10 October 2009

Am primit o leapşă de la Darius


Este o leapşă în trend-ul blogosferei.
"M-am procopsit cu o leapşă pe cap şi dat fiind faptul că vine de la Darius e musai să şi răspund la ea. Este vorba despre şansele celor 4 candidaţi la Preşedinţie."

http://www.intelepciune.ro/poze/Traian_Basescu.jpg
(sursa:http://www.intelepciune.ro/poze/Traian_Basescu.jpg)
Traian Băsescu: Are un nucleu dor de vot. Este foarte avantajat de participare redusă la vot, mai ales în turul doi. Vine după 5 ani de dezastru politic (cu mult mai mare decât cel economic) şi nu are resursă de promisiuni.

http://www.europeanul.eu/news/images/stories/270px-mirceageoana.gif
(sursa: http://www.europeanul.eu/news/images/stories/270px-mirceageoana.gif)
Mircea Geoană: Foarte mulţi PSD-işti trec în tabăra Sorin Oprescu, probabil că va cădea fulminant până spre 20%.

http://www.mircea-badea.ro/blog/wp-content/uploads/2009/07/7161224529106__crin-antonescu.jpg
(sursa: http://www.mircea-badea.ro/blog/wp-content/uploads/2009/07/7161224529106__crin-antonescu.jpg)
Crin Antonescu: Nu reuşeşte să fie un candidat care să urmeze sloganul "Un altfel de preşedinte". Riscă foarte mult şi la primul hop îşi va pierde electoratul rapid. Este foarte important deci să nu facă nici o greşeală gravă în campanie pentru a ajunge în turul II.

http://blog.gardianul.ro/wp-content/uploads/2008/09/oprescu.jpg
(sursa: http://blog.gardianul.ro/wp-content/uploads/2008/09/oprescu.jpg)
Sorin Oprescu: Nu poate decât să crească pentru că pleacă de la minim. Primeşte ajutor important din partea structurilor din teritoriu ale PSD, cu dezertări de partid. Mă îndoiesc că există un plan PSD - Sorin Oprescu, ar fi un joc de care Mircea Geoană s-ar dezice imediat.

Până acum pierzătorii de procente sunt Mircea Geoană şi Traian Băsescu. În acest an nu vor lucra clipurile electorale şi nici afişajul, banii vor conta mai puţin,
cel mai mult va conta dezbaterea televizată.

Dau leapşa către LULU

13 comments:

Maximmouse said...

Stimate Bibliotecarul!


Explica de ce crezi ca Doctorul va actiona in teritoriu prin activul psd? Ce a castigat psd avand primar de stanga la capitala? Ce bine se intelege el cu pdl? este un fapt destul de edificator!


Cred ca doctorul va lua nehotarati cu carul, chiar tineret as spune, acesti afoni politici, pardon de expresie...Nu cred ca ajunge in turul 2.adica, mai corect, sper ca nu ajunge in turul 2!:D

Bibliotecaru said...

@ Maximmouse
Părerea mea este bazată exclusiv pe faptul că foarte multe personaje din curtea PSD, specialiste în imagine şi campanie electorală, şi-au anunţat susţinerea pentru domnul Oprescu acceptând riscul de a fi date afară din partid. Este evident că domnul Cozmâncă are o legătură cu organizaţiile din teritoriu.

Cozmâncă: Oprescu va avea şi susţinere din partea unor membri PSD

LuMassa said...

Biblio, am mai spus ca de data asta e greu de ghicit finalul. Nu cred ca Oprescu va face mare "branza" si inclin sa cred ca Iliescu n a batut campii cand a zis ca Oprescu l-a tradat.....cred ca tot Basescu va castiga, el nu sta si doarme la Cotroceni....e mai activ decat credem. Discursul lui iar va pacali, asta e... cum spuneau si analistii pe la tv, este un "animal politic de cursa lunga"

Bibliotecaru said...

Din ce în ce mai tare simt că de data asta nu mai contează cine câştigă, ci preţul material şi politic al campaniei electorale.

Domnul Băsescu va avea probleme în turul doi, asta e sigur. Resursa domniei sale trebuie să fie în ceva nou. Eu am dat o soluţie, o Românie culturală... campania în versuri. Indiferent cine va câştiga, România va rămâne cu o operă literară unică şi românii vor avea, mult timp de la alegeri, o dragoste de poezie. Nimeni nu are de pierdut nimic. Vom vedea cineva va ridica mănuşa.

http://giconet.blogspot.com/2009/10/din-ciclul-mai-bine-poet-decat-dictator.html

gabicretu said...

