28 April 2012

INCREDIBIL!!!


Viaţa îmi ridică întâmplări neaşteptate chiar atunci când credeam că le-am văzut pe toate şi nimic nu mă mai poate surprinde. Atâta lipsă de bun-simţ nu mi-a fost dat să văd... şi aceşti oameni sunt generali, te-ai aştepta să aibă onoare înainte de toate...

Oprea: Până la urmă, Ponta îmi este prieten. UNPR va vota pentru stabilitatea ţării (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

"Vreau să ştiţi că proiectul nostru, încă de la înfiinţarea sa, a activat pentru evitarea derapajului politic. Pe stabilitatea politică noi rămânem consecvenţi. Putem da acest vot (pentru Cabinetul Ponta, nr.). Până la urmă, domnul Ponta îmi este prieten. Sunt convins că toţi colegii mei vor vota pentru stabilitatea acestei ţări", a spus, vineri seară, Oprea, la B1Tv.

El a adăugat că pentru această decizie a contat şi poziţia PSD faţă de unele proiecte susţinute de UNPR.

"Totdeauna între partide se negociază. Sunt lucruri directe ce ţin de bucătaria parlamentară. Oricum, PSD şi Victor Ponta au anunţat că vor sprijini taxarea averilor mari. O va face în continuare", crede liderul UNPR.

(http://www.mediafax.ro/politic/oprea-pana-la-urma-ponta-imi-este-prieten-unpr-va-vota-pentru-stabilitatea-tarii-9578970/)

Onţanu: Fostul guvern a atentat grav la siguranţa oamenilor. Ne-am lepădat de alianţă ca de Satana (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Este absolut o necesitate ca în următoarele zile, cât mai rapid, să se instaleze noul guvern. Noi vom sprijini în Parlamentul României noua guvernare tocmai pentru ca să se asigure o stabilitate pentru România. Aţi văzut: FMI a zis «pas» până ce se instalează noul guvern. Deci este o prioritate pentru România instalarea noului guvern, crearea unei majorităţi parlamentare solide şi sigur că noi vom sprijini acest lucru", a precizat Onţanu.

Progresistul a mai spus că UNPR nu a negociat cu USL ministere în viitorul guvern Ponta.

El a precizat că alianţele cu PDL pentru alegerile locale au fost desfiinţate din pricina refuzului democrat-liberalilor de a introduce taxa pe averile foarte mari, de a reîntregi salariile bugetarilor, de a reintroduce ajutoarele sociale eliminate şi de a elimina plata CAS pentru pensiile mici.

"Ne-am lepădat ca de Satana. Nu era o alianţă viabilă. La Bucureşti, mergem pe propriile picioare. Fostul guvern, mă refer în principal la guvernul PDL condus de Emil Boc, a adus un atentat grav la adresa siguranţei şi a vieţii oamenilor, iar lucrul acesta noi l-am refuzat din momentul în care s-a pus problema să facem o alianţă pentru Bucureşti UNPR-PDL", a declarat Neculai Onţanu.

Întrebat dacă se aşteaptă la susţinere din partea USL, candidatul la Primăria Sectorului 2 a replicat că se aşteaptă la susţinere din partea tuturor cetăţenilor din respectivul sector.

"Eu mă aştept, vă spun sincer, ca un om şi ca un administrator - mi-a fost străină politica, eu de dimineaţa până seara fac administraţie: mă aştept la susţinerea tuturor cetăţenilor Sectorului 2 al Capitalei, pentru că eu, în această perioadă, tot ce am făcut am făcut pentru locuitorii Sectorului 2 al Capitalei şi pentru aceştia mă bat", a încheiat Neculai Onţanu.

(http://www.mediafax.ro/politic/ontanu-fostul-guvern-a-atentat-grav-la-siguranta-oamenilor-ne-am-lepadat-de-alianta-ca-de-satana-9579179/)

Nu este incredibil? Felicit pe cei de la MEDIAFAX şi pentru fotografii, sunt foarte sugestive.

Mă întreb şi eu, nu există nici o posibilitate ca aceşti generali să-şi piardă gradele şi să ajungă simpli soldaţi?

32 comments:

vaisamar said...

ce e asa incredibil , dupa pdl urmeaza pnl ca doar vrem partid unic la guvernare. era evident ca psd nu are sanse impotriva pnl+pdl asa ca a aplicat metoda : divide & conquer.
atata filozofezi pe aici degeaba si pierzi fix esentialul =)

epolitikon.wordpress.com said...

Vedeti, d-aia s-au dus toti traseistii la PNL, PSD-ul era full pentru ca trebuie sa reintegreze UNPR-ul...Anticipez oare o revenire spasita a uneperistilor la partidul mama?

