11 April 2010

România, ţara non-absorbantelor


Timpul scutecelor a trecut, acum se folosesc absorbantelor. Este un secol al absorbantelor cu diferite destinaţii neplăcute.

Există însă şi absorbante plăcute privirii, cum ar fi absorbantele de fonduri europene. România însă nu crede în aşa ceva.

http://images.okazii.ro/auctions/2009/03/25/20296184-1-500_500.jpg
(sursa: http://images.okazii.ro)

România a realizat o rată de absorbţie de peste 10 la sută la fondurile europene alocate în perioada 2007 – 2009, valoarea totală a proiectelor aprobate pentru ţara noastră fiind de 8,4 miliarde de euro în acest interval, relevă un raport al Comisiei Europene, citat joi (8 aprilie 2010) de Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE) din cadrul Guvernului.

De ce preferăm scutecel hidrofug şi bituminat absorbantelor? Unii ar putea să creadă că din dragoste pentru ecologism... ai bine, nu. Românii nu ştiu să le folosească.

- Durate lungi între depunerea cererilor şi primirea răspunsurilor. Nesemnarea actelor adiţionale în termenul prevăzut în contract. Întârzieri foarte mari în rambursarea cheltuielilor efectuate de beneficiari. Restrictionarea accesului la finanţări, prevederi absurde ce duc la pierderea proiectului, o lipsă totală de transparenţă şi comunicare din partea instituţiilor autohtone responsabile cu coordonarea fondurilor.
- Toate acestea reprezintă doar o mică parte din ceea ce beneficiarii numesc „nebunia accesării fondurilor nerambursabile”.


Soluţia? Mai multe moaşe pentru copilul cu buricul netăiat.

Structurile ministeriale care se ocupă cu atragerea fondurilor europene vor putea face angajări de personal pe posturile vacante, printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată miercuri de Guvern.

Miroase de-ţi dă lacrimile. Ce-or mânca guvernanţii ăştia de pute în halul ăsta?

http://image.guardian.co.uk/sys-images/Arts/Arts_/Pictures/2008/02/29/smell460.jpg
(sursa: http://www.guardian.co.uk/music/musicblog/2008/mar/03/humansmells)

3 comments:

Anonymous said...

DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?
ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNITRIA DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL. PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA I MILION DE EVREI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
PUBLICA. DESCHIDETI

◦ http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#
DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL, EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE. EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE.

nimrod said...

Interesant. În cimitirul evreiesc de la mine din târg sunt două gropi comune cu aproape cinci sute de evrei români victime ale Trenului Morţii. Adicătelea, atunci când înghesui în nişte vagoane de vite câteva mii de oameni, pe caniculă şi fără apă, se cheamă că vrei să-i salvezi, sau îmi scapă mie ceva?

Virtualkid said...

este un fel de "tichie de margaritar".
mai bine le-ar angaja sefi care sa-i mobilizeze sa-u sa-i "degajeze" daca sunt prosti...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.