09 May 2012

Nevoia unor sindicate puternice


Astăzi mi-au ajuns la ureche un zvon purtat de vânt cum că "deranjul" schimbării Guvernului a blocat, pe la ministerul Educaţiei, nişte fonduri legate de Programul de formare profesională flexibilă... şi profesorii implicaţi în acest program nu şi-au mai luat banii. Programul este derulat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, deci prioritate încă din Guvernu Boc, continuată de Guvernul Ungureanu şi de Guvernul Ponta... ABSORBŢIA FONDURILOR EUROPENE.





Am intrat pe internet să văd de ce nu-şi primesc profesorii banii pe o muncă prestată... şi nu am reuşit să găsesc nimic. Cum aşa, să fi auzit eu greşit? De regulă discuţiile de prin mijloacele de transport în comun sunt veridice... Poate că totuşi nu este adevărat, fondurile nu s-au blocat... Nu pot însă să nu mă gândesc că profesorii s-au resemnat. Pentru a-şi proteja salariile mici şi un pentru a nu risca pierderea locului de muncă, profesorii au ajuns să nu mai protesteze împotriva unor abuzuri evidente. Iată că cei care ar trebui să lupte pentru ei, liderii sindicali, nu protejează deloc membri de sindicat. Încep să cred că legăturile politice ale liderilor sindicali sunt dăunătoare activităţii sindicale. Poate că pe lângă reforma politică este nevoie şi de o reformă sindicală.

De foarte mult timp există semnale de alarmă care spun că unii lideri de sindicat sunt mult mai bogaţi decât te-ai aştepta. De exemplu...


(http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/curatenia-de-primavara-ani-verifica-averile-liderilor-de-sindicate.html)


Eu nu spun neapărat că liderii sindicali sunt corupţi, nu sunt dintre cei obsedaţi de averile oamenilor, eu spun că în mod evident liderii sindicali nu-şi fac treaba de vreme ce statul român îşi bate joc de bugetari iar în mediul privat sindicatele aproape nu se văd.

Ne-am obişnuit să vedem sindicatele în momentele de protest de stradă, din păcate sindicatele nu au destulă putere în a-şi impune punctul de vedere în ceva mai mult vorbit decât făcut în România, anume negocierile curente.

Ia să înceapă şi aici normalitatea. Şi mai cred că atunci când ceva merge prost, cineva trebuie să plătească acest lucru.

Aşa cum stă bine unui cetăţean care spune lucruri din auzite, am adresat acest mesaj domnului ministru:
Bibliotecaru on said:

@ Ioan Mang

Domnule ministru,
Aş dori, dacă se poate, părerea dumneavoastră asupra acestui subiect…

http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/05/nevoia-unor-sindicate-puternice.html

… pentru a putea întregi acest articol cu o reacţie oficială din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Vă mulţumesc, anticipat, pentru reacţie.

(http://blog.ioan-mang.ro/2012/04/transmisiune-live/#comment-557)

http://www.gov.ro/upload/articles/116995/13.jpg
(Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului
Ioan Mang http://www.gov.ro/ioan-mang__l1a116995.html)

În măsura în care va exista un răspuns, îl voi ataşa acestei postări.

25 comments:

ZeV said...

Am ramas surprins sa-l vad astazi pe Emil Boc aratand presei un articol despre care afirma ca ar fi fost preluat, prin plagiere, de catre Ioan Mang de la un autor japonez.
Bravo, domnule Boc ! In loc sa mergi la Cluj si sa incerci sa castigi alegerile locale, te dai in stambele Udrei prin Bucuresti. Vorba dementului. ;)
De fapt, de ce nu am avea un bufon si in spatiul real ?
;) ;)

Bibliotecaru said...

Din punct de vedere juridic, plagiat reprezintă infracţiunea care constă în fapta unei persoane de a-şi însuşi, fără drept, calitatea de autor al unei opere de creaţie intelectuală. Faptul că se regăseşte o frază dintr-o lucrare citată în lucrarea considerată plagiat... parcă nu mă convinge. Cartea este trecută la final la bibliografie, din câte a înţeles.

Lucrările ştiinţifice sunt pline de astfel de "plagiate", asta pentru că de regulă partea originală constă în sinteze şi în foarte puţin din ceea ce nu a fost scris absolut niciodată.

http://www.revista22.ro/nou/imagini/1156/facsimil-1.jpg

Dacă vedeţi, acuzaţia de plagiat nici nu se referă la conţinut, ci la formulare identică.

Din câte înţeleg, "plagiatul" se referă la definirea codului Hamming. Mai sus am definit plagiatul... este această definiţie, desigur, luată de de undeva, de peste tot, un plagiat? Nu e normal ca definiţia să fie luată de undeva? Sigur, hipercorect ar fi fost o trimitere bibliografică, dar mi se pare o prostie amploarea scandalului.

De curiozitate am căutat pe net... "hamming code is a relatively simple"

http://www.scribd.com/doc/78027879/141/Hamming-Code

Vaaaaai, asta înseamnă că cei de la Defense Information Systems Agency au făcut plagiat... au spus şi ei că este relativ simplu codul ăsta murmurat sau bâzâit sau mormăit sau bombănit... sau ce o însemna acest "hamming".

