06 October 2009

Cine nu-i cu noi este împotriva noastră


M-am obişnuit ca simpatizanţii PD-L să gândească că oricine nu slujeşte domnului Traian Băsescu şi aparatului domniei sale de partid, este cineva plătit pentru a fi împotrivă. De foarte multe ori suporterii PD-L m-au făcut comunist, pesedist, agent plătit... nici unul dintre ei nu a putut accepta că ceea ce cer eu politicii este bun-simţ şi nici că, după părerea mea, preşedintele, PD-L-ul prin anumiţi oameni, se încadrează în politica generală a României, adică în acţiunea anormală excelând prin lipsa de bun simţ. Astăzi însă doamna Elena Udrea a făcut indirect chiar această declaraţie, există un "noi" pedelist şi un "ei" anti-pedelist. Deşi "noi" şi "ei" sunt forme de plural, uneori, în anumite contexte, ele devin un fel de dragon cu mii de capete, gândiri diferite, aceiaşi entitate, deci singular.
Priviţi şi ascultaţi următorul interviu şi observaţi cum doamna Udrea alunecă, cu multă măiestrie, de la pluralul folosit până atunci la singularul anti-pedele (minutul 01:40).
Aţi observat?
"Atunci când PSD şi PNL are majoritate în parlament..."
Cârcotaşii ar putea spune că este o greşeală gramaticală. Eu nu cred asta, mai repede este un clivaj freudian care spune că doamna Udrea priveşte PSD-ul şi PNL ca pe un singur balaur cu multe capete, adică duşmanul care trebuie înfrânt prin lupta Fătului-Frumos pe un cal alb şi năzdrăvan (nici o legătură cu acel căluţ liberal care odinioară ne agresa în mesajele electorale).

4 comments:

Darius said...

Din pacate inca le merge. Se pare ca otv-istii inca mai reactioneaza la genul acesta de marketing politic. Mai e si strategia "mai multe voci-o singura idee". Nu mai stiu ce sa zic, se pare ca asta cer romanii. Le place sa fie "aburiti".

Bibliotecaru said...

Numai aparent românilor le place să fie aburiţi, pentru că au rămas 30% din 20%... Restul românilor gândesc altfel.

Darius said...

Din pacate, in situatia de fata, conteaza doar aceia care merg la vot.

Bibliotecaru said...

Aşa este

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.