29 March 2012

Se vede că nu-i mai şopteşte nimeni domnului Boc, nivelul a scăzut foarte brusc


Am stat un pic să mă gândesc dacă să fac or nu un comentariu pe acest subiect. Când am ascultat comentariile domnului Boc am râs cu lacrimi, pentru că domnul Boc părea a vorbi cu competenţa unui om care nu a auzit niciodată ceva despre politică. Am avut pentru prima dată impresia că domnul Boc este un om părăsit de consilierii care îi spuneau ce să spună. Surpriza mea este că nimeni nu a sesizat gafele substanţiale făcute de domnul Boc.

M-am folosit deci de http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11857494-live-video-text-emil-boc-declaratii-presa-ora-14-00.htm pentru a prelua dovezile discursului, asta să nu-mi spună cineva că domnul Boc ar fi vrut să exprime altceva şi am manipulat eu textul, şi voi continua cu numai două trei lucruri care mi-au sărit în ochi (nu vreau să-mi pierd prea mult timpul)

Emil Boc îl atacă dur pe Frunzăverde: S-a comportat laş / Foto: caon.ro
(http://www.realitatea.net/foto_1220668_emil-boc-il-ataca-dur-pe-frunzaverde-s-a-comportat-las-foto-caon-ro_927440.html)



"... au acuzat partidele de la putere de traseism politic..." (aprox 01:25)

Asta este din ciclul "gura păcătosului adevăr grăieşte". "Opoziţia" acuza partidele de "la putere" că au ajuns "la putere" prin coruperea politică a unor parlamentari care au format o asociere de tip partid politic fără ca această formaţiune politică să fi candidat la alegerile trecute. Cu alte cuvinte, USL spune că UNPR nu ar trebui să existe ca partid politic în Parlament. Ce spune domnul Boc? Domnul Boc ne vorbeşte despre partide care fac "traseism politic" şi nu despre "politicieni traseişti politici" care fac partide. De ce spun "gura păcătosului adevăr grăieşte"? Păi nu PDL-ul a plecat de la stadiul FNS, un partid care nu avea o doctrină, la PD, adică la un partid cu doctrină social-democrată înscris în internaţionala socialistă, apoi la o non-doctrină (sau pseudo-doctrină), respectiv familia populară europeană, apoi la o struţo-cămilă inventată de tip democrat-liberală şi, în sfârşit, la doctrina creştin-democrată. Păi mai traseist de atât cine a fost?

"Primul crez se află înscris chiar în imnul Partidului Democrat Liberal." (aprox 02:25)
Eu tot îi întrebam de doctrină şi PDL-ul nu numai că are doctrină, dar are o doctrină în versuri şi cu muzică.

"Partidul Democrat Liberal a câştigat toate alegerile" (aprox 03:10)
Trec peste faptul că un partid nu poate câştiga alegeri, pentru că alegerile nu sunt un câştig personal nici pentru candidat şi nici pentru partidul care susţine candidatul... dar care sunt alegerile "câştigate" de PDL, ce anume înţelege domnul Boc prin "câştigarea" alegerilor. Nu-i văd să aibă 50%+1 în Parlamentul României, au nevoie de UNPR şi UDMR şi minorităţi... Ce anume a câştigat PDL? A fi cel mai mare partid dintre cele aflate la guvernare nu înseamnă "câştigarea alegerilor" ci "sărut-mâna tata Băsescu".

"Am greşit atunci când am acceptat, la Congres, ca domnul Frunzăverde să facă parte din conducerea de vârf a PDL-ului." (aproximativ 05:40)
Aici lucrurile stau cumplit de jos. Domnul Boc face două afirmaţii eronate. Pe de o parte vobeşte că domnia sa a acceptat ca domnul Frunzăverde să facă parte din conducerea de vârf a PDL-ului, numai că domnul Frunzăverde a fost ales în acea poziţie de vârf a PDL-ului. Apoi domnul Boc arată că nu-şi cunoaşte propriul statut de partid pentru că vorbeşte despre Congres. Nu e penibil? De fapt în statul PDL se vorbeşte despre "Convenţie Naţională"… Congresul este probabil o rămăşiţă mentală de pe vremea UTC… vechile obiceiuri dispar greu.

Art. 83. – Consiliul national de coordonare are urmatoarele atributii:

(h) alege, prin vot secret, in prima sedinta dupa ce Conventia Nationala a adoptat o motiune, si ori de cate ori este necesar, prim-vicepresedintii, secretarul general, vicepresedintii, secretarii generali adjuncti, secretarii executivi, trezorierul, membrii CNISL si CNRC;
(http://www.pdl.org.ro/index.php?page=PDL&textPag=25)

Ţin foarte bine odiseea electorală a domnului Paleologu cel tânăr care s-a înscris la alegerile interne peste tot pentru a fi ales, până la urmă, drept unul dintre foarte mulţi vicepreşedinţi.

Eu aş mai avea câte ceva de semnalat, dar mă opresc aici pentru că apoi va spune lumea că am ceva special cum domnul Boc.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.