Poate mă supăr şi încep să verific lucrarea de diplomă sau de doctorat a domnului Boc... :D Aşa, de control.

Bibliotecaru said...

De asta vă amintiţi?

http://www.ziare.com/emil-boc/traian-basescu/psd-il-ataca-pe-boc-la-teza-de-doctorat-915814

Aşa e în politică. :D

ZeV said...

Mama ei de politica.
:D

Vasile, said...

Plagiatul poate fi...inspiratie...dar cind te gandesti ce parghii s-au miscat in SRI ca sa "frun zareasca" si sa compare ce a scris Manga vs altii!

Biblio ,
cu miscarea sindicala chiar daca principial sunt de acord nu stiu cit de muschiuloasa ar trebui sa fie vs legile democratice ale unui stat.

Eu , am fost implicat in munca sindicala,am plecat jenat de lipsa principiilor, inregimentarea politica, interesele meschine personale ale liderilor , entuziasmul pozitiv vremelnic transformarea brusc in mob negativ al fostelor persoane altadata incarcate pozitiv.

Romanii inca nu au inteles nici plaja de expunere a unei miscari sindicale si nici potentialul sau limitele unei auto-exprimari sindicale!

Vasile, said...

Auto-exprimari, auto-cenzurari!

vaisamar said...

penibil :
contributors.ro/reactie-rapida/exclusivitate-contributors-ro-cercetator-taiwanez-confirma-plagiatul-ministrului-educatiei-%E2%80%93-intr-o-alta-lucrare/

si declaratia secolului pe alt subiect :
"Dacă puneţi votul unde trebuie, vor fi şi creşteri de pensii, şi de salarii, dar dacă nu îl puneţi unde trebuie veţi primi încă o rundă de ajustări" Florin Georgescu, Latrina 3 =)

Vasile, said...

Aaaa am omis sa-i reduc aminte stimabilului Biblio,


Vorbesc despre lipsa comentariilor de orice fel despre evenimentul sportiv de aseara , eveniment care cel putin pentru Romania a depasit granitele unui simplu meci fie el si o finala de cupa europeana.

Da i-am jecmanit pe spanioli dupa aceleasi principii dupa care sunt pacaliti cu alba neagra de conationalii nostri infiati volens nolens de Spania.

S-au dublat,triplat,inzecit brusc preturile la cazare , fara ca OPPC
sa sufle vreo vorba.

Ne-am facut reclama din nou ,lumea jubileaza...dar nimeni nu a spus un cuvint de lauda despre artizanul transferarii acestui eveniment in Bucuresti , eveniment care a adus in doua zile cam cit produce toata economia romaneasca intro luna ....nimeni nu a dat "ce zarului" adica Nasului, cea ce este a lui.

De unde concluzia ca multe evenimente pozitive pentru o tara se fac pe baza unor simple prietenii si in nici un caz la nivelul relatiilor politice !

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
:D
Asta nu este opera SRI. De unde să pună SRI mâna pe lucrare, că doar nu se găseşte în librării...?

Aici este vorba despre "colegii cercetători" ai domnului Mang care au avut acces la lucrare la biblioteca universităţii. Chestiunea este însă o prostie de vreme ce lucrarea japoneză respectivă era citată. Mai mult, spre deosebire de lucrarea la care a colaborat şi domnul Mang, lucrarea japoneză este uşor de găsit pe Google.

Sunt absolut convins că domnul Mang era de mult timp "atenţionat" să stea "la locul lui" cu acest "plagiat". Prea au scos-o în secunda doi cei de la PDL.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Să spunem că domnul Mang a tot copiat de la clasa întâi încoace.

Aveţi o explicaţie de ce nu a pleznit această chestiune în februarie, anul trecut, acum doi ani? Domnul Mang este parlamentar. În calitate de parlamentar nu avea importanţă acuzaţia de plagiat?

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Îmi pare rău, nu prea sunt interesat de fotbal, nici măcar la "evenimente speciale". Singurul lucru pe care l-am întrebat a fost dacă a rezistat gazonul. O bunicuţă din bloc mi-a spus că a fost foarte bun până la final... Când aţi spus Naşului, m-am gândit la Radu Moraru... târziu m-am prins că e "Naşu' Sandu Mircea".

Sunt curios dacă s-au recuperat măcar banii de gazon.

vaisamar said...

n-a plesnit ca eram ocupati cu bac-ul lui Funeriu, curul lui Boc si alte balarii.

are importanta la Catalin Voicu ?

Vasile said...

Eu nu m-am referit la aspectul sportiv....nici chiar la 7000 euro o camera pe noapte .......ci la faptul ca daca Sandu o fi "ilicit" cite ceva dupa 90 , ca inainte a facuto,la ciorap(jambier), in mod sigur, uite ca a imbogatit personal citeva mii de oameni ..inclusiv , cred, ca si bugetul unei tari!

