01 November 2010

Umilinţa premierului nu are limite


La început a fost...
Negocierile cu FMI au intrat în impas, în principal din cauza condiţiei de modificare a OUG 50 privind creditele populaţiei, astfel că vizita misiunii s-ar putea prelungi şi nu este exclusă suspendarea acordului, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate discuţiilor.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1686/7638754/1/fmi-logo2.jpg?width=400
(mai multe pe: http://www.mediafax.ro/economic/negocierile-cu-fmi-au-intrat-in-impas-din-cauza-ordonantei-privind-creditele-populatiei-nu-este-exclusa-chiar-suspendarea-acordului-7638754)

OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori



Nu este prea clar cu ce anume nu este de acord FMI-ul. Din câte înţeleg eu, protecţia consumatorului prin această Ordonanţă de Urgenţă dăunează grav bunăstării băncilor şi asta nu place FMI.

Dar acum urmează BOMBA de neconceput. Preşedintele Traian Băsescu ia problema în mâini şi o rezolvă.

Evaluarea misiunii FMI la Bucureşti nu a fost una foarte uşoară, deoarece negocierile au fost dure, iar intervenţia preşedintelui Traian Băsescu a fost de mare ajutor pentru a se putea ajunge la o formă corectă a acordului pe mai departe, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

"Nu a fost o evaluare foarte uşoară. Şi reprezentanţii Fondului şi ai Comisiei au spus că au fost discuţii şi negocieri dure. Au fost abordări consistente, dar concluziile sunt cele pe care vi le-au prezentat şi pe care nu pot decât să le întăresc"

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/7655974/1/traian-basescu-boc-adriana-neagoe.jpg?width=400

"Preşedintele a fost de mare ajutor în cadrul discuţiilor pe care le-am avut şi în special în forma finală, astfel încât să se poată ajunge la o formă corectă a acordului nostru pe mai departe, preşedintele având un rol important în ceea ce priveşte forma finală a acordului, cu contribuţia preşedintelui realizându-se chiar lucruri importante în ceea ce înseamnă susţinerea investiţiilor pentru anul 2011"
(mai multe pe: http://www.mediafax.ro/politic/boc-discutia-cu-fmi-a-fost-dura-basescu-a-fost-de-mare-ajutor-pentru-un-acord-corect-pe-mai-departe-7655974)

7 comments:

nimrod said...

Mă amuză nespus cât de supăraţi sunt toţi pe FMI. Pot spune chiar că îi înţeleg. Zgârciţi cu banii proprii (vezi averile...) dar buni samariteni cu banii bugetului normal că li s-a pus pata pe FMI care le-o fi zis-o pe aia cu găina de pe grămada de grăunţe.
În rest e campanie electorală, pot spune încrucişată, pe banii Fondului...

Anonymous said...

Off topic
Blogul http://giconet.blogspot.com/ este tot al dumneavoastra?

Bibliotecaru said...

Da.

Bibliotecaru said...

De fapt este primul meu blog.

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Pe mine mă amuză că FMI-ul spune că a negociat dar, de fapt, ei aveau cifrele afişate pe site-ul FMI de la începutul lunii. :D

Anonymous said...

Am preluat "pontul" si pe blogul meu.
Daca nu este bine il sterg imediat.

Bibliotecaru said...

:)
Nu e nici o problemă, măcar să se poate face aşa pentru a nu mai ocoli democraţia.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.