30 April 2010

În Europa drepturile omului sunt o chestie mai mult legată de discurs decât de realitate



http://1.bp.blogspot.com/_2J4Lo9UzhFw/SLZ846uZCOI/AAAAAAAAAJE/Rwlz3zI0RG8/s400/Totalit%C3%A4r+(1).jpg
(sursa: http://enemy-of-the-music-business.blogspot.com/2008/08/totalitr-ni-mste-bort.html)

Ce spune declaraţia universală a drepturilor omului?



Article 2.

  • Everyone is entitled to all the rights and freedoms set forth in this Declaration, without distinction of any kind, such as race, colour, sex, language, religion, political or other opinion, national or social origin, property, birth or other status. Furthermore, no distinction shall be made on the basis of the political, jurisdictional or international status of the country or territory to which a person belongs, whether it be independent, trust, non-self-governing or under any other limitation of sovereignty.

    Article 18.

  • Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief, and freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion or belief in teaching, practice, worship and observance.

    Article 26.

  • (2) Education shall be directed to the full development of the human personality and to the strengthening of respect for human rights and fundamental freedoms. It shall promote understanding, tolerance and friendship among all nations, racial or religious groups, and shall further the activities of the United Nations for the maintenance of peace.

Am tot privit spre occident şi Europa ca la nişte ţări civilizate, adevăratele etaloane spre care ar trebui să tindem şi noi, românii. Iată că aceste ţări europene se dovedesc o spoială ieftină "de ochii lumii". Nimic nu împiedică aceste ţări să legifereze adevărate aberaţii care calcă în picioare chiar cel mai intim drept al omului.

- Valul islamic, dat afara din Europa

- Belgia, primul stat european care ar putea interzice valul islamic

- Bulgaria: Vălurile islamice sunt interzise în şcoli

- Anglia: ELIMINATA DIN SCOALA PENTRU CA PURTA CRUCIULITA LA GIT

- Cum vede Europa simbolurile religioase

O soluţie şi mai nuanţată are Franţa. Franţa vrea pedeapsa cu inchisoarea si amenzi uriase pentru cei care obliga o femeie musulmana sa poarte văl pe faţă, ceea ce este OK, dar şi amenzi pentru cele care poartă vălul neforţate.

Cum spuneam, în dese rânduri, statul totalitar nu este o condiţie a partidelor comuniste sau fasciste/naziste. Iată, aceste ţări occidentale la care ne plecăm cu respect şi umilinţă... ştiu călca foarte bine drepturile omului în picioare.

8 comments:

N. Raducanu said...

Stimate domnule Florescu ("Bibliotecaru'),
Te rog spune-mi unde poate fi citita varianta supusa aprobarii Parlamentului din Legea lustratiei?
Multumesc!

Bibliotecaru said...

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=6394

nimrod said...

@Biblio,

Reacţia la amestecul obraznic şi ostentativ până la insultă a fundamentalismului religios musulman în sistemul de valori european n-are nici o legatură cu drepturile omului, fiindcă avem de a face cu o încălcare nesimţită a legii ospitalitaţii şi a condiţiei de univers laic a societăţii europene. Aplecaţi-vă puţin, de exemplu, asupra comportamentului general al hinduşilor rezidenţi în UE şi, prin comparaţie, cu siguranţă veţi începe să vedeţi lucrurile altfel. Personal n-am auzit de hinduşi care să fi pătruns pe teritoriul Europei cu arma în mână şi să fi tăiat capete pe care apoi să le fi înghesuit în lăzi goale de muniţie...

Bibliotecaru said...

Ce faceţi acum, "ură de rasă"?
Păi dacă zece oameni cu văl pe faţă aruncă în aer nu ştiu ce, înseamnă asta că milioane de oameni cu văl pe faţă sunt terorişti cu arma în mână? Aveţi impresia că cei din NATO stau prin ţările arabe cu puşca în mână şi racheta pe ţeavă pentru că aşa este obiceiul la ei, să "tragi pistoale la petrecere"? Faceţi o comparaţie în rândul victimelor, islamul asupra occidentului sau occidentul asupra islamului. Milioanele de musulmani omorâţi cu brutalitate de occident nu se văd aşa de bine. Este adevărat, ei nu au rachete şi arme de distrugere în masă, sunt mai primitivi... Gândiţi-vă însă că în Europa jocul cu bomba exista cu mult înaintea lor.