ADRIAN said...

Dar de ce sa-si piarda gradele? Era doar un exercitiu tactic de "intoarcerea armelor" :))

Deceneu said...

Romania a intors armele si in al II-lea razboi mondial si nimeni din tara nu s-a socat. :)
Eu am avut o parere proasta despre ofiterii superiori, de cand am facut armata. Unul singur era persoana respectabila in toata unitatea.
Seful de stat major Lt.Col, a gasit un intrerupator aruncat la gunoi si l-a dus la atelierul de reparatii electronice sa vada daca se poate repara. Eu care eram militar in termene nu m-as fi uitat la 4,5 lei cat costa un intrerupator in comertul socialist.
Comandantul unitatii a ratat avansarea in grad, pentru ca a provocat un scandal si o bataie in restaurant.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar
:D
Păi nu de aceea am comentatori inteligenţi pe blog?

Bibliotecaru said...

@ epolitikon.wordpress.com

Generalii înapoi în PSD... Cred că-şi pierde PSD-ul majoritatea voturilor.

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

Eu am rămas din filme cu ofiţerul care îşi trage un glonte în cap într-un moment de intimitate pentru că nu doreşte să se predea duşmanului.

Bibliotecaru said...

@ Deceneu

Sunt cu totul de acord cu repararea întreruptorului. Şi eu, dacă văd un şurub pe jos, îl iau de acolo şi-l bag în buzunar.

ADRIAN said...

Pai bine dar acesti "generali" n-au acest armament in dotare. Daca s-ar fi sinucis discret in biroul lor ar fi trebuit sa-si treaa pe sub nas niste ciorapi sau niste izmene suprautilizate ... zic si eu :)

Bibliotecaru said...

Asta seamănă a Făt Frumos...

http://www.youtube.com/watch?v=NknzKIyppIY

vaisamar said...

i-am cautat prin blog da nu i-am gasit =))

Bibliotecaru said...

@ vaisamar
Sunteţi maliţios, chiar cu propria persoană. Toţi comentatorii mei sunt mai inteligenţi decât ai altora, chiar mai inteligenţi şi decât mine.

vaisamar said...

lauda de sine nu miroase-a bine =)

nimrod said...

Matei 6:24 ?! :)))) L-aţi "citit" bine, Biblio! Evident, nu de Matei e vorba... Excelent! Am râs de m-am tăvălit!

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Există ceva ce aş putea spune ca să vă fiu pe plac?

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Mi s-a părut nimerit cu momentul...

john said...

si eu daca gasesc 100 de euroi pe jos, o bag in buzunar, fara sa vad daca o pot repara...
biblio, ce poate sa te mai mire la oprea??? asta nu-si poate trage nici un glonte in cap singur daca nu intoarce arma...invers.

Vasile, said...

Biblio sesisezi un aspect important, acesti oameni sunt generali si la o adica destinul tarii poate fi decis de ei.
Pina la urma functia bate gradul asa a ajuns un simplu ofiter de securitate sa distruga o tara!

Dar nu stiu ce te oripileaza totusi atata timp cit insusi Baiazid dupa ce a afirmat ca nici o data nu poate da tara unui tampit ca Ponta , a reaplicat procedeul care-i cîrmea "biruinta"
mereu intre bucile mult stimatei Elena Ceausescu cu texte si amenintari publice in anii ceausisti , reparand brusc ingrijorat de salariile si bunastarea poporului!
Ce spune amicul cu memorie scurcircuitata este din nou o davada de instabiliate...partidul unic de care vorbeste va avea mari probleme intro guvernare coerenta chiar din complexitatea doctrinelor care vor impiedica stanga sa face ce-si doreste. dreapta si viceversa!
Sincer USLeul are o singura datorie fata de aceasta natie sa dea , vorba lui onutanu" pe dracu afara din casa, sa-l trimita in iad daca se poate ....adica sa dea o noua sansa ,un nou inceput acestei natii!

Deceneu said...

Bibliotecaru -"Sunt cu totul de acord cu repararea întreruptorului. Şi eu, dacă văd un şurub pe jos, îl iau de acolo şi-l bag în buzunar."
Daca surubul nu mai are filet cu siguranta il arunci, nu-l mai duci la cineva sa-i dea alt filet.

dArtagnan said...

Mie titlul articolului mi se pare ...incredibil! Ce vedeți la politicienii noștri incredibil!?! Totul la politicienii noștri este de o ”normalitate” și o previzibilitate a demagogiei și fățărniciei...incredibilă!Din contră, dacă nu votau guvernul aș fi căzut pe spate.

Bibliotecaru said...

