30 December 2012

Să revenim un pic la agricultură


Subliniam în postarea Programul de Guvernare 2013-2016 a treia parte o anumită tendinţă prezentă în Programul de Guvernare... "Adoptarea de măsuri care sa conduca la comasarea terenurilor si reducerea numarului de ferme şi exploataţii". Ei bine, iată că citesc pe Agerpres un studiu relativ la această problemă. Cum sunt interesat de această chestiune, îl preiau şi aici pentru a-l avea, la nevoie, aproape. Am să subliniez câteva lucruri...

Studiu:
Autorităţile ar trebui să instituie un mix de politici pentru comasarea terenurilor agricole din România deoarece, în următorii ani, acest lucru va contribui la dezvoltarea sistemelor de irigaţii şi la reducerea dependenţei excesive a agriculturii româneşti de starea vremii, se arată în studiul 'Rata de schimb de echilibru şi factorii săi - cazul României', realizat pentru Comisia Naţională de Prognoză (CNP).

Comasarea terenurilor agricole s-ar putea baza pe doi piloni, respectiv pe acordarea de prime pentru cedarea terenurilor de către fermierii vârstnici şi pe descurajarea nelucrării terenurilor agricole din proprietatea persoanelor fizice.

Studiul arată că deşi există în momentul de faţă un proiect de lege benefic în ceea ce priveşte acordarea de prime pentru cedarea terenurilor, acesta ar trebui modificat în sensul creşterii sumelor acordate pentru stimularea vânzării terenurilor.

"Este importantă descurajarea nelucrării terenurilor agricole prin aplicarea pentru terenurile agricole nelucrate, proprietate a persoanelor fizice, a impozitului corespunzător terenurilor intravilane cu destinaţia curţi-construcţii. O astfel de sancţiune există şi este aplicată din 2007, dar numai în cazul terenurilor deţinute de persoane juridice", se menţionează în studiu.

De asemenea, comasarea terenurilor agricole va duce în următorii ani şi la dezvoltarea sistemelor de irigaţii şi reducerea dependenţei excesive a agriculturii româneşti de starea vremii, în condiţiile în care, în prezent, plata irigaţiilor poate fi făcută numai de exploataţiile agricole medii şi mari.

Potrivit estimărilor efectuate de coordonatorii studiului, România pierde în anii cu producţie agricolă slabă aproximativ 800 de milioane de euro, atât în agricultură cât şi în sectoarele economice conexe (industria alimentară, servicii de transport şi depozitare a mărfurilor agricole etc.).

Nu în ultimul rând, în studiul menţionat se precizează că procesul de comasare a micilor terenuri în mari exploataţii agricole poate întări legătura dintre producţia agricolă internă şi formele de comerţ modern (supermarketuri, hipermarketuri) care în prezent este ruptă din cauza incapacităţii micilor proprietari de terenuri de a livra mărfuri în cantitatea şi calitatea solicitată de partenerii lor de afaceri.

România a înregistrat în anul 2011 un deficit comercial pe segmentul de produse agroalimentare de aproximativ 800 de milioane de euro (0,6% din PIB), în scădere constantă faţă de anii anteriori. Cu toate acestea, cifra de ansamblu maschează o performanţă slabă pe segmentul produselor prelucrate industrial sau pe cel al produselor agricole neprelucrate dar cu valoare adăugată mai mare (fructe, legume) pe seama unor rezultate bune în domeniul produselor neprelucrate cu valoare adăugată mică (cereale).

"O strategie coerentă de dezvoltare a agriculturii româneşti trebuie să cuprindă şi un program de facilitare a investiţiilor private în capacităţi de prelucrare a produselor agricole în cadrul industriei alimentare care să se dezvolte în mediul rural. Guvernul ar trebui să sprijine dezvoltarea infrastructurii de drumuri, apă şi canalizare din mediul rural în acele sate care au capacitatea şi doresc să plătească aceste servicii prin intermediul taxelor locale şi direct (apă, canalizare) iar nu pe criterii de algoritm politic. Conform principiului bunelor practici, tot mai multe sate ar putea adopta această strategie care le poate permite atragerea de investiţii private în industria alimentară", se mai arată în studiul 'Rata de schimb de echilibru şi factorii săi - cazul României', realizat pentru Comisia Naţională de Prognoză (CNP).AGERPRES

(http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/168030-Autoritatile-ar-trebui-sa-instituie-un-mix-de-politici-pentru-comasarea-terenurilor-agricole-din-Romania-studiu.html)

Observaţi aceşti doi piloni, acordarea de prime pentru cedarea terenurilor de către fermierii vârstnici şi descurajarea nelucrării terenurilor agricole din proprietatea persoanelor fizice, reprezintă o idee destul de veche, eu am auzit de acestea de ani de zile... nici nu mai ştiu câţi şi de la cine. Deja avem două soluţii de comasare a resurselor pentru producţia agricolă (nu neapărat al terenurilor), darea în arendă şi asocierile dintre fermieri.

