31 March 2012

Bătaia pentru Bucureşti, căci alegeri nu pot să spun


Se pare că "localele" au născut orgolii peste orgolii peste orgolii... un cerc vicios din care nu se mai poate ieşi...

http://uphillwriting.org/wp-content/uploads/2011/09/dog-chasing-tail.jpg
(http://uphillwriting.org/2011/09/21/story-cycle/dog-chasing-tail/)

Evident unii vor câştigarea scaunelor de primari cu toată inima. Alţii nu vor să renunţe la postul pe care deja îl au pentru o victorie în alegerile locale. Desigur o victorie la locale reprezintă o asigurare în cazul în care parlamentarele nu merg tocmai cum trebuie. Capitala este o bătaie specială pentru că istoria ne-a învăţat că primarii Bucureştilor ajung cu uşurinţă fie premieri, fie preşedinţi... Iată ştirile:
Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, că PDL va merge la locale în Capitală cu candidaţi proprii, fiind stabiliţi, de asemenea, candidaţii pentru trei sectoare şi Primăria Generală. Candidatul partidului pentru Primăria Capitalei va fi Silviu Prigoană.
(http://www.mediafax.ro/politic/silviu-prigoana-este-candidatul-pdl-la-primaria-capitalei-care-sunt-candidatii-partidului-pentru-primariile-de-sector-9459369)

Silviu Prigoană este candidatul oficial al PDL la postul de primar general al Capitalei, funcţie despre care, în februarie 2008, spunea că nu îl interesează, el afirmând atunci că "în administraţia locală se accede prin partidele politice, iar ulterior, oamenii trebuie să recompenseze partidele".
(http://www.mediafax.ro/politic/prigoana-candidatul-pdl-la-functia-despre-care-in-2008-spunea-ca-nu-l-intereseaza-9459866/)

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a declarat, sâmbătă, că dacă va deveni primar general, va avea ca priorităţi problema câinilor, securitatea cetăţeanului şi locurile de parcare, menţionând că acestea sunt lucruri care nu consumă bugete şi care se pot rezolva în şase luni.
(http://www.mediafax.ro/social/prigoana-prioritatea-mea-la-bucuresti-cainii-securitatea-cetateanului-si-locurile-de-parcare-9460008)

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Silviu Prigoană trebuie să rămână în interiorul PDL, arătând că acesta poate obţine 20 % din voturile bucureştenilor şi că dacă ar pleca la alt partid atunci PDL ar ieşi pe locul trei sau patru în cursa electorală pentru Capitală
(http://www.mediafax.ro/politic/cezar-preda-daca-prigoana-va-pleca-din-pdl-partidul-va-iesi-pe-locul-3-4-la-alegerile-din-capitala-prigoana-primeste-20-din-voturi-in-orice-partid-s-ar-afla-9424988)

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, pe blog, că nu poate susţine candidatura la Bucureşti a lui Silviu Prigoană, menţionând că PDL nu vrea să înveţe din greşeli, şi că s-ar putea ca formaţiunea să înveţe doar din înfrângeri.
(http://www.mediafax.ro/politic/cristian-preda-nu-pot-sustine-candidatura-lui-prigoana-pdl-nu-vrea-sa-invete-din-greseli-9459781)

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a declarat, sâmbătă, întrebat despre conflictul cu intelectualii din PDL, că a greşit atunci când a ieşit în spaţiul public, chiar dacă a fost atacat, ca potenţial candidat al PDL, de către fruntaşi ai acestui partid.
(http://www.mediafax.ro/politic/prigoana-despre-conflictul-cu-intelectualii-din-pdl-nu-imi-cer-scuze-dar-am-gresit-9460032/)
Întrebare mea este... oare domnul Videanu şi domnul Băsescu nu au discutat la Palatul Cotroceni posibilitatea ca domnul Videanu să candideze la primăria capitalei? Nu de alta, dar domnul Prigoană nu este chiar omul Cotrocenilor şi nici cel al Vilei din Aleea Modrogani. Domnule Videanu pe de altă parte... Şi dacă discuţia domnului Videanu cu preşedintele a fost despre candidatura domnului Videanu pentru primăria Bucureştilor, oare de ce domnul Videanu a refuzat (să ne reamintim că domnia sa a fost "rugat" şi la precedentele alegeri, dar a refuzat, fiind împins spre dezastru domnul Blaga... care s-a descurcat, spre mirarea tuturor, destul de bine)

32 comments:

ADRIAN said...

