01 October 2009

Cineva nu a uitat că încă avem vize pentru SUA


Corina Creţu pledează în favoarea eliminării vizelor pentru SUA în cazul românilor
Postat la 2009-10-01

Bruxelles, 1 octombrie 2009

Eurodeputata PSD Corina Creţu, membră a Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Statele Unite ale Americii, a pledat, miercuri -în cadrul reuniunii acestei delegaţii cu Cristopher Murray, însărcinatul cu afaceri ad interim al SUA pe lângă Uniunea Europeană- pentru eliminarea obligativităţii vizelor pentru români, considerând nedrept tratamentul aplicat de SUA cetăţenilor români, cărora li se impune în continuare obligativitatea vizelor de călătorie în Statele Unite.

"Ceea ce dorim este un semnal clar că negocierile, purtate fie pe cale bilaterală, fie prin intermediul Uniunii Europene, vor avea un final pozitiv şi rapid. Există temereaschimbarea criteriului de evaluare, de la rata de refuz a cererilor de viză la rata de rămânere ilegală în SUA după obţinerea vizei, este o formă de a amâna luarea unei decizii", a declarat Corina Creţu.

Precizând că reprezintă o "ţară care crede în tăria şi în utilitatea legăturii transatlantice, ai cărei cetăţeni au suferit timp de cinci decenii de pe urma lipsei dreptului de liberă circulaţie", europarlamentarul român a invocat, în sprijinul solicitării adresate administraţiei americane, atât statutul de aliat fidel al SUA, demonstrat de România în punctele critice ale planetei, cât şi prezenţa peste Ocean a unei comunităţi româneşti semnificative.

"In calitate de membră a Delegaţiei europarlamentare pentru relaţiile cu SUA, am pledat constant în ultimii ani pentru eliminarea vizelor impuse românilor. Cred că acest dosar sensibil pentru relaţiile Statelor Unite cu UE şi mai ales cu ţările devenite recent membre trebuie pus în atenţia noii administraţii americane şi a viitoarei Comisii Europene, pentru a se ajunge la o soluţie în concordanţă cu spiritul pozitiv al cooperării transatlantice şi, totodată, cu aspiraţiile popoarelor din estul Europei", a afirmat doamna Creţu.

(sursa: http://www.psd.ro/newsroom.php?newi_id=2690)

1 comment:

ion adrian said...

Daca intri be blogul lui Cristian Preda si pe blogrolul acestuia vei gasi lucruri ce merita vazute si desigur si diverse activitati facute de romani la UE.

http://cristianpreda.ro/2009/10/05/conservator-liberal-socialist/

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.