Vă amintesc mai întâi poziţia domnului Ponta.
"Cand spui inacceptabil, Romania fiind o tara cu drepturi depline in UE, cand ceva este inacceptabil ai, conform Tratatului UE, dreptul de a vota impotriva, iar bugetul UE nu se poate adopta decat prin unanimitate. Prin pozitia Guvernului si a majoritatii parlamentare il sprijinim pe presedintele Basescu sa nu cedeze, pentru ca domnia sa spune 'Asta e pozitia Parlamentului si Guvernului, nu puteti sa ma convingeti sa cedez'", a subliniat Ponta, citat de Mediafaxintr-o conferinta comuna de presa sustinuta alaturi de Crin Antonescu la Cluj Napoca.Ei bine, premierul Spaniei foloseşte şi el cuvântul "inacceptabil".
"Prin aceasta pozitie foarte clara a Guvernului si a majoritaiti parlamentare practic il sprijinim pe presedintele Basescu sa nu cedeze", a argumentat Ponta, referindu-se la faptul ca seful statului va reprezenta Romania la consiliul european de la Bruxelles.
"Stiti ca presedintele tine foarte mult la institutii, mai putin la poporul roman, dar la institutii tine foarte tare si institutiile guvernului, parlamentului au spus foarte clar care e limita dincolo de care Romania nu poate" trece, a subliniat Victor Ponta.
(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13627093-victor-ponta-propunerea-buget-formulata-herman-van-rompuy-inacceptabila-pentru-romania.htm)
Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, nu este de acord cu propunerea de reducere cu 75 miliarde de euro a bugetului european pentru perioada 2014-2020 înaintată de președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, catalogând-o drept “inacceptabilă”, potrivit Reuters.Şi ce credeţi că spune premierul Franţei? Domnul Prim Ministru Jean-Marc Ayrault spune că...
Premierul Spaniei: Bugetul european propus de Van Rompuy, inacceptabil“Primul document prezentat de președintele CE Jose Manuel Barroso ne pare un document bun pentru demararea discuțiilor. Al doilea, prezentat de domnul Van Rompuy, este inacceptabil”, a afirmat sâmbătă premierul Mariano Rajoy, în cadrul unui summit organizat la Cadiz.
Spania se teme că va pierde aproximativ 20 de miliarde de euro dacă propunerea lui Van Rompuy, privind reducerea bugetului pentru perioada 2014-2020 va fi votată, potrivit El Pais, Rajoy criticând în special reducerea ajutoarelor pentru agricultură, politica de coeziune sau regională.
(http://www.dcnews.ro/2012/11/premierul-spaniei-bugetul-european-propus-de-van-rompuy-inacceptabil/)
"Ce n’est en aucun cas une base de négociation acceptable"OK, ştiu ce vreţi să spuneţi, domnul Băsescu e "frate" cu cealaltă parte, respectiv cu Van Rompuy şi Angela Merkel... Vă mai amintiţi ce spunea în alocuţiunea sa M. Herman Van Rompuy, président du Conseil européen prin septembrie?
"Ce projet ne constitue en aucun cas une base de négociation acceptable par la France sur les plafonds de dépenses proposés pour la politique agricole commune dans ses différentes dimensions."
"Portée depuis toujours par la France dans la construction européenne, au cœur de nombreux enjeux majeurs"..."devra être préservée afin de répondre aux besoins d’un secteur économique indispensable."
"La France sera prête à travailler de façon constructive à la recherche d’un accord global" şi "demandera un budget de soutien à la croissance permettant de préserver un haut niveau de fonds structurels"
(http://www.ouest-france.fr/ofdernmin_-Budget-europeen.-Jean-Marc-Ayrault-veut-une-PAC-preservee-_6346-2133621-fils-tous_filDMA.Htm)
"C'est cela que je suis venu vous dire, et j'ajoute ceci: pour nous, nous Européens, dans la gestion de cette crise financière, il ne s'agit pas juste d'opérations monétaires, d'équilibrer des budgets: il en va de l'avenir même de notre projet européen.
Ce projet est né afin de surmonter les guerres et les dictatures qui ont pendant longtemps hanté notre continent. Depuis soixante ans, notre Union nous a permis de venir à bout de la haine nationaliste entre pays, et de nous constituer en un continent unifié dans la paix, dans la quête de la justice sociale et de la prospérité. Cela demande des efforts quotidiens pour préserver ces valeurs et approfondir leur ancrage. Rien n’est jamais acquis définitivement.
A un niveau global, c'est à cette Assemblée, aux Nations-Unies, qu'il revient d'oeuvrer, sans relâche, dans la poursuite de ces mêmes objectifs, qui nous concernent tous, pour ouvrir la voie à plus d'harmonie et de progrès dans le monde."
(http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/132612.pdf)
Ce surmonter bre măi nea Rompuy... păi în România răzbelul "politic" e cât casa, dictatura politicienilor cât cuprinde (asta cam peste tot, nu numai în România)... şi chiar domnia voastră aţi intervenit în acest război nu demult... Criza asta economică e copilărie, când va începe ultima şarjă de război dintre Ponta Victor şi Băsescu Traian, atunci cataclismul va fi memorabil pentru istoria popoarelor... că nu va mai rămâne piatră pe piatră, se vor bătea nu cu pietre rupte din caldarâm ci cu autostrăzi întregi.
3 comments:
Pana acum n-am auzit sa fie cineva bucuros ca obtine bani mai putini decat vrea si nici sa fie cineva foarte dornic sa dea bani mai multi decat crede de cuviinta!
Fiind vorba de negocieri rezultatul depinde de "capacitatea de negociere", de argumente, de contextul politic si economic.
Mie imi pare ca pozitia USL este doar un retur propagandistic la recentele luari de pozitii ale presedintelui, sau cum s-ar mai zice, doar o contralovitura.
Lucrul este valabil la nivel de individ, politicienii acceptă însă deseori cu uşurinţă ca ţara din care fac parte să meargă în pierdere cât timp ei au ceva personal de câştigat.
Fără doar şi poate că poziţia USL are ceva propagandistic, pe de altă parte, pe lângă propagandă, conţine şi ceva realitate.
ca sa nu te mai faci de ras ca ai ratat evenimentele cand erai in transa : http://euobserver.com/ =))
Post a Comment