@Biblio,
Atat cat cunosc partidul - si-l cunosc putintel - Oprescu nu va lua decat foarte putine voturi din nucleu; poate dintre simpatizantii nehotarati... Cozmanca este demult in afara partidului si nu a avut niciodata un electorat propriu. Cand l-a cautat (pentru ca a facut incercarea) nu l-a mai gasit; se schimbasera garniturile... Esec in linie.

Bibliotecaru said...

@ gabicretu

Pe de altă parte, la domeniul restrâns al Bucureştilor, structura PSD a lucrat din plin pentru dl. Sorin Oprescu, mai ales în turul doi. Dacă dl. Oprescu va trece în turul doi cu dl. Băsescu, mai mult ca sigur că cei din organizaţiile locale din PSD vor migra natural spre dl. Oprescu. În plus, şi sondajele de opinie alternative, de acum ceva timp, arătau foarte clar că domnul Oprescu rupe majoritar procente de la dl. Geoană şi ceva mai puţin de la dl. Antonescu, nimic de la dl. Băsescu.
Cu toate acestea, chiar dacă domnul Oprescu îl favorizează în primul dur pe domnul Băsescu pentru că domnia sa creşte pe spatele principalilor doi contra-candidaţi ai domnului Băsescu, dacă trece în turul doi va coaliza natural şi votanţii dl. Geoană şi pe cei ai dl-ui Antonescu, în timp ce cei doi nu prea pot să-şi dea unul altuia votanţii decât în măsura unui vot negativ împotriva lui Traian Băsescu, reprezentând deci un pericol extrem de mare pentru actualul preşedinte.

Eu cred, cu elementele pe care le am astăzi, că domnul Oprescu este o contrapondere serioasă pentru balansarea domnului Geoană pentru electoratul natural de stânga, în consecinţă nu ar trebui să fie tratat cu uşurinţă de Mircea Geoană.

Părerea mea.

Anonymous said...

Bibliotecaru te saluta UNGURU.Bibliotecaru sunt perfect de acord cu ce ai scris la Mircea Geoana,nemultumirile in partid au erupt atunci cind la Congresul PSD -e au mers doar cei din biroul executiv ,iar militantzi talibanii rebeli fanatici simpli membri de partid au ramas acasasi nu au mers la congresul PSD-e ,,Puterea unui partid se masoara ,in increderea pe care o are in acel partid si un ultim membru sau simpatizant,dar atunci cind lideri partidului se cearta pentru putere in interiorul partidului ,increderea si puterea partidului se pierde pentru ca ultimul membru sau simpatizant al partidului nu mai crede ,NU MAI CREDE in acel partid ``Bibliotecaru te saluta UNGURU

LuMassa said...

Da, sunt de acord, ca turul doi va fi mult mai palpitant si surprizele pot aparea. Practic, in tutul doi se fac 'casatoriile". Daca e asa cum se spune ca si sindicatele au intrat in hora si s au aliat (cu conditii pretioase...sa li se dea de catre psdisti patrimonii nu gluma), chiar n ar trebui sa neglijam acest aspect.
Mare cutra e psd-ul asta, are experienta de a amagi masele, pana si liderii de sindicate.....

Bibliotecaru said...

@ UNGURU
Köszönöm!

Bibliotecaru said...

@ LuMassa
:)
Mă întreb, dacă PSD-ul nu ar exista, viaţa politică ar fi mai frumoasă?

LuMassa said...

Daca nu existau de acum 19 ani da, era mai frumoasa, eram mult mai avansati. Iliescu ne-a tinut in loc a vrut "democratie originala" si uite in ce hal am ajuns, rebuturile Europei.
p.s. te rog corecteaza ...turul...mai sus. merci!

Bibliotecaru said...

@ LuMassa
Din păcate nu pot corecta că nu am introdusă moderarea comentariilor (şi nici autunci nu ştiu dacă merge, că nu am încercat). Ar fi bine pentru că, uneori, văd şi eu greşeli la comentariile mele.

Bibliotecaru said...

@ LuMassa
Noi nu suntem rebuturile Europei, românii nu au nici o vină în ceea ce se întâmplă, ei sunt aşa cum sunt de o sută de ani. Din păcate românii sunt astăzi pentru ceilalţi egali cu politica liderilor României. Cinci ani de zile reprezintă un timp suficient pentru a şterge orice urmă de proastă guvernare în exterior. Din păcate politica românească, deşi semnalizează diferit, unii spre stânga, alţii spre dreapta, unii cu avariile, alţii cu frână... în profunzimea lor sunt la fel, identici.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.