Dacă adevăratul scop al vizitei domnului Băsescu în SUA nu este întâlnirea cu preşedintele sau vice-preşedintele SUA, ce ar fi dacă domnul Băsescu a mers, destul de intempestiv, în SUA pentru a se întâlnii cu şefii CIA. Să o luăm cronologic.
13.08.2009
Una dintre inchisorile secrete ale CIA s-ar fi aflat intr-o cladire renovata, situata pe o strada intens circulata din Bucuresti, au declarat fosti oficiali din cadrul serviciilor de informatii americane, citati de New York Times in editia electronica.
Despre existenta retelei de inchisori secrete pentru membrii al-Qaida se stia de multa vreme, dar detalii cu privire la modul de construire, locatie si administrare au fost dezvaluite recent de fosti oficiali ai agentiei.
Aceste inchisori au fost un element foarte important al programului administratiei George W. Bush impotriva terorismului.
CIA a cerut, in martie 2003, liderului unei baze a agentiei americane din Europa sa coordoneze construirea unor inchisori secrete, in care sa fie plasati cate 5 dintre cei mai periculosi teroristi din lume. Au fost alese 3 state: Romania, Maroc si o tara neprecizata din fosta URSS.
Kyle D. Foggo, in perioada respectiva sef al uneia dintre principalele baze de aprovizionare ale agentiei in Europa (Germania), a supervizat construirea celor trei centre de detentie, fiecare construit pentru a gazdui cate 5 detinuti, potrivit unor fosti oficiali CIA.
Una dintre inchisori a fost amenajata intr-o cladire renovata de pe o strada intens circulata din Bucuresti, o alta era situata intr-o regiune izolata din Maroc si o a treia in afara unui oras din fosta Uniune Sovietica, au precizat sursele. Cladirile erau construite la fel pentru ca detinutii sa nu isi dea seama unde anume se afla.
Kyle D. Foggo, cunoscut ca Dusty, trecea drept mare amator de trabuc si burbon, capabil sa piloteze un avion catre orice destinatie din lume sau sa obtina arme, alimente sau bani la cererea CIA. El a acceptat ulterior detasarea in cadrul unei misiuni de spionaj in Afganistan si Irak.
Foggo, care executa in prezent o sentinta de 3 ani intr-o inchisoare din Kentucky, lucra cu ofiteri, ingineri si angajati ai CIA la construirea inchisorilor si folosea materiale disponibile local, potrivit oficialilor.
In varsta de 55 de ani, Kyle D. Foggo a refuzat sa dezvaluie informatii clasificate legate de program si nu a fost acuzat de abuzuri in legatura cu inchisorile secrete, ci numai de prejudicierea agentiei in schimbul unor foloase personale. Inainte de a parasi CIA, in 2006, el devenise al treilea in ierarhie, dar performantele sale morale au lasat foarte mult de dorit.
(Mireille Astrid POPA http://bistrita-nasaud.einformatii.ro/stire/politica/2/17786/cia-a-amenajat-o-inchisoare-secreta-pentru-5-teroristi,-la-bucuresti/19/)
26 Mai 2010
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit miercuri cu Directorul Agentiei Centrale de Informatii (CIA) a Statelor Unite ale Americii, Leon Panetta, si au discutat despre cooperarea Bilaterala in problematica de securitate.
"O delegatie a Agentiei Centrale de Informatii a Statelor Unite ale Americii, condusa de domnul Leon Panetta, directorul acestei institutii s-a intalnit cu si cu Traian Basescu si cu cei din SRI", informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.
Discutiile, la care au participat si conducerea Serviciului Roman de Informatii si cea a Serviciului de Informatii Externe, s-au concentrat asupra cooperarii bilaterale in problematica de securitate.
Au fost abordate teme precum combaterea terorismului, contraproliferarea, contraspionajul, securitatea economica si protectia impotriva atacurilor cibernetice, se mai arata in comunicat.
(Irina Ursu http://www.ziare.com/basescu/stiri-traian-basescu/basescu-s-a-intalnit-cu-directorul-cia-leon-panetta-1018044)
27 Iunie 2011
Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, se află în vizită oficială în SUA, astfel că nu va participa la şedinţa de luni a CSAT, a precizat Serviciul, menţionând că, pe parcursul acestei vizite, directorul SRI se va întâlni cu directorii CIA şi FBI, informează Mediafax.
