07 October 2011

Doamna Sulfina Barbu surâde liniştit


Vă aduceţi aminte cum doamna Sulfina Barbu spunea unui cunoscut lider PDL, în seara alegerilor interne ale PDL, că acesta ar putea câştiga şi preşedinţia organizaţiei de femei a PDL (eu cel puţin aşa îmi aduc aminte)? Iată că vine momentul candidaturii la preşedinţia OF-PDL şi doamna Sulfina Barbu surâde, uşor obosită, alături de domnişoara Elena Băsescu în primul rând al sălii festive.
Să fie oare originea zâmbetului misterios de Giocondă provocat de faptul că Monicăi Macovei a spălat ruşinea Adrian Severin de pe obrazul României? Se prea poate. Să fie oare un succes atât de mare Programul de profesionalizare al OFPDL? Iar se prea poate. Sau să fie legat de faptul că Sulfina Barbu şi-a lansat candidatura pentru un nou mandat la OF-PDL plus Andreea Paul-Vass renunţă să mai candideze la şefia OF-PDL. Să fie oare legat de faptul că site-ul OF-PDL nu suflă o vorbă despre acest război pentru alegeri interne? Ba nici măcar nu spune nimic de alegeri...

Get Adobe Flash player
(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/819444/andreea-paul-vass-sare-in-apararea-elenei-basescu-face-greseli-gramaticale-din-cauza-oboselii)
MEDIAFAX: Consilierul primului ministru Andreea Paul Vass a renunţat să candideze pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PDL şi a anunţat, joi, că o susţine pe Sulfina Barbu, ea precizând că se înscrie în cursa pentru postul de prim-vicepreşedinte al organizaţiei.

Andreea Paul Vass a vorbit la lansarea candidaturii Sulfinei Barbu despre reprezentarea femeii în politică şi a spus că PDL are femei puternice în partid, nominalizându-le pe Roberta Anastase, Elena Udrea, Anca Boagiu, Monica Macovei, Elena Băsescu şi Oana Badea.

Vass a spus că Robertei Anastase i-a fost dat să ducă o cruce foarte grea şi că nu a susţinut-o aproape nimeni atunci când a vrut să introducă transparenţa la votul din Parlament.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/8844049/1/andreea-paul-vass-mircea-rosca.jpg?width=400
Andreea Paul Vass (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Despre Elena Băsescu, Vass a spus că "a dus povara tinereţii şi pe frunte şi pe spate", precizând că aceasta "are o pilă: este tânără, frumoasă, dar mai ales este fiica preşedintelui". "Şi pentru asta trebuie să o pedepsim dur, foarte dur. Pentru că uităm că atunci când emoţia se împleteşte cu oboseala - şi noi ştim ce înseamnă oboseala într-o campanie electorală - poate să joace feste frumoase limbii române", a adăugat Vass.

Consiliera premierului a mai spus că în PDL sunt două femei greu de egalat, Elena Udrea şi Anca Boagiu, precum şi "o doamnă grozavă", Monica Macovei, care a adus tema integrităţii în politică.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, şi-a lansat, joi, candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PDL, cu moţiunea "Forţa femeilor PDL - România 2020", avându-le alături, printre altele, pe Elena Băsescu şi Andreea Paul Vass.

Adreea Paul Vass declarase, în 7 septembrie, pentru MEDIAFAX, că va candida pentru preşedinţia Organizaţiei de femei a PDL, arătând că poate întări organizaţia, aduce "prospeţime" şi "chiar Traian Băsescu vede o soluţie în întărirea organizaţiei de femei pentru a reforma partidul".
(http://www.mediafax.ro/politic/andreea-paul-vass-a-renuntat-sa-candideze-pentru-functia-de-presedinte-al-ofpdl-8844049)
Dar chiar şi mai mult...
Cu Sulfina Barbu în centrul atenţiei, lansându-şi moţiunea pentru şefia organizaţiei de femei a PDL, consiliera lui Emil Boc, Andreea Paul Vass, a ţinut să-i aducă un omagiu Elenei Băsescu.

"Cine a dus oare povara mai mult decât Elena Băsescu? E tânără, e frumoasă şi, mai ales, e fiica preşedintelui. Nimeni nu vorbeşte despre greşelile gramaticale pe care le face, de exemplu, Mugur Ciuvică, pe care eu l-am corectat de atâtea ori în emisiuni. Săracul Ciuvică!", a spus Andreea Paul Vass în aplauzele celor peste 200 de femei democrat-liberale.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/8843922/2/img-9921-resize-og.jpg?width=630(http://www.gandul.info/politica/andreea-paul-vass-o-elogiaza-pe-eba-cine-a-dus-oare-povara-mai-mult-decat-elena-basescu-8843922)
Ei bine, această ultimă ştire m-a făcut să am următoarea reacţie...


  1. Bibliotecaru says:

    @ Andreea Paul Vass

    Stimată doamnă,
    Umbla vorba că aţi fi spus, la această întâlnire, următoarele cuvinte:

    “Cine a dus oare povara mai mult decât Elena Băsescu? E tânără, e frumoasă şi, mai ales, e fiica preşedintelui. Nimeni nu vorbeşte despre greşelile gramaticale pe care le face, de exemplu, Mugur Ciuvică, pe care eu l-am corectat de atâtea ori în emisiuni. Săracul Ciuvică!”

    Mai umblă vorba că aţi decis să nu mai candidaţi la funcţia de preşedinte al doamnelor din PDL.

    Am impresia că vi s-a pus pistolul la tâmplă… altfel nu-mi explic.

    Pe de altă parte împovărata domnişoară Elena Băsescu a râs de “inexactitudinea” domnului Funeriu. Toate televiziunile au ţinut isonul… “vai ce a greşit Funeriu!”. Ei bine, Funeriu nu a greşit nimic. Nu e haios? Domnişoara Băsescu de la PDL s-a gândit să râdă de domnul Funeriu, tot de la PDL, tocmai când nu a greşit.

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/10/domnul-funeriu-are-dreptate.html

    Cu ce vă au la mână, doamnă Vass? Eu refuz să cred că faceţi aceste lucruri fără să fiţi împinsă de la spate de gardienii inteligenţei române.
    (http://www.andreeavass.ro/blog/2011/10/au-femeile-capacitatea-de-a-relansa-economia/#comment-26161)


Să vedem dacă va exista un răspuns... Ce credeţi, va fi un răspuns?

6 comments:

nimrod said...

Biblio,

Vă rog! Trăim într-o democraţie! În democraţie pistolul se pune pe masă, nu la tâmplă! Altfel, parcă mai deunăzi spuneaţi că ce păţesc ăia buni...

Bibliotecaru said...

Teamă îmi e că pistolul se pune sub masă, în stil mafiot.

Anonymous said...

Domnilor,

Nu fiti copii intro democratie pistolul a fost inlocuit cu ....altceva!
Ati auzit de biletel, de inregistrare,de un film sexi sau .....!

Bibliotecaru said...

Ca şi "sula-n coastă", "pistolul" este o metaforă. De exemplu "pistolul" poate fi DNA şi "glonţul" un dosărel sau, după cum spuneaţi, "pistolul" poate fi serviciile secrete şi "glonţul" oprobriul public... Sunt atâtea forme de încheiere a unei cariere politice şi a vieţii tihnite în general!

Anonymous said...

Biblio,

Pai tocmai astai spilul metaforei, unde sunt pistolarii de alta data?

Bibliotecaru said...

S-au tăiat pădurile
S-au pierdut securile
Se adună tarele
Şi dispar pistoalele

http://www.youtube.com/watch?v=HQ9kw2SKhfo

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.