni angajaţi în structura administraţiei de stat. Cât este diferenţa vom vede după ceva timp... prin consultarea exerciţiului bugetar, prin constatarea sumelor prevăzute la buget şa cheltuielile cu personalul... sub condiţia că salariile să fie îngheţate.

UDMR în guvern are mare importanţă la expunerea formei de iniţiativă legislativă a legii revizuirii Constituţiei... căci parcă văd că vine de la Guvern şi nu din Parlament.

În ceea ce priveşte competenţa, mai ales lipsa ei... sunt de acord.

Bibliotecaru said...

Înţelegerea dintre domnii Ponta şi Băsescu este neavenită. Domniile lor au semnat un fel de acord prenupţial, dar care nu are nici un fel de bază legală.

Relativ la UDMR, domnul Ponta nu a făcut nici un fel de referire la negocieri, el a spus că va negocia cu UDMR pentru o majoritate guvernamentală şi constituţională. Şi rezultatele deja se ştiau din exit poll.

Domnul Voiculescu o fi fost împotriva coabitării cu UDMR, dar mai ales PNL, dar mai ales reacţiile violente din partea media şi a cetăţenilor.

ZeV said...

Da, suntem o natiune violenta si fragmentata...din pacate. Somnul ratiunii...DE ACEEA SUNTEM SLABI SI DISPRETUITI IN EUROPA.
Desigur ca pestele de la cap...stim prea bine. Numai ca pestele vrea puterea (personala) cu orice pret si merge pe premisa ,,divide et impera". Se pare ca i-a reusit.
PS
Acordul prenuptial a fost semnat/insusit de liderii USL, nu numai de Victor Ponta. Antonescu a afirmat senin ca stie foarte bine despre ce este vorba, intrebat fiind de jurnalisti.
PPS
Un maghiar la mediu, dimpotriva, ar fi facut mai dificila acordarea licentei pentru Rosia Montana. UDMR este impotriva exploatarii cu cianuri...stiti prea bine. Nu comentez, acum, motivele.
Buna dimineata

ZeV said...

...Ponta deja discutase, in principiu, cu UDMR, afirmand ca a avut girul conducerii USL.
Dar , vazandu-se pe cai mari (cu un scor NEASTEPTAT CHIAR SI PENTRU EI), in special PNL (un partid, de regula, balama), li s-a urcat la cap. Si lor si jurnalistilor de la A3 si Realitati.
Probabil ca asta a urmarit si Basescu, printre altele...sa le ofere iluzia ca sunt puternici si sa inhibe intrarea UDMR (un partid care l-a sustinut la Referendum) in coalitia aflata la putere. Pacat ca nu sunt eu strategul USL. Timpul imi va da dreptate.
;)

Vasile, said...

Despre dreptate,

Dreptatea dl.Zev, este doar o iluzie chiar daca este rodul celor mai perfecti legiutori din cea mai mare iluzie a unui stat presupus perfect democratic!

Daca Dumnezeu a comunicat cu Moise si acesta a aplicat cuvintul lui prin legea talionului, si mai tirziu insusi presupusul fiu al Domnului a rastalmacito indemnand la smerenie,acesta , Hristos a murit tocmai din preasupunere si prea multa smerenie.

Ce "drepate" imi poate plati mie moral anii pierduti pentru ca dumneata sau altul mi la adus intro masura mai mica sau mai mare pe Traian&Co. la putere 10 ani,dar care dintre concitadinii mei ma pot recompensa tot moral pentru ca il avem pe Mazare de-a pururi ca primar, sau care legere "drepta" a unui univers imi poate aduce o mica cit de mica compensatie ?

Nu exista nici un fel de dreptate care sa compenseze moartea unui om,ucis voluntar sau involuntar, sau dumneata ai aceste masuri ale unei presupuse dreptati?


Dumneata incerci cu un text precum aceluia biblic sa ma convingi ca a intoarce obrazul pentru a fi palmuit ar fi drepatea de care eu Vasile ar trebui sa ma bucur.

Problema mea este ca eu nu sunt nici unsul Domnului nici unsul
poporului ,si intro viata relativ scurta eu muritorul de rand sau la rand doresc doar o simulare a actului de dreptate prin anume satisfactii personale.

E mai greu de inteles nu-i asa?

Dr

ZeV said...