"Pe parcursul acestei vizite, directorul SRI se va întâlni cu directorii CIA şi FBI", se arată în comunicatul de presă al SRI.
Preşedinţia a anunţat că luni, de la orele 18.00, va avea loc o nouă şedinţă a CSAT, printre temele care vor fi abordate numărându-se şi cea privind forţele şi mijloacele militare pe care România le poate pune la dispoziţie, în anul 2012, pentru misiuni în afara teritoriului.
De asemenea, pe ordinea de zi figurează subiecte referitoare la: Carta Albă a Apărării, Strategia naţională în domeniul capacităţilor civile, Strategia naţională privind protecţia infrastructurilor critice, Proiectul Hotărârii de Guvern pentru modificarea Hotărârii de Guvern nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu modificările şi completările ulterioare şi Raportul privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.
(VICTOR TURŞAN http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/sri-la-masa-cu-cia-si-fbi-229500.html)
Şi acum legaţi acestea cu...
...ziua de astăzi
Preşedintele Traian Băsescu va avea, la Washington, o întâlnire cu directorul CIA, David Petraeus, la eveniment urmând să participe şi şeful SRI, George Maior, au declarat pentru MEDIAFAX surse diplomatice.
Conform surselor citate, în contextul discuţiilor pe teme de securitate, George Maior se va întâlni cu omologi din SUA.
Astfel, şeful SRI va participa la întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu directorul CIA.
Preşedintele Traian Băsescu a plecat, marţi dimineaţă, în vizita de lucru în Statele Unite dedicată semnării unor acorduri bilaterale, şeful statului fiind însoţit de şeful SMG, de miniştrii Apărării şi de Externe, de directorii SIE şi SRI şi de ambasadorul american la Bucureşti.
Plecarea a avut loc în jurul orei 02.45.
Din delegaţia română fac parte, alături de preşedinte, şeful SMG, generalul-maior Ştefan Dănilă, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Este prezent şi consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota.
De asemenea, preşedintele Traian Băsesescu este însoţit de directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, de directorul SRI, George Maior, şi de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.
(Directorul CIA, Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Administraţia prezidenţială a anunţat, sâmbătă, vizita de lucru a preşedintelui la Washington, menţionând că scopul deplasării este legat de "finalizarea unor acorduri bilaterale".
Publicaţia americană The Hill, distribuită la Washington, notează, într-un material dedicat evenimentelor care au loc în această săptămână, o întâlnire, marţi, între preşedintele Traian Băsescu şi vicepreşedintele Joe Biden, fără a menţiona şi o întâlnire la nivel de şefi de stat.
"Obama călătoreşte la Columbus, Ohio, pentru a promova American Jobs Act", notează sursa citată, referindu-se la programul zilei de marţi, 13 septembrie. Cotidianul nu menţionează nimic despre o întâlnire Obama - Băsescu, marţi sau în vreo altă zi a săptămânii dar scrie, în schimb, că vicepreşedintele Joe Biden se întâlneşte cu preşedintele român pe 13 septembrie.
"Vicepreşedintele Biden se întâlneşte cu preşedintele României Traian Băsescu", scrie The Hill.
Publicaţia notează că atenţia se va concentra pe activitatea de la Capitoliu în condiţiile în care preşedintele Obama urmează să trimită Congresului un proiect legislativ important - American Jobs Act.
Pe de altă parte, în conferinţă susţinută, luni, la Casa Albă de secretarul de presă Jay Carney nu s-a abordat subiectul legat de vizita preşedintelui Băsescu. Carney a prezentat programul oficial al preşedintelui Obama precizând că acesta pleacă, marţi, la Columbus, Ohio, unde va vizita o şcoală, în cadrul programului său de promovare a American Jobs Act. De asemenea, Jay Carney a declarat că miercuri preşedintele Obama se va afla la Raleigh-Durham tot pentru promovarea American Jobs Act.