Cred ca lupta va fi ascutita in aceasta situatie. Prigoana va lua sigur mai mult de 20%. La o adica, daca "face o figura frumoasa" s-ar putea sa-i sufle destul de tare in ceafa lui Oprescu. O spun eu care voi vota cu Nicusor Dan (daca reuseste sa adune cele peste 30.000 de semnaturi de care are nevoie ca sa poata candida).

Bibliotecaru said...

Dacă nu se întâmplă nimic spectaculos, dl. Oprescu nu are cum să ia sub 50%.

Vasile, said...

Ajunsi la alergatorul schiop
Co Udrea nu sta pe loc

Suflet rar de amazoana
E proteza lui Prigoana!

nimrod said...

@Vasile,

Fiindcă şi eu am o infirmitate severă, consider că m-aţi atacat pe mine. Să vă fie ruşine!

Bibliotecaru said...

Şi eu cred că o infirmitate este chiar ultimul lucru de care ar trebui să facem haz...

ADRIAN said...

Pentru un om care are o infirmitate dintr-un accident la 23 de ani as spune ca Prigoana s-a descurcat foarte bine. E mai curand de admirat decat de luat in zeflemea acest aspect. Si cred ca inca nu si-a spus ultimul cuvant. Nu inseamna ca il voi si vota data fiind culoarea politica cu care joaca. Insa nu cred ca vctoria lui Oprescu va fi atat de usoara pe cat parea pana acum. pentru mine, elector bucurestean, oricum e o pierdere cand vad ca n-am din ce alege ...

Asterisc said...

Cred că ar fi mai bine zis bătălie.
Nu toţi primarii municipiului Bucureşti au ajuns prim-miniştri sau preşedinţi. Ex: Halaicu, Lis.
Se pare că bucureştenii au o slăbiciune pentru primari mai din popor, exemplele de mai sus fiind dovada. Altfel, cum să-mi explic prognoze de 20% pentru cineva care vine de la Gherla, e subiect de Click împreună cu a sa soţie, se ocupă de legea prostituţiei ş.a. Desigur, Oprescu a fost excepţia care întăreşte regula. Să reţinem însă că nici Oprescu nu are un limbaj de catifea.

Îi apreciez pe oamenii din anumite comune care şi-au găsit un gospodar veritabil şi îl aleg în continuare de 20 de ani încoace. Fără să conteze culoarea politică actuală sau trecutul mai îndepărtat! Poate n-ar fi rău ca şi marile oraşe să găsească un astfel de oameni (locuitori vechi ai oraşelor respective) pentru primărie şi să mai lase deoparte culorile politice.

JL F said...

Sunt acelasi gen de caini dar cu zgarda diferita, asa ca...

Hellas said...

Cel mai greu este sa schimbi mentalitatea omului. Atat cat se apeleaza la lozinci, formule uzuale si simpliste, omul nu va evolua sau, va fi dupa mintea celor in slujba carora se va pune la dispozitie. Paradoxal romanul este liber, dar nu poate exista decat “legat” de cineva. Are iubire de glie si neam, este receptiv la NOU chiar daca “noul” poate fi de valoare indoielnica. Sunt putini aceia care au o cultura si studiu propriu, mai originali, insa acestia se pierd in marea masa, nu avem timp sa-i ascultam, chiar ii marginalizam, aveam deja un mesaj preluat. La noi de multe ori liderii sunt cu o intelegere si cultura de o anumita factura, sustinatorii sunt chiar mai evoluati, din comoditate isi urmeaza liderul. Este de dorit ca la aceste alegeri romanii sa judece pentru ei si nu pentru afinitati de partide, sa discearna dincolo de mesajele candidatilor dorinta acestora de a raspunde problemelor cetatenilor.

