02 September 2011

Emil Boc: Nu pot face promisiuni legate de creşterea pensiilor


Ba da, cum să nu...

02 Septembrie 2011
Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că o eventuală majorare a pensiilor anul viitor depinde de datele economice, el reiterând că nu poate face vreo promisiune în acest sens.
"Totul depinde de economie, oameni buni. Nu putem face niciun fel de promisiune, niciun fel de afirmaţie până nu avem prognozele pentru 2012. Am câştigat cu grele suferinţe din partea românilor stabilitatea asta macroeconomică. Stăm mai bine şi din punctul de vedere al datoriei ca procent în PIB, fiind la 31,5% după primele şase luni, şi din prisma deficitului bugetar, mai bine decât unele ţări din UE", a precizat Emil Boc.
Şeful Executivului a adăugat că politicienii nu au dreptul să compromită stabilitatea economică şi viitorul ţării cu măsuri populiste."N-au voie politicienii, nici cei care sunt la putere astăzi, nici cei care vor fi peste 4 - 8 ani, să sacrifice stabilitatea economică a României, pentru că a da ceea ce nu se poate nu înseamnă altceva decât să compromiţi viitorul ţării. Deci, ceea ce va fi posibil din punct de vedere economic se va acorda, sub rezerva menţinerii stabilităţii economice a ţării şi a siguranţei că ceea ce există se poate acorda în fiecare lună, pentru că ceea ce au făcut cei din opoziţie în 2008 a fost să mărească peste noapte salarii şi pensii care nu mai puteau fi date de luna următoare", a afirmat primul-ministru Emil Boc.
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/80590-Emil-Boc-O-parte-din-stimulentele-de-acum-pot-fi-preluate-de-salarii-in-unele-domenii.html)
Pe de altă parte...
28 martie 2011
Reforma corectă a sistemului public de pensii a permis majorarea pensiilor pentru peste 1,5 milioane de persoane care au lucrat în grupele I şi II de muncă, a declarat, duminică (27 martie 2011) , la Deva, preşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), premierul Emil Boc.
Prezent la şedinţa Consiliului de Coordonare al PDL Hunedoara, Emil Boc a arătat că majorarea pensiilor pentru cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă a necesitat alocarea de fonduri în sumă de 403 milioane euro în acest an.
‘Pentru că am făcut o reformă a pensiilor corectă, astăzi este posibil ca 1.541.000 de pensionari din grupele I şi II de muncă să beneficieze de o pensie mai mare. Totalul alocat este de 403 milioane de euro, numai pentru 2011. De ce a fost posibil acest lucru? Pentru că am făcut o lege a pensiilor bazată pe principiul contributivităţii şi nu pe principiul privilegiilor. Asta ne-a dat posibilitatea să răsplătim la pensie, pe fiecare, după munca lui, mai grea, mai intensă sau în funcţie de domeniul în care a lucrat’, a spus preşedintele PDL.
(http://www.money.ro/emil-boc--reforma-corecta-a-permis-cresterea-pensiilor-pentru-cei-care-au-lucrat-in-grupele-i-si-ii-de-munca_908266.html)

Iar apoi...
24 Aug 2011
Boc, către pensionarele supărate pe măsurile de austeritate: Şi în Grecia, Spania şi Germania sunt necazuri.
Emil Boc nu ştie când se măresc pensiile în România. Dar este sigur că situaţia din Grecia şi Germania este îngrijorătoare.
I-a mărturisit acest lucru unei bătrâne din Dâmboviţa, care i s-a plâns că nu are bani suficienţi.
http://www.antena3.ro/thumbs/big/2011/08/24/boc-catre-pensionarele-suparate-pe-masurile-de-austeritate-si-in-grecia-spania-si-germania-sunt-necazuri-105359.jpg
Aflat în judeţul Dâmboviţa, premierul Emil Boc a fost certat de pensionare pentru măsurile de austeritate adoptate în Guvern.
Drept răspuns, Emil Boc i-a spus femeii că şi în alte ţări este greu: "Vedeţi că şi în Grecia, şi în Spania şi Germania sunt necazuri!"
(http://www.antena3.ro/romania/boc-catre-pensionarele-suparate-pe-masurile-de-austeritate-si-in-grecia-spania-si-germania-sunt-necazuri-134590.html)
Domnule Boc, înţeleg că nu ştiţi şi că nu vreţi să apelaţi la vrăjitoare or prezicătoare or doamnele cu astrologia de la TV să vă prezică cum este viitorul, ceea ce nu înţeleg eu este cum... "Am câştigat cu grele suferinţe din partea românilor stabilitatea asta macroeconomică"... Îmi puteţi spune unde este stabilitatea asta macro-economică? Suferinţele le văd, le întrevăd şi pe cele din viitor, efectele sunt mai greu de observat. Zău că nu-mi dau seama. Cred că veţi obţine stabilitatea macro-economică când se va ajunge la zero economie, că nu mai are ce să fie instabil.

