11 August 2010

Uneori viaţa poate începe cu o bibliotecă


http://alexandrumarin.files.wordpress.com/2010/08/biblioteca-liberala.jpg
(sursa: http://alexandrumarin.wordpress.com/2010/08/10/lansare-biblioteca-liberala-2/)





https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiztEBnAgTGs1XCplLFrwt2IfvKJ6xMFPa6rTxdV07icwGBJkNb5pK5uLJaWJi3JXsj5H80xiF65V2gTTr1Y_l_ldyF4ENMdzz-756mOgzX8XjfrteYXUMsuq1BxUWVI5pwuOylA3CV56p2/s320/biblioteca-liberala.png
(sursa: http://iuliahuiu.blogspot.com/2010/08/gadget-ul-cu-carti.html)

UPDATE:











V

5 comments:

Virtualkid said...

orice biblioteca este binevenita, in orice curte, in orice conditii....

Bibliotecaru said...

Din păcate oamenii au adaptat apartamentele modei de mobilier. Această modă spune, în mod categoric, că nu se mai poartă cărţile.

Alice of Vonderland said...

Ce ziceti de stirea asta?
E posibila sau nu?
http://www.antena3.ro/externe/iranul-a-sapat-gropi-comune-uriase-pentru-soldatii-americani-care-ar-ataca-tara_105195.html ?
'Or intra la lupta cu ei sau nu?
Cum dam de Ahmadinejad asta sa-l convingem sa-si revina si sa nu se mai joace de-a nuclearele cu americanii?
Doamne Apara-ne si Pazeste-ne!
p.s.puteti sa cosiderati ca "am luat-o razna" in tara noastra. E o.k.

Bibliotecaru said...

Mă îndoiesc că rostul acelor gropi este acela de a adăposti americani căzuţi la datorie... Sunt mult prea mici. Cred că declaraţia este menită să ascundă rolul real al gropilor.

Părerea mea este că americanii se joacă cu ei şi nu ei cu americanii.

Americani au nevoie de un nou război pentru a-şi prelungi astfel bunăstarea materială şi hegemonia mondială. Războaiele din Vietnam, Coreea, Irak... au dezvăluit, cui dorea să înţeleagă, că războaiele purtate de americani nu au nici o legătură nici cu democraţia, nici cu ameninţarea cu arme chimice, nici cu teroriştii, nici cu restabilirea unui climat de pace, ci numai şi numai o legătură cu "banii de coşniţă".

Problema noastră este că, după cum se vede, a fi în NATO nu înseamnă o apărare atât de bună pe cât credeam şi nici atât de ieftină. Dimpotrivă, se pare că ne costă foarte mulţi bani şi suntem destul de ameninţaţi în zona civilă a existenţei. Singurul avantaj este că armata nu mai este, deocamdată, obligatorie.

Bibliotecaru said...

Şi aş mai adăuga ceva.
România a intrat în NATO şi UE pentru a face parte dintre statele occidentale. Am dorit să cumpărăm respect, putere, bunăstare, "occidentalism". Din păcate, după atâta timp, "roadele" par mai degrabă inverse.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.