24 April 2010

Cum să scapi de un proces...


... fugi pur şi simplu şi aştepţi.

La cinci ani de la debutul procesului, instanţa Tribunalului Sibiu a decis achitarea liderului Mişcării pentru Integrare în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru. Magistraţii, dar şi avocaţii, au făcut, ce-au făcut, şi au reuşit să tărăgăneze procesul până când faptele s-au prescris. Asta nu dovedeşte altceva decât o bătaie de joc la adresa banului public. Fiindcă în mega-ancheta deschisă de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au cheltuit bani mulţi.

http://www.puterea.ro/thumb.php?picdir=&file=/download/newcannounce/667/bivo%202.JPG&size=400

Nu ştiu cât de vinovat este Gregorian Bivolaru, este însă evident că autorităţile române ar trebui să facă o vizită la vrăjitoare pentru combaterea impotenţei.

Prezicatoarea Anxxx va deschide cartile de tarot prin telefon, dezvaluindu-va destinul, esecurile si implinirile, scoate argintul viu, vindeca betia, impotenta, epilepsia, boli de piele. Rezultate garantate chiar si prin telefon.

2 comments:

vali said...

Daca nu stii poti sa afli:
http://misa-yoga.blogspot.com/2010/04/in-cautarea-adevarului-download.html

Bibliotecaru said...

Stimate domn,
Nu este treaba mea să stabilesc sau să cunosc adevărul într-un proces. Aflarea adevărului are trei centrii, procurorul sau, în general, acuzatorul, apărătorul şi judecătorul.
Sarcina procurorului este să stabilească vinovăţia şi legalititea procesului de anchetă, sarcina apărătorului este să demonteze acuzaţia sau să găsească circumstanţe atenuante, sarcina judecătorului este să vegheze la un proces corect şi, în eventualitatea stabilirii vinovăţiei, să stabilească pedeapsa prevăzută de lege.

Dintr-un proces adevărul social derivă din cei trei centre, nu din unul, nu din două.

Domnia voastră îmi oferiţi un punct de vedere univoc, care vine dintr-o singură direcţie. Eu nu spun că nu este adevărat, nici că este adevărat... Adevărul, din punct de vedere social, nu poate fi obţinut decât prin parcurgerea unui proces.

Se prea poate ca procesul să fie o "făcătură", în România se vorbeşte din ce în ce mai des despre "făcături" juridice. Fără urmă de îndoiala încă, domnul Bivolaru s-a sustras urmăririi penale, asta este de domeniul evidenţei.

Eu nu am făcut decât să citez dintr-un ziar care prezenta eşecul unui proces juridic. Observaţia mea este că justiţia cam eşuează în "anumite dosare". Asta e tot.

Pe mine nu mă veţi convinge că domnul Bivolaru este nevinovat cum nici Instituţiile Statului nu m-au convins că ar fi vinovat. Sincer, nici nu mă interesează. În schimb mă interesează impotenţa autorităţilor române în astfel de cazuri, nu de a condamna, ci de a duce, în mod corect, la bun sfârşit un proces, a stabili adevărul şi a stabili, eventual, pedepse coerente.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.