(http://www.mediafax.ro/politic/presedintele-basescu-se-va-intalni-cu-directorul-cia-la-discutii-participa-si-seful-sri-8741294)
Cum să nu mă întreb ce legături are preşedintele Băsescu cu CIA? SRI înţeleg, SIE înţeleg... dar Traian Băsescu? Ce caută preşedintele unei ţări să se întâlnească cu CIA? Şi încă des... Doar dacă... Dar mai bine nu-mi adresez această întrebare/concluzie, Toma Caragiu m-a învăţat că unele întrebări nu trebuiesc adresate, unele mingii sunt menite să rămână în buzunar. Dar ar fi cumplit să fie adevărat ce bănuiesc.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
UPDATE:
Iată poznă, mai are unul beculeţul aprins, ca şi mine...
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, marti seara, ca, dupa parerea sa, vizita lui Traian Basescu in SUA a fost organizata pe linia serviciilor secrete, nu pe calea obisnuita, a diplomatiei.
18 comments:
Pai m-ati facut curios, acum spuneti concluzia...
De ce s-ar duce un preşedinte să viziteze un serviciu de informaţii externe al unei ţări străine, fie el şi "Un prieten al României"? De ce ar face asta încă des? De ce s-ar duce la acel serviciu al statului american cu mai mulţi oameni ai serviciilor de informaţii, oameni puşi acolo tot de preşedinte. De ce Administraţia Prezidenţial SUA ar fi luată pe nepregătite şi ar apela la un protocol total nepregătit, mai ales dacă era vorba despre scutul antirachetă (vă amintiţi ce probleme a născut cu Rusia, deci nu era o bagatelă).
Asta relevă o relaţie specială a preşedintelui româniei cu serviciul secret CIA condusă de un prieten al României, ca să-l citez încă o dată. Poate există o relaţie specială şi a celorlalţi şefi de servicii secrete cu prietenul României de la CIA. Poate că întreaga conducere de azi a României are o relaţie specială cu CIA. Poate că schimbarea domnului Bush jr. cu domnul Obama a tulburat un pic apele şi în relaţia specială cu CIA.
Foarte interesamt...
Biblio,
Pe de o parte, nu cred că poate exista vreo "relaţie specială" între nişte români şi nişte americani, alta şi altfel decât aceea dintre Gheorghiu-Dej şi Stalin imediat după război. Pe de altă parte nu cred că trebuie mers pe mâna lui Dusty ăsta, că omu' mai are de plătit avocaţi şi tre' să facă şi el un ban. Ce m-a enervat însă în context a fost sintagma "analişti luminaţi" introdusă într-o declaraţie ce se vroia serioasă. Păcat de datul aramei pe faţă în felul ăsta. Altfel câtă vreme calea ferată e în lichidare iar de la anu' adio aviaţie de luptă, altele sunt problemele ţării, de fapt, nu scutul... Restul e propagandă.
CIA este agenţia americană care trimite spioni peste hotare. Cu asta se ocupă în primul şi ultimul rând. Cu securitatea SUA şi anti-terorismul, frauda informatică, traficul de orice fel, infracţionalitatea internaţională se ocupă FBI... CIA este un serviciu specializat pe strângeri de informaţii, spionaj economic, spionaj social, racolare de cârtiţe şi agenţi în ţările de interes, agenţi de influenţă... unii spun că provoacă revoluţii, terorism economic şi aşa mai departe. Agenţii CIA în România nu au, prin definiţie, cum să facă bine României, pentru că natura lor este împotriva statului străin unde operează. Sigur, şi noi, la rândul nostru, avem spioni, toată lumea are spioni. Un român care vine în vizită la Casa Albă nu are de ce să se întâlnească, în mod normal, cu CIA... poate cu FBI dacă trebuie să discute despre terorişti, infracţiuni economice pe internet, trafic de orice fel, bla bla bla. Chiar dacă România ar fi prins spioni americani care doreau să saboteze cumva România, chiar dacă americanii ar fi prins spioni români, tot nu ar fi fost cazul să se întâlnească ditamai preşedintele României cu şeful CIA. Singura logică pe care o văd eu (e drept că eu nu prea ştiu decât de prin filme astfel de "realităţi") ar fi ca preşedintele României să aibă un raport de natură specială cu CIA, dincolo de relaţiile între instituţia Administraţiei Prezidenţiale din România şi instituţia CIA.
Dumneavoastră vi s-ar părea normal dacă domnul Obama ar veni la Bucureşti să se întâlnească cu Mihai Răzvan Ungureanu, şeful SIE? O astfel de întâlnire a unor şefi de servicii, însoţiţi de preşedintele în persoană, cu un şef al unei Agenţii de tip intelligence este halucinantă.