Re Vasile
Nu, este un exercitiu de sinceritate pura, care arata stadiul incipient in care se afla civilizatia umana. Sau...de ce nu ? ...stadiul final.
;)))
PS
Iisus a murit spre salvarea noastra, ca entitate spirituala, aducand, nu rastalmacind, Cuvantul Domnului.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Stimate domn,
Dacă m-am convins în viaţă de un lucru, acesta este că alternativa parametrilor prezentului neplăcut nu este întotdeauna ceva plăcut.

O mare parte din nefericirea românilor este că vor să schimbe mai ales trecutul şi nu viitorul. Schimbarea, în loc să clădească, se concentrează pe "plata poliţelor", "retrocedări", "îndreptarea greşelilor", "frica ripostei".

Propunerea mea este să ne rupem de trecut pentru a construi în viitor. Asta pentru că, la un moment dat, va fi momentul să schimbăm ceva fără să avem o soluţie mai bună.

Spuneţi că v-aţi săturat de domnul Mazăre. Există în municipiu un candidat la primărie despre care ştiţi cu siguranţă (într-un pariu în care v-aţi risca şi viaţa) că ar fi un primar mai bun decât Radu Mazăre? Dacă da, dacă aveţi această siguranţă, atunci luptaţi de acum să-i construiţi o imagine şi o poziţie menită să detroneze pe Radu Mazăre. Prin simpla constatare "nu-mi place Mazăre, vreau pe altul!"... nu veţi face nimic dacă altul este nedefinit. Marea problemă care a născut un Traian Băsescu preşedinte timp de 10 ani a fost nu că Traian Băsescu a candidat... ci pentru că Traian Băsescu nu a avut un înlocuitor îndeajuns de puternic încât băsismul să piardă teren în România. Dacă la primele alegeri, din 2004, lumea nu prea ştia ce şi cum stă treaba cu Traian Băsescu şi a dat un vot negativ domnului Năstase, în 2009 însă a fost evident că domnul Geoană nu a trezit mai multă încredere decât domnul Băsescu, asta probabil din cauza stilului totalitar al domnului Mircea Geoană în a conduce PSD.

Eu v-am spus, dacă vă faceţi partid vă ajut cu sfaturi în organizarea lui, statut, program politic... Întrebarea este dacă domnul Mazăre şi domnul Băsescu vă sunt atât de antipatici încât să vă implicaţi în a face cel mai democratic şi mai eficient partid din România de azi? Or poate doriţi să vă implicaţi alături de PNL, pentru că înţeleg că simpatizaţi pe domnul Antonescu... Dar vă implicaţi?

Bibliotecaru said...

Cât despre Iisus... El nu a fost niciodată creştin ci evreu practicant. Nimic din ce a spus Iisus nu este în contradicţie cu legile evreieşti. Doctrina care a luat naştere după viaţa Lui... aici este o cu totul altă dimensiune.

Vasile, said...

Basescu show,

Inca o data sub dreptatea legii lui Zev, Traian da un show public chemand , inutil de fapt, reprezentantii partidelor parlamentara la gramada!

In mod sigur nici unul, Diaconescu si nicu altul, Basescu nu au mintit, Dan Diaconescu a venit cu o noua chifla pe care
Basescu nu a mancato deoarece avea inca porcul nedigerat el fiind insa supusul intelegerii cu Gitenstein sa-l numeasca pe Ponta.......conform Constitutiei!

ZeV said...

Vasile
Nu faceti altceva decat sa confirmati cele scrise (mai sus) de domnul Bibliotecar.
Basescu a creat premisele unui show. Cei care l-au pus in scena, au fost...invitatii, recte, liderii cu picioruse de lut care au acceptat sa mearga la ,,Vantu" acasa. In loc sa coopteze UDMR la guvernare, au preferat un acord cu Basescu, pe motiv ca maghiarii nu au votat la Referendum (sic!).
ATENTIE ! In 2007, ca parte a coalitiei la putere, UDMR a votat PENTRU suspendare. ROMANII au invalidat demersul !
Eu nu uit nimic, dar, TOCMAI DE ACEEA, ma gandesc, ca si Biblio, in primul rand, la viitor !
;)
Apropo de Iisus...va reamintesc ca Sfanta Fecioara, desi, in etate de doar 4 ani, a fost primita in Templu...stiti unde ?..exact in Sfanta Sfintelor...adica, in incaperea ritualica dedicata Parintilor primordiali, Adam si Eva...in speranta regasirii ,,Paradisului pierdut".
Atentie ! In acel loc sfant, NIMENI nu avea acces, in afara de arhiereul templului, ODATA PE AN.
Se spune ca, arhiereul a avut o strafulgerare...o premonitie...din pacate, nu au avut-o si fariseii ,,poporului ales".