Bibliotecaru said...

@ Helles

Nu spuneţi rău...

Bibliotecaru said...

@ Jose Luis Forneo

S-a inventat şi zgarda cu şocuri electrice :D

Vasile, said...

Nimrod, ma abtin de la reciproce.

Timurlenk dupa ce la infrint pe Baiazid si la purtat dupa el intr-o cusca ca un trofeu, intorcindu-se din seaua calului,ar fi spus' "s-a gasit un chior si-un schiop sa cucereasca lumea"!

Spre deosebire de mongol si altii la romanii atit de fuduli si de imperfecti anormalitatea morala nu nu este un handicap iar handicapul fizic devine si unul moral cum se vede transat de o anume labilitate.
Prigoana si-a transformat handicapul inntr-o,neinhibat de ceva anume nu avut nici un fel de complex nici atunci cind a avut citeva neveste nici atunci cind a incheiat contracte oneroase cu statul,nici cind a jecmanit de la amarasteanul platitor de taxe ....
asa ca ce sa spun purcedeti cu entuziasm la alegeri , ca sa repetati scenariul de mai sus,daca avem chiori de ce nu si schiopi!

Si apoi l-am auzit pe fericitul schiop milionar acuzindu-si soarta in partid, afirmant ca de fapt candidatura la primaria Bucurestiului il declaseaza.... el
se visa deja Timurlenk.

Apropo de intelepciunea populara aceasta spune sa te feresti de omul insemnat, bineinteles ca nu facea referire nici la epigrama mea cu tenta politica pe care ai inteleso ca dracu si nici la un anume handicap !

Mi-a placut si bibliotecarul care a facut pe strutul de Romania!

Nimrod si as mai avea o remarca intodeauna cei handicapati sunt la putere , eu nu cred ca sunteti unul,eu nu v-am perceput ca unul,fiecare om are propriul handicap sau propriile calitati care in ciuda unui anume handicap il poate face superior celuilalt!

nimrod said...

@Vasile,

Sunteţi amuzant! Nu se poate să nu ştiţi că discriminările de orice fel sunt sancţionate prin lege.
Pe de altă parte, faptul că noi, handicapaţii, avem uneori mai mult bun simţ decât ceilalţi este, evident, o altă poveste.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Vă recomand o carte a lui Joseph Kessel, Călăreţii.

dArtagnan said...

Nimrod
Îmi pare rău, trebuie să vă contrazic. Spuneţi:
"faptul că noi, handicapaţii, avem UNEORI mai mult bun simţ decât ceilalţi este, evident, o altă poveste."
Eu cred că nu este nicio altă poveste, UNEORI şi cei "normali" au.
Ca să fie o altă poveste ar trebui să lipsească acel "uneori"...Ar trebui înlocuit: "de cele mai multe ori"...

nimrod said...

@Vasile,

:)))

Orice încercare de a repara o gafă nu izbuteşte decât să o amplifice.
Eu zic să vă opriţi aici...

Vasile, said...

Nimrod,Biblio


Situatiile de fapt nu au remedii!

Ramane cum am spus:

Un chior si un schiop
l-au scos si ChPeaul din joc!

Vasile, said...

Biblio,

Am vazut filmul Horsemen ....de mai multe ori , era intradevar o ecranizare a unui roman cu alt nume!

Honorius si Maximus, ar fi numele dat de un parinte normal doar in cazul in care parintele ar fi tigam
sau ar fi tatal lui Traian!

