03 August 2010

Politica păcălirii cetăţeanului


Manipularea are drept punct de plecare o acţiune şi interesele contrare a celor manipulaţi.

De exemplu, inteligenţa OTV tocmai a strâns un milion de semnături pentru o lege ce nu poate fi înaintată parlamentului prin iniţiativă legislativă venită din partea cetăţenilor. O fi atât de greu de citit constituţia?
ARTICOLUL 74 – Initiativa legislativa
(2) Nu pot face obiectul initiativei legislative a cetatenilor problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea.

Or legea Cojocaru are clar o problemă legată de fiscalitate din moment ce cetăţenii propun să-şi acorde câte 20 de mii de euro şi se vorbeşte şi despre politici fiscale ca sursă de finanţare a aberaţiei.

La fel de inteligenţi au fost şi cei de la Realitatea TV care au strâns sute de mii de semnături pentru eliminarea taxei auto, pe vremea domnului Tăriceanu…

Iată acum şi o... moţiune de cenzură populară pentru demiterea domnul Boc.

Este neştiinţă? Mă îndoiesc că domnul Ponta face asta din neştiinţă. Mă îndoiesc că o face din băşcălie, totuşi strângerea semnăturile reprezintă risipirea unor resurse importante necesare mai repede pentru a achita datoriile partidului.
Şi atunci?
Probabil că aceste semnături reprezintă totuşi un mijloc de persuasiune a obiectivului demiterii domnului Boc.

Desigur, ideea domnului Ponta este de a demonstra prin aceste semnături că domnul Boc nu mai este dorit la cârma Guvernului României, ceea ce ştim deja şi fără aceste semnături, dar din punct de vedere legal este un fel de “fâs”.

Jun 28, 2010
Social-democratii intentioneaza sa depuna o noua motiune de cenzura, a anuntat, duminica seara, la Realitatea Tv, Victor Ponta, presedintele PSD. Singura conditie este ca motiunea sa aiba intentia ne vot necesara.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că social-democratii vor depune ''un alt tip de motiune de cenzura - o moţiune populara'', in momentul in care vor exista 236 de semnaturi pe document.

''Luni vom avea un text foarte scurt al unei motiuni de cenzura, exact pe masurile luate de Guvern si pe efectele acestor masuri. (...)Maine (luni - n.r.), in BPN, voi propune depunerea altui tip de motiune de cenzura, una populara. Va fi semnat acest text de catre toti senatorii si deputatii PSD si il vom transmite la toate grupurile parlamentare si la toti parlamentarii - la PNL in primul rand, dar si la UDMR, la PDL, la independenti'', a spus Ponta, duminica, la RTV.

Ponta este oprimist in obtinerea numarului necesar de semnaturi, 236, indiferent ca va fi in august sau septembrie. ''In secunda in care strangem 236 de semnaturi, depunem motiunea de cenzura(...). Dacă nu reusim sa depunem maine sau poimaine aceste semnaturi, vreau ca in toata tara, si de data asta va fi un efort general, pentru ca nu este doar responsabilitatea PSD sa scape de Emil Boc, pentru ca nu noi l-am adus pe Emil Boc, sa strangem in fiecare Colegiu al fiecărui parlamentar al puterii numarul de semnaturi mai mare decat numarul de voturi pe care le-a obtinut pentru ca acel parlamentar sa semneze motiunea de cenzura", a spus Victor Ponta, adaugand ca vrea ca la actiune sa sa participe si televiziunile, si sindicatele, si toată lumea.


(sursa: http://www.tv-net.ro/Stiri-Victor-Ponta-anunta-o-motiune-populara-de-cenzura-cu-minim-236-de-semnaturi+9047)

Recunosc că aşteptam altceva de la domnul Ponta. Acţiunile domniei sale îmi par prea impulsive, prea pripite. Sigur, este tânăr şi încă învaţă... dar nici noi nu mai avem prea mult timp. Suntem într-o lume în care politica îşi loveşte cetăţenii din toate poziţiile, şi nu este normal.

5 comments:

ghita1964 said...

Din nou esti in eroare domnule Florescu!Legea Cojocaru nu este o initiativa fiscala, este o initiativa legislativa care REPARA O GRAVA FAPTA DE FURT CALIFICAT! Cetatenii nu propun sa-si acorde, cetatenii cer sa le fie inapoiate bunurile si valorile furate de o clasa politica MARSAVA, MURDARA SI TRADATOARE!Politica pacalirii cetateanului o fac si au facut-o aceia care prin Legea15/1990 au deposedat STAPANUL DE DREPT: POPORUL ROMAN! Nu politicianul roman a fost stapanul de drept a valorilor vandute, ci POPORUL ROMAN!
Asa ca nu te mai invarti dupa coada, domnule Florescu, LEGEA COJOCARU O SA FIE ADOPTATA INDIFERENT DE CE AFIRMI DUMNEATA!Singurul care pacaleste cetateanul esti dumneata si cei asemenea dumitale!

nimrod said...

Frumos oraş Mediaşul (am, aşa, vorba poetului, o molcomă durere când mă gândesc la ce-a fost pe timpul saşilor) dar cam prea post- industrializat...

Forza, Biblio!!!

Bibliotecaru said...

@ gheorghe dirlosan
Stimate domn,
Cred că aveţi o impresia foarte proastă despre mine...

Am observat astăzi că OTV pune problema celor 20.000 de euro numai către susţinătorii Partidului Poporului... şi solicită SMS-uri pentru asta :D Când mă gândeam că nimic nu poate fi mai penibil, iară, domnul Dan Diaconescu a găsit ceva. :D

Domnule gheorghe dirlosan,
Deşi am impresia că faceţi mişto de mine, pentru că mi-e greu să cred că veniţi să mă contraziceţi cu astfel de argumente, încă vă mai răspund.

Legea este ce găsiţi în acel link, cele 12 articole. Cele ce le copiaţi domnia voastră, adică MANIFEST-ul, Instrucţiunile, Precizările, Apelurile şi ce or mai fi pe acolo, nu au nici o treabă cu normativul, sunt consideraţii pe marginea legii care nu fac parte din lege şi nu au absolut nici o importanţă.

Stimate domn,
Când spuneţi "Din nou esti in eroare domnule Florescu!Legea Cojocaru nu este o initiativa fiscala", de fapt vă jigniţi singur şi nu pe mine. Eu nu am spus "iniţiativă fiscală", ci că nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale.

Articolul 7 din legea Cojocaru spune aşa:
Art. 7. Răscumpărarea obligaţiunilor şi plata dobânzilor aferente se fac din Fondul Naţional pentru Despăgubiri şi Investiţii care are ca surse:
c) impozitul progresiv pe avere;
d) impozitul pe averile dobândite în mod ilicit;

Trec peste faptul că legea face referire la nişte venituri care nu există deja ca sursă bugetară, ceea ce este o mare prostie, dar, dacă sunteţi atent, impozitarea despre care vorbeşte legea, la fel ca orice fel de taxă sau impozit, se referă la Codul Fiscal şi reprezintă probleme fiscale.

V-aş ruga să nu mai scrieţi pe acest blog pe acest subiect în condiţiile în care alegeţi să nu vă informaţi absolut deloc relativ la afirmaţiile pe care le faceţi. Personal nu vă voi mai da nici o atenţie.

ghita1964 said...

Personal nici nu ma intereseaza atentia dumneavoastra domnule Florescu!Am vazut exact cea ce esti!Sanatate,ca noroc au toti prostii!

ghita1964 said...

ARTICOLUL 150
(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

Deci se poate si una si alta!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.