Astăzi mi-au ajuns la ureche un zvon purtat de vânt cum că "deranjul" schimbării Guvernului a blocat, pe la ministerul Educaţiei, nişte fonduri legate de Programul de formare profesională flexibilă... şi profesorii implicaţi în acest program nu şi-au mai luat banii. Programul este derulat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, deci prioritate încă din Guvernu Boc, continuată de Guvernul Ungureanu şi de Guvernul Ponta... ABSORBŢIA FONDURILOR EUROPENE.
Am intrat pe internet să văd de ce nu-şi primesc profesorii banii pe o muncă prestată... şi nu am reuşit să găsesc nimic. Cum aşa, să fi auzit eu greşit? De regulă discuţiile de prin mijloacele de transport în comun sunt veridice... Poate că totuşi nu este adevărat, fondurile nu s-au blocat... Nu pot însă să nu mă gândesc că profesorii s-au resemnat. Pentru a-şi proteja salariile mici şi un pentru a nu risca pierderea locului de muncă, profesorii au ajuns să nu mai protesteze împotriva unor abuzuri evidente. Iată că cei care ar trebui să lupte pentru ei, liderii sindicali, nu protejează deloc membri de sindicat. Încep să cred că legăturile politice ale liderilor sindicali sunt dăunătoare activităţii sindicale. Poate că pe lângă reforma politică este nevoie şi de o reformă sindicală.
De foarte mult timp există semnale de alarmă care spun că unii lideri de sindicat sunt mult mai bogaţi decât te-ai aştepta. De exemplu...
(http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/curatenia-de-primavara-ani-verifica-averile-liderilor-de-sindicate.html)
Eu nu spun neapărat că liderii sindicali sunt corupţi, nu sunt dintre cei obsedaţi de averile oamenilor, eu spun că în mod evident liderii sindicali nu-şi fac treaba de vreme ce statul român îşi bate joc de bugetari iar în mediul privat sindicatele aproape nu se văd.
Ne-am obişnuit să vedem sindicatele în momentele de protest de stradă, din păcate sindicatele nu au destulă putere în a-şi impune punctul de vedere în ceva mai mult vorbit decât făcut în România, anume negocierile curente.
Ia să înceapă şi aici normalitatea. Şi mai cred că atunci când ceva merge prost, cineva trebuie să plătească acest lucru.
Aşa cum stă bine unui cetăţean care spune lucruri din auzite, am adresat acest mesaj domnului ministru:
Bibliotecaru on said:
(Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului
Ioan Mang http://www.gov.ro/ioan-mang__l1a116995.html)
@ Ioan Mang
Domnule ministru,
Aş dori, dacă se poate, părerea dumneavoastră asupra acestui subiect…
http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/05/nevoia-unor-sindicate-puternice.html
… pentru a putea întregi acest articol cu o reacţie oficială din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Vă mulţumesc, anticipat, pentru reacţie.
(http://blog.ioan-mang.ro/2012/04/transmisiune-live/#comment-557)