09 April 2009

Apelul Prim-ministrului, Zinaida Greceanii, către părinţi!


Stimaţi concetăţeni!
Dragi părinţi!

În ultimele zile în Republica Moldova se întîmplă nişte lucruri oribile, straşnice, în care din păcate sunt atraşi copii noştri, care sunt viitorul şi sensul vieţii fiecăruia dintre părinţi. Pentru orice om cu Dumnezeu în suflet, pentru orice mamă, viaţa şi sănătatea copilului este totul ce are mai sfînt. Cu gîndul la copii ne trezim si cu gîndul la ei ne trăim viaţa.

Spre marele nostru regret, zilele acestea s-a văzut clar, că pentru unii oameni, dacă poţi să-i numeşti aşa, viaţa copiilor nu prezintă nimic, sunt gata să-i sacrifice în interesele lor murdare şi antiumane. Mulţumesc Domnului că ne-a păzit în ziua de marţi şi n-am pierdut viaţa nici unui din copii aruncaţi să devasteze clădirile Preşedenţiei şi Parlamentului Republicii Moldova, pe care le apărau tot copii noştri, poliţişti care mai mult de o sută stau şi astăzi în spitale.

Nici o mamă nu poate vedea indiferentă ce se încearcă a face cu copii noştri.

Din păcate, trebuie să Vă comunic că intenţiile criminale de a pune din nou sub gloanţe vieţile tinerilor noştri nu s-au terminat. Organizatorii celei mai mare crime din istoria Republicii Moldova planifică pentru mîine şi duminică să folosească din nou copii pentru a devasta clădirea guvernului, de data aceasta. Dacă acest lucru va fi admis de noi toţi, jertfele umane va fi foarte greu de evitat. Poliţia va folosi toate mijloacele necesare pentru apărarea constituţionalităţii Republicii Moldova, inclusiv armele.

Mă adresez către Dvs. ca prim-ministru, ca mamă, vorbiţi cu scumpii voştri copii, convingeţi-i că viaţa este cel mai sfînt lucru pe care ni l-a dat Dumnezeu. Nu trebuie să şi-o închine intereselor unor persoane care nu au nimic sfînt pe lumea aceasta. Vă rog să mă credeţi, că copilul nici unuia dintre acei care au organizat acest măcel nu se află în stradă, toţi îi ţin în siguranţă. Îi folosesc doar pe ai dumneavoastră.

Mă adresez mamelor profesoare. Vă rog să aveţi grijă de copii Dvs. şi de ai noştri pe care vi i-am încredinţat să ni-i educaţi, să ni-i faceţi mari, să ne putem bucura de ei. Cea mai mare durere a mea a fost cînd am văzut în piaţă profesoare care duceau de mînuţe copii să participe acolo unde nici maturii nu trebuie să fie. Vă implor, nu există nimic mai scump decît viaţa copilului. Fie-vă frică de Dumnezeu.
(sursa: http://gov.gov.md)

4 comments:

crane said...

da, mi-au dat lacrimile, cata grija de copii.

Crane said...

Bibliotecar, am si eu o intrebare. sunteti multumit de dna Udrea? este politicianul potrivit in care v-ati pus sperantele?

Bibliotecaru said...

Nu pot să spun că sunt mulţumit. Mulţumirea mea înseamnă un stadiu foarte aproape de perfecţiune.
Pot spune însă ca se putea mult mai rău. Eu apreciez că doamna Udrea are un entuziasm la acest moment... Poate că acesta se va stinge, după cum copii se satură de o jucărie nouă... nu ştiu.
Cert este că doamna Udrea funcţionează ca ministru sub nivelul cu care o creditasem la momentul în care am auzit că a preluat mandatul de ministru.

Crane said...

Se putea si mai rau, bineinteles ...intotdeauna se poate mai rau. Intrebarea e daca se putea in cazul sau (al EU) mai bine. Eu spre deosebire de dvs n-am putut sa o creditez. Multumesc de raspuns, eram chiar curios ce credeti la ceva timp de la alegeri si-mi pare sincer rau ca sunteti usor dezamagit. Poate vom discuta mai tarziu cand fotoliul de minstru se va mai fi tocit, noul BMW se va fi uzat, hotelierii vor fi incasat faimoasele tichete... Numai bine.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.