Era si o nota indirecta colegului care critica o anume prietenie sau relatie apropriata a lui Marga cu un anumit leader politic fi factor economic de decizie al lumii, mult superior unui presedinte/cancelar care-si exercita democratic preogativele cum ar fi Obama, Markel & Co.
Un frate mai mare de neocolit cu voia Domnului!

vaisamar said...

si normal ca plezneste acum ca doar manga a ajuns ministru

Bibliotecaru said...

@ vaisamar
Eu vă spun sincer că bănuiala mea este că toţi oamenii politici au astfel de vulnerabilităţi, reale sau imaginate.

ZeV said...

@Vasile
Postati va rog numele hotelui si nr. de chitanta din care sa rezulte prețul de 7000 euro
@Vaisiamar
Emil Boc ar trebui sa mearga intr-o chilie pe la muntele Athos, cel putin 4 ani de acum incolo.
Pana una alta, astept sa vad rezultatul auditului la ministere si cum de domnul Boc a a preluat cu entuziasm , ca o marioneta dezarticulata (de la Presedinte n.a.), ideea ,,reintregirii", dar bani la buget, canci. Mai ales, dupa ce tot el s-a batut ca Tarzan in piept ca face reforma si salveaza Romania. Adica taie. Restructurare reala in organigramele institutiilor statului ? Bate vantul. Nada.
Il felicit pe domnul Florin Georgescu pentru esalonare, in deplin acord cu FMI si, evident, in interesul stabilitatii macroeconomice a Romaniei. Că degeaba prostesti lumea inainte de alegeri, ca dupa aceea, sa-i iei pielea prin inflatie si curs valutar. Capu la nisip, baiete. ;)
Basca, Emil Boc ar trebui sa-si puna cenusa in cap pentru ca i-a furat, DIN INCOMPETENȚĂ CONSTITUȚIONALĂ pe pensionari. Daca nu cumva ar trebui sa raspunda penal.
Rusine sa va fie, pedelistilor, mama voastra de obraznici, incompetenti si nesimtiti. Rusine sa-mi fie si mie, ca v-am crezut ,,asumarea" si ,,reforma". ;)
Portocalicii pe care i-am sustinut ca un prost, n-ar fi lasat piatra pe piatra, numai sa se mentina la putere.
Jalnic. Bine ca votul este in mana mea. ;)

vaisamar said...

DEMISIA

Vasile, said...

Zev,

Sectretul lui Polichinele ?

Pai toate stirile de ieri din naintea meciului dadeau preturi de pina la 4000 euro pe noapte.

Pe asta de 7000 Euro , declaratie unui spaniol , il cred, (nu am cum sa-l gasesc !),ma gandesc ca era cu pachet complet cu animatoare, dar tot spaniolul declara ca si-a gasit animatoare si ca o iubeste deja.

Adica toata tara,mas media, vuieste de exorbitanta suma de 4000 euro pe noapte ci dumneata faci caz de alta de 7000 de parca asta ar fi problema.
Adica spaniolii pot fi fericiti ca de la un tarif de 100 Euro brusc peste noapte acesta a devenit 500 sau 1000 Euro si nu 4000 sau 7000 cit declara respectiva persoana.

Biblio,

Plagiatele in Romania nu sunt descoperi la intamplare.
Intrebarea este cine a sesizat asemanarile in exprimare, autorul original ori cautatorii?

nimrod said...

:))

a.Din meciul de-aseară n-am văzut decât "bara" bascilor, din minutul '92, parcă. Altfel, de mult timp nu mă mai uit la fotbal, cu excepţia meciurilor Portocalei Mecanice.
b.Oscilaţiile de preţuri la hoteluri, altele decât cele din lanţurile internaţionale au apărut pe booking.com. Pe mine nu mă miră. Românu' e născut tâlhar. De oportunităţi nu prea are parte. Da' şi când are...

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Demisia ar însemna o acceptare a plagiatului, adică cumva şi recunoaşterea unei fapte ce poate fi penale în anumite condiţii.

ZeV said...

Vasile
V-am cerut asta, nu pentru ca nu cred, ci pentru a face antireclama acestui hotelier mizerabil care face turismul de ras.
Vedeti, daca ,,pisica" nu mai e pe ,,masa" turismului...
;)))

vaisamar said...

DEMISIA

Vasile, said...

Zev,


Domnul poate exagereaza sau cine stie daca tarifele pot fi de 40 de ori mai mari de ce nu ar fi si de 70 de ori ...?

Asta a lui vai de el sau vai si amar,moralistul este pe undeva un punct de vedere corect...eu insa l-a intreba el vaisamar sustinator fervent al unor criminali, tradatori de neam , el ca individ nu ar trebui sa-si dea demisia din societate?

ZeV said...

Vasile
Nu, intr-o democratie, libertatea cuvantului, dreptul la opinie critica, apartenenta/sustinerea politica specifica, etc, trebuie respectate
cu sfintenie.

Vasile, said...

ZeV,

Democratia are cele mai ascunse laturi!
Faptul ca o democratie permite multa higiena nu inseamna ca acestea sunt si cele mai curate!




ps.
atentie la citirea / interpretarea cuvintelor din text!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.