Domnule Boc, eu zic să nu ne mai minţim şi ne declarăm decedaţi economic, cu linia izoelectrică la căpătăi. Apoi noi, cei săraci, să fim eutanasiaţi creştineşte şi aşezaţi în gropi comune, cum ne stă bine. Veţi rămâne apoi să guvernaţi peste milionari în euro şi nu veţi mai avea probleme cu pensii, salarii, Roşia Montana, alegeri... Ce spuneţi?

2 comments:

Aurelio texanu said...

Acest capitol pensiia ajuns datorita sistemului un dezastru pentru politicienii din Romania
De multi ani am propus centralizarea acestui sistem precum este in America SOCIAL SECURITY
Acest numar pe care il obtine orice cetatean de la nastere, este urmarit toata viatza pina la moarte, toate datele la angajarem contributia , si nimeni nu se angajeaza undeva daca nu are acest Social Security
In Romania este o anarhie politica, atita timp cit nu ai evidentza salariatilor care lucreaza, nu poate acoperi pensionarii este exact ca o piramida, ceii care lucreaza acopera pe ceii care sunt pensionati
Totii patronii trebuie sa contribuie cu un % si salariatul cum este in America 6% salariatul si 6% patronajul, sunt 12% din fiecare salariat
Domnul Lazaroiu poate lua acest sistem dela Americanii pe gratis, au bazele militare NATO in Romania
Nu stiu daca ma intelegeti, cu acest Social Security orice cetatean este urmarit indiferent de pozitia pe care o are in societate, ar scadea mult coruptia

Bibliotecaru said...

Statele Unite nu au inventat roata, sistemul vine de prin bătrâna Europă.

În România există un sistem de identificare numit CNP (Cod Numeric Personal,) care urmăreşte toată viaţa fiecare cetăţean român, şi un sistem al Asigurările Sociale de Stat dezvoltat de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, instituţie care administrează sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi a sistemului de asigurare pentru accidente de munca şi boli profesionale.

Sistemul românesc este echivalent celui american, banii sunt însă alţii.

Contribuţiile sunt şi în România la fel, angajat şi angajator plătesc acele procente din salarii (contribuţii) pentru diferite fonduri de asigurări.

Mai exact:

Contribuţii salariat
- Contributia la fondul de somaj 0,5%
- Contribuţia la asigurările sociale 10,5%
- Contributia la asigurarile de sanatate 5,5%
- Impozit pe venit 16%

Contribuţii angajator
- Contribuţia la asigurările sociale 20,8%
- Contribuţia la FNUASS 0,85%
- Contributia la fondul de somaj 0,5%
- Contribuţia la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale 0,25 %
- Contributia la asigurarile de sanatate 5,2%
- Contribuţia pentru asigurarea de accidente de muncă 0,4%
- Comisionul la Camera de Muncă 0,75%

Sistemul nu funcţionează pentru că astfel de fonduri pleacă de la principiile asigurărilor, or în România sunt administrate după cum doreşte politicianul, fără nici un fel de principiu pe tema asigurărilor. Mă gândesc chiar să fac un mic curs de asigurări pentru uzul politicienilor, pentru a înţelege că nu domniile lor trebuie să mărească pensiile şi preşedintele Casei...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.