Ma bucur pentru traseistul Cristian Preda ,intelectual caruia nu i-a ajuns nici cultura,nici patetismul portocaliu si nici cele patru membre ca sa ramane in PDLeu!

Hellas said...

@Bibliotecaru. Cum am putea sa schimbam aceasta comoditate mentala a romanului de a se pune in slujba “cuiva”, musai romanul trebuie sa aiba un lider(?) Asa politicienii au un nesperat sprijin in loc sa fie invers. Chiar si d-v mergeti pe unele bloguri, va sustineti punctual de vedere si ajungeti sa fiti “pus la punct” de altii cu mesaje paguboase. Daca punctual de vedere propriu are la baza convingeri venite din studiu si documentari, din invataminte, experiente si evenimente traite, nu sunt sigur ca am dreptate, doar nuantele se pot schimba. Parca este altceva. Este adevarat ca nu se face primavera cu o floare, dar cu timpul vine primavara, se diversifica natura. Din nefericire istoria noastra consemneaza doar fapte, doar timpul a trecut, problemele au trenat, chiar au revenit. Nu ne putem desprinde pentru a evolua, ramanem cramponati in trecut, doar generatiile se schimba. PS. Daca inveti si nu gandesti este nefolositor. Daca gandesti si nu inveti este periculos(Confucius).

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Citiţi cartea, nu are legătură cu filmul despre care vorbiţi. Este vorba despre un mare ciopendoz, fiul unui mare ciopendoz... şi despre mândria şi demnitate umană.

Bibliotecaru said...

@ Hellas

Se spune că odinioară evrei erau slavi în Egipt. A fost nevoie de 40 de ani de mers prin deşert pentru ca ei să-şi uite starea de sclavi şi să-şi înveţe starea de popor. Despre asta este sărbătoarea Paştelui.

Şi poporul român trebuie să fie învăţat de către un Moise, sau un consiliu de tip Moise, timp de câteva decenii despre ce înseamnă democraţia şi, când cei nenăscuţi astăzi vor deveni maturi, lucrurile se vor schimba.

Bibliotecaru said...

Mai întâi trebuie stabilit exact ce înseamnă democraţia şi apoi trebuie făcut un consiliu care să raţioneze şi să păstreze sensul unei democraţii.

Hellas said...

Ar trebui lansata o tema. Ce vrea poporul raman, ce valori doreste sa promoveze? Aceasta tema ar trebui lansata de societatea civila. Un “consiliu tip Moise” care “sa defineasca democratia, sa rationeze si sa pastreze sensul unei democratii”…excelent concept. Poate ati putea sa-l dezvoltati, poate.

Bibliotecaru said...

:D
Păi eu tot îl lansez, numai că nu ştiu cum de vine înapoi tot în capul meu...
:D

Dincolo de glumă, şi eu sper ca românii să nu mai privească într-o parte atunci când este nevoie să-şi exprime o opinie politică, ci să constituie, "să se constituie în", societatea civilă.

Vasile, said...

Hellas,

Interesant ce propuneti dar tot asa de interesant este faptul ca nu observati ca romanii au plecat deja pe urmele evreilor prin desertul "deşart" a lumilor care inconjoara Romania!

Dntre cei plecati prea putini invata sa+si iub easca tara si se reintor devenind evrei restul, majoritatea raman filistini!

nimrod said...

:)))

Şi eu sunt pentru emanciparea politică a societăţii civile da' fără coloneii lu' domn' Pricină şi strigăreţii Briannei Caradja, fiindcă nu-mi sunt clare sursele de finanţare...

Vasile, said...

Sursele finatarii doamnei Udrea find probabil transparente sunt
mai apropriate de perceptia unui nimrod si de aici si perceptia ca Udrea ar fi mai buna decit printesa!

Socanta Romanie perpetuu handicapata!

FRANK ZAPA[KING] said...

Despre handicap-HANDICAPATI-si lumea lor........