Vasile, said...

Biblio,,



Dreptatea democratica la ales pe mazare nu cea intelectuala.

E mai usor sa cumperi o suta sau o mie de amarati decit un intelectual si amaratii de ce nu nevoiasii sunt intotdeauna mai multi decit ceilalti!

Pe Mazare nu il poate da jos decit alta mazare.De curind a dat in folosinta locuintele container pentru nevoiasi , cererea nu a acoperit oferta dar ...a dat in folosinta apartamente la rosu pentru tineri , la preturile pietii,cozile la faina,zahar si ulei sunt , lunar ca pe vremea lui Ceausescu, de peste 6 ani orasul arata ca Varsovia la sfarsitul razboiului , dar exista o mare speranta ...sa primeasca fonduri precum Clujul pe vremuri si sa revitalizeze cele peste 100 de firme la care primarul este parte......!

Mazare a amnuntat , in ciuda ordonantei care faciliteaza marirea impozitelor locale ,ca pe Constanta impozitele nu vor fi marite , dar stiti de ce???????

Va raspund tot eu pentru ca impozitele, texele, apa,renelul si alte sevicii sunt mai mari decit orice alt oras din tara ..si asta de peste 12 ani de domnie a acestui clan.

De circa doua luni RAJA ,cea care incaseaza de pe vremea lui Nastase cel mai mare pret la apa si canalizare din tara , a demarat o investitie , necesara spun si eu, pentru schimbarea din centrul vechi a conductelor de apa potabila.
Si tot centrul orasului vechi este un "sant", santieristii sunt firme
care si-a dat tainul in avans desi
factura este platia cind curge apa in sistemsi uite intamplare haioasa,
Pentru ca se lucreaza cu girul primarului nu s-a facut nici o traversare fara decopertarea carosabililului,asa cum sunt obligati altii, pe strada unde avem birourile au intrat cu buldozerul la propriu si la figurat la un moment dat a cazut internetul, telefoanele etc. ies in strada si le spun muncitorilor "mai baieti cucuieti ati rupt firul optic" , "nici o grija se repara , imi raspunde um individ care supraveghea lucrarea".

In citeva minute am vazut ca in santul cu pricina lucrau deja niste lucratori de la o firma de servicii IT.
...intru in discutie..."pai draga domnule noi reparam fara sa facturam vreun vinovat,daca am factura nu am mai primi licenta la anul!

Si apoi chiar daca esti un asa de nemaipomentin primar nu te imbraci, chiar daca esti frustrat ca nu esti Tom Cruise, cu sau ca toate boarfele lumesti sau nelumesti din lume!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Domnul Mazăre este votat pentru că cetăţeanul primeşte ceva în schimb... Păi de ce altceva ar trebui să-l voteze pe domnul Mazăre? Pentru că scrie cărţi sau este un om cultivat? Constanţa este, înainte de toate, o localitate de vacanţă. Primarul Mazăre se potriveşte cu locul pentru că organizează un carnaval, aduce turiştii prin cluburi, discoteci, restaurante, lumea îşi închiriază casele... şi aşa mai departe.

Ordonanţa nu facilitează nimic, actualizează pur şi simplu cuantumul taxelor şi impozitelor locale, respectiv valoarea lor minimă şi maximă. Consiliul local este cel care stabileşte valoarea lor. Ordonanţa este una de natură tehnică, nu este un act de voinţă guvernamentală, şi ridică valoarea superioară a taxelor şi impozitelor cu inflaţia pe trei ani (sau cât s-au strâns de la ultima ordonanţă similară), nu obligă însă primarii să crească aceste taxe şi impozite.

Apa, RENELUL şi serviciile sunt fie organisme private fie regii autonome.

Despre încălcarea legii nu pot să vorbesc, acolo nu există nici un fel de scuze... Justiţia să-şi facă datoria.

Repet însă dilema mea... dacă dl. Mazăre este atât de rău... de ce nu apare alt primar mai bun ca domnia sa? Domnul Mazăre nu este ales alţii cu 30% după actuala lege de tip uninominal într-un tur... La alegeri a avut... un moment să verific, nu am găsit decât un estimare şi mi-e lene să caut... 62,78%, cu o participare de peste 50%. Orice ar face domnul Mazăre, oricum i-ar păcăli, este destul de eficient.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.