Biblio,
Pot să sintetizez? a.Deci: ori Prăvălia americană a acţionat de capul ei în România ori a acţionat cu ştiinţa prăvăliilor aborigene da' s-a "scurs", iată, despre una despre alta şi doar directorii nu pot drege borşu'.
b. Evident că un preşedinte american nu s-ar face de râs dându-şi întâlnire în străinătate cu un subaltern dintr-o structură străină, mai rău, cu unul despre care Donald Rumsfeld a întrebat "ăsta cine-i?"...
c. După cum ştiţi, pe preşedintele Băsescu nu-l interesează prea mult nuanţele şi interpretarile care se pot da acţiunilor sale chiar şi de către analişti dară-mi-te de către nişte blogger-i :)))))!
Pai, poate s-a intalnit cu CIA-ul ca sa discute despre puscarii americane secrete, pe aici, pe centura sau prin Baragan...cine stie. In schimb, mai pune si Obama o vorba buna pe la vreo companie americana sa angajeze la noi vreo 1000 de negri si nu in Bulgaria sau Slovacia de ex.
In paranoia mea, totusi cred ca exista o mica legatura si intre gestul lui Basescu de a se implica direct si abrupt la Rosia Montana si aceasta vizita.
Adica, cumva a vrut sa raporteze in direct ca se ocupa de situatie si ca face presiuni...Dar asta-i doar un gand paranoic de-al meau...
Pai, poate s-a intalnit cu CIA-ul ca sa discute despre puscarii americane secrete, pe aici, pe centura sau prin Baragan...cine stie. In schimb, mai pune si Obama o vorba buna pe la vreo companie americana sa angajeze la noi vreo 1000 de negri si nu in Bulgaria sau Slovacia de ex.
In paranoia mea, totusi cred ca exista o mica legatura si intre gestul lui Basescu de a se implica direct si abrupt la Rosia Montana si aceasta vizita.
Adica, cumva a vrut sa raporteze in direct ca se ocupa de situatie si ca face presiuni...Dar asta-i doar un gand paranoic de-al meau...
@ nimrod
Poate pentru alţii poate părea normal, dar ce nevoie are un preşedinte să discute oficial sau neoficial cu un şef de spioni al unui stat străin? Cu FBI-ul înţeleg, deşi şi aici diferenţa de nivel este sesizabilă. Acelaşi domn Băsescu a sugerat în acea dezbatere din finalul campaniei electorale că domnul Geoană s-ar fi dus în Rusia în calitate de spion KGB... şi asta numai că s-a dus până la Ruşi.
http://www.newsiasi.ro/national/politic/de-la-rusi-vine-ploaia-geoana-vizita-secreta-la-moscova.html
Poate am citit eu prea multe cărţi poliţiste în copilărie, dar ceva nu se leagă.
@ epolitikon
Sigur că da, motive sunt cu nemiluita. Chiar spuneam zilele trecute cuiva...
Eu cred că domnul Băsescu se duce pentru a semna finalizarea unor acorduri bilaterale între România şi Statele Unite ale Americii, că doar a aşa spus Administraţia Prezidenţială şi mai cred că sunt şi ceva obiective neoficiale.
Trebuie să spun însă că nu am încredere în domnul Obama, de la început am bănuit că este un tablou impresionist aşezat la suprafaţă pentru a masca adevăraţii promotori ai sistemului numit Noua Ordine Mondială. Vorba domniei sale, “I’m here to listen, to share ideas and to jointly, as one of many NATO allies, help shape our vision for the future”. Sesizaţi ce frumos ajunge un partener NATO subordonat SUA… “să ajute la modelarea viziunii noastre pentru viitor”. Frumos… Eu cred că de aceasta se duce domnul Băsescu la Washington.