@ john

Nu sunt mirat de ceea ce face domnul Oprea, eu sunt mirat că ceea ce face domnul Oprea este tolerat de ceilalţi. Am tot încercat să descopăr nişte calităţi la acest domn care să-l facă "acceptabil" şi nu am reuşit să găsesc. Este printre puţinii oameni din politică la care nu găsesc părţi pozitive, de nici un fel. Şi totuşi a ajuns extrem de sus.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Eu sunt mai "iertător" cu faptul că preşedintele Băsescu a spus că dl. Ponta nu va fi premier pe perioada mandatului său pentru ca apoi să ajungă să-l nominalizeze pe post de candidat-premier. Mai mult mă deranjează declaraţiile de tipul "nu vor scădea pensiile şi salariile" sau "nu ne vom împrumuta de la FMI"... Într-o ţară stabilă şi funcţională, nu prea contează cine este preşedinte, cine este premier, ministru... şi aşa mai departe. La noi nu numai că are importanţă, dar de aici vine şi sursa de instabilitate şi disfuncţionalitate.

Problema este că unul dintre generali "veghează" asupra sector, adică sute de mii de oameni, celălalt a "vegheat" şi domnia sa peste întreaga armată română, alt număr important de cetăţeni. Cineva le-a permis asta.

Bibliotecaru said...

@ Deceneu

:D
Nu cad în capcana asta, doar sunt filosof... un şurub fără filet nu mai este şurub, nu-i aşa?
:D

Bibliotecaru said...

@ dArtagnan

Stimate domn,
Poate că problema românilor începe cu faptul că nu se mai miră, că încep şi ei să vadă ceea ce se întâmplă drept normalitate.

vaisamar said...

in caz ca va intrebati de ce felix vrea agricultura =))

www.scj.ro/dosare.asp?view=detalii&id=100000000212993

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Nu sunt familiarizat cu acest proces, din câte am înţeles este vorba despre o licitaţie cu cântec. Lucrurile au mers prea departe şi nu cred că mai are importanţă cine este la Agricultură pentru că nu văd cum ar influenţa acest proces.

Gimar said...

@Bibliotecaru
Dupa aceste declaratii urmeaza "Pupat toti piata endependenti",nu-i asa? In acest caz, va mai mentineti promisiunea ca va faceti propriul partid? Daca da, ma inscriu si eu.

vaisamar said...

din moment ce partea civila aka ala ce da in judecata e fix ministerul agriculturii ce crezi ca o sa se intample ?

Bibliotecaru said...

@ Gimar
Mi-e frică că dacă îmi fac partid să nu iau cu mine o lopată cu care să le controlez dinţii de carii? :D

Aud că şi domnul Oprea este în cărţi pentru Guvern. Ce mai lipseşte, domnul Boc?

Recunosc că absurdul la care s-a ajuns mă oboseşte foarte mult.

Să încep să lucrez la programul politic?

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Ministerul este parte civilă într-un proces penal, asta nu înseamnă că ministerul dă în judecată, ci că statul, respectiv ministerul este parte prejudiciată şi vrea să recupereze prejudiciul.
Pe de altă parte statul, adică procurorul, dă în judecată pe inculpaţi că au încălcat Codul Penal. Asta rămâne indiferent de ce va face Ministerul Agriculturii pentru că s-a ajuns deja la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Vedem astăzi ce va fi. La cât s-a amânat cauza asta, este foarte probabil să nici nu înceapă cu adevărat procesul "pe fond" până la alegerile parlamentare.

Părerea mea. Nu sunt jurist, poate greşesc.

Dacă observaţi, nici măcar nu este vorba despre Codul Penal ci de o lege cu caracter special Legea nr.656/2002.

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=39240

Răsfoiţi un pic legea şi veţi vedea că nu are nici o treabă Ministerul.

Vasile, said...

A nu dl. Bibliotecar,


Voi cu restul doreste sa cumpere le preturi de nimic pamantul taranilor romani,el isi doreste o Romanie "nearabila" ,mai mult doreste sa defriseze Padurea Badeasa si ce a mai ramas din codrii Vlasiei, la sculptat deja pe Traian in pielea goala ca un zoofil ce a fost cu Dacia in brate transformata intro lupoaica gestanta care cerseste pe treptele unei institutii romanest, Ce mai din 90 incoace in lunga guvernare acest mogul a furat si marmura si petrolul si cuprul,aurul,..
padurile (asta parca am mai spuso) si acum vrea si pamantul poporului! !

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
De vrut şi eu aş vrea nişte democraţie şi bun-simţ instituţional, dar nu mă ajută nimeni.

Domnule Vasile, de furat fură, asta este... dar de ce nu plăteşte? Pe mine asta mă roade, că Justiţia ar trebui să fie apolitică.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.