13 April 2010

Am o ştire, cred eu, de bine


Azerbaijan, România şi Georgia vor semna un memorandum referitor la furnizarea de gaz. Semnatarul din partea României este domnul ministru Videanu.

Proiectul implică construirea a două terminale de gaz natural lichefiat, unul în Georgia şi altul în România. Conform datelor preliminare, proiectul va costa undeva între 4 şi 6 miliarde euro.

Mai multe: http://en.trend.az/capital/pengineering/1668498.html


Nu m-am prins de ce nu am auzit această ştire din surse româneşti, mai ales că implică atâţia bani, ultimele amănunte despre această ştire fiind undeva prin luna februarie:
MONEY.RO

Sau poate am fost eu atât de rapid încât presa din România nu a avut timp să reacţioneze?
http://i709.photobucket.com/albums/ww100/kingkurtus/lol-2.gif

8 comments:

nimrod said...

Am şi eu o ştire de bine, culeasă în urmă cu puţine minute de pe o "antenă" care zice cum că în România ajutorul de şomaj ar fi vreo 400 de euro (sic!). În consecinţă cred că cel mai sănătos în ceea ce mă priveşte ar fi să mă înscriu la ajutorul de şomaj şi să stau de banii ăştia, non-stop, pe bloguri...

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Înţelegeţi greşit ajutorul de şomaj. Că să ajungeţi să luaţi ajutor de şomaj, trebuie să vi se încheie contractul de muncă din motive care nu vi se pot imputa, cum ar fi restrângerea activităţii. Nu este chiar aşa uşor. Apoi, acest ajutor de şomaj este pe o durată scurtă de timp, nu cred că este "o afacere".

nimrod said...

Biblio,

OK! Renunţ.De fapt auzisem şi eu ceva...

Bibliotecaru said...

Codul Muncii se îndepărtează din ce în ce mai mult de protecţia salariatului. Îmi amintesc că în Codul Muncii de pe vremea socialismului se vorbea despre aspiraţiile celui care munceşte. Astăzi Codul Muncii face din salariat mai mult o unealtă. Paradoxal, dar nici patronul nu este mai apărat. Toate schimbările sunt în beneficiul statului.

Domnia voastră vorbiţi despre o mărire a ajutorului de şomaj. În România ajutorul de şomaj este stabilit de Guvernul României. Nu există însă nici o explicaţie pentru care Guvernul României ar trebui să stabilească un astfel de lucru cât timp şomajul este constituit ca formă de asigurare.

In sistemul public sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii si persoanele care beneficiaza de drepturi banesti lunare ce se suporta din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, in conditiile legii, denumite in continuare someri.

Contributia de asigurari sociale pentru someri se suporta integral din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, la nivelul cotei stabilite pentru conditii normale de munca, cu exceptia platiilor compensatorii si a veniturilor de completare acordate salariatilor din industria de aparare in perioada de reducere temporara a activitatii.

Calculul si plata contributiei de asigurari sociale pentru someri se fac lunar de catre institutia care administreaza bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj.

Baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale pentru someri o constituie cuantumul drepturilor banesti lunare ce se suporta din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj.

Anonymous said...

eu cred ca aia e suma maxima. :D
bibiliotecaru, mai tii minte de articolul tau cu casa computerizata?
ete ca noi facem romania computerizata. am lasat pe blogul dianei tusa un comment cu amprenta electronica si obligativitatea ei. stire care e cam trecuta sub tacere.....
rectific : firea a abordat stirea
smoker

Bibliotecaru said...

Amprenta electronică a devenit obligatorie? O veste absolut proastă.

Anonymous said...

dap, va fi obligatoriu.
smoker (mi-e lene sa ma loghez)

Blog de Ancuţa Amat victoria curam said...

http://ancutaistrate.blogspot.com/

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.