Un cetăţean numit Silviu Apostol scria că firma Gabriel Resources, cea care deţine 80% din Roşia Montana Gold Corporation, firmă care are o afacere de minimum 4 miliarde de dolari în România dacă şi numai dacă toate instituţiile şi toţi politicienii privesc în altă parte când vor lua cu găleata din subsolul României, lăsând în loc mii de tone de cianură… a făcut un lobby de 1,5 mil USD pe lângă Congresul SUA. (http://www.kamikazeonline.ro/2011/02/gabriel-resources-lobby-de-15-mil-usd-pe-linga-congresul-sua/) Cum domnul Băsescu a început, asiduu, să facă reclamă acestei afaceri (că domnia sa e “Jucător” şi nu-i pasă de Constituţie şi alte “amănunte” precum legea), mă gândesc că vizita domniei sale are legătură şi cu aceasta.
Mă mai gândesc că are legătură şi cu scutul anti-rachetă, pentru că domnii americani investesc într-un heliport cu pretextul urgenţelor medicale…
Or poate este vorba despre ceva foarte presant de foarte mult timp, problema adopţiilor internaţionale.
Poate problema vizelor?
Probabil că nu se va da publicităţii niciodată adevăratul motiv pentru care domnul Băsescu s-a desprins din avalanşa de şcoli de vară pentru un zbor atât de lung şi obositor. Sigur, mai sunt nişte zvonuri mai delicate, dar nu vreau să intru în conflict cu nimeni aşa că mă fac şi eu că privesc la vremea această frumoasă de toamnă târzie şi plouă a inundaţie în cu totul altă parte a globului.
Uite ca te citeste cine trebuie:
http://www.cotidianul.ro/mie-mi-s-a-aprins-un-beculet-157815/
:)
Dresul busuiocului,
Este merseria lui Traian Basescu a facuto si pe vremea lui Ceausescu ,cind calca in strachini si pe vremea lui Iliescu si pe vremea lui Constantinescu si pe vremea lui, un melanj scarbos la mai multe capete.
Chestia cu pregatirea (secretomania) vizitei , dar si faptul ca vizita a fost organizata de si intre , certifica ideea Bibliotecarului...si mai certifica ceva a fost primit pe undeva pe sest , ca un angajat al CIA si la Obama!
@ Anonymous
Nu aş spune chiar "certifică", dar multe se potrivesc. Ar fi foarte, foarte rău să fie chiar aşa, eu sper din toată inima că nu e decât o nebunie a mea născută din prea multă lectură "cu conspiratori" şi prea multe filmuleţe văzute pe youtube.
Plecând de la supoziţia lui Sergiu Nicolaescu că CIA a avut mare legătură cu "Revoluţia din decembrie", plecând şi de la faptul că domnul Băsescu a fost foarte longeviv ca ministru al transportului, ca a împins cumva mineri spre Bucureşti la prima mineriadă, aceiaşi mineri care au căzut definitiv "în bagajul" lui Ion Iliescu, legându-ne şi de zvonul unei susţineri din umbră din partea SUA pentru mandatul de preşedinte, continuând cu politica evidentă pro-SUA (practic militarii SUA urmează să vină în România ca sovieticii în 1945, cu mulţi militari, cu un armament, şi mă refer la silozurile anti-rachetă, controlat de ei ce pot distruge, la o adică, şi Bucureştiul, nu numai rachetele inamice... plus că România nu are cum să caute prin focoasele rachetelor "defensive" să vadă ce încărcătură au, cu un aeroport numai bun pentru avioane de vânătoare, cu un heliport şi el numai bun pentru elicoptere de atac... etc) şi cu axa Bucureşti-Londra-Washington şi cu vizitele la Ambasada SUA relevate de wikileaks şi cu şi cu şi cu... poate că s-ar scrie un "roman cu spioni" de succes. Sigur, este foarte probabil că totul este în imaginaţia mea de scriitor refulat şi operă nepublicată, dar rămâne acea umbră prin care improbabilul poate fi totuşi adevărul.
@ Anonymous
Eu mă refeream la faptul că nu mă citeşte cineva pentru ca apoi să investigheze cu mijloace pe care eu nu le am... şi apoi să mă liniştească că aşa ceva nu se întâmplă.
Biblio,
Când e vorba de alianţe nu e niciodată simplu. Am auzit zilele trecute la un concitadin (clasa supravieţuitor) un comentariu cât se poate de actual privind lipsa de orientare din anii războiului a unei curtezane de prin partea locului: "De la nemţi n-a cerut, ruşii nu i-au dat..." aşa că trebuie să fiţi înţelegător. Cât priveşte "axa", nu uitaţi că o abordare asemănătoare i-a ţinut pe linia de plutire pe polonezi, imediat după război şi mai aproape de zilele noastre.