Eu aş mai adăuga nevoia unei legi mai precise în ceea ce priveşte arendarea suprafeţelor de păşunat astfel încât cel ce păşunează să poată face nişte îmbunătăţiri funciare.

Problema desfacerii producţiei româneşti la super şi hipermarket este un pic mai complicată, asta pentru că trebuie asigurată o producţie mare cu desfacere ritmică. Problema aici nu ar fi neapărat la comasarea terenurilor ci mai ales la depozitele agro-alimentare pentru fructe şi legume.

Şi trebuie să leg această ştire la o altă ştire Agerpres...

Ţinta stabilită de România pentru cheltuielile brute de cercetare şi dezvoltare conform Strategiei Europa 2020 este de 2% din PIB, repartizată egal între sectorul guvernamental şi cel privat, se arată în studiul 'Rata de schimb de echilibru şi factorii săi - cazul României', coordonator Lucian Anghel, lansat de Comisia Naţională de Prognoză (CNP).

'Datele statistice aferente anului 2010 arată că România a cheltuit 0,46% din PIB pentru cercetare (fondurile publice au avut o pondere de 0,25% din PIB iar fondurile private şi fondurile din străinătate au înregistrat o pondere de 0,21% din PIB). Efortul la orizontul anului 2020 este relativ egal - sectorul public trebuie să consemneze o creştere de patru ori a cheltuielilor de cercetare şi dezvoltare ca şi pondere în PIB, în timp ce sectorul privat (incluzând aici şi fondurile externe) o creştere de cinci ori. Atât efortul sectorului public cât şi cel al sectorului privat la orizontul anului 2020 sunt deosebit de ambiţioase, având în vedere continuarea procesului de consolidare fiscală a guvernului şi restrângerea finanţărilor bancare pe fondul noilor reglementări prudenţiale din sectorul bancar', se arată în document.

În acest context, atât Guvernul cât şi mediul privat de afaceri ar trebui să exploreze surse alternative de finanţare a activităţii de cercetare şi dezvoltare precum folosirea Bursei de Valori pentru listarea unor proiecte inovative din domeniul cercetării sau prin utilizarea unor fonduri de tip venture capital (inclusiv prin crearea unui fond de investiţii din surse precum sumele deţinute din vânzarea pe bursă a pachetelor minoritare de acţiuni la unele companii de stat).

'Guvernul ar trebui să exploreze posibilitatea investirii în proiecte dezvoltate în sectoare care pot genera export şi finanţate într-un sistem 50% sector de stat/50% sector privat sau 75% sector de stat/25% sector privat. (...) Documentele Comisiei Europene arată că performanţa Europei în domeniul cercetării şi inovării se află în urma celei a Statelor Unite ale Americii şi Japoniei, în timp ce China, Brazilia şi India recuperează decalajele într-un ritm rapid. Datele statistice confirmă acest lucru - UE alocă pentru cercetare 2% din PIB, în timp ce SUA şi Japonia alocă 2,79% şi respectiv 3,45% din PIB. Discrepanţele dintre ţările UE sunt foarte mari - România alocă doar 0,47% din PIB pentru cercetare şi dezvoltare, cel mai puţin din UE, în timp ce Finlanda alocă 3,87% din PIB', informează studiul CNP.AGERPRES)

(http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/166189-Tinta-Romaniei-pentru-cheltuielile-de-cercetare-si-dezvoltare-este-de-2-din-PIB.html)

4 comments:

ZeV said...

Buna dimineata
Inainte de a citi postul dvs despre agricultura, incerc o remarca referitoare la Hollande...inteleg ca unii sunt nemultumiti ca nu le merg afacerile pe intuneric...dar , totodata, francezii, platesc (aproximativ) aceleasi taxe si impozite.
Pai atunci, ma intreb, de ce, consumatorii de energie, nu formeaza o asociatie, care sa ceara, in mod direct, companiilor ce fac profituri uriase cu energia, sa subventioneze, macar pe perioada sarbatorilor, o parte din costurile iluminarii oraselor Frantei ? Sau ale Romaniei ? Sau ale Europei ?
Maharii care exploateaza resursele planetei si distribuie ,,aurul" energetic in casele oamenilor,se comporta de ca si cum ei nu ar apartine acestei lumi, prin urmare, ei nu trebue sa preia responsabilitati, ci, DOAR PROFIT !
Ce spui, domnule Traian Basescu, mare iubitor de FMI SI PAPUSARI U-EUROPENI, care, chipurile, promoveaza interesele...cetatenilor/tarilor europeni/europene ? Sau, cel putin, le gestioneaza increderea (in alb) si banii contribuabililor.
Traim intr-o imensa minciuna, ni se spune ca avem legi, masuri, directive, distractie, munca, venituri, etc. In realitate, suntem sclavi ai unui sistem care nu are nici o legatura cu ideologiile, fie si prin faptul ca suntem legati de ,,glia" marii finante, vanturandu-ni-se pe la nas tentatii de tot felul: case, masini, gadgeturi, face-buci si tot felul de inventii trasnite care ne creeaza iluzia ca avem ce ne trebuie, ca ne satisfac...,,propriile" nevoi.
Nu radeti, domnule Bibliotecar ? Daca nu dvs, cu siguranta ca Dumnezeu rade...amar.
Domnul Hollande incearca o timida masura de control...ha ha ha...dar si el e sclav.
;)
De aceea spun: cu dreptacii m-am lamurit, pe termen lung...tocmai s-a inaugurat, la Roman, un bazin de inot...laminorul ? este inutil, avem produse chinezesti ieftine si bune.
Astept sa vad ce faci, domnule Ponta. Cel putin, nu mai vinde orice, oricum, pentru ca asa au spus Cei de Sus, sau, asa a semnat nemernicul de la Cotroceni...de dragul catorva parai imprumutati. Apropo, CE ATI FACUT CU BANII, MAH JIGODIILOR PORTOCALICE ? Sa nu credeti ca mistocareala voastra pe bloguri va poate scapa de responsabilitate. Ati pierdut, faceti un dus, si gata, sunteti ca noi. S-O CREDETI VOI ! ;)
Stati sa treaca sarbatorile, daci neliberi...oamenii sunt mult mai inteligenti si cu memorie decat va inchipuiti voi. De fapt, exact de asta ati pierdut: erati convinsi de contrariul.
;)
;)

ZeV said...

PS
Atentie, domnule Ponta: ,,pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti !"
Duceti TOATE anchetele in ministere PANA LA CAPAT, dati afara oamenii incompetenti, sau care va pun bete in roate. Nu e de gluma, Romania este fragila si obosita de combinatorica politica, si vulnerabila in contact cu frontul mondial al intereselor straine.
Nu uitati de reconciliere nationala si...negocierea cu UDMR. Un politician care nu-si tine cuvantul, doar pentru ca asa spune un jurnalist sau un alegator plin de ura oarba, pe fond, oameni CE NU-SI ASUMA IN MOD DIRECT RESPONSABILITATI, repet, un astfel de politician nu poate fi de cursa lunga. Cel mult...un velier.
;)

Bibliotecaru said...

Din câte ţin eu minte... la un moment dat în Franţa anumiţi producători de energie electrică furnizau acea energie gratis pentru că nu puteau închide sistemele când nu era nevoie de ele. :D

S-au dus acele timpuri!

ZeV said...

...eu am montat de 4 ani un racord electric trifazic, in speranta ca-mi voi amplasa o centrala termica de conversie directa a energiei electrice in caldura, cedata apei din instalatia de incalzire a locuintei...
...am sperat ca Romania va trece la un tarif nocturn diferentiat ca in Germania...as fi contribuit, impreuna cu alti consumatori, la mentinerea in limita de avaria a sistemului energetic national.
Toata lumea ar avea de castigat...mai putin OMV si GAZPROM, evident.
;))
ps
Hai Ponta, lasa dracului programele de guvernare pe nspe pagini, dand bataie de cap Bibliotecarului sa le posteze si purcede, odata, la punerea in functiune a ultimelor trei grupuri de la Cernavoda.
Decat sa dai energie ieftina in Basarabia, mai bine ne-ai da-o noua pentru centrale proprii trifazice...nepoluante.
Si-asa nici nu se cunoaste...ei sunt, oricum, dependenti de petrolul rusesc.
;)
PS
Aceste lucruri le astept, prieteni, de la orice guvern: PROIECTE MARI, PE TERMEN LUNG SI DE INTERES NATIONAL.
Retineti ce va spun: nu vom realiza nimic semnificativ, fara RECONCILIERE NATIONALA si fara a invata sa ...(ne) ascultam unii pe altii. Facandu-i (pe semeni n.r.) ba prosti, ba comunisti, ba manipulati, ne vom invarti doar in jurul cozii..stiti, ca la desene animate: facem sant si ne trezim ingropati cu totii.
:))

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.