Se stie[???????????hmmmmmmmm]ca lumea celor care sufera de un handicap,fizic,este o lume aparte,pe care omul normal nu prea o poate intelege,si despre care nu prea are informatii corecte,in primul rind datorita propiei ignorante.
Se stie ca in relatiile publice ,cu totii,avem un comportament binevoitor cu cei care au vre-un handicap si exersam discriminarea pozitiva,cum tot asa ,SE STIE CA ' aceasta atituidine perfida si duplicitara este bine impamintenita in societate.
Este ,foarte adevarat ca,LUMEA CELOR CU HANDICAP' nu este prezentata ,asa cum este ea,si majoritatea ,OAMENILOR NORMALI' care graviteaza in jurul celor cu handicap,incearca sa traga oaresce foloase din chestia asta,cum nu-i mai putin adevarat ca si cei cu handicap,au invatat lectia,si ,evident ca si ei,incearca sa scoata maximum din aceasta situatie ,IPOCRITA'
Ce-i de facut????????????ceva foarte simplu si firesc-NORMALITATE,SINCERITATE ,SI o atitudine deschisa......

Vasile, said...

Biblio,

Am verificat cartea se numeste Cavalerii nu Calaretii si filmul Calaretii cu Omar Shariff si Jack Palance este o adaptare dupa carte ...cu un scenarist probabil evreu de SUA nu de Paris!

Bibliotecaru said...

Eu vorbeam despre "Joseph Kessel, Călăreţii", nu ştiu despre ce carte vorbeaţi dumneavoastră.

http://arch6.okr.ro/auctions.v3/700_700/2011/08/18/0/1/6995249413392054580846-5496031-700_700.jpg

Vasile, said...

Biblio,

E pur si muove!

Vorbim de acelasi subiect. Calaretii lui Joseph Kessel , dumneata despre roman eu despre adaptarea romanului cu Omar Sharif si Jack Palance.
"Intr-un Afganistan in care la mare cautare sunt luptele intre camile,pasari dresate special,berbeci si chiar intre oameni,pe care se pariaza la greu,Marele Tursen,cel mai viteaz chapandaz care a trait vreodata,conducator peste provincile Meymaneh,Mazar-e Sharif si Quateghan,isi anunta supusii ca in orasul regelui,Kabul,va avea loc cel mai mare Buzkashi vazut vreodata,un joc traditional afgan,locuitorii practicandu-l din vremuri stravechi,in care doua echipe de calareti alesi pe spranceana se lupta sa duca un vitel mort intr-o zona numita cercul de justitie.El avand deja o oarecare varsta,il trimite pe ambitiosul sau fiu Uraz in fruntea echipei provinciei Meymaneh la Kabul,promitandu-i un superb armasar alb pe nume Jahil daca castiga concursul.Desi echipa lui iese victorioasa,Uraz cade si isi rupe piciorul,el fiind internat intr-un spital din Kabul,de unde fuge,punandu-si pe rana o pagina din Coran cu cuvintele sacre ale lui Mahomed.Insotit de credinciosul slujitor Mukhi,decide sa se intoarc..."

Din simplitatea limbii vorbite si englezii si romanii nu au tradus corect notiunea de chapandaz asa cum a facuto Kessel in romanul de cere amintiti in original "les Cavaliers" si nu "les riders" or "les coureurs"!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Da este acelaşi subiect.

Eu ştiu că atunci când spunem Cavaleria Rusticană nu se referă nimic la cai, ci la cavaleri, accentul este obligatoriu pentru înţeles. De data asta nu văd cum ar putea exista confuzia cu cavalerii, pentru că este clară referirea la cai. De fapt calul este suportul romanului.

Dar, dacă aţi văzut filmul şi aţi văzut metafora berbecului cu cornul rupt... înseamnă că înţelesul celor ce le doream transmise este deja la dumneavoastră.

Hmmm... trebuie să fac rost de filmul ăsta. :D

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.