@ nimrod
Stimate domn,
Sunteţi un om cu mare experienţă. Dumneavoastră vedeţi justificată întâlnirea "face to face", de două ori într-un an, între un preşedinte de ţară şi un serviciu naţional de spionaj al unei alte ţări?
Cam ce ar fi scris presa dacă dl. Ion Iliescu, pe vremea când era preşedinte, se întâlnea cu şeful SVR (Служба Внешней Разведки), respectiv serviciu rus de informaţii externe, de două ori într-un an? Nu ar fi sărit toţi că dl. Iliescu este racolat de ruşi? Între timp nu mai suntem suspicioşi sau la americani "nu se pune"? În 2009 s-a sugerat că dl. Geoană ar fi infiltrat de serviciile secrete ruse numai pentru că a fost, "neanunţat din timp", în Rusia.
În mintea mea chiar a încolţit această idee a "colaborării speciale" (şi nu mă refer neapărat la statutul de agent de influenţă sau chiar simplu agent secret, ci la o colaborare în general, de orice fel ar fi ea, o colaborare care nu are cum să fie în favoarea României şi care se răspândeşte în structura de interese economice, plecând de la autostrada americană fără sfârşit, Gold Corporation, Ford şi multele alte "afaceri" americane, inclusiv îndatorarea României) şi, oricât aş încerca să găsesc şi informaţii care contrazic această supoziţie, poate absurdă, nu reuşesc să găsesc nimic. Aş avea nevoie de o banală confirmare de la cei care au informaţiile necesare şi care pot să confirme că ceea ce gândesc eu este absurd şi nu realitate, fără justificare, dar cu sinceritate.
Chiar şi faptul că nu se găseşte un dosar din arhiva "serviciilor", deşi însemnări există, faptul că nu se găseşte nici dosarul profesional cu raportările pe care un căpitan trebuia şi trebuie să le facă la întoarcerea din cursă... De ce lipsesc aceste informaţii, de ce nu au ajuns la CNSAS... O situaţie identică cu cea a ofiţerilor care sunt încă în serviciu.
Eu vă întreb, dumneavoastră credeţi că nu am motive să fiu suspicios? Am încredere în părerea dumneavoastră. Dacă pe baza experienţei pe care o aveţi spuneţi că este exclus, nu mă va mai preocupa acest aspect şi am să trec peste această suspiciune.
Biblio,
Mulţumesc de apreciere, deşi dacă mă gândesc la ce spunea Oscar Wilde (Experience is simply the name we give our mistakes)pot crede că mă luaţi discret în balon. În fine. Din punctul meu de vedere preşedintele Băsescu poate fi orice câtă vreme e cu trup şi suflet dincoace de Checkpoint Charlie. Eventualele mustrări de conştiinţă pe o temă sau alta îl privesc. Pe de altă parte, evident, cum Moscova se află astăzi dincolo de Checkpoint Charlie, orice vizită neinspirată la Kremlin e cazul să nască suspiciuni şi interpretări. Singura mea îngrijorare a fost zilele astea că preşedintele încearcă, pardon de vorbă mare, să se facă util pe lângă Casa Albă aşa cum încerca la un moment dat Mihai Viteazul pe lângă Curtea de la Praga. Cum în cursul zilei am aflat că s-a discutat şi problema avioanelor de luptă m-am mai liniştit. S-a dus, deci, cu o treabă... Cam asta.
Altfel şi aşa am scris prea mult fiindcă astăzi la prânz am ieşit să-mi îngrop un prieten poet, pe care nici banii fostului mogul de presă nici medicii de la Viena n-au izbutit să-l scape de cancer.
În orice caz mulţumesc de consideraţie şi de ocazia, prin conexiunea cu Mihai Viteazul, ca în seara asta tristă să-mi amintesc de Irina Gărdescu, frumoasă în film, vorba poetului, ca un gând răzleţ.
@ nimrod
Cum să vă iau în balon?
Între timp am mai captat un semn al ideii ce mi-a pătruns, cu forţa, în minte.
http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/09/romania-ar-putea-ajuta-cu-bani-linia-de.html
Iată, România face "o pleaşcă" liniei de producţie a Lockheed Martin.
Post a Comment