Printre link-uri am introdus şi pe cel englez al copilului exclus din şcoală pentru că purta cruciuliţă. Acea discriminare că motivaţie mai are?

Acel voal nu este purtat precum cagula la mascaţi, pentru a nu recunoaşte trecătorul. Motivul este total opus reacţiei europene. În timp ce femeia europeană face orice pentru a atrage, a fi sexy, a surexcita interesul bărbaţilor, religia musulmană pune acele haine pe femeie tocmai pentru a nu trezi simţurile sexuale ale bărbaţilor. Este o alegere religioasă, întâi de toate. Domnia voastră trebuie să înţelegeţi că musulmanii au un set lărgit de porunci biblice decât creştinii. Pentru ei interdicţia de a mânca carne de porc are aceiaşi valoare morală cu interdicţia de a ucide. Noi nu simţim asta pentru că noi am fost creştinaţi fără a fi mai întâi evrei, fără a trece prin rigoarea Vechiului Testament... Dar dacă noi nu avem această morală lărgită, deşi logic ar trebui să o avem şi noi, Vechiul Testament este parte integrată a doctrinei creştine, asta nu înseamnă că ar trebui să o interzicem la alţii.

nimrod said...

@Biblio,

a.Ăia zece terorişti sunt produsul unui sistem de valori.Treaba lor dacă se omoară între ei da' să nu se aştepte la simpatie dacă sar pârleazul. De altfel ameninţarea cu ştersul de pe hartă nu e "opera" unei duzini de extremişti ci a unui mod de gândire ajuns politică de stat.

b. Prefer o europeancă sexy şi vie unei musulmance omorâtă cu pietre smulse din macadam fiindcă a avut un schimb de sms-uri cu un infidel, aşa că ne eu "trebuie să înţeleg" ci cu siguranţă alţii...

Bibliotecaru said...

Aici nu este vorba despre ceea ce ne place, aici este vorba că trebuie să respectăm valorile tuturor, chiar şi atunci când sunt diferite, opuse chiar, valorile noastre. Mulţi bărbaţi preferă să vadă femeile dezbrăcate şi nu îmbrăcate, mai ales când sunt tinere şi frumoase, asta nu înseamnă însă că o femeie care iese goală pe stradă nu este imorală şi tratată ca atare de societate în urma unor reguli sociale. Purtarea unei îmbrăcăminţi nu atentează cu nimic la libertatea celorlalţi, nu încalcă morala celorlalţi... de ce ar fi interzisă, doar pentru că europenii nu sunt obişnuiţi să o vadă? Eu aş putea să merg în Paris sau Bruxelles îmbrăcat în iţari, cămeşe, chimir, brâu, cuşmă şi cojoc? Ar trebui să se dea o lege împotriva mea pentru că mă îmbrac neobişnuit pentru belgieni sau francezi? Nu vă faceţi că nu înţelegeţi, legea nu este împotriva atentatelor cu bombe, ci împotriva purtării voalului, adică a îmbrăcăminţii. Legea nu este împotriva violenţei, ci împotriva unui cod al exprimării religioase.

nimrod said...

@Biblio,

Păi tocmai asta e şi ideea: descurajarea exprimării apartenenţei religioase printr-un cod vestimentar şi de aici, prin extensie, a altor apucături.
Biblio, sunt printre puţinii români care se ridică în picioare când intră o femeie în încăperea în care mă aflu dar, fiindcă mă pregătesc de mici, bere şi steguleţ, nu mai intru în detalii. Oricum nu dau doi bani pe cei care-şi ţin nevestele fie închise în casă, fie acoperite, de nici nu ştii, dacă nu se mişcă, încotro merg. Vă doresc un week-end liniştit.

Bibliotecaru said...

Abuzurile bărbaţilor împotriva femeilor reprezintă cu totul altă dimensiune a problemei. Dacă exista o lege împotriva bărbaţilor care sechestrează femei în casă şi le obligă să se îmbrace cumva, atunci e OK... Chiar am spus asta în postare, dacă aţi observat. Dar nu este vorba despre aşa ceva.

Şi eu vă doresc petrecere frumoasă.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.