31 August 2011

Amatorismul politic cred că a ajuns în stadiul de analfabetism politic


Încă mai sper că următoarea fotografie, pe care am luat-o de pe site-ul realitatea TV şi am înţeles că totul a plecat de la dl. Victor Boştinaru... este o aberaţie cromatică obţinută în urma unei prelucrări neinspirate sau voite ale fotografiei. Altfel amatorismul politic deja se transformă în analfabetism.


(http://www.realitatea.net/flacara-violet-a-revenit-la-pdl-craiova-foto_866358.html)

Se vede că... Firma pusă de PDL Craiova, chiar deasupra Cornului Abundenţei are vechea formă cu cratimă între Democrat şi Liberal şi, surprinzător, este pe culoarea violet. Cei de la PDL Craiova ar trebui să ştie că una este semnul electoral şi alta-i sigla de partid (semnul permanent).

Citez mai întâi din legea partidelor.
Art. 10.
- Statutul partidului politic cuprinde în mod obligatoriu:

a) denumirea integrală şi denumirea prescurtată;
b) descrierea semnului permanent;
c) semnul permanent sub formă grafică alb-negru şi color, în anexă;


şi

Art. 9. - Fiecare partid politic trebuie să aibă statut şi program politic proprii.

şi

Art. 11. - Statutul şi programul politic ale partidului trebuie să fie prezentate în formă scrisă şi aprobate de organele împuternicite prin statut.

De aici se deduce că statutul determină organizarea partidului şi el este obligatoriu prin lege. Mai mult, statutul trebuie aprobat de Convenţia Naţională (art. 63). Nu poţi schimba semnul permanent fără modificarea statului şi nici denumirea prescurtată a partidului.

Ei bine, să mergem acum la statut (http://www.pdl.org.ro/index.php?page=PDL&textPag=22).

Art. 1. - (2) Denumirea prescurtata a partidului este PDL.

şi

Art. 3. - (2) Semnul electoral al partidului este trandafirul, sub care se afla prescurtarea PDL, ansamblul fiind incadrat intr-un patrat cu colturi rotunjite.

Merg apoi la descrierea siglei (http://www.pdl.org.ro/index.php?page=PDL&textPag=13)

SIGLA: Trandafirul, sub care se afla prescurtarea PD-L, ansamblul fiind incadrat intr-un patrat cu colturile rotunjite. Fondul siglei este portocaliu iar grafica siglei este albastra.

Nu poţi schimba sigla partidului aşa cum ţi se năzare la Craiova, pentru că, nu-i aşa, semnul permanent al Partidului Democrat Liberal este trandafirul; el este inscriptionat pe sigla, drapelul si pe celelalte insemne oficiale ale partidului, in aranjamente grafice aprobate de Consiliul national de coordonare (CNC), la propunerea Biroului permanent national (BPN).

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.