25 May 2009

Visăm castele în Spania


COMUNICAT DE PRESĂ
(25 mai 2009)

REF: Primirea reprezentanţilor unor asociaţii ale comunităţii româneşti din Spania

Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a primit luni, 25 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe reprezentanţii mai multor asociaţii ale comunităţii româneşti din Spania, aflaţi la Bucureşti, în perioada 25-26 mai a.c., pentru consultări cu oficialităţi ale statului român, în baza unei iniţiative a Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Şeful statului a făcut o prezentare a situaţiei macroeconomice a României şi a rezultatelor măsurilor adoptate de executiv pentru relansarea economică, arătând că unii indicatori oferă temei de speranţă pentru lunile următoare. De asemenea, preşedintele României s-a interesat de modul în care criza economică îi afectează pe românii din Spania, invitând pe reprezentanţii asociaţiilor prezente la Palatul Cotroceni să facă referire la dificultăţile cu care se confruntă.

Preşedintele Traian Băsescu a manifestat disponibilitatea autorităţilor române de a examina cazurile semnalate şi de a veni în sprijinul asociaţiilor românilor din Spania, în special în ceea ce priveşte înfiinţarea şi funcţionarea centrelor comunitare, creşterea capacităţii administrative a centrelor existente, dezvoltarea mass-media de limba română, accelerarea serviciilor oferite de oficiile consulare ale României.

Totodată, şeful statului a solicitat reprezentanţilor asociaţiilor româneşti să promoveze ideea ca măcar românii care şi-au pierdut locurile de muncă în Spania să ia în considerare, chiar şi ca soluţie temporară, revenirea în ţară şi orientarea către sectoarele în care sunt anunţate investiţii publice.

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat încă o dată disponibilitatea autorităţilor de la Bucureşti de a sprijini comunitatea de români stabiliţi în Spania atât sub aspectul păstrării identităţii culturale, lingvistice şi religioase, cât şi al integrării în societatea spaniolă.

Departamentul de Comunicare Publică
25 Mai 2009

(sursa: http://www